Adana'da polis ekipleri, durumundan şüphelendiği bir otomobili durdurmak istedi ancak otomobildeki beş şüpheli kaçmaya başladı. 70 kilometre süren kovalamaca sonucunda şüpheliler yakalandı. Şüphelilerin kaçışı sırasında polis aracına sert bir cisim attığı ve aracın camının hasar gördüğü belirtildi. Yakalanan şüphelilerden birinin ehliyetsiz olduğu tespit edildi.
15 Ağustos 2023

Sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler, 'Sazan Sarmalı' yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla bir suç örgütüne üye olmak suçundan gözaltına alındı. İstanbul başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, ikilinin örgütün gizli kasası oldukları iddia edildi. Küçükçekmece başsavcılığının yürüttüğü soruşturma sonucunda, 'suç gelirlerinin aklanması' suçundan gözaltı kararı çıktı ve İstanbul ile Kars'ta düzenlenen operasyonlar sonucu üç şüpheli yakalandı.
14 Kasım 2023

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde, iki kız kardeşi taciz ettiği iddia edilen 26 yaşındaki şüpheli Y.E.E. gözaltına alındı. Olay, 19 Ağustos'ta bir kasap dükkanında meydana geldi. Çocukların ebeveyni, kızlarını et alması için kasaba gönderdiğini ve çocukların eve geldiklerinde kasaptaki kişi tarafından taciz edildiklerini söylediklerini belirterek şikayette bulundu. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
21 Ağustos 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen siyanürlü toprak kayması sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında saha sorumlusunun da bulunduğu dört kişi gözaltına alındı. Bu olay, çevresel ve güvenlik protokollerinin madencilik faaliyetlerinde ne derece önemli olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Gözaltına alınanlar hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.
14 Şubat 2024

Kütahya'da İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, çevreyolundaki polis kontrol noktasında durdurdukları bir araçta valizler içerisinde 28 bin 168 sentetik ecza ve 5 bin 138 uyuşturucu hap ele geçirdi. Araçta bulunan O.M. gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kentte ocak ayından bu yana gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında toplam 133 şüpheli tutuklanmıştı.
9 Eylül 2024

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Şüphelilerin adreslerinde ve Aliağa Gümrük Müdürlüğü binasında yapılan aramalarda bazı dijital materyallere el konuldu. Bir şüphelinin yurtdışında olduğu tespit edildi.
9 Temmuz 2024

İzmir Buca Müftülüğü'nde görevli imam Yusuf Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir mitingi öncesinde AKP Buca İlçe Başkanlığı tarafından aranarak cemaat toplaması ve araba tahsis etmesi istendiğini belirtti. Kılıç, bu talebi vicdani sebeplerle reddettiğini ve 'hayır' yanıtı verdiğinde telefonun yüzüne kapatıldığını ifade etti. İmam, mesleğine ve camisine zarar gelmemesi için yetkililerden uzak durmalarını ve kendisine baskı yapmamalarını talep etti.
29 Nisan 2023

İzmir'de düzenlenen 'Mahzen-48' operasyonunda, 'Kertenkele' kod adlı Batuhan Tok'un yönettiği suç örgütü çökertildi ve dokuz şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'kasten yaralama', '6136 Sayılı Kanuna muhalefet' ve 'silahla tehdit' suçlarını işlediğini belirtti. Operasyonlarda beş ruhsatsız tabanca, altı ruhsatsız tüfek ve çeşitli miktarda uyuşturucuya el konuldu.
23 Mayıs 2024

Hatay'ın Antakya ilçesinde uyuşturucu kullandığı iddia edilen K.A. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle iki kız kardeşiyle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu araya giren annesi S.Ü.'yü bıçaklayarak öldüren K.A., gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
2 Ocak 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı binası yakınlarında 6 Nisan'da havaya ateş açan ve kaçan Emre D., Sultangazi'de yakalandı ve hakimlikçe tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmada dört şüpheli daha gözaltına alınmış, ifadelerinin ardından üçü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, biri ise serbest kalmıştı. Şüphelilerin sosyal medya üzerinden yaptıkları canlı yayında havaya ateş ettikleri ve diğer şüphelilerin güldüğü görüntüler savcılık tarafından elde edilmişti.
18 Nisan 2023

Kütahya Maltepe Mahallesi'nde bir vakaya müdahale etmek üzere giden 112 Acil Sağlık ekibi, adres sordukları sırada M.K. ve oğlu H.İ.K. tarafından demir sopalı saldırıya uğradı. Sağlık ekibinin 'Beyaz kod' ihbarı üzerine olay yerine polis sevk edildi ve saldırı sonrası kaçan baba ve oğlu gözaltına alındı. Yaralanan sağlık personeli, hastaneden aldıkları darp raporunun ardından polis merkezine giderek şikayetçi oldu.
28 Kasım 2023

Antalya'nın Alanya ilçesinde ormanlık alandaki beş ayrı noktada yangın çıkaran S.Ç, jandarma tarafından suçüstü yakalandı ve mahkemece tutuklandı. Yangın, Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Olay, Kargıcak Mahallesi'nde meydana geldi.
1 Eylül 2024

Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bir operasyonda, İran uyruklu iki zanlı, mide ve bağırsaklarında bulunan iki kiloya yakın uyuşturucu ile yakalandı. Zanlılar, otobüs kontrolü sırasında şüpheli hareketleri üzerine gözaltına alındı. Hastanede yapılan muayene ve tomografi çekimlerinde mide ve bağırsaklarında çok sayıda yabancı cisim bulunduğu tespit edilen zanlıların midesinden 242 kapsül halinde çıkarılan 1 kilo 919 gram afyon sakızına el konuldu. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
5 Ağustos 2023

İstanbul Kartal'da, park halindeki bir otomobile kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda otomobilde bulunan iki kişi öldü, biri olay yerinde bulunan bir kadın olmak üzere iki kişi yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Polis, saldırgan veya saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.
18 Nisan 2023

Mardin'in Nusaybin ilçesinde B.K. (16) ve Hüseyin Gökalp (18) isimli iki genç, özel harekat polisleri tarafından darp edildi. Gençler, bir yakınlarının kına gecesinden dönerken durduruldu ve polisler tarafından zırhlı araca vurularak, yumruk ve tekmelerle dövüldü. Olayın güvenlik kameraları tarafından kaydedildiği öğrenilince gençler, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği'ne başvurarak suç duyurusunda bulundu. Nusaybin Kaymakamlığı, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.
5 Ocak 2023

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, haşemayla site havuzuna girmesine izin verilmeyen Meral Algün'ün şikayeti üzerine site yöneticisi ve görevlisi gözaltına alındı. A.K. ve S.D., 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ve 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2024

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Hasret Çakır isimli 41 yaşındaki kadın, evinin balkonunda av tüfeğiyle vurularak ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından jandarma ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şüpheli M.B.'yi Bodrum ilçesinde gözaltına aldı. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.
30 Mayıs 2023

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden 25 arazöz, dört su ikmal aracı, üç dozer ve altı yer ekibi yangını söndürmek için bölgeye sevk edildi. Ekipler yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.
14 Ağustos 2024

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önce cinayet ve direnme suçlarından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Fırat Delibaş Esenyurt'ta gözaltına alındı. Delibaş ile birlikte suç örgütüne mensup olduğu belirtilen Cuma B, Şehmus D, Nevzat Y, Mehmet B. ve Efraim Y. isimli şahıslar da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
21 Haziran 2023
İşaretlediklerim