İstanbul'un bazı bölgelerinde sabah saatlerinden itibaren yoğun sis etkili olmaya başladı. İstanbul Boğazı'nın kuzey bölgeleri ile Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri çevresinde sisin yoğun olduğu gözlemlendi. Sis, Esenyurt, Büyükçekmece, Sultangazi ve Ümraniye gibi yerlerde de görüş mesafesini düşürdü. Sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkış yapacak bazı uçuşlarda gecikmeler yaşanırken, Şehir Hatları seferlerinde iptal olmadı ve sabah trafik yoğunluğu yüzde 63 olarak ölçüldü.
28 Şubat 2024

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Devlet Su İşleri'nin içme suyu hattı kazı çalışmasında göçük meydana geldi. Göçük sonucu toprak altında kalan dört işçiden üçü hayatını kaybetti, bir işçi ise kurtarıldı. Aydın Valisi Yakup Canbolat, boru patlaması sonucu göçüğün meydana geldiğini belirtti.
14 Temmuz 2024

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de, Limak Holding ve IC Holding ortaklığındaki YK Enerji tarafından işletilen kömür madeni nedeniyle köy halkı üç gündür su kesintisi yaşıyor. Köylüler, maden şirketinin suyun öncelikli kullanım hakkına sahip olduğunu belirterek, hayvanlarının, çocuklarının ve yaşlılarının susuz kaldığını ifade ediyor. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ve Devlet Su İşleri (DSİ) gibi yetkililerden çözüm bekleyen köylüler, sorunun giderilmediğini ve şirketin su deposunun patladığı ve tamir edilmediği için suların kesik olduğunu belirtiyor.
29 Nisan 2024

Özgür Gürbüz, Marmaris'teki Sinpaş inşaatının tatil yörelerindeki inşaat yasağına rağmen devam ettiğini ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne ait bir yolun işgal edildiğini belirtiyor. Ayrıca, Bodrum'da Limak Holding'in çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararı alarak 214 odalı bir otel inşaatına başladığını vurguluyor. Gürbüz, Aydın'daki Latmos Dağları'nda ve Manisa'nın Gördes ilçesinde de benzer çevre tahribatlarının yaşandığını ifade ediyor. Yazıda, devletin çevre koruma görevini yerine getirmediği ve halkın bu duruma karşı mücadele ettiği anlatılıyor.
23 Mayıs 2024

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesindeki Tuzla Gölü'nde yüksek sıcaklıklar ve az yağış nedeniyle su seviyesi düştü ve bu yıl ilk kez tuz hasadı yapılamadı. 30 yıldır tuz çıkaran Bekir Dikmen, son iki yıldır tuz çıkarmakta zorlandığını ve bu yıl hiç tuz çıkaramadığını belirtti. Tuzla Gölü, tuz ve çamurun yanı sıra 200 kuş türüne ev sahipliği yapıyor ve bölge halkı için önemli bir gelir kaynağı.
5 Ağustos 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir altın madeninde toprak kayması meydana geldi. Bu durum, Fırat Nehri'ne siyanür sızma riskini artırırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçerek Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, şu an için Fırat Nehri'ne herhangi bir sızma ya da akıntının olmadığını belirtti. Olayda dokuz kişinin toprak altında kaldığı ve halen ulaşılamadığı bildirildi.
13 Şubat 2024

Aşırı sıcaklar ve su akışının durağanlaşması nedeniyle Edirne’den geçen Tunca Nehri’nin yüzeyi yosun ve su mercimekleriyle kaplandı. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün raporuna göre, nehrin debisi saniyede dört metreküp olarak ölçüldü ve bazı alanlarda durağanlaştı. Nehre bırakılan çöpler ve rüzgarın kenardaki atıkları sürüklemesi kirliliğe neden oluyor. Kent sakinleri, yetkililerden çöplerin temizlenmesini ve nehrin korunmasını talep ediyor.
20 Haziran 2024

Çanakkale'de Gelibolu Yarımadası'nda Kumköy yakınındaki Akbaş mevkiinde çıkan orman yangını nedeniyle boğazdaki gemi trafiği kuzey-güney yönünde askıya alındı. Yangının sebebi henüz belirlenemedi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, yangın nedeniyle gemi trafiğinin askıya alındığını duyurdu. Ekipler, rüzgarın da etkili olduğu bölgede yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale ediyor.
18 Haziran 2024

Manisa FK, büyükşehir belediyesinden kiraladığı antrenman tesislerindeki su sayaçlarının Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) tarafından söküldüğünü bildirdi. Kulüp, MASKİ personeli olduğunu belirten altı kişinin su sayaçlarını sökerek götürdüğünü ve bu durumu trajikomik olarak değerlendirdiğini açıkladı. Manisa FK, olayla ilgili yasal süreç başlattığını duyurdu.
11 Ağustos 2024

Viranşehir'de çiftçiler, elektrik ve su kesintileri nedeniyle protesto gerçekleştirdi ve gözaltına alındı. Kesintilerin sebebi, çiftçilerin ödenemeyen borçlarıydı ve bu durum, ürünlerini hasat edememelerine yol açtı. Özelleştirilmiş enerji dağıtımının yarattığı sorunlar, çiftçilerin yüksek borçlar altında ezilmesine ve ürünlerini düşük fiyatlarla satmak zorunda kalmalarına neden oluyor. Ayrıca, özelleştirmenin altyapı yatırımlarını ihmal etmesi, Isparta'da yaşanan elektrik kesintisi gibi felaketlere de yol açtı.
2 Temmuz 2024

Çanakkale'deki tarihi Gelibolu Yarımadası'nda nedeni henüz bilinmeyen bir orman yangını çıktı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangın nedeniyle Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, kuzey hattındaki bazı alanları ziyaretlere kapattı. Yangına müdahale sırasında iki orman işçisi kaza geçirdi ve dumandan etkilenen bazı işçiler hastaneye kaldırıldı.
15 Ağustos 2024

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Kangırlı köyünde bir tarlanın kenarında su kanalı açma çalışması yapılırken meydana gelen göçük sonucu üç işçi toprak altında kaldı. Olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kendi imkanlarıyla kurtulan bir işçi hastaneye kaldırılırken, arama kurtarma ekipleri diğer iki işçiye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.
17 Nisan 2024

Sinpaş, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Kızılbük koyunda otel inşaatına devam edince belediye ekipleri alana baskın düzenledi. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, şirket yetkililerine inşaatı durdurmaları gerektiğini belirtti. Çevre aktivistleri, Sinpaş'ın yasağa rağmen inşaat faaliyetlerini sürdürdüğünü tespit etti ve belediyeye ihbarda bulundu. Belediye başkanı ve zabıta ekipleri, inşaat alanını dolaşarak işçilerin alanı terk etmesini sağladı.
30 Mayıs 2024

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Kangırlı köyünde bir tarlanın kenarında su çıkarmak amacıyla başlatılan kanal kazısı sırasında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçilerden Refik Bilgiç kendi imkanlarıyla kurtulurken, Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Yaralı olarak kurtarılan Ödemiş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
17 Nisan 2024

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Danışment Deresi'nde, oksijen azalması nedeniyle balıklar öldü. Kuraklık ve aşırı sıcaklar nedeniyle derenin su seviyesi azaldı ve denizle bağlantısı kesildi. Vatandaşlar durumu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileriyle jandarma ekiplerine bildirdi. Ekipler olay yerinde inceleme başlattı.
8 Ağustos 2024

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Körfezi'ndeki kirliliğin 1965 yılından beri devam ettiğini ve bu durumun yeni olmadığını belirtti. Tugay, körfezdeki kirliliğin evsel, endüstriyel ve tarımsal atıklardan kaynaklandığını ve balık ölümlerinin planktonların ani çoğalmasıyla ortaya çıktığını ifade etti. Çevre felaketi karşısında tüm kurumlarla işbirliği yapılması gerektiğini vurgulayan Tugay, İzmirlilerden körfezi kirletmemek adına dikkatli olmalarını istedi ve denetimlerin süreceğini belirtti.
26 Ağustos 2024

Konya’nın Seydişehir ilçesindeki Suğla Gölü, kuraklık nedeniyle su seviyesinin düşmesi sonucu bir kısmı otlak haline geldi. Göl, çevresindeki tarım arazilerini beslemenin yanı sıra balıkçılığa da olanak tanıyordu. Yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle gölde sular çekildi ve bu alanlar şimdi büyükbaş hayvanlar için otlak olarak kullanılıyor. Daha önce Ladik Gölü, Tuz Gölü ve Düden Gölü de benzer şekilde kuraklıktan etkilenmişti.
26 Ağustos 2024

Samsun'un doğal güzelliklerinden Ladik Gölü, kuraklık nedeniyle 11 kilometrekareden 7,2 kilometrekareye kadar küçüldü. Doç. Dr. Muhammet Bahadır, kuraklık devam ederse gölün 10-15 yıl içinde tamamen yok olabileceğini belirtti. Göl, 90 farklı kuş türüne ev sahipliği yaparken, çevresindeki köyler ve ilçeler için önemli bir su kaynağı. Bahadır, sürdürülebilir sulama yöntemlerinin acilen uygulanması gerektiğini vurguladı.
16 Ağustos 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Erzincan'da meydana gelen toprak kayması sonrası maden sahasındaki su ve toprak ölçümlerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını duyurdu. 13 Şubat'ta yaşanan toprak kaymasında yaklaşık 10 milyon metreküp toprak 800 metrelik bir alana yayıldı ve dokuz işçi toprak altında kaldı. Bakanlık, olay sonrası bölgeye mobil araçlar ve denetim ekipleri sevk etti ve yapılan analizlerde su ve toprak numunelerinde siyanürün, cihazın dedeksiyon limitinin altında olduğunu belirtti.
16 Şubat 2024

Türkiye'nin en büyük tatlı su kaynaklarından İznik Gölü'nde alg patlaması yaşandı ve göl turkuaz renge büründü. İznik Belediye Başkanı Mehmet Kağan, bu doğa olayının bölgedeki turizme olumlu katkı sağladığını belirtti. Plaj işletmecisi Bekir Uslu da ziyaretçi sayısında artış olduğunu ve özellikle fotoğrafçıların ilgisini çektiğini ifade etti.
17 Temmuz 2024
İşaretlediklerim