Tesla ve Twitter CEO'su Elon Musk, ABD Merkez Bankası'nı (Fed) faiz oranlarını en az 50 baz puan düşürmeye çağırdı. Fed, enflasyonla mücadele amacıyla geçen yıl mayıs ayından itibaren faiz oranlarını artırmış ve 1 Şubat 2023'te politika faizini 4,25-4,75 aralığına çıkarmıştı. Musk, Twitter üzerinden yaptığı bir yorumla bu çağrıda bulundu ve yeni faiz oranının yarın açıklanacağını belirtti. Fed'in faiz artırımına devam etmesi ancak artış hızında yavaşlaması bekleniyor.
21 Mart 2023

ABD'de yapılan anketlere göre, Demokrat Parti adayı Kamala Harris ve eski ABD Başkanı Donald Trump başkanlık yarışında başa baş gidiyor. Özellikle salıncak eyaletlerdeki oyların seçimin sonucunu belirleyeceği öngörülüyor. Pensilvanya'da yapılan bir ankette, Harris ve Trump'ın istatistiksel olarak eşit olduğu görüldü. Harris'in canlı yayın tartışmasında daha başarılı bulunduğu, ancak genel olarak belirleyici bir üstünlük kazanamadığı belirtildi.
19 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferinin ardından oluşturacağı yeni kabinede eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yer verme olasılığı güçleniyor. Reuters'a konuşan dört üst düzey yetkili, Erdoğan'ın Şimşek'i cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atamayı düşündüğünü, ancak Şimşek'in doğrudan ekonomi politikasından sorumlu bir pozisyonu tercih edebileceğini belirtti. Yetkililer, Şimşek'in ekonomideki mevcut sorunlarla mücadelede önemli bir rol oynayacağını ve gerekirse faiz artışı gibi kararları alabileceğini ifade etti. Daha önce aktif siyasete dönmeyeceğini açıklayan Şimşek'in sağlık durumu ve Londra'daki iş sözleşmeleri nedeniyle Türkiye'ye dönüş yapmayacağı iddia edilmişti.
31 Mayıs 2023

ABD'de başkanlık seçimleri için yapılan son anketlere göre Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ve Demokratların adayı Kamala Harris yarışı başa baş götürüyor. The New York Times ve Siena College tarafından yapılan ankete göre Harris yüzde 47, Trump ise yüzde 48 oy oranına sahip. ABD genelindeki anketlerin ortalamalarına göre ise Harris yüzde 49 ile Trump'ın iki puan önünde. 5 Kasım'da yapılacak seçimler öncesinde, adaylar 10 Eylül'de New York'ta bir münazarada karşı karşıya gelecek.
8 Eylül 2024

Yaklaşan seçimler öncesinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayları arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi öne çıkmaya başladı. FOX TV'de katıldığı bir programda cumhurbaşkanı adaylığı hakkında sorulan bir soruya, ismi üzerinde mutabakat sağlanması halinde aday olmaya itiraz etmeyeceğini ve bu görevi yapmanın onurlu bir şey olacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin sorunlarını çözmek için altı lider olarak birlikte hareket ettiklerini ve olayın bir parti meselesi değil, Türkiye meselesi olduğunu vurguladı.
3 Şubat 2023

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık seçimlerinden adaylığını çektikten sonra halka seslendi ve demokrasinin korunmasının kişisel arzuların önüne geçmesi gerektiğini vurguladı. Biden, bayrağı yeni bir jenerasyona devretmenin ulusu birleştirmenin en iyi yolu olduğunu belirtti ve yardımcısı Kamala Harris'i başkan adayı olarak önerdi. Harris'in Demokrat Parti delegelerinin çoğunun desteğini aldığı belirtilirken, Biden görev süresinin kalan altı ayında hem iç hem de dış politikayla ilgileneceğini söyledi.
25 Temmuz 2024

The Washington Post gazetesi, Joe Biden'a 4 Temmuz Bağımsızlık Günü için varsayımsal bir seçimden çekilme konuşması hazırladı. Biden, Donald Trump ile yaptığı münazarada kötü bir performans sergileyerek yaşı hakkındaki endişeleri artırdı ve birçok kesimden yarıştan çekilmesi yönünde çağrılar aldı. Gazete, Biden'ın çekilmesi durumunda Demokrat Parti'nin yeni bir aday belirlemesi için planlı bir süreç önerdi. Biden ise adaylıkta kararlı olduğunu belirterek kampanyasına devam edeceğini söyledi.
5 Temmuz 2024

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi teklif edilebileceğini ifade etti. Aydın, seçim sürecinde toplumun kazanmaya yönelik bir bakış açısına sahip olduğunu ve zamanla güçlü adayların daha avantajlı hale geleceğini belirtti. Ayrıca, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de İnce'yi 'millet ittifakı'nda görmek istediğini ve İnce'ye yönelik eleştirilere karşı çıktığını ifade etti.
22 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na Cambridge Analytica konusunda uyarıda bulundu. Siyasal iletişim danışmanı Suat Özçelebi, Cambridge Analytica'nın kapandıktan sonra farklı isimler altında faaliyetlerini sürdürdüğünü ve gençlerin bu tür manipülasyonlarda ana hedef kitlesi olduğunu belirtti. Özçelebi, seçmen davranışlarının sosyal medya verileri ve manipülasyonlarla etkilenebileceğini ve bu yöntemlerin Trump seçimleri ve Brexit'te kullanıldığını ifade etti. Türkiye'de de benzer hazırlıkların olabileceğine dair işaretler olduğunu ve genç seçmenlerin bu tür çalışmalarla etkilenebileceğini vurguladı.
3 Mayıs 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, platformdaki haber bağlantılarında görsel ve başlığın kalkacağını duyurdu. Bu değişiklikle beraber haber bağlantılarında sadece görsel yer alacak. Musk, Twitter'ı bir 'süper uygulama' haline getirme hedefinin olduğunu dile getirirken, Çin merkezli dev platform WeChat'ten övgüyle söz ediyor. Ancak, daha önce birçok teknoloji firması, bankacılık devleri karşısında bu yola çıkmış ve uzayan onay süreçleriyle rekabet karşısında vazgeçmişti.
23 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg'e 'tavuk' dedi. Bu, Musk'ın Zuckerberg'e meydan okuduğu ve bir dövüş düzenlemeyi önerdiği tartışmanın bir parçası. Musk, dövüşün Meta ve 'X' adlı yeni platformda yayınlanacağını ve İtalya'da düzenleneceğini belirtti. Zuckerberg ise Musk'ın sürekli bahane bulduğunu ve ciddi olmadığını iddia etti.
14 Ağustos 2023

Millet İttifakı kaynaklarına göre, seçimlerin kazanılması halinde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ekonomiden sorumlu cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev alabilir. İttifak, piyasa dışı uygulamalara son verme ve kurumların onarımına odaklanma konusunda hemfikir. Ayrıca, Merkez Bankası başkanlığı için genç ve kredibilite sahibi bir adayın hazır olduğu ve ekonomi yönetiminin DEVA Partisi ve Babacan tarafından yürütülmesinin planlandığı ifade ediliyor. İttifakın geçiş süreci için her partiye en az bir bakanlık verilmesi konusunda mutabakat sağlandığı da belirtiliyor.
10 Mart 2023

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde partisinden gelen çekilme çağrılarıyla karşı karşıya. Dün gece 12 Demokrat Partili daha Biden'ın seçimleri kaybedeceğine dair endişelerini dile getirdi. Biden'ın kampanyasına finansman sağlayan bağışçılar da bu çağrılara katılıyor. Son anketlere göre Trump, Biden'ın üç puan önünde yer alıyor.
20 Temmuz 2024

ABD'de federal bir yargıç, eski başkan Donald Trump'ın malikanesinden ele geçirilen devlete ait gizli belgelerle ilgili olarak Trump'ın avukatı Evan Corcoran'ı büyük jüri önünde ifade vermeye çağırdı. Avukat-müvekkil gizliliği ilkesinin, avukatların müvekkillerinin suç işleme niyetinde olduğunu bildikleri durumlarda uygulanmaması çerçevesinde bu çağrı yapıldı. Soruşturmaları siyasi olarak nitelendiren Trump, belgelerin bağımsız bir hakem veya özel bir hakim tarafından incelenmesini talep etmişti. Trump, soruşturmalar devam ederken 2024 başkanlık seçimleri için adaylığını ilan etmişti.
18 Mart 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ile aralarındaki kavganın canlı yayınlanacağını duyurdu. Bu kavga, Musk'ın Zuckerberg'e 'Threads' adı verilen 'Twitter alternatifi, metin tabanlı bir platform kuracağı'na dair haberlerin ardından başlamıştı. Zuckerberg, Musk'ın 'kafes dövüşü' teklifini kabul etmişti. Musk, kavganın Twitter'da canlı yayınlanacağını ve tüm gelirin savaş gazilerine bağışlanacağını belirtti.
6 Ağustos 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2020 başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla 24 Ağustos'ta Atlanta'da mahkemeye çıkacağını duyurdu. Kendisini 'radikal solcu' olarak nitelendirdiği başsavcı Fani Willis tarafından tutuklanacağını iddia etti. Trump'ın kefalet bedeli 200 bin dolar olarak belirlendi ve duruşmaya kadar serbest kalabileceği belirtildi. Trump'ın yanı sıra eski avukatları Rudy Giuliani ve John Eastman ile eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows'un da bulunduğu 18 kişiye daha suçlama yöneltilmişti.
22 Ağustos 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklifi alması durumunda Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşmaya ve müzakereye açık olduğunu ifade etti. Millet İttifakı'nın adayı olarak gösterilen Kılıçdaroğlu'nun liderliğindeki CHP'den ayrılarak kendi partisini kuran İnce, muhalefetin oylarını bölebileceği ve bu durumun Erdoğan'ın ikinci turda kazanmasına yol açabileceği endişeleri arasında adaylıktan çekilmesi için baskı altında. İnce, siyasi bir figür olarak Kılıçdaroğlu'na saygı duyduğunu ancak siyasetin farklı bir alan olduğunu belirtti.
28 Mart 2023

Elon Musk, Morgan Stanley tarafından düzenlenen bir etkinlikte, X (Twitter) platformunda beğeni ve retweet sayılarının kaldırılmasını değerlendirdiklerini açıkladı. Musk'a göre, bir gönderinin beğeni ve retweet sayılarının görünürlüğü işleri karmaşıklaştırıyor. Şu anda kullanıcılar, bir paylaşımın kaç kişi tarafından beğenildiğini ve yeniden paylaşıldığını görebiliyorlar.
7 Mart 2024

Yaklaşan seçimler öncesinde AKP'nin, deprem sürecindeki eleştiriler nedeniyle düşen desteği toparlamak için yeni stratejiler peşinde olduğu belirtiliyor. Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'a göre AKP, cumhurbaşkanı yardımcılığı için Hakan Fidan, İbrahim Kalın ve Mehmet Şimşek isimlerini değerlendiriyor. BBC Türkçe'nin haberine göre ise AKP'nin sürpriz hamlelerinden biri olarak MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilmesi düşünülüyor. Ayrıca mevcut bakanların bir kısmının milletvekilliğine aday gösterileceği ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın da milletvekili listelerinde yer alabileceği konuşuluyor.
15 Mart 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ın ardından, Cumhurbaşkanı başdanışmanı Mehmet Uçum da 14 Mayıs genel seçimlerinde olası bir iktidar değişikliğini 'darbe' olarak tanımladı. Uçum, Türkiye'nin bağımsızlığına ve milli ekonomi programına vurgu yaparak, iktidar değişikliğinin bu yönleri olumsuz etkileyeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da seçimlerle ilgili benzer bir açıklama yaparak, muhalefeti Kandil ile ilişkilendirdi.
1 Mayıs 2023
İşaretlediklerim