Türkiye'de yaşayan fotoğrafçı Alper Yeşiltaş'ın yapay zeka kullanarak oluşturduğu ve Prenses Diana'nın yaşlandırılmış halini gösteren fotoğrafı, internette hala hayatta olduğuna dair komplo teorilerini alevlendirdi. Fotoğraf, orijinal olarak Diana'nın 1997'deki Bosna Hersek ziyareti sırasında çekilmiş bir fotoğrafın düzenlenmiş hali. Yeşiltaş, bu eseriyle sanat ve teknolojinin sınırlarını keşfetmeyi ve geçmiş, bugün ve gelecek üzerine düşünmeye teşvik etmeyi amaçladığını belirtti. Fotoğraf, sosyal medyada büyük ilgi gördü ve çeşitli spekülasyonlara yol açtı.
27 Mart 2024

Meksika'nın Guanajuato eyaletinin Celaya kentinde suçları haberleştiren gazeteci Alejandro Martinez, silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Martinez, ölüm tehditleri aldığı için korumalarıyla birlikte seyahat ediyordu. Guanajuato'da cinayet oranları yüksek olup, özellikle Jalisco uyuşturucu karteli ile Santa Rosa de Lima çetesi arasındaki çatışmalar bu durumu tetikliyor. Gazetecileri Koruma Komitesi'ne göre, 2000 yılından bu yana Meksika'da 141 gazeteci öldürüldü ve bu cinayetlerin çoğu çözülemedi.
5 Ağustos 2024

İngiltere’nin eski Başbakanı Winston Churchill’in Kanada’da çalınan ve sahtesiyle değiştirilen orijinal baskı fotoğrafı İtalya’da bulundu. Fotoğraf, 1941’de Kanada parlamentosunda konuşma yaparken çekilmişti ve Aralık 2021-Ocak 2022 arasında çalınmış olabileceği düşünülüyor. İtalya’nın Cenova kentinde bir açık artırmada satın alınan fotoğrafın çalıntı olduğundan habersiz bir kişide bulunduğu bildirildi. Ontario’daki Powassan bölgesinde, fotoğrafın çalınması ve yasa dışı satılmasıyla bağlantılı olduğu düşünülen bir kişi gözaltına alındı.
12 Eylül 2024
İşaretlediklerim