Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak gerçekleşmeyen Süper Kupa finali öncesinde yaşanan krizin perde arkasını anlattı. Suudi yönetiminin Atatürk posteri, Fenerbahçe'nin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtüne, Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartına itiraz ettiğini ve her iki kulübün de bu nedenle maça çıkmayarak Türkiye'ye döndüğünü belirtti. Koç, federasyon ile kulüpler arasında yapılan anlaşmaların ve protokollerin eksikliğinden, son dakika yaşanan bilgi kirliliğinden ve organizasyonun amatörce yürütüldüğünden bahsetti. Ayrıca, krizin nasıl ortaya çıktığını ve kulüplerin bilgilendirilme sürecinin yetersizliğini detaylandırdı.
5 Ocak 2024

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Adana Demirspor ile oynanan maçın hakemi Ali Palabıyık ve ekibi hakkında Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Dündar, Palabıyık'ın Fenerbahçe camiasından özür dilemesi ve hakemliği bırakması gerektiğini ifade etti. Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Baki ise Palabıyık'ın maça Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için görevlendirildiğini iddia etti.
4 Şubat 2023

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Süper Lig'in 17. haftasında oynanan Trabzonspor maçında hakem kararlarına öfkelenerek takımını 73. dakikada sahadan çekti. Sarıalioğlu, VAR'ın beş dakikada karar verememesini eleştirdi ve Trabzonspor maçının tesadüf olduğunu, kendisinin de Trabzonsporlu olduğunu ifade etti. TFF ile görüşmeler yaptığını ve adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, takımın maçtan galip gelmiş gibi primlerini vereceğini ve kararının arkasında durduğunu söyledi.
20 Aralık 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü, TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun istifa etmesi gerektiğini açıkladı. Kulüp, İbanoğlu'nun avukatı Yusuf Garip'in Fenerbahçe Başkanı Ali Y. Koç hakkında suç duyurusunda bulunduğunu öğrendiğini ve bu durumun MHK'nın adil, şeffaf ve tarafsız olması gereken yapısına gölge düşürdüğünü belirtti. Fenerbahçe, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bu suç duyurusu hakkında bilgisi olup olmadığını ve MHK Başkanının bu hareketinin hakemlere ne mesaj verdiğini sorguladı.
17 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'u sportmenliğe aykırı hareket gerekçesiyle PFDK'ya sevk etti. Aynı gerekçeyle Beşiktaş Kulübü asbaşkanları Emre Kocadağ ve Serhan Çetinsaya da kurula sevk edildi. Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci ve Trabzonsporlu Anastasios Bakasetas, kırmızı kart görmeleri nedeniyle disiplin kuruluna gönderildi. Bitexen Giresunspor, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri de çeşitli gerekçelerle PFDK'ya sevk edildi.
3 Mayıs 2023

Gazeteci Fatih Altaylı'nın, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanmasını önerdiği iddiası, Fenerbahçe tarafından yalanlandı. Fenerbahçe, TFF'yi süreçle ilgili gerçekleri açıklamaya çağırdı. TFF, daha önce Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanacağını duyurmuştu ve bu karar kamuoyu ve iki kulübün divan kurulları tarafından eleştirilmişti. Fenerbahçe ve Galatasaray, maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuş ancak TFF kararını değiştirmemişti.
28 Kasım 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, bir işinsanı ile yaptığı sohbette öğrendiğine göre Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanmasını Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un önerdiğini yazdı. TFF'nin önemli sponsorlarından birinin patronu, Ali Koç'un Avrupa takımlarının Suudi Arabistan'da oynayarak ciddi gelir elde ettiğini belirterek, Süper Kupa finalinin de orada oynanması fikrini federasyona sunduğunu aktardı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi daha önce kararın Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rızasıyla alınacağını belirtmişti. Kamuoyu ve iki kulübün divan kurulları maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuş, ancak TFF kararını değiştirmemişti.
28 Kasım 2023

Galatasaray yöneticilerinin Fenerbahçe'yi hedef alan basın toplantısının ardından, Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray'ı kamuoyu önünde tartışmaya davet eden bir açıklama yaptı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray'ın hakem Zorbay Küçük'ün maçlarda Fenerbahçe lehine sonuçlar çıkardığına dair iddialarına yanıt verdi. Fenerbahçe, daha önce de birçok kez yaptığı bu çağrıyı yineleyerek, hakem kararlarının tüm detaylarıyla kamuoyu önünde tartışılmasını istedi ve Galatasaray'ı bu konuda 'tarihi bir fırsat' olarak değerlendirmeye davet etti.
12 Ocak 2024

Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu, Faruk Koca'nın istifası sonrasında İsmail Mert Fırat'ı oy birliğiyle kulübün yeni başkanı olarak atadı. Faruk Koca, bir futbol maçı sonrasında hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulunmuş ve bu olay üzerine '6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun' ile 'kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama' suçlarından tutuklanmıştı. Tutuklanan Koca, görevinden istifa etti ve kulüp bu gelişmelerin ardından yeni başkanını seçti.
12 Aralık 2023

Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligleri bir hafta erteleme kararını eleştirdi ve bu kararın değiştirilmemesi durumunda takımın ligden çekileceğini belirtti. Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ın da hayatını kaybettiği bir ortamda, Yaman TFF'nin belki de bir yıl futbola ara vermesi gerektiğini ifade etti ve hayat normale dönene kadar futbol oynamayacaklarını söyledi.
8 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'i sportmenliğe aykırı hareket, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetici Burak Çağlan Kızılhan'ı hakem ve müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle PFDK'ye sevk etti. Aynı gerekçelerle Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu da disipline gönderildi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, kırmızı kart ve maç sonrası açıklamaları; Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Bayram Bektaş ve diğerleri farklı disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ya sevk edildiler. Ayrıca Süper Lig'den bazı kulüpler de çeşitli gerekçelerle disipline sevk edildi.
22 Mart 2023

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin beş yıldızlı formayla Türkiye Kupası törenine çıkmasına Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ceza vermesini beklediklerini belirtti. Fenerbahçe'nin bu hareketi, yönetmeliklere meydan okuma olarak değerlendirildi. Özbek, TFF'nin bu konuda sessiz kalmaması gerektiğini ve yönetmeliklere herkesin uyması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Galatasaray'ın hukuksuzluklarla mücadele edeceğini belirtildi.
21 Temmuz 2023

Eski MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e saldırı olayından sonra ilk defa bir açıklama yaptı. Kendi eyleminden dolayı 16 gün cezaevinde kaldığını ve adli sürecin devam ettiğini belirtti. Türkiye'de futbolun marka değerinin düştüğünü ve bunun sorumlusunun Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF, spor kulüpleri, basın ve futbolun diğer paydaşları olduğunu ifade etti. Ayrıca futbolun kurumsallaşması gerektiğini ve sorunların çözümü için bütün paydaşların sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.
2 Şubat 2024

Süper Lig'in 17. haftasında İstanbulspor, Trabzonspor ile karşılaştı. Maçta Trabzonspor'un attığı ikinci gol VAR incelemesi sonrası verildi. İstanbulspor yönetimi, gol öncesinde faul olduğunu iddia ederek karara itiraz etti. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, 73. dakikada oyuncularını sahadan çekmek istedi, ancak oyuncular maça devam etmek istedi. Sonunda takım sahadan çekildi ve maç yarıda kaldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun konuyla ilgili kararı bekleniyor. Ayrıca, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın bir hakeme saldırısı ve sonrasında yaşananlar da makalede yer alıyor.
19 Aralık 2023

Gazeteci Fatih Altaylı'nın yazısına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası kendisine yöneltilen bir soruya, cumhurbaşkanlığı dahil herhangi bir pozisyona bir daha aday olmayacağını söyleyerek yanıt vermiş. Kılıçdaroğlu'nun bu kararını yerel seçimlere kadar genel başkanlık görevini sürdüreceği ve yerel seçimlerden sonra genel başkanlığı bırakacağı şeklinde açıklaması önerilmiş, ancak Kılıçdaroğlu net bir yanıt vermemiş. Altaylı, CHP'de yerel seçimlerden önce bir değişiklik olmayacağının kesin olduğunu belirtmiş.
8 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 45 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin lira para cezası verdi. Bu karar, Koç'un bir TV yayınında Fenerbahçe'nin sistematik bir şekilde engellendiğini ve hakem hatalarının bu durumu açıklamak için yetersiz olduğunu belirtmesi üzerine alındı. Hak mahrumiyeti, stada girme yasağını da içeriyor.
10 Ekim 2023

Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulunmuş. Bu olaydan önce, Koca Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 'Fair Play/Adil Oyun' ödülüne layık görülmüş ve ödülü TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin elinden almış. Ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, ödülün sorumluluk getirdiğini ve fair play'in yaygınlaşması için çalışacağını belirtmiş.
11 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), gazeteci Fatih Altaylı'nın Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanması fikrinin Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tarafından önerildiği iddiasını yalanladı. TFF, bu projenin ve yetkinin kendilerine ait olduğunu ve Türk futbolunun ekonomisini güçlendirmek amacıyla yapıldığını belirtti. Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuş, ancak TFF kararından vazgeçmemişti.
29 Kasım 2023

TFF Hukuk Müşavirliği, Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında hakem kararlarına yönelik eleştirileri nedeniyle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bazı yöneticiler ve teknik direktör Jorge Jesus'u PFDK'ya sevk etti. Maçta Fenerbahçe aleyhine verilen kararlar ve iptal edilen goller, kulüp yöneticileri tarafından sert bir dille eleştirildi. Fenerbahçe yönetimi, federasyonla görüşmeler yaparak yabancı VAR hakemleri getirilmesini talep etti.
3 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve istifa çağrıları üzerine bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, partinin yetkili kurullarının bu konuda karar vereceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında olduğu ve 'değişim' mesajı verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi sürecin devam ettiğini ve kararın parti meclisi ve MYK'da yapılacak incelemeler ve tartışmalar sonucunda verileceğini söyledi.
1 Haziran 2023
İşaretlediklerim