Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, daha önce altılı masanın genel başkanlarının imza yetkisine sahip olacağı yönündeki sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti. TELE 1'de katıldığı canlı yayında, cumhurbaşkanlığı makamının vesayet altında olmayacağını, cumhurbaşkanının yüksek profilli olacağını ve liderlerin onun yanında duracağını ifade etti. Ayrıca, Sinan Ateş cinayeti konusunda da Türkiye'de sağlıklı bir seçim atmosferinin oluşması için bu olayın çözülmesi gerektiğini ve ilgili kişilerin sessizliğini eleştirdi.
13 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Demirtaş, yaşanan yıkımın ve acının, niteliksiz ve beceriksiz bir iktidarın sonucu olduğunu belirtti ve 'talan iktidarının acı faturasının ödendiğini' vurguladı. Ayrıca, Kürtçe yaptığı paylaşımda, bu zulmü hak etmediklerini ifade ederek, yağma ve talan sisteminden kurtulma çağrısında bulundu.
15 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında iktidarın yetersiz müdahalesini eleştirerek, vatandaşların kanının iktidarın elinde olduğunu söyledi. 'Asrın felaketi Erdoğan'dır' ifadesini kullanarak, hiçbir sorumlunun istifa etmediğini belirtti ve seçimlerin ertelenmesi talebinin demokrasiye darbe olacağını ifade etti. Ayrıca, tek adam rejiminin sorumlu olduğunu ve İletişim Başkanlığı'nın propaganda çalışmalarını eleştirdi. Üniversitelerin açılması gerektiğini ve seçimlerin zamanında yapılacağını vurguladı.
15 Şubat 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayında iktidarı dolaylı olarak suçlayarak, 'hapisten çıkarılan çetelere öldürtüldüğünü' iddia etti. Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında altı kişi tutuklanmış, ancak tetikçi henüz yakalanamamıştı. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ve videoda, ülkeyi mafyalara ve çetelere bırakmayacaklarını, Sinan Ateş'in ailesinin adalete kavuşacağını belirtti ve herkesi uyardı.
4 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in katillerinin dört ay sonra adalet önüne çıkarılacağını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanırken, tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Kılıçdaroğlu, gençlere ve CHP'de siyaset yapan ülkücülere verdiği sözü hatırlatarak, Sinan Ateş'in unutulmayacağını ifade etti.
21 Ocak 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Sinan Ateş cinayeti hakkında sorulan bir soruya 'İşine bak' diyerek tepki göstermesini eleştirdi. Bahçeli'nin tepkisini ve sorulan soruyu sosyal medyada paylaşan Özdağ, 'Katilin kim olduğunu hepimiz biliyoruz derken bir bildiğim vardı elbet' ifadesini kullandı. Bahçeli'nin özel kalem müdürünün ise soruyu soran gazeteciyi iterek uzaklaştırdığı belirtildi.
24 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında Türkiye'nin siyasi yumuşama sürecine ihtiyaç duyduğunu belirtti ve bu kapsamda CHP lideri Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulunacağını duyurdu. Erdoğan'ın bu açıklaması, Türkiye'de din üzerinden siyaset yapan ve muhalefeti dinsizlikle itham eden kesimlerin tutumlarına bir tepki olarak yorumlanabilir. Akif Beki'nin yazısında, siyasi çıkarlar için dini hassasiyetleri öne sürenlerin sonunda gerçek niyetlerinin ortaya çıkacağı vurgulanıyor.
4 Mayıs 2024

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem sonrası yaptığı 'helallik' isteğine Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi. Erdoğan'ın depremdeki organizasyon ve koordinasyon eksiklikleri nedeniyle eleştirilere maruz kalmasının ardından Adıyaman ziyaretinde 'helallik' istemesi, sosyal medyada 'Helal etmiyoruz' paylaşımlarıyla karşılandı. Demirtaş, Erdoğan'ı 100 bin insanın ölümünden sorumlu tutarak, utanmadan hala aday olmayı düşündüğünü belirtti ve ironik bir dille 'Helal olsun' ifadesini kullandı.
27 Şubat 2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ' ve PKK destekli olduğunu ima ederek, milletin ona ülkeyi teslim etmeyeceğini belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de muhalefeti sert bir dille eleştirdi. AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ise bu tür tehlikeli açıklamalardan kaçınılması gerektiğini ve seçim sonuçlarının demokratik bir sonuç olduğunu vurguladı.
11 Mayıs 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olaya ilişkin AKP ve MHP'den herhangi bir açıklama gelmezken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu devletin cinayeti aydınlatması gerektiğini belirtti. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise, AKP ve MHP'nin sessizliğine dikkat çekerek, ülkede siyasi saldırı girişimlerinin olup olmadığına ve seçimlerin gergin bir atmosferde yapılmasının istenip istenmediğine yönelik endişelerini dile getirdi ve toplumsal barış çağrısında bulundu.
1 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun'daki parti kongresinde yaptığı konuşmada, Ülkü Ocakları'nın öldürülen eski başkanı Sinan Ateş'in faillerinin bulunamamasını eleştirerek, bu tür olayların tekrarlanmaması için İYİ Parti'nin iktidar olma zorunluluğunu dile getirdi. Ayrıca, 2019 yerel seçimlerinde CHP ile kurdukları ittifakın sonuçlarından ve kazanılan büyükşehir belediyelerinden bahsetti. Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüyle ilgili kanun teklifine ve Erdoğan'ın bu konudaki tutumuna yönelik eleştirilerde bulundu.
28 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararlarını eleştirerek, AYM'nin TİP Hatay milletvekili Can Atalay ile ilgili 'hak ihlali' kararını tanımayan ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmeden Yargıtay'a destek çıktı. Erdoğan, Yargıtay'ın da yüksek bir mahkeme olduğunu ve AYM'nin yanlışlar yaptığını belirtti. Ayrıca, teröristlerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının gecikmesi nedeniyle yurt dışına kaçtıklarını ve Türkiye'yi tehdit ettiklerini ifade etti.
10 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgelerinde ilan ettiği OHAL sonrasında, CHP'nin sivil toplum kuruluşları ve muhalefet belediyelerinin yardım çalışmalarını engellemeye yönelik adımlarını tanımadığını açıklamasının ardından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 'Gelsinler tutuklasınlar' diyerek meydan okudu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumuna destek vererek, TİP üyelerinin ve gönüllülerinin de afetle mücadele ve dayanışma için seferber olduğunu belirtti. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da Kılıçdaroğlu'na destek vermişti.
8 Şubat 2023

Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li avukat Serdar Öktem tutuklandı. Öktem, cinayetle bağlantılı kişilerin avukatlığını yapmakta ve aynı zamanda Galatasaray taraftar grubu UltrAslan'ın lideri olarak bilinen Sebahattin Şirin'in de avukatı olduğu belirlendi. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, UltrAslan'ın tarikat ve çetelerle ilişkilerine dikkat çekti ve Şirin'in çeşitli tarikatlarla bağlantılı olduğunu ve FETÖ ile İsmailağa Cemaati ile ilişkileri olduğunu iddia etti.
31 Ocak 2023

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a övgüler yağdırdı. Erdoğan'ı 'dünyanın lideri' olarak nitelendiren Yediyıldız, ona ihanet etmenin Türkiye ve mazlumlara ihanet etmek anlamına geleceğini belirtti. Ayrıca, Erdoğan için 'sırtımızda taşımamız' ve 'ayakkabısını elimizle yalamamız' gerektiğini söyledi. Yediyıldız, Meclis'te hiç konuşmayan milletvekilleri arasında yer alıyor.
23 Ocak 2023

Finans uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, kendisiyle ilgili asılsız akrabalık iddialarına ve Selahattin Demirtaş'ın bu konudaki ironik sosyal medya paylaşımına yanıt verdi. Özgür Demirtaş, mizahın ilgi gördüğünü belirtse de, ülkenin sorunlarına ve çözümlerine odaklanmanın zamanı olduğunu vurguladı. Ayrıca, siyasetçilerin seçime kısa bir süre kala ciddi konulara eğilmeleri gerektiğini ifade etti ve kendi ailesinde siyasetçi olmadığını, farklı meslek gruplarından akrabaları olduğunu söyledi.
18 Nisan 2023

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in dayısı Halil İbrahim Bozkurt, yeğeninin ölümüyle ilgili olarak katillerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olduğunu öne sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginde adalet talebiyle pankart açan aile, olay çözülmezse seçimlerde oy kullanmayacaklarını ifade etti. Bozkurt, Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı'ndan beklentilerinin kalmadığını, atanan savcının siyasi renginin belli olduğunu ve bu durumu kabul etmediklerini belirtti. Sinan Ateş'in güçlenmemesi için öldürüldüğünü düşündüklerini ve katillerin bilindiğini iddia etti. Ateş'in ölümüyle ilgili olarak şu ana kadar 13 kişi tutuklandı, ancak tetikçi olduğu belirtilen kişi henüz yakalanmadı.
22 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında daha önce 15 kişi tutuklanmışken, dün sabah gözaltına alınan üç kişiden biri olan ve daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş ile Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı olduğu belirtilen Emre Yüksel tutuklandı. MHP'li avukat Serdar Öktem de gözaltına alınanlar arasında.
26 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, futbol taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarına karşı sert bir açıklama yaparak, güvenlikle ilgili hiç kimsenin bilek güreşine girmemesi gerektiğini belirtti. Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının maçlarda hükümete yönelik protestoları gündeme gelmiş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Soylu, afet koordinasyon merkezinde yaptığı konuşmada, siyaset inşa etmeye çalışanların Türkiye'nin geleceğiyle ilgili karartma hakkına sahip olmadıklarını ifade etti.
27 Şubat 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kaybetmesi durumunda kötü şeyler olacağını savunanlara karşı bir mesaj paylaştı. Demirtaş, Türkiye'nin mevcut ekonomik sorunlarına ve geçmişte yaşanan deprem felaketlerine atıfta bulunarak, bu iddiaların gerçekçi olmadığını ima etti. Mesajında, yüksek döviz kurları, et ve peynir fiyatları, işsizlik ve açlık sınırı gibi konulara değindi.
2 Nisan 2023
İşaretlediklerim