Gaziantep'te 4:17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Hatay Valisi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı ölü ve yaralıların olduğunu doğruladı. AFAD, depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybının 76'ya ulaştığını açıkladı. Yıkılan binaların olduğu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bilgisi paylaşıldı.
6 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 il için yağmur ve rüzgar uyarısı yaparak, yedi il için turuncu, 18 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Adana, Bursa, Antalya, Balıkesir, Hatay, İzmir, Manisa, Muğla, Osmaniye, Aydın, Çanakkale, Mersin ve Kahramanmaraş'ta gök gürültülü sağanak yağış; diğer illerde ise rüzgar bekleniyor. Bölge sakinleri sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağrıldı.
16 Ocak 2024

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Konya'nın Selçuklu ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, saat 18.06'da ve 7,24 kilometre derinlikte kaydedildi.
1 Ağustos 2023

Ordu'da akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağışlar nedeniyle Bülbül Deresi'nin debisi yükseldi ve bazı noktalardan taştı. Altınordu ilçesindeki Süleymanfelek ve Zübeyde Hanım caddeleri su altında kaldı, esnaf iş yerlerindeki su ve çamuru temizlemeye çalıştı. Bölgedeki kara yolu güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı ve Altınordu Belediyesi ekipleri tıkanan rögar ve su kanallarını açma çalışmalarına başladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde dere taşkınının yarattığı tahribat gözlemlendi.
9 Temmuz 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da yarın sabaha kadar sürecek kuvvetli yağışlar için uyarıda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yağışların olumsuz etkileri için ALO 153'ün aranmasını istedi ve bazı metro seferlerini iptal etti. İstanbul'da yağışlı hava ve yağmur geçişlerinin hafta boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
28 Eylül 2023

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün Doğanşehir olduğu ve 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtildi.
22 Temmuz 2023

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, 6 Şubat'taki büyük depremlerin ardından 8 bin 550 artçı sarsıntının kaydedildiğini belirtti. Bu sarsıntıların çoğunun hissedilir büyüklükte olduğunu ve önümüzdeki günlerde 5'in üzerinde büyüklüklerde artçı sarsıntılar yaşanabileceğini ifade etti. Vatandaşlara hasarlı binalardan uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu ve ağır hasarlı binalardan eşya alımının yasaklandığını hatırlattı. Ayrıca, Sivas'ın Gürün ilçesinin 'genel hayata etkili afet bölgesi' olarak değerlendirildiğini açıkladı.
23 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hafta sonu Türkiye'de meydana gelen fırtına ve aşırı yağışlar sonucunda Zonguldak açıklarında bir Türk bayraklı kuru yük gemisinin battığını ve bu olayda dokuz kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Batan gemideki 13 Türk mürettebattan birinin cansız bedenine ulaşıldı ve kayıp 11 mürettebat için arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Zonguldak, Batman ve Diyarbakır'da sel nedeniyle ölümler gerçekleşmiştir.
20 Kasım 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler, çevre illeri de etkiledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, telekomünikasyon şirketlerinin bir aylık süre için görüşmeleri ücretsiz sağlayacağını duyurdu. AFAD, 29 bin 605 kişinin hayatını kaybettiğini ve 147 bin 934 kişinin tahliye edildiğini bildirdi. Adıyaman'da yıkılan binaların müteahhitleri, yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı. Hatay Havalimanı'nın onarımı tamamlandı ve uçuşlar yeniden başladı. Arama kurtarma çalışmaları sürerken, yedi aylık Hamza bebek enkaz altından kurtarıldı.
12 Şubat 2023

Türkiye'nin Hatay ilinde 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından bölgede yaşanan artçı sarsıntılar devam ederken gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından farklı büyüklüklerde ölçülen depremler sonucunda can kaybı sayısı altıya yükseldi. Depremler sonrasında bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı, bazı binaların yıkıldığı ve hastanelerin tahliye edildiği bildirildi. Ayrıca tsunami uyarısı yapıldı ancak daha sonra kaldırıldı.
21 Şubat 2023

Türk Tabipleri Birliği Halk Sağlığı Kolu Başkanı Prof. Dr. Gamze Varol, 6 Şubat depremlerinin ardından geçen 42 gün sonrasında temel ihtiyaçların hala sorun teşkil ettiğini ve yanlış yerleşim alanı seçimleri nedeniyle yaşanan yağış ve selin sorunları derinleştirdiğini belirtti. Varol, barınma alanlarının hastalık yuvasına dönüşebileceği, güvenli içme suyu sağlanamadığı ve atık arıtma sistemlerinin yetersizliği gibi konularda uyarılarda bulundu. Ayrıca, bölgede dizanteri, gastroenteritler, hepatit ve leptospirozis gibi hastalıkların artışı beklendiğini ifade etti.
20 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7,4 büyüklüğündeki depremde 70 kişinin öldüğünü ve 200 kişinin yaralandığını açıkladı. Ayrıca, 200 bina yıkıldı. AFAD, depremin büyüklüğünü ve merkez üssünü doğruladı.
6 Şubat 2023

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde yerel saatle 08:21'de 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre, depremin merkez üssü Çelikhan olup, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği tespit edildi. Depremle ilgili detaylı bilgiler AFAD'ın Twitter hesabı üzerinden paylaşıldı.
22 Haziran 2023

AFAD Başkanı Sezer, düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda 44 bin 374 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Depremin ardından 21 gün geçtiğini ve bu süre zarfında 9 bin 990 artçı sarsıntının yaşandığını belirtti. 21 bine yakın binada arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda enkaz kaldırma çalışmalarına yoğunlaşıldığını ifade etti. Ayrıca, 8 bin 182 arama kurtarma personelinin ve 230 bine yakın personelin çalışmalara devam ettiğini söyledi.
26 Şubat 2023

Gaziantep'te 7,5 ve Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gaziantep'te 20 kişinin öldüğünü, 200 kişinin yaralandığını ve 83 binanın yıkıldığını açıkladı. Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ise Osmaniye'de 34 binanın yıkıldığını ve 5 kişinin öldüğünü belirtti. AFAD, can kaybı sayısının 76 olduğunu duyurdu.
6 Şubat 2023

AFAD, 2020 yılında Kahramanmaraş'ı 'il afet risk azaltma planı projesi'nde pilot şehir olarak belirlemişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla düzenlenen toplantıda, deprem ve taşkın gibi afet türlerine öncelik verildiği ve kentsel dönüşüm projeleri başlatıldığı açıklanmıştı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 2023 hedeflerinin afetlere karşı alınan tedbirler olduğunu ve 200 bin kişinin katılımıyla tatbikatlar yapıldığını belirtmişti. Ancak, kentsel dönüşüm projesinin tamamlanmadığı, sadece bazı kısımlarında yaşamın başladığı yerel kaynaklarca ifade edilmiştir. Son depremler sonucunda Kahramanmaraş'ta 234 kişinin hayatını kaybettiği, 1700 kişinin yaralandığı ve 310 binanın yıkıldığı bildirilmiştir.
6 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7,5 büyüklüğündeki depremden etkilenen Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye ve Adana için hava durumu tahminlerini yayımladı. Kahramanmaraş ve Gaziantep'te kar yağışı beklenirken, Hatay, Osmaniye ve Adana'da yağmur öngörülüyor. Malatya'da yoğun kar yağışı, Diyarbakır'da karla karışık yağmur, Kilis'te yoğun kar yağışı, Şanlıurfa'da karla karışık yağmur ve kar yağışı, Adıyaman'da karla karışık yağmur tahmin ediliyor.
6 Şubat 2023

Ankara Valiliği, kentte beklenen kuvvetli sağanak yağış nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nin verilerine dayanarak yapılan açıklamada, 11 Haziran Pazar günü için kuvvetli ve etkili yağış beklendiği ifade edildi. Vatandaşlardan sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışına karşı dikkatli olmaları istendi.
10 Haziran 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde sırasıyla 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler sonucunda en az 285 artçı sarsıntı kaydedildi ve 7 Şubat itibariyle 3 bin 419 kişi hayatını kaybetti, 20 bin 534 kişi yaralandı. Deprem bölgesi olan Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'a, afetle ilgili sevkiyat yapanlar dışında, 48 saat süreyle araç girişi durduruldu. Ulaşımın hava koşulları ve araç yoğunluğu nedeniyle zorlaştığı belirtildi.
7 Şubat 2023

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonucunda 29 bina yıkıldı, 2 kişi hayatını kaybetti ve 140 kişi yaralandı. Deprem, çevre iller olan Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa'da da hissedildi. AFAD, hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulundu ve 32 kişinin enkazdan kurtarıldığını bildirdi. Malatya, daha önce 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirler arasındaydı.
28 Şubat 2023
İşaretlediklerim