İtalyan futbol kulübü Juventus, 'Prisma' adlı soruşturma kapsamında futbolcu transferleri ve maaşları üzerinden haksız kazanç elde ettiği şüphesiyle 15 puan silme cezası aldı. Bu gelişme üzerine Juventus'un yönetim kurulu istifa etti. Cezanın ardından kulübün hisse senetleri haftanın ilk işlem gününde yüzde 10,3 oranında değer kaybetti ve şu anda yüzde 4,3 kayıpla işlem görmeye devam ediyor.
23 Ocak 2023

Sivasspor'un UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında Fiorentina'ya 4-1 yenilerek elendiği maçın son dakikalarında, iki Sivasspor taraftarı sahaya girerek futbolcu Alessandro Bianco'ya saldırdı. Saldırganlardan biri Bianco'ya yumruk attı ve güvenlik görevlileri tarafından sahadan çıkarıldı. Saldırganlar S.S.S. ve M.E.Ç., sırasıyla 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet' ve 'kasten yaralama' suçlarından tutuklandı. İtalyan basını olayı sert ifadelerle duyururken, Anadolu Ajansı olayı 'oyuncuya fiziki müdahale' olarak nitelendirdi.
17 Mart 2023

Eski Galatasaray ve İspanya'nın Deportivo la Coruna takımında oynamış olan Emre Çolak, kısa bir süre önce İspanya 3. Lig ekibi CF Intercity ile anlaşmasının ardından futbolu bıraktığını açıkladı. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ailesiyle daha fazla zaman geçirmek istediğini belirten Çolak, sevdikleriyle zaman geçirmenin önemine vurgu yaptı. Emre Çolak, Türkiye'ye döndükten sonra Fatih Karagümrük, Hatayspor, Başakşehir ve Göztepe gibi takımlarda da forma giymişti.
13 Şubat 2023

Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Neymar, Roberto Firmino gibi yıldız futbolcuların oynadığı Suudi Arabistan Birinci Futbol Ligi, Exxen ve TV8,5 kanallarında canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca, Hollanda Birinci Futbol Ligi de bu kanallarda canlı yayınlanacak.
17 Ağustos 2023

Fenerbahçe Kulübü, Hırvat kaleci Dominik Livakovic'in transferini duyurdu. Livakovic ve kulübü Dinamo Zagreb ile prensip anlaşmasına varıldığı belirtildi. Oyuncunun bugün İstanbul'a geleceği açıklandı.
24 Ağustos 2023

Galatasaray Kulübü, geçen sezon kiralık olarak takımda oynayan Arjantinli futbolcu Mauro Icardi ile üç yıllık bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Icardi'ye her sezon için net 6 milyon avro ödenecek. Eski kulübü Paris Saint-Germain'e ise dört sezona yayılmış taksitlerle 10 milyon avro bonservis bedeli ödenecek. Icardi, geçen sezon Galatasaray ile Süper Lig'de 24 maçta 22 gol atmıştı.
30 Temmuz 2023

Portekizli savunma oyuncusu Pepe, Porto'nun Belçika ekibi Antwerp ile oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi maçında gol atarak 40 yaş 254 günlükken gol atan en yaşlı futbolcu unvanını kazandı. Bu rekor daha önce 38 yaşında gol atan İtalyan forvet Francesco Totti'ye aitti. Porto, bu maçı 2-0 kazandı ve Pepe, maçın 90+1'inci dakikasında takımının ikinci golünü attı.
8 Kasım 2023

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), şeffaflığı artırmak amacıyla yedi Süper Lig kulübüne transfer yasağı getirdiğini duyurdu. Adana Demirspor, Antalyaspor, Alanyaspor, Hatayspor, Ankaragücü ve Kayserispor'a üçer dönem, Samsunspor'a ise iki dönem transfer yasağı uygulanacak. Ayrıca Adanaspor, Akhisarspor ve diğer bazı kulüpler de transfer yasağı listesinde yer aldı.
12 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'in 22. haftasında gerçekleşen disiplin ihlalleri sebebiyle Fenerbahçe, Başakşehir, Adana Demirspor, Rizespor, Trabzonspor, İstanbulspor ve Gaziantep FK'ye para cezaları uyguladı. En yüksek ceza Trabzonspor'a verilirken, Kasımpaşa Teknik Sorumlusu Sami Uğurlu ve Alanyaspor Antrenörü Orhan Çıkırıkçı'ya da maç men cezaları verildi. İstanbulsporlu futbolcu Mendy Mamadou ise rakibe yaptığı ciddi faul nedeniyle iki maç men cezası aldı.
30 Ocak 2024

Fenerbahçe, 27 yaşındaki Portekizli futbolcusu Miguel Crespo'yu İspanya'nın La Liga ekiplerinden Rayo Vallecano'ya sezon sonuna kadar kiralamıştır. Kiralama anlaşmasında Rayo Vallecano'nun futbolcuyu satın alma opsiyonu da bulunmaktadır. Crespo, Fenerbahçe'ye katıldığından bu yana 80 maçta toplam 5 bin 28 dakika süre alırken, 5 gol ve 6 asistlik katkı sağlamıştır.
31 Ocak 2024

Fenerbahçe, 26 yaşındaki futbolcusu Emre Mor'u 2023-2024 sezonunun sonuna kadar V. Fatih Karagümrük kulübüne kiraladı. Kulüpten yapılan resmi açıklamada, takımın yapılanmasına devam edildiği ve Emre Mor'a ligin geri kalan bölümünde başarılar dilendiği belirtildi. Transfer, Fenerbahçe'nin resmi Twitter hesabı üzerinden de duyuruldu.
1 Şubat 2024

İngiltere'nin Manchester City takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında İspanya'nın Real Madrid takımını 4-0 mağlup etti. Bu sonuçla Manchester City, İstanbul'da oynanacak finalde İtalya'nın Inter takımıyla karşılaşacak. İlk maçta 1-1 berabere kalan iki takım arasındaki bu maç, Manchester City'nin ev sahipliğinde Etihad Stadı'nda oynandı. Manchester City, 2021'den sonra turnuvada ikinci kez finale yükselmiş oldu.
18 Mayıs 2023

Kamerunlu futbolcu Vincent Aboubakar, Beşiktaş'a üçüncü kez katıldı. Manchester United'a transfer olan Wout Weghorst'un yerini doldurmak için siyah-beyazlı takıma geri dönen Aboubakar, daha önce 2016-2017 ve 2020-2021 sezonlarında da bu takımda oynamıştı. Toplam 67 maçta 35 gol atan ve üç kupa kazanan Aboubakar'dan, Beşiktaş'taki yeni döneminde de yüksek performans bekleniyor.
21 Ocak 2023

İngiltere'nin West Ham United takımı, UEFA Avrupa Konferans Ligi finalinde İtalya'nın Fiorentina ekibini 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Çekya'nın başkenti Prag'da oynanan maçın ilk yarısı golsüz sona erdi. West Ham United, maçın ikinci yarısında önce 1-0 öne geçti, ardından Fiorentina skoru eşitledi, ancak maçın son dakikalarında yediği golle 2-1 mağlup oldu ve kupayı West Ham'a bıraktı.
8 Haziran 2023

Barcelona'nın Polonyalı futbolcusu Robert Lewandowski, Şampiyonlar Ligi'nde Antwerp'e karşı attığı golle Avrupa kupalarında 100 gol atan üçüncü oyuncu oldu. Bu başarıyı daha önce Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi elde etmişti. Barcelona, bu maçta Antwerp'i 5-0 mağlup etti.
20 Eylül 2023

Galatasaray, sağ bek oyuncusu Sacha Boey'in Bayern Münih'e transferi için Alman kulübüyle anlaşma sağladı. Transfer, 30 milyon avro ve bonuslar karşılığında gerçekleşti ve Türkiye Ligi tarihindeki en pahalı satış olarak kayıtlara geçti. Fransız futbolcu ile Bayern Münih 4,5 yıllık sözleşme imzalayacak ve Boey yıllık 3 milyon avrodan fazla bir ücret alacak. Boey'in yakında sağlık kontrolü için Münih'e gitmesi bekleniyor.
26 Ocak 2024

Manchester City takımıyla geçen sezon Şampiyonlar Ligi, Premier Lig ve FA Kupası'nı kazanan İlkay Gündoğan, Almanya'da yılın futbolcusu seçildi. Bu ödül, 1960 yılından bu yana Kicker dergisi tarafından düzenleniyor ve spor gazetecilerinin oylarıyla belirleniyor. Gündoğan, bu ödülü 198 oyla kazandı. Önümüzdeki yıl Almanya'nın ev sahipliğinde yapılacak olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, Alman Milli Takımı'nın en önemli kozlarından biri olması bekleniyor.
6 Ağustos 2023

Fenerbahçe, Süper Lig'in 19. haftasında İstanbulspor'u 5-1 mağlup etti. Cengiz Ünder, maçta dört gol atarak kariyerindeki ilk hat-trick'ini yaptı ve takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Bu performansıyla geçen sezonun gol kralı Enner Valencia'nın ardından Süper Lig'de bir maçta dört gol atan ikinci futbolcu oldu. Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 47'ye yükselterek liderliğini sürdürdü.
7 Ocak 2024

Beşiktaş, 2023-24 sezonu devre arası transfer dönemi kapsamında Norveçli defans oyuncusu Jonas Svensson'la sözleşme imzaladığını duyurdu. Kulübün Twitter hesabından yapılan açıklamada Svensson'a Beşiktaş ailesine hoş geldin denilerek, başarılar dilendi. Svensson daha önce Adana Demirspor'da oynuyordu.
10 Ocak 2024

Arjantinli ünlü futbolcu Lionel Messi, Fransız ekibi Paris Saint-Germain'den ayrılarak ABD Futbol Ligi (MLS) takımlarından Inter Miami ile anlaştığını duyurdu. Messi, Barcelona'ya dönme hayalinin olduğunu ancak geçmişte yaşananlardan dolayı geleceğini başkasının ellerine bırakmak istemediğini belirtti. Ayrıca, kararında maddi endişelerin etkili olmadığını, mesele para olsaydı başka yerlere gidebileceğini ifade etti. Inter Miami de Messi'nin transferini sosyal medya üzerinden duyurdu.
8 Haziran 2023
İşaretlediklerim