Ekonomi yönetiminin belli olması sonrası Borsa İstanbul'da pozitif seyir izlenirken, geçen hafta 13 şirket hisselerini geri aldı. Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar, yeni ekonomi yönetimine ve izlenecek politikalara odaklandı. Şirketlerin geri alım hamleleri devam ediyor. Geri alım yapan şirketler arasında Inveo Yatırım, Eksun Gıda, Hacı Ömer Sabancı Holding, Kervan Gıda Sanayi, Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Logo Yazılım Sanayi, MLP Sağlık Hizmetleri, Etiler Gıda ve Ticari Yatırımlar, Ahlatcı Doğalgaz Dağıtım Enerji ve Yatırım, Meditera Tıbbi Malzeme Sanayi ve Ticaret, Türkiye Sigorta, Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş. bulunuyor.
26 Haziran 2023

Borsa İstanbul, ekonomi yönetiminin aldığı tedbirlerle açıldı ve şirketler, stopajın sıfırlanması gibi vergi muafiyetlerinden faydalanarak hisse geri alımına devam etti. Investing'in raporuna göre, hisse geri alımı yapan şirketler arasında Türkiye Sigorta, İşbir Sentetik, Inveo Yatırım gibi çeşitli sektörlerden firmalar yer aldı. Bu hareketlilik, borsanın deprem sonrası hasarını telafi etme çabasının bir parçası olarak görülüyor.
17 Şubat 2023

Seçimlerin ardından ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle birlikte piyasalar yeni ekonomi yönetimi ve politikalarına odaklanmış durumda. Borsa İstanbul, seçim sonrası yükselişe geçmiş ancak bu hafta düşüşe başlamıştır. Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, Borsa İstanbul'da 10 şirket kendi hisselerini geri almıştır. Bu şirketler arasında Etiler Gıda, Inveo Yatırım, Akfen Gayrimenkul gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalar bulunmaktadır.
22 Haziran 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören yedi farklı şirket, 15 Ocak tarihinde kendi hisselerini geri alım yaptı. Bu şirketler KUYAS, LKMNH, ESEN, MAGEN, MPARK, NATEN ve YYLGD olarak sıralandı. Haber, hisse geri alım işlemlerinin borsadaki etkilerine dair bilgi vermektedir.
17 Ocak 2024

Borsa İstanbul'da bu hafta 11 farklı şirket kendi hisselerini geri alım yaptı. Geri alım yapan şirketler arasında MPARK, YYLGD, ENERY, AHGAZ, NATEN, ESEN, LKMNH, MAGEN, DOHOL, IZMDC ve KUYAS bulunuyor. Bu hareketler, şirketlerin piyasa değerlerini ve hisse performanslarını etkileyebilir.
14 Ocak 2024

Türkiye'nin önde gelen perakende market zincirlerinden BİM, 5 milyon adet nominal değerli hissesini geri almak için bir program başlattı. Şirket, bu geri alım için ayrılacak fonun 750 milyon lira ile sınırlı olacağını ve bu fonun şirketin iç kaynaklarından karşılanacağını duyurdu. Geri alım programının, hisse fiyatlarının şirketin gerçek performansını yansıtmadığı gerekçesiyle başlatıldığı belirtildi.
3 Şubat 2023

Mayıs ayının ilk haftalarında yaşanan seçim beklentileri sonrasında Borsa İstanbul'da düşüş yaşandı. Bu düşüşle birlikte, birçok şirket hisse geri alımı gerçekleştirdi. Geçen hafta 11 ve üç gün önce 18 şirket hisse geri alımı yaparken, dün itibarıyla 17 şirket daha hisselerini geri aldı. Geri alım yapan şirketler arasında Meditera Tıbbi Malzeme, Ereğli Demir ve Çelik, Hacı Ömer Sabancı Holding ve Halkbank gibi önemli isimler bulunuyor.
25 Mayıs 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören 14 şirket, kendi hisselerini geri alım işlemi gerçekleştirdi. Bu şirketler arasında Sabancı ve Alarko Holding gibi büyük holdingler de yer aldı. Geri alınan hisse miktarları ve fiyat aralıkları şirketlere göre değişiklik gösterdi. İşlemler, şirketlerin piyasa değerlerini desteklemek ve hisse fiyatlarını etkilemek amacıyla yapıldı.
2 Şubat 2023

14 Mayıs seçim sonrasında yaşanan düşüşün ardından Borsa İstanbul'da 12 şirket kendi hisselerini geri aldı. Bu şirketler arasında Türkiye Varlık Fonu'na bağlı olan Halkbank, Vakıfbank, Türk Hava Yolları ve Türkiye Sigorta A.Ş. bulunuyor. Piyasaların mayıs ayının ilk haftalarında seçimin ilk turda sonuçlanmasını beklediği ancak ikinci tur ve belirsizlik nedeniyle düşüş yaşandığı belirtiliyor. Geçen hafta da 11 şirket hisse geri alımı yapmıştı.
26 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle işlemlerin durdurulduğu Borsa İstanbul, düzenlemelerin ardından yeniden açıldı ve şirketler hisse geri alım programlarına yoğun ilgi gösterdi. Bireysel emeklilik sistemi portföyündeki değişiklik ve Merkez Bankası'nın tahvil alım kararı gibi faktörlerle borsada önemli bir yükseliş yaşandı. Saat 11:30 itibariyle endeks yüzde 10'a yakın bir artış gösterdi ve hisse geri alımı yapan şirketlerin hisseleri tavan fiyatlarına ulaştı.
15 Şubat 2023

Sasa Polyester Sanayi A.Ş., hisse senetlerindeki aşırı oynaklığı önlemek ve sağlıklı fiyat oluşumuna katkı sağlamak amacıyla borsadan hisse geri alımı yapma kararı aldı. Yönetim kurulu toplantısında alınan bu karar Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirildi. Geri alım için ayrılacak azami fon tutarı 500 milyon lira olarak belirlendi ve geri alınacak hisse sayısı bu tutarı geçmeyecek şekilde sınırlandırıldı. Geri alım programının süresi bir yıl olarak planlandı.
15 Şubat 2023

Borsa İstanbul, ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından pozitif bir seyir izlemeye devam ediyor. Investing.com'un verilerine göre, işlem gününün son saatlerinde en çok kazandıran ve en çok değer kaybeden hisse senetleri belirlendi. Ayrıca BIST 100 endeksinde en çok talep gören ve en çok düşen hisse senetleri de sıralandı. Borsada dört şirketin hisse geri alımı yaptığı da haberler arasında yer alıyor.
9 Haziran 2023

Karabük Demir ve Çelik Sanayi (Kardemir), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamayla iki yıl sürecek en fazla 750 milyon liralık hisse geri alım programı başlattığını duyurdu. Programın amacı fiyat istikrarını desteklemek ve yatırımcıları korumak olarak belirtildi. Geri alınacak hisselerin nominal değeri 34 milyon 200 bin lira olarak sınırlandırıldı. Bu duyuru sonrasında şirketin hisse senetleri yüzde 4 civarında değer kazandı.
8 Mayıs 2023

Borsa İstanbul endeksi yükselişe geçtiği geçen yılın başından bu yana şirket ortakları toplamda 11 milyar liralık hisse satışı gerçekleştirdi. Aynı dönemde, şirketler de daha önce düşük fiyatlarla satın aldıkları 6 milyar liralık hisseleri yüksek fiyatlara satarak piyasaya geri sürdü. En büyük hisse satışları Doğuş Otomotiv ve Hektaş'ta gerçekleşti. Buna karşın, borsada ortaklar son bir yılda 33 milyar liralık hisse alımı yaptı, ancak bu alımların büyük bir kısmı BBVA'nın Garanti Bankası hisseleriyle ilgiliydi ve net ortak satışı 6,3 milyar lira olarak gerçekleşti.
11 Ocak 2023

Borsa İstanbul'da, PKENT, DITAS ve MRGYO şirketlerinin hisselerine tedbir uygulanacağı duyuruldu. PKENT hisseleri 5 Aralık 2023 tarihine kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu olamayacak. DITAS ve MRGYO hisselerinde ise aynı dönem boyunca brüt takas uygulaması gerçekleştirilecek.
6 Kasım 2023

Ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından Borsa İstanbul'da olumlu bir hava hakim. Investing.com'un paylaştığı bilgilere göre, Borsa İstanbul'da dün en çok değer kazanan hisseler ALFAS, BIMAS, SAHOL, CIMSA ve SMRTG olarak sıralanıyor. Buna karşılık en çok değer kaybeden hisseler ise ZOREN, SASA, PSGYO, DOHOL ve BAGFS olarak belirlendi.
17 Haziran 2023

Borsa İstanbul'da Sabancı Holding, Alarko Holding, Şişecam, Halkbank ve diğer bazı şirketler dahil olmak üzere toplam 15 şirket, kendi hisselerini geri alım işlemi gerçekleştirdi. Şirketler, farklı fiyat aralıklarında ve nominal değerlerde hisse geri alımları yaptılar. Bu işlemler, şirketlerin piyasa değerlerini ve hissedar değerlerini yönetme stratejilerinin bir parçası olarak görülebilir.
3 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masayı terk ettiğini açıklamasının ardından Borsa İstanbul'da kısa süreli bir düşüş yaşandı. Akşener'in 'Kıskaca alındık, dayatma var' ifadeleri sonrasında BIST 100 endeksi yüzde 2 oranında değer kaybetti ve 5210 puandan 5066 puana geriledi. Ancak, borsa daha sonra kayıplarının bir kısmını geri kazanarak 5147 seviyesine yükseldi.
3 Mart 2023

Borsa İstanbul'da bu hafta 15 hisse üzerindeki tedbirler kaldırılıyor. Bu hisseler arasında MARKA, AYEN, PAPIL, CMENT, TETMT, GOKNR, MEGAP, SANKO, QNBFL, KENT, PKART, DAPGM, IHYAY, KAYSE ve METUR bulunuyor. Ayrıca, OSTIM ve TMSN hisseleri 18 Eylül-17 Ekim tarihleri arasında açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. ATSYH ve GRSEL üzerindeki açığa satışa ve kredili işlemle brüt takas tedbiri 17 Ekim’e kadar uzatıldı.
18 Eylül 2023

Türk Hava Yolları (THY), Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) düzenlemeleri doğrultusunda, hisse değerlerinin piyasada sağlıklı bir şekilde oluşumunu desteklemek amacıyla 3 yıllık bir hisse geri alım programı başlattığını açıkladı. Bu program kapsamında geri alınacak hisselerin toplam tutarı 9 milyar lira olarak belirlendi ve geri alınacak hisse sayısı şirketin çıkarılmış sermayesinin yüzde 5'ini geçmeyecek şekilde sınırlandırıldı.
15 Şubat 2023
İşaretlediklerim