Türk sinema dünyasının tanınmış isimlerinden Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Savacı'nın gençliğinden son haline kadar olan fotoğraflarıyla anıldığı haberde, vefatının detaylarına dair ek bilgilerin ilerleyen zamanlarda paylaşılacağı belirtildi.
26 Şubat 2024

Türk sinemasına yıllarca hizmet etmiş olan Türker İnanoğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden İnanoğlu, hastaneye kaldırıldığı gün doktorların tüm çabalarına rağmen vefat etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İnanoğlu'nun ölümü üzerine taziye mesajı yayınladı. İnanoğlu, sinema sektörüne yönetmen yardımcısı olarak adım attığı 1957'den itibaren, yönetmen, yapımcı, senaryo yazarı ve iş insanı olarak Türk sinemasına büyük katkılarda bulunmuştu.
2 Nisan 2024

84 yaşındaki gazeteci, yazar, hukukçu ve sinema-dizi oyuncusu Ali Sirmen, bir süredir hastanede tedavi görürken hayatını kaybetti. Köşe yazarlığına 1966 yılında Akşam gazetesinde başlayan Sirmen, kariyeri boyunca Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde de yazılar kaleme aldı. Son dönemlerde yazılarına Cumhuriyet gazetesinde devam ediyordu.
17 Mart 2024

Evet-Hayır yarışmasıyla tanınan sunucu Erkan Yolaç, 16 Mayıs 2024 akşamı saat 21.00'de çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Yolaç, solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye başvurmuş ve uzun süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteydi. Hastane, Yolaç'ın tedavisinin multidisipliner bir yaklaşımla sürdürüldüğünü belirtti. Yolaç'ın vefatı, ailesi ve sevenleri için büyük bir üzüntü kaynağı oldu.
17 Mayıs 2024

Şarkıcı Teoman, Cumartesi Anneleri'nin kendisine 'Benim Annem Cumartesi' şarkısını seslendirme teklifini reddetmeyi bir an bile düşünmediğini açıkladı. Teoman, siyasete uzak biri olduğunu ve vicdanının yanında durduğunu belirtti. Cumartesi Anneleri, 1995'ten beri İstanbul Galatasaray Meydanı'nda kayıp yakınları için eylemlerini sürdürüyor. Teoman, bu teklifi reddetseydi vicdan azabıyla yaşayacağını ifade etti.
23 Mayıs 2024

Şarkıcı Teoman, Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı'nda düzenlediği nöbetin 1000'inci haftası için 'Benim Annem Cumartesi' şarkısını seslendirdi. Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle her cumartesi Galatasaray Meydanı'nda bir araya geliyor. Şarkının sözleri, kayıpların ve annelerin yaşadığı acıları dile getiriyor. Bu etkinlik, Cumartesi Anneleri'nin mücadelesine dikkat çekmeyi amaçlıyor.
23 Mayıs 2024

26’ncı Yapı Kredi Afife Jale Tiyatro Ödülleri, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Yılın en başarılı oyunu ödülünü Kocaeli Şehir Tiyatroları'nda sergilenen 'Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi' kazandı. Zuhal Olcay, 'Kel Diva' oyunundaki performansıyla yılın en başarılı kadın oyuncusu seçilirken, Onur Berk Arslanoğlu 'Çirkin' oyunuyla yılın en başarılı erkek oyuncusu ödülünü aldı. Oğuz Utku Güneş ise '39 Buçuk Basamak' oyunuyla yılın en başarılı yönetmeni ödülüne layık görüldü.
12 Haziran 2024

Sanatçı Bülent Ortaçgil, 26 Haziran’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sanat hayatının 50’nci yılını kutlamak için sahneye çıkacak. 'Kadın sesi değmiş şarkılar' temasıyla düzenlenecek konserde, Zühal Olcay, Ceylan Ertem, Jehan Barbur, Melike Şahin ve Sena Şener gibi ünlü müzisyenler Ortaçgil'in sevilen şarkılarını seslendirecek. Konser, sanatçının uzun ve başarılı kariyerine bir saygı duruşu niteliğinde olacak.
24 Haziran 2024

Tarihçi Prof. Dr. Özlem Kumrular, yaklaşık bir senedir bitkisel hayatta olduğu sürecin ardından hayatını kaybetti. Kumrular, 21 Haziran 2023'te İsviçre'de geçirdiği trafik kazası sonrası bitkisel hayata girmişti. Boğaziçi Üniversitesi'nde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlayan Kumrular, doktorasını İspanya'da Salamanca Üniversitesi'nde yapmıştı. İspanya kaynaklarından Türk ve Osmanlı tarihini araştırmasıyla tanınan Kumrular'ın vefatı, akademik camiada derin üzüntü yarattı.
29 Mayıs 2024

Kült film yönetmeni Roger Corman, 98 yaşında Kaliforniya'daki evinde öldü. Corman, birçok ünlü aktörün kariyerine katkıda bulunmuş ve filmleri kült klasikler arasına girmiştir. Film endüstrisine olan ilgisi üniversite yıllarında başlamış ve kısa süre General Motors'ta çalıştıktan sonra 20th Century Fox'ta işe başlamıştır. Kendi şirketini kurarak bağımsız yapımcılığa adım atan Corman, 50'den fazla film çekmiş ve yeni yetenekler keşfetme konusunda ün kazanmıştır.
13 Mayıs 2024

Moda ikonu, iş kadını, oyuncu ve sosyal medya fenomeni Iris Apfel, 102 yaşında Florida Palm Beach'teki evinde hayatını kaybetti. 1921'de doğan Apfel, parlak renkler ve zarif desenler kullanması, siyah çerçeveli gözlükleri, kırmızı ruju ve kısa beyaz saçlarıyla tanınıyordu. Kendisini 'Tesadüfi İkon' olarak adlandıran sanatçı, bir kitap yayınladı ve bir belgesele konu oldu. Türkiye'de de Şişecam'ın global tasarım markası Nude ve H&M ile işbirlikleri yapmıştı. Sosyal medyada da büyük bir takipçi kitlesine sahip olan Apfel, son günlerine kadar aktif bir yaşam sürdürdü.
2 Mart 2024

Eski Amerikan futbolu oyuncusu ve aktör O.J. Simpson, 76 yaşında kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Simpson, eski eşi Nicole Brown Simpson ve onun arkadaşı Ron Goldman'ı öldürmekle suçlanmış ve bu dava 1995'te dünya genelinde canlı yayınlanarak büyük ilgi görmüştü. 'Yüzyılın davası' olarak adlandırılan bu dava sonucunda Simpson beraat etmiş, ancak daha sonraki yıllarda başka suçlamalar nedeniyle hüküm giymişti. Ölüm haberini ailesi duyurdu.
11 Nisan 2024

Fransa'nın ünlü pop şarkıcısı Françoise Hardy, 80 yaşında lenf kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Hardy'nin ölüm haberini oğlu Thomas Dutronc duyurdu. 1944'te Paris'te doğan Hardy, 1960'larda popülerlik kazandı ve birçok hit şarkıya imza attı. 2004'ten beri lenf kanseriyle mücadele eden sanatçı, 2015'te durumu kötüleşince komaya girdi ve son yıllarında ciddi sağlık sorunları yaşadı.
12 Haziran 2024

Amy Winehouse’un hayatını konu alan 'Back to Black' filmi, yönetmen Sam Taylor-Johnson tarafından beyazperdeye taşındı. Film, Winehouse’un Yahudi bir ailede yetişme sürecini, kariyerini, aşklarını ve bağımlılığını anlatıyor. Eleştirmenler filmi genellikle olumsuz değerlendirse de, başrol oyuncusu Marisa Abela’nın performansı beğeni topladı. Film, Britanya gişesinde açılış haftasında zirveye yerleşti.
16 Mayıs 2024

Britanya kökenli Rothschild ailesinin 4. kuşak lideri Jacob Rothschild, 87 yaşında vefat etti. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Jacob'un İsrail ve Yahudi kültürüne olan hayırseverliği, çevreciliği ve aile içindeki sevgi dolu rolü vurgulandı. Rothschild, bankacılık, finans, sanat koleksiyonculuğu ve politikada önemli roller üstlenmiş bir isimdi. Cenazesi, Yahudi geleneklerine uygun olarak aile içinde gerçekleştirilecek.
26 Şubat 2024

Disney klasikleri için unutulmaz şarkılar yazan besteci Richard M. Sherman, 95 yaşında Los Angeles'taki bir hastanede yaşa bağlı hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Sherman, kardeşi Robert ile birlikte 'Mary Poppins' filmi için iki Oscar kazanmış ve 'Jungle Book' ile 'Chitty Chitty Bang Bang' gibi filmler için de ünlü şarkılar bestelemişti. Sherman kardeşler, 2005 yılında Songwriters Hall of Fame'e dahil edilmiş ve 2008'de ABD Ulusal Sanat Madalyası'nı almışlardı. Disney, Sherman'ın ölümünü resmi bir açıklamayla duyurdu.
27 Mayıs 2024

Steve Albini, 1980'ler ve 1990'lar boyunca ABD indie müzik sahnesinde önemli bir figür olarak bilinirken, Nirvana, Pixies ve PJ Harvey gibi sanatçılarla yaptığı çalışmalarla tanındı. Albini, müzik yapımcısı olarak değil, bir mühendis olarak anılmayı tercih ettiğini belirtmiş ve sanatçıların eserlerinden süresiz olarak para kazanmanın etik olmadığını düşündüğü için telif ücreti almayı reddetti. Chicago'da kendi stüdyosu Electrical Audio'yu yöneten Albini, müzik endüstrisine yönelik eleştirileri ve mizahi anlayışıyla da tanınıyordu.
9 Mayıs 2024

NBA'in en büyük efsanelerinden biri olarak kabul edilen ve 'Mr. Logo' lakabıyla tanınan Jerry West, 86 yaşında hayatını kaybetti. Los Angeles Clippers, West'in vefatını duyurdu. West, kariyerinde bir NBA şampiyonluğu yaşadı ve bir kez de finallerin en değerli oyuncusu seçildi. NBA logosundaki siluetin kendisine benzetilmesi nedeniyle 'Mr. Logo' olarak bilinen West'in figürünün resmi olarak kendisine ait olmadığı savunuluyordu.
12 Haziran 2024
İşaretlediklerim