Hindistan'ın Karnataka eyaletinde 67 yaşındaki Manjunath Olekar, yılbaşı partisi sırasında yanlışlıkla 34 yaşındaki Vinay U'yu silahla vurdu. Vinay U hastaneye kaldırıldı fakat bir gün sonra öldü. Vinay U'nun ölüm haberini alan Olekar, şoka girerek yere yığıldı ve kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Hindistan'da kutlama günlerinde havaya ateş etme alışkanlığı Türkiye'deki gibi yaygın.
2 Ocak 2023

Filipinler'de radyo programcısı ve gazeteci Juan Jumalon, canlı yayın sırasında silahlı saldırıya uğrayarak öldürüldü. Saldırganın, Jumalon'un evine 'dinleyici' olarak girdiği ve iki el ateş ettikten sonra altın kolyesini alarak kaçtığı belirtildi. Saldırının nedeni bilinmiyor ve saldırganların kimliklerine ilişkin soruşturma devam ediyor. Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr., gazetecilere yönelik saldırılara müsamaha göstermeyeceklerini ifade etti.
5 Kasım 2023

ABD'nin Alabama eyaletinde, 1988'de işlenen bir cinayet nedeniyle 'kiralık katil' olarak mahkum edilen 58 yaşındaki Kenneth Smith, nitrojen gazı kullanılarak idam edildi. Bu yöntem ABD'de ilk kez uygulandı. Smith'in daha önce zehirli iğne ile idamı başarısız olmuştu. İnfaz, insan hakları tartışmalarını ve idam cezalarının ırkçılık ve yanlış kararlar nedeniyle eleştirilmesini gündeme getirdi.
26 Ocak 2024

Avustralya'nın başkenti Canberra'da, 64 yaşındaki bir kadının beyninden 8 santimetre uzunluğunda canlı bir solucan çıkarıldı. Kadın, karın ağrısı, ishal, kuru öksürük, ateş ve aşırı terleme şikayetleriyle hastaneye başvurmuştu. MR taraması sonucu anormal beyin aktiviteleri tespit edilen kadın ameliyata alındı. Ameliyat sırasında çıkarılan solucanın, genellikle pitonlarda görülen bir parazit türü olduğu belirlendi.
28 Ağustos 2023

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde, annesi tarafından sıcak bir araçta unutulan 16 aylık bir bebek hayatını kaybetti. Araç içindeki sıcaklığın 38 dereceyi aştığı düşünülüyor. Bebek, yaklaşık altı saat sonra yoldan geçen bir kişi tarafından fark edildi.
26 Ağustos 2023

Cehennem Silahı film serisi ve Kızıl Ekim gibi yapımlarla tanınan İngiliz aktör Joss Ackland, 95 yaşında vefat etti. Ailesi tarafından 'huzur içinde öldü' ifadesiyle duyurulan ölüm haberi, BBC tarafından aktarıldı. Ackland, kariyeri boyunca 100'den fazla filmde rol aldı ve 1985 yapımı Shadowlands filminde yazar C.S. Lewis'i canlandırdı. 1980'ler ve 1990'lar boyunca pek çok popüler filmde yer alan Ackland, bir röportajında işkolik olduğunu ve bazen kötü filmlerde de oynadığını belirtmişti.
20 Kasım 2023

Kanadalı aktör Keanu Reeves'in Los Angeles'ta bulunan evine kar maskeli silahlı hırsızlar girdi. 2014 yılında da hırsızların hedefi olan Reeves, bu olaydan önce evine izinsiz giren bir kişiye karşı yasaklama emri çıkartmıştı. Çarşamba günü gerçekleşen hırsızlıkta, polis ekipleri ihbar üzerine harekete geçti ancak hırsızları bulamadı. Hırsızlar, Reeves'in evinden bir silah çalarak kaçtı ve olay sırasında Reeves evde bulunmuyordu.
11 Aralık 2023

Vegan beslenme savunucusu ve sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova, 39 yaşında hayatını kaybetti. Yakınları, Samsonova'nın sadece egzotik meyve diyetiyle beslendiği için 'açlıktan' öldüğünü iddia etti. Samsonova'nın son dört yıldır tamamen çiğ vegan bir diyet uyguladığı ve yedi yıldır yalnızca jackfruit ve durian meyveleriyle beslendiği belirtildi. Annesi, Samsonova'nın ölümünü 'kolera benzeri bir enfeksiyon'la ilişkilendirdi ancak otopsi raporu henüz açıklanmadı.
1 Ağustos 2023

Vogue Filipinler, Nisan sayısında 106 yaşındaki dövme sanatçısı Apo Whang-Od'u kapağa taşıyarak, köklere dönüş ve otantikliğe değer verme temalarını işledi. Apo Whang-Od, Batok adı verilen geleneksel Filipin dövme sanatının yaşayan son temsilcilerinden biri olarak kabul ediliyor ve 'Mambabatok' olarak anılıyor. Bu kapakla birlikte, Apo Whang-Od Vogue kapağında yer alan en yaşlı kişi olma unvanını da elde etti.
31 Mart 2023

27 yaşındaki Pakistanlı kadın Seema Ghulam Haider, PUBG oyununda tanıştığı 22 yaşındaki Hintli Sachin Meena ile birlikte olabilmek için dört çocuğuyla Nepal üzerinden Hindistan'a yasa dışı yollarla giriş yaptı. İki ülke arasındaki tarihi karşıtlık ve kültürel farklılıklara rağmen ilişkilerini sürdüren çift, Youtube'dan araştırarak rota belirledi. Haider ve çocukları yasa dışı giriş suçlamasıyla, Meena ve babası ise vizesiz barındırma suçlamasıyla tutuklandı. Haider, daha sonra kefaletle serbest bırakıldı ve çift şimdi evlenmek için Hindistan hükümetinden yardım istiyor.
10 Temmuz 2023

Hatay İl Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı Veysel Ö., Ankara'da izinli olduğu sırada Keçiören ilçesindeki evinde eşi ve iki çocuğunu öldürdü ve ardından intihar etti. Olay, Veysel Ö. eşiyle tartışmaya başladıktan sonra gerçekleşti. Aile yakınları olay yerine geldiklerinde büyük üzüntü ve şok yaşadı. Veysel Ö. daha önce Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görev yapmıştı.
13 Mayıs 2024

Yazar Eylem Tok ve estetik doktoru Op. Dr. Bülent Cihantimur’un 16 yaşındaki oğlu, İstanbul'da ciple emniyet şeridinde duran bir gruba çarparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Kazadan sonra Tok ve oğlu, Mısır'a kaçtı. Polis, kazayı yapan sürücünün Tok ve Cihantimur’un oğlu olduğunu tespit etti. Anne ve oğlu, kaza sonrası İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a uçtu.
5 Mart 2024

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra annesiyle birlikte önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmıştı. Bu olayın ardından soruşturma başlatılmış ve Baba Bülent Cihantimur'un çalışanı Ayşe Ceren S., kaçışa yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı. Ancak son gelişmelerle Ayşe Ceren S. tahliye edildi. Adalet Bakanlığı, Tok ve oğlunun iadesi için sürecin başlatıldığını duyurdu, fakat henüz bir gelişme yaşanmadı.
18 Nisan 2024

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Kazadan sonra Eylem Tok ve oğlu yurt dışına kaçtı. Kazadan kurtulan yaralılardan bazılarının telefonları kayboldu. Oğuz Acı'nın babası Özer Acı, Eylem Tok'un kazadan sonra yardım ettiğine dair iddialarını sorguladı ve adaletin yerini bulması için Eylem Tok ve oğlunun teslim olmalarını istedi. Ailenin avukatı, Eylem Tok hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve delilleri karartma şüphesi olduğunu belirtti.
7 Mart 2024

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu, İstanbul'da bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan bir trafik kazası sonrası annesiyle birlikte yurtdışına kaçmıştı. İlk olarak Mısır'a, ardından ABD'ye giden anne-oğul hakkında iade süreci başlatıldı. Bu kaçışa yardım ettiği iddia edilen iş yeri çalışanı Ayşe Ceren Saltoğlu tutuklandı.
12 Mart 2024

Yazar Eylem Tok, 17 yaşındaki oğlunun İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına sebep olmasının ardından oğluyla birlikte Mısır'a kaçtı. Tok, oğlunu 'annelik içgüdüsüyle' korumak istediğini ve kaza anında bir ölüm olduğunu bilmediğini belirtti. Ayrıca, oğlunun güvende olmasını ve adil bir şekilde yargılanmasını istediğini ifade ederek, ülkenin kendilerine karşı 'kana kan' bir tutum sergilemeyeceğini garanti etmesi halinde dönebileceklerini söyledi.
7 Mart 2024

Yazar Eylem Tok, 17 yaşındaki oğlunun İstanbul'da bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan trafik kazasının ardından Mısır'a kaçırdı. Tok, kaçışın ardından yaptığı açıklamada, oğlunun başına bir şey gelmesinden korktuğu için böyle bir adım attığını ve 'annelik içgüdüsüyle' hareket ettiğini belirtti. Ancak, kaçış görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından, Tok ve oğlunun adalete teslim olacaklarını duyurdu.
5 Mart 2024
İşaretlediklerim