Eskişehir'de 12 yıl önce kaybolan Sibel Yenigün'ün tarım ilacıyla zehirlenerek öldürüldüğü ve cesedinin uçurumdan atıldığı belirlendi. Yenigün'ün ailesi tarafından yedi ay önce yapılan kayıp başvurusunun ardından başlatılan araştırmalar sonucunda, kadının 12 yıl önce arkadaşlık yaptığı Murat Ş. gözaltına alındı. Murat Ş., ifadesinde cinayeti itiraf etti. Aynı zamanda Murat Ş.'ye yardım ettiği iddia edilen akrabası Fevzi Ş. de gözaltına alındı ve her iki zanlı da tutuklandı.
26 Eylül 2023

Hatay'ın Antakya ilçesindeki bir özel hastanenin enkazında yürütülen arama kurtarma çalışmaları sonucunda, 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ve 34 yaşındaki Mustafa Avcı depremin 261'inci saatinde sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan kişiler, ilk müdahalelerinin ardından hastaneye sevk edildi. Mustafa Avcı, hastanede bir görevlinin yardımıyla kardeşiyle telefonla görüşme fırsatı buldu.
17 Şubat 2023

Mersin'in Anamur ilçesindeki Morca Mağarası'nda 3 Eylül'de rahatsızlanan ABD'li dağcı Mark Dickey, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Dickey, mağarada yaklaşık 1276 metre derinlikte mide kanaması geçirdi ve 12 Eylül'de tahliye edildi. Dickey'in Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi tamamlandı ve taburcu edildi.
17 Eylül 2023

Avustralyalı balıkçı Tim Shaddock, köpeği Bella ile birlikte Meksika'dan Fransız Polinezyası'na seyahat ederken Pasifik Okyanusu'nda kayboldu. Yaklaşık iki ay boyunca yağmur suyu ve çiğ balıkla beslenerek hayatta kaldı ve seyahat halindeki bir helikopter tarafından fark edilerek kurtarıldı. Sağlık durumu iyi olan Shaddock, deneyimini zorlu bir sınav olarak nitelendirdi. İnsan fizyolojisi profesörü Mike Tipton, Shaddock ve köpeğinin hayatta kalmasını şans ve becerinin bir kombinasyonu olarak değerlendirdi ve sağlık durumunun normale dönmesi için birkaç ay daha takip edilmesi gerektiğini belirtti.
17 Temmuz 2023

Üsküdar'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. Gökçen Orhan, odasında hareketsiz halde bulundu. Yoğun bakım servisine kaldırılan Orhan'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın intihar vakası olabileceği değerlendiriliyor ve incelemeler devam ediyor.
17 Ağustos 2023

Britanya'da yaşayan Sian Sexton, 11 yıl önce kaybolan kedisine kavuştu. Kedi Daisy, Sexton'la birlikte 2012'de Dorset bölgesindeki Caerphilly kasabasına taşındıktan kısa bir süre sonra evden kaçmıştı. 11 yıl sonra Caerphilly'deki bir veteriner, Sexton'a mikroçip takılmış sahipsiz bir kedinin getirildiğini bildirdi. Bu sayede Sexton, 11 yıldır kayıp olan kedisine kavuştu.
26 Eylül 2023

İstanbul'un Esenler ilçesinde bir dairede çıkan yangın sonrası itfaiye ekipleri, Pakistan uyruklu Muhammad Tahir Khan'ın cansız bedenine ulaştı. Khan'ın domuz bağı yöntemiyle bağlandığı ve öldürüldüğü belirtildi. Yangının, Khan'a ait evrakların elektrikli ısıtıcı üzerine atılması sonucu çıktığı iddia ediliyor. Olayla ilgili detaylı incelemeler devam ederken, Khan'ın bedeni Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
25 Mayıs 2023

ABD'nin Oklahoma eyaletinde 1996 yılında 21 yaşındaki öğrenci Juli Busken'i öldürmekten mahkum olan Anthony Sanchez'in idamı gerçekleştirildi. Sanchez, idam edilmeden önce masum olduğunu savunmaya devam etti ve bulunan DNA kanıtlarının sahte olduğunu iddia etti. Ancak, Oklahoma Başsavcısı Gentner Drummond, DNA kanıtlarının Sanchez'i Busken'in öldürülmesiyle kesin olarak ilişkilendirdiğini belirtti. Sanchez, 2006'da ölüm cezasına mahkum edilmişti.
21 Eylül 2023

ABD'nin Alaska eyaletinde bir petrol sahasından kurtarılan ve sürekli temas kurarak tedavi edilen bir aylık yavru mors hayatını kaybetti. Yavru mors, Alaska'nın kuzeyindeki Beaufort Denizi'nden 6 kilometre içeride bulunmuş ve acil tedavi için yaban hayatı merkezine götürülmüştü. Hayvanın tedavisine 1 Ağustos'ta başlanmış, ancak bir dizi sağlık sorunu nedeniyle hayatını kaybetmiştir.
14 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Adıyaman'da yıkılan bir binanın enkazından 37 yaşındaki Sabit Babacan isimli kişi, 87 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Enkaz kaldırma işlemleri sırasında bir gönüllü kepçe operatörünün dikkati sayesinde fark edilen Babacan, ANDA Arama Kurtarma Derneği ekiplerinin iki saatlik çalışması sonucu çıkarıldı ve hastaneye sevk edildi.
9 Şubat 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde, emniyet birimleri ve çeşitli ekiplerin kontrolünde yürütülen enkaz kaldırma çalışmaları sırasında, ses duyulması üzerine durdurulan çalışmalarda Terrier cinsi bir köpek canlı olarak kurtarıldı. Köpeğin, mahsur kaldığı yerde bulunan mama sayesinde hayatta kaldığı anlaşıldı ve veteriner kontrolü için seyyar kliniğe gönderildi. Aynı çalışmalar sırasında köpeğin sahibi olduğu düşünülen bir kişinin cansız bedenine de ulaşıldı.
3 Mart 2023

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Ö.D., henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi S.D.'yi silahla öldürdü. Olayın ardından Ö.D., aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. S.D., yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ö.D.'nin durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
2 Ekim 2023

ABD Başkanı Joe Biden'ın Alman çoban köpeği Commander, 11 ısırma vakasından sonra Beyaz Saray'dan uzaklaştırıldı. Son olarak geçen ay Beyaz Saray'da bir gizli servis ajanını ısıran Commander'ın, kamuoyuna açıklanmayan başka saldırıları da olduğu iddia edildi. İki yaşındaki Commander, Biden'a kardeşi James Biden tarafından Aralık 2021'de hediye edilmişti.
5 Ekim 2023

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde 24 yaşındaki Aysun Ahnas, Baver Gözetir (26) tarafından boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı Gözetir, olaydan sonra kendini asarak hayatına son verdi. Ahnas'tan haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi ve olay yerine gelen ekipler her iki kişinin de öldüğünü tespit etti. Cesetler, otopsi için Tekirdağ Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
11 Ocak 2023

ABD'nin Wisconsin eyaletinde 57 yaşındaki bir kadın, MR cihazına gizlice dolu bir silah soktuğu sırada, cihazın güçlü mıknatısları nedeniyle silah ateş alarak kadını poposundan yaraladı. Kadının silahı MR odasına nasıl soktuğu bilinmiyor, ancak sigorta şirketinin FDA'ya sunduğu rapora göre, kadın rutin metal taramasından geçirilmiş ve üzerinde metal tespit edilmemişti. Yaralanan kadına hemen müdahale edildi ve durumu iyi.
8 Aralık 2023

Trabzon'un Arsin ilçesinde görev yapan 57 yaşındaki aile hekimi Cengiz Çolak, Akçaabat ilçesindeki evinin bahçesinde ölü bulundu. Evine dönmeyen Çolak'ı arayan yakınları, onu hareketsiz yatarken buldu ve durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Çolak'ın hayatını kaybettiği anlaşıldı ve cesedi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
15 Kasım 2023

Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen depremden 278 saat sonra, yıkılan Tolga Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma ekipleri 45 yaşındaki Hakan Yasinoğlu'nu canlı olarak buldu. PAK, AFAD, CEKUT ve İstanbul İtfaiyesi gibi ekiplerin katıldığı yoğun çalışmalar sonucunda Yasinoğlu enkazdan çıkarıldı ve ilk müdahalesinin ardından Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yasinoğlu'nun bilincinin açık olduğunu ve ilk tıbbi müdahalesinin sahra hastanesinde yapıldığını bildirdi.
17 Şubat 2023

Google'ın yapay zeka program geliştirme şirketi DeepMind, AlphaMissense adlı yeni bir sistemle insan DNA'sındaki hastalıklara yol açan genlerin tespitini hızlandırıyor. Sistem, DNA ipliklerindeki bileşenlerin sırasını kontrol ederek çalışıyor ve sıralamadaki hataların hastalığa yol açabileceğini belirliyor. Bu gelişme, hastalıkların daha hızlı teşhis edilmesine ve daha etkili tedavi yöntemlerinin bulunmasına yardımcı olabilir.
19 Eylül 2023

Ardahan'daki köylerde şap hastalığından dolayı hayvanlar ölmekte ve bu durum bölge halkı için ciddi bir sorun teşkil etmektedir. Hastalığın Irak'tan ithal edilen hayvanlardan bulaştığı iddia ediliyor. Yetkililerin bayram tatili nedeniyle müdahalede bulunmadığı ve ölen hayvanların yol kenarlarına atıldığı belirtiliyor. Ayrıca, ölen hayvanların etlerinin kasaplar tarafından düşük fiyatlara satın alındığı ve yeterli kontrollerin sağlanmadığı ifade ediliyor. Bölgede insanlarda da halsizlik ve ateş gibi belirtiler görülmüş. Aşıların etkisiz kaldığı ve hastalığın yayılmasının önlenemediği vurgulanıyor.
3 Temmuz 2023

BBC Dünya Servisi'nin bir yıllık araştırması sonucunda, makak maymunlarına işkence edilerek öldürülmesi görüntülerini satan bir çete tespit edildi. Çete, YouTube'dan başlayarak faaliyetlerini Telegram'a taşıdı. Çetenin müşterileri arasında ABD ve Britanya başta olmak üzere çeşitli ülkelerden yüzlerce kişi bulunuyor. Şu ana kadar küresel çapta en az 20 kişi soruşturma altında, Endonezya polisi iki zanlıyı tutukladı ve ABD'de üç ana hedef üzerinde soruşturma yürütülüyor.
20 Haziran 2023
İşaretlediklerim