Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Karşıyaka ve Urla ilçesi ile Bolu’nun Göynük ilçesindeki orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı. Yangınlar, kuvvetli rüzgara rağmen ekiplerin yoğun çabalarıyla söndürüldü. Beş bölgede daha yangınlarla mücadele devam ediyor. Bakan Yumaklı, bu yangınların da kısa sürede kontrol altına alınacağını belirtti.
18 Ağustos 2024

Aydın'ın Didim ilçesinde orman yangınına müdahale eden bir yangın söndürme uçağı, Bafa Gölü'ne sert iniş yaparak battı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, uçağın henüz bilinmeyen bir nedenle kırıma uğradığını açıkladı. Uçaktaki üç görevlinin sağlıklı bir şekilde kurtarıldığı belirtildi.
14 Haziran 2024

İstanbul'un Beykoz ilçesinde Anadolu Feneri ve Poyrazköy'de iki farklı bölgedeki ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Davut Gül, yangının yaklaşık 13 hektarlık alanda etkili olduğunu ve kısmen kontrol altına alındığını belirtti. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
26 Temmuz 2023

Kilis'in Polateli ilçesinde Eğlen köyü yakınlarında çıkan orman yangını, Kilis Orman İşletme Müdürlüğü, Kilis Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangın, yaklaşık üç saat süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alındı. Yangın sonucunda 20 dönümlük ormanlık alan zarar gördü. Yangının çıkış nedeni olarak elektrik direği şüphesi üzerinde duruluyor.
4 Haziran 2023

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Varnava'da başlayan orman yangını, şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayıldı ve iki hastanenin tahliye edilmesine neden oldu. Yangına 500'den fazla itfaiyeci, 152 itfaiye aracı, gönüllüler, 17 yangın söndürme uçağı ve 15 helikopter müdahale ediyor. Penteli Dağı'na ulaşan yangın nedeniyle birçok ev zarar gördü ve 200'den fazla kişi bölgeden çıkarıldı. Hava koşulları nedeniyle yetkililer, vatandaşları orman yangını riskine karşı uyardı.
12 Ağustos 2024

İzmir'in Urla ilçesinde, otoyolda seyreden bir otomobilde çıkan yangın, ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangına ilk müdahaleyi Güzelbahçe ilçesi Yaka mahallesinde devam eden yangında görevli hava ekipleri yaptı. Yangın, dokuz uçak, 12 helikopter, 18 arazöz, altı su ikmal aracı ve dört dozerle müdahale edildi ve kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.
30 Temmuz 2023

Afyonkarahisar'da bir otelin bahçesine iniş sırasında rüzgara kapılan helikopter ağaçlara çarptı. Kazada helikopterde bulunan N.C. ve oğlu B.C. yara almadan kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Soruşturma devam ediyor.
16 Eylül 2023

Çorum'un Laçin ilçesindeki Eski Yavu köyü Obruk Barajı gölü yanındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangını fark edenler 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye çevre il ve ilçelerden itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale için yangın söndürme helikopterleri talep edildiği öğrenildi.
31 Ağustos 2023

Aydın'ın Söke ilçesindeki bir kağıt fabrikasında çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın, çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ve orman ekiplerinin desteğiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangın sırasında dumandan etkilenen bazı itfaiyeciler ve işçilere olay yerinde müdahale edildi. Gece ara verilen havadan müdahale, sabah saatlerinde yeniden başladı.
13 Temmuz 2024

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler sonrasında Hatay'ın İskenderun ilçesindeki limanda çıkan yangın, üç gün süren müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Orman Genel Müdürlüğü ve Rusya'dan gelen iki yangın söndürme uçağı, gemiler ve yer ekiplerinin katkılarıyla yangın büyük ölçüde söndürüldü. Hasar gören konteynerler iş makineleriyle yangın sahasından çıkarıldı ve soğutma çalışmaları sürdürülüyor.
9 Şubat 2023

Hatayspor yardımcı antrenörü ve eski milli futbolcu Gökhan Zan, FOX TV canlı yayınında Hatay'da yaşanan deprem sonrası arama-kurtarma çalışmalarının yavaş ilerlediğini ve AFAD'dan talimat alamayan onlarca vinç, kepçe ve kamyonun iki gündür hareketsiz beklediğini ifade etti. Zan, yetkililere daha hızlı hareket etmeleri ve seslerini duymaları için çağrıda bulundu ve durumun insanlığa sığmadığını söyledi.
8 Şubat 2023

Antalya'nın Serik ilçesindeki Yumaklar Mahallesi'nde ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. TRT Haber ekibi yangın bölgesinden son durumu aktarıyor. Yangınların önlenmesi ve sıcaklıkların yükselmesiyle ilgili uyarılar yapıldı.
28 Temmuz 2024

Bursa'nın Mudanya ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangın devam ediyor. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle dün saat 16:00 sıralarında çıktı. Söndürme çalışmaları gece görüşlü helikopterler ile havadan, 132 araç ve 420 personelle karadan yürütülüyor. Bölgedeki şiddetli rüzgar, yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor.
3 Eylül 2023

Bolu'nun Göynük ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangının oluşturduğu yoğun duman Eskişehir'de gökyüzünü kapladı. Yangını söndürme çalışmaları devam ederken, duman tabakası Eskişehir'in birçok noktasından görüldü ve gökyüzünde karartı oluşturdu. Eskişehir'de yangın söndürme çalışmalarında kullanılabilecek hava araçları için lojistik destek ve yakıt ikmali hazırlıkları yapıldığı bildirildi.
15 Ağustos 2024

İzmir'in Çeşme ilçesinde Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisinde çıkan orman yangınında üç kişi hayatını kaybetti. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri uçak, helikopter ve çeşitli araçlarla müdahale ediyor. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, yangına müdahale için su tankeri desteği çağrısında bulundu. Yangın nedeniyle bazı evler tahliye edildi ve jandarma, bir kadın ve iki çocuğu güvenli bir şekilde bölgeden çıkardı.
15 Temmuz 2024

İzmir'in Buca ilçesindeki Doğancılar Mahallesi'nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alma çalışmalarına devam ediyor.
18 Eylül 2023

Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bir ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının nedeni henüz belirlenemedi ve rüzgarın etkisiyle alevler yayıldı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.
17 Eylül 2023

Antalya'nın Kemer ilçesinde devam eden orman yangınına karadan müdahale edildiği yönünde haber yapan Anadolu Ajansı'nı (AA), Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki yalanladı. Tiryaki, arazi yapısı nedeniyle yangına karadan müdahale edilemediğini ve mücadelenin hava araçlarıyla sürdürüldüğünü belirtti. Bakan yardımcısının bu açıklaması da AA tarafından abonelerine geçildi.
27 Temmuz 2023

İzmir, Manisa ve Bolu'da çıkan orman yangınlarına müdahale çalışmaları sürüyor. İzmir'de yazlık evler ve bir hayvan barınağı tahliye edildi. Manisa'daki yangın kısmen kontrol altına alınırken, Bolu'daki yangın 22 saattir devam ediyor. Çanakkale'deki Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda çıkan yangın ise kontrol altına alındı ve 700 hektar alan etkilendi.
16 Ağustos 2024

İstanbul'un Pendik ilçesindeki Aydos Ormanı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın saat 14.00 sıralarında başladı ve ormandan yükselen dumanlar çevre ilçelerden de görüldü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi ve yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
21 Temmuz 2024
İşaretlediklerim