İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 19 bin 453'e yükseldi. Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e saldırı başlatmasının ardından İsrail resmi olarak savaş ilan etmişti. Bir haftalık ateşkesin bitmesiyle İsrail ordusu Gazze'yi yoğun bombardımana tuttu. Gazze Sağlık Bakanlığı son üç günde 653 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.
18 Aralık 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yakıt tedarik edilmeyeceğini açıkladı. Bu karar, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' adlı saldırısının ardından geldi. İsrail, Gazze'ye giden elektrik, su ve yakıtı kesmişti. Birleşmiş Milletler (BM), Gazze Şeridi'ne yakıt sağlanmazsa, faaliyetlerini sonlandırmak zorunda kalacaklarını ve insanların ölebileceği uyarısını yapmıştı.
24 Ekim 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze Şeridi'nden 26 hasta ve 13 refakatçinin Türkiye'ye getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü duyurdu. Hastalar, Refah Sınır Kapısı üzerinden Mısır'a geçmiş ve Türkiye'ye tedavi için gönderilen ilk Gazzeli hastalar olacaklar. Koca ayrıca, Türkiye'den bir geminin Mısır'a ulaştığını ve Gazze'de bir sahra hastanesi kurmayı planladıklarını belirtti.
15 Kasım 2023

İsrail medyası, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik kara harekatı düzenleme hazırlığında olduğunu bildirdi. Bu haber, Hamas'ın 'Aksa Tufanı' adlı saldırısının ardından geldi. İsrail'in Gazze'ye hava saldırıları ve ablukası ağırlaşıyor. İsrail'in Kanal 14 televizyonunun internet sitesinde yer alan bir raporda, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi'ne karadan giriş için hazırlandığı ancak siyasi düzeyde onay beklediği belirtildi.
13 Ekim 2023

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinli sayısı 20 bin 57'ye yükseldi. Gazze'deki sağlık bakanlığının yaptığı yazılı açıklamaya göre, son 48 saatte 390 Filistinli hayatını kaybetti, 734 kişi yaralandı. Saldırılar başladığından bu yana yaralananların toplam sayısı ise 53 bin 320'ye çıktı.
22 Aralık 2023

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) sözcüsü Christian Lindmeier, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde yaşanan elektrik kesintisi ve yakıt kıtlığı nedeniyle durumun çok kötü olduğunu ve hastanenin mezarlık haline geldiğini ifade etti. Hastane Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, altı prematüre bebeğin ve dokuz yaralı hastanın hayatını kaybettiğini, Gazze Sağlık Bakanlığı ise son üç günde 32 hastanın öldüğünü duyurdu. Lindmeier, onlarca prematüre bebeğin kuvözde tutulamadığını ve böbrek hastalarının diyalize bağlanamadığını belirtti.
13 Kasım 2023

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail askerlerinin Gazze'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'ne tanklar eşliğinde girdiğini ve Gazze'de ulaşılamayacak bir yer olmadığını ifade etti. Netanyahu, İsrail ordusuna ait bir eğitim kampında yaptığı konuşmada, daha önce Gazze'ye giremeyecekleri yönündeki iddiaları hatırlatarak, bu iddiaların aksini gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi yaptığını ve 'zafer kazanıncaya kadar' durmayacaklarını söyledi.
15 Kasım 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki kara operasyonlarında toplamda 15 askerin öldüğünü duyurdu. Bu açıklama, İsrail'in Hamas'ın 7 Ekim saldırısına karşılık olarak Gazze'yi hava, kara ve denizden bombaladığı ve kente karadan giriş yaptığı bir dönemde geldi. İsrail ordusunun kente girişi sonrasında sokak çatışmaları da başladı.
1 Kasım 2023

İsrail, Hamas'ın 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından Gazze'ye akaryakıt ve mal tedarikini durdurma kararı aldı. Bu karar, Hamas ve İslami Cihad'ın İsrail vatandaşlarını tehdit etmemesi ve onlara zarar vermemesi için alındı. İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, daha önce Gazze Şeridi'ne sağlanan elektriği kesme talimatı vermişti.
8 Ekim 2023

Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarına karşılık olarak İsrail, Gazze'ye bombardımanı yoğunlaştırıyor ve sınıra asker, tank ve zırhlı araç yığıyor. Hamas'ın saldırıları sonucunda en az 300 İsrailli öldü ve yaralı sayısı 1000'den fazla. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 'Siviller Gazze'yi terk etsin' çağrısından sonra sınıra askeri yığınak başladı.
7 Ekim 2023

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 46 gün boyunca devam etti ve bu saldırılarda ölen Filistinli sayısı 14 bin 128'e ulaştı. Gazze'deki Hamas kontrolündeki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ölenlerin 5 bin 840'ının çocuk olduğu belirtildi. Ayrıca, ABD'de İsrail'e olan desteğin azaldığı ve çoğunluğun ateşkes istediği ifade edildi.
21 Kasım 2023

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 132 kişi artarak toplamda 24 bin 100'e yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin son 24 saatte 12 katliam gerçekleştirdiğini ve 252 kişiyi yaraladığını açıkladı. Yaralıların bir kısmının hala enkaz altında olduğu ve kurtarma ekiplerinin onlara ulaşamadığı belirtildi. İsrail Genelkurmay Başkanı'nın Gazze'ye yönelik saldırıların yıl boyunca süreceğini ifade ettiği aktarıldı.
15 Ocak 2024

Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından, İsrail ağır bir karşı saldırı başlatmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, bu saldırılarda ölenlerin sayısı 4 bin 137'ye, yaralananların sayısı ise en az 13 bin oldu.
20 Ekim 2023

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Cibaliya mülteci kampını bombaladığını ve ilk belirlemelere göre 100 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, saldırıyı doğruladı ve Hamas'ın üst düzey komutanı İbrahim Biari'nin öldürüldüğünü belirtti. Gazze'li yetkililer, önceki haftalarda İsrail'in El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıda 471 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.
31 Ekim 2023

Gazze'deki hükümet, İsrail ordusunun 'Çalışan Gazeteciler Günü'nde üç gazeteciyi öldürdüğünü duyurdu. İsrail'in 7 Ekim'de başlattığı saldırılar sonucunda ölen gazetecilerin sayısının 115'e yükseldiği belirtildi. Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında toplamda 23 bin 357 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, bunların arasında en az 10 bin çocuk ve 7 bin kadının bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, Gazze için yüzlerce gazetecinin açık mektup yazdığı bilgisi verildi.
10 Ocak 2024

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun savaşın başlangıcından bu yana Gazze'de 21 bin 822 Filistinliyi öldürdüğünü ve 56 bin 451 kişiyi yaraladığını açıkladı. Ölenler arasında 9 bin 100 çocuk ve 6 bin 500 kadın bulunuyor. Ayrıca 7 bin kişi enkaz altında veya kayıp, 106 gazeteci ve 312 sağlık çalışanı hayatını kaybetti. İsrail güçleri ayrıca 99 sağlık çalışanı ve 10 gazeteciyi alıkoydu ve Gazze'de 1,8 milyon kişiyi yerinden etti.
31 Aralık 2023

Türk Tabipler Birliği (TTB), İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırıyı kınadı ve Birleşmiş Milletler ile Dünya Tabipler Birliği'ni göreve çağırdı. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda en az 500 kişinin öldüğünü duyurdu. İsrail, saldırının sorumluluğunu reddetti ve bölgedeki silahlı güçleri suçladı. TTB, İsrail'in Hamas saldırısını fırsat bilip işgali tamamlamayı hedeflediğini belirtti.
17 Ekim 2023

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinli sayısının 22 bin 438'e ulaştığı bildirildi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail resmi olarak savaş ilan etmişti. Gazze Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 125 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve yaralı sayısının 57 bin 614'e çıktığını duyurdu. Gazzeli yetkililer, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in 9 bin 100 çocuğu öldürdüğünü belirtti.
4 Ocak 2024

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılarda ölen Filistinli sayısının 25 bin 900'e yükseldiği bildirildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 200 Filistinlinin daha hayatını kaybettiğini ve 370 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırılar sonucunda ölenlerin sayısı son bir haftada bin 280 kişi artarken, yaralı sayısı da 64 bin 110'a çıktı. Ayrıca, 7 bin yaralı ve hastanın yurt dışında tedavi edilmesi gerektiği ifade edildi.
25 Ocak 2024

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 21 bin 507'ye yükseldiği bildirildi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail resmi olarak savaş ilan etmişti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 187 kişinin daha öldüğünü ve yaralı sayısının 55 bin 915'e ulaştığını duyurdu.
29 Aralık 2023
İşaretlediklerim