Eski futbolcu Arda Turan, 2015 ve 2016 yıllarında toplamda 828 bin avro vergi kaçırmakla suçlanıyor. İspanya'da savcılık, Turan hakkında dava açılmasını talep etti. 2021 yılında başlatılan soruşturma tamamlandı ve Barselona'daki bir mahkeme dava açmak için ilk adımı attı. Ancak Turan, Maliye ile anlaşarak dava açılmadan sorunu çözebilir. Daha önce de Cristiano Ronaldo, Lionel Messi gibi ünlü futbolcular vergi kaçırma suçundan ceza almıştı.
27 Şubat 2023

Transfer sezonunun kapanmasına kısa bir süre kala Süper Lig'in en değerli oyuncuları listesi güncellendi. Bu listede Galatasaray'dan dokuz, Fenerbahçe'den yedi futbolcu bulunuyor. Listede yer alan en değerli futbolcu 25 milyon avro değeriyle Galatasaray'ın oyuncusu Tete oldu. Ayrıca, en değerli 20 futbolcu arasında bu sezon takımlarına yeni katılan dokuz oyuncu da yer aldı.
29 Ağustos 2023

İtalyan futbol kulübü Juventus, 'Prisma' adlı soruşturma kapsamında futbolcu transferleri ve maaşları üzerinden haksız kazanç elde ettiği şüphesiyle 15 puan silme cezası aldı. Bu gelişme üzerine Juventus'un yönetim kurulu istifa etti. Cezanın ardından kulübün hisse senetleri haftanın ilk işlem gününde yüzde 10,3 oranında değer kaybetti ve şu anda yüzde 4,3 kayıpla işlem görmeye devam ediyor.
23 Ocak 2023

Fransa 1'inci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris-Saint-Germain (PSG), Portekiz'in Benfica takımından 22 yaşındaki forvet Gonçalo Ramos'u satın alma opsiyonuyla bir yıllığına kiraladı. Ramos, geçen sezon Benfica formasıyla 47 maçta 27 gol, 12 asist kaydetti. PSG, transferi resmi olarak duyurdu.
8 Ağustos 2023

Galatasaray Spor Kulübü, yeni stadyum isim hakkı ve sponsorluk anlaşmasında hem Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) hem de Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) enflasyon verilerini dikkate alacak şekilde bir madde ekledi. Bu sezon için Rams Global İnşaat Sağlık Dış Ticaret Anonim Şirketi'nden 213 milyon 600 bin lira artı KDV alacak olan kulüp, takip eden sezonlarda bu tutarı her iki kurumun açıkladığı ÜFE ve TÜFE oranlarının ortalamasına göre artıracak. Bu durum, ENAG verilerinin ilk defa resmi bir sözleşmede hesaba katılması anlamına geliyor.
3 Temmuz 2023

Ankara'da, akaryakıta gelen ÖTV zammının ardından toplu ulaşım ücretlerine zam geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin aldığı kararla tam bilet fiyatı 9,5 TL'den 15 TL'ye, öğrenci bileti ise 4,75 TL'den 7,5 TL'ye yükseltildi. Zamlı tarifeler 24 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak. ABB, yaptığı açıklamada toplu ulaşım hizmetlerindeki aylık 300 milyon liralık zararın diğer bütçe kalemlerinden karşılandığını belirtti.
18 Temmuz 2023

Süper Lig'in 20 kulübü, yaz transfer döneminde toplamda 276 futbolcuyu kadrosuna dahil etti. Bu futbolcuların 191'i yurt dışından, 85'i ise Türkiye içinden transfer edildi. Yurt dışından en fazla oyuncuyu Atakaş Hatayspor transfer etti. Süper Lig takımları, transferde en çok İngiltere'de top koşturan futbolcuları tercih etti.
16 Eylül 2023

Galatasaray, Süper Lig'de 2023-2024 sezonunu 102 puanla şampiyon olarak tamamladı ve gece yarısı İstanbul'a döndü. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde taraftarlarıyla buluşan takımın kutlamalarına binlerce Galatasaraylı katıldı. Kutlamalarda dikkat çeken bir olay, Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi'nin Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un isminin yazılı olduğu bir forma giymesiydi.
27 Mayıs 2024

İtalya'nın en üst ligi Seria A'da, Milan'ın forvet oyuncusu Olivier Giroud, haftanın kadrosunda kaleci olarak yer aldı. Genoa'yla oynanan maçta Milan'ın kalecisi Mike Maignan'ın kırmızı kart görmesi üzerine, oyuncu değişikliği hakkı dolan Milan'da kaleye Giroud geçti. Giroud, son dakikalarda bir kurtarış yaparak maçın 1-0 bitmesine katkıda bulundu. Bu performansı nedeniyle Giroud, haftanın takımında kaleci olarak yer aldı.
10 Ekim 2023

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, 6 Temmuz'da yapacağı toplantıda üyelerinden gayrimenkul projeleri ve genel taşınmazlarla ilgili yetki isteyecek. Kulüp, Mart 2023'te Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na ait Galatasaray Florya Metin Oktay tesislerindeki araziyi 1 milyar 171 milyon 800 bin liraya satın almıştı. 29 Haziran'da yapılacak genel kurulda çoğunluk sağlanamazsa, 6 Temmuz'da kurul çoğunluğa bakılmadan gerçekleştirilecek. Yönetim, faaliyetlerin yürütülmesi ve ilgili hukuki işlemler için 31 Mayıs 2026'ya kadar yetki talep edecek.
11 Haziran 2024

Galatasaray Spor Kulübü, Rams Global İnşaat Sağlık Dış Ticaret Anonim Şirketi ile yeni bir stadyum isim hakkı ve sponsorluk sözleşmesi imzaladı. İlk açıklamada, sözleşme bedellerinin artış oranının TÜİK ve ENAG'ın enflasyon verileri kullanılarak hesaplanacağı belirtilmişti. Bu durum, kulübün TÜİK verilerine güvenmediği şeklinde yorumlandı ve sosyal medyada tartışma konusu oldu. Galatasaray yönetimi, gelen yorumlar üzerine KAP'a yaptığı düzeltme ile bu ifadeyi kaldırdı ve artış oranının nasıl hesaplanacağı belirsizliğini korudu.
3 Temmuz 2023

Real Madrid'de yeterince forma şansı bulamayan Arda Güler için Borussia Dortmund ve Bayer Leverkusen'in ilgisi bulunuyor. Alman basınına göre, Borussia Dortmund, Arda Güler'i kiralamak için yaz transfer döneminde Real Madrid ile temasa geçmeyi planlıyor. Ayrıca, Bayer Leverkusen'i başarıya taşıyan Xabi Alonso'nun da Arda Güler'i kadrosuna katmak istediği belirtiliyor. Real Madrid'in de Arda'yı kiralamayı düşündüğü ifade ediliyor.
17 Şubat 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sözcü TV’de Uğur Dündar’ın programında transferlere dair konuştu. Koç, en zor transferlerinin Sebastian Szymanski olduğunu belirtti ve bu transferin fiyatının sürekli arttığını, Ruslarla çetin pazarlıklar yapıldığını ve sürecin uzun sürdüğünü ifade etti. Ayrıca Dusan Tadic, Fred, Dominik Livakovic, Cengiz Ünder, Emre Mor, İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
5 Ekim 2023

Real Madrid, Paris Saint-Germain'den ayrılan yıldız oyuncu Kylian Mbappe'yi transfer ettiğini duyurdu. Mbappe, Real Madrid ile beş yıllık bir anlaşma imzaladı. PSG'de 256 golle kulüp tarihinin en skorer futbolcusu olan Mbappe, Fransa Milli Takımı ile 2018'de dünya şampiyonluğu ve 2022'de dünya ikinciliği yaşadı. Mbappe, Real Madrid'e katılmaktan duyduğu mutluluğu sosyal medya üzerinden paylaştı.
3 Haziran 2024

Borsa İstanbul'da işlem gören Yayla Agro Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, 9 Şubat tarihinde 16,09–16,16 fiyat aralığından toplamda 198 bin 166 adet hisse geri alımı yaptı. Bu işlemle şirketin geri aldığı hisselerin toplam tutarı 3 milyon 194 bin 608 lira oldu. Bu hareket, şirketin piyasa değerini ve hissedarların hisse başına değerini etkileyebilir.
12 Şubat 2024

Fenerbahçe Kulübü, Sırp futbolcu Dusan Tadic ile transfer görüşmelerine başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu ve Borsa İstanbul'a yaptığı açıklama ile duyurdu. Tadic, sağlık kontrolleri için İstanbul'a davet edildi. Fenerbahçe'nin sosyal medya hesabından Tadic'in uçaktaki fotoğrafı paylaşılarak transfer görüşmeleri için İstanbul'a geldiği bilgisi verildi. Tadic, son olarak Ajax takımında oynuyor ve geçen sezon 13 gol, 21 asistlik performans sergiledi.
16 Temmuz 2023

Dünyaca ünlü futbolcu Neymar, Suudi Arabistan'ın Al-Hilal takımına transfer oldu. Al-Hilal, bu transfer için PSG'ye 80 milyon avro bonservis bedeli ödeyecek. Neymar, Al-Hilal takımından iki yılda 300 milyon avro kazanacak. Reklam ve sponsor gelirleriyle bu bedelin 400 milyon avroya kadar çıkması bekleniyor. Suudi Arabistan kulüplerinin son dönemde gerçekleştirdiği yıldız transferler arasında Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Sadio Mane, N’Golo Kante, Riyad Mahrez, Ruben Neves, Roberto Firmino ve Jordan Henderson gibi isimler yer alıyor.
15 Ağustos 2023

Telekom ekipmanı üreticisi Nokia, Kuzey Amerika pazarında optik ağ satışını genişletmek amacıyla ABD merkezli Infinera'yı 2,3 milyar dolara satın almak için anlaştığını duyurdu. Infinera, hisse başına 6,65 dolarlık teklifi kabul etti ve bu rakam, şirketin borsa kapanış fiyatının yaklaşık yüzde 28 üzerinde. Satın almanın 2025'in ilk yarısında tamamlanması bekleniyor. Açıklamanın ardından Infinera'nın hisseleri yaklaşık yüzde 22 arttı.
28 Haziran 2024

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, sağ dizinde menisküs sakatlığı geçirip ameliyat olan Arda Güler'in 25 Eylül Pazartesi gününden itibaren takımla birlikte antrenmanlara çıkacağını açıkladı. Arda, temmuz ayı sonunda sakatlanmış ve yaklaşık iki aylık bir aradan sonra sahaya dönecek. Ancelotti, Arda'nın iyi durumda olduğunu ve bireysel antrenmanlarını tamamladığını belirtti.
19 Eylül 2023

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Norveç temsilcisi Molde'yi 2-1 yendi ve grup aşamasına yükseldi. Maçta Galatasaray'ın gollerini Mauro Icardi ve Angelino attı. Bu sonuçla Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 17. kez grup aşamasında mücadele etme hakkı kazandı ve en az 25 milyon avro gelir elde etti.
30 Ağustos 2023
İşaretlediklerim