MAK Danışmanlık tarafından yapılan nisan ayı anket sonuçlarına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki oy farkı dört puan olarak korunuyor. Her iki lider de bir önceki aya göre oylarını bir puan artırmış. Anket, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalacağını gösteriyor. Milletvekili seçimlerinde ise AKP'nin oyları bir önceki aya göre artarken, CHP ve İYİ Parti'nin oylarında düşüş görülüyor. Diğer araştırma şirketlerinin anket sonuçları da benzer eğilimler sergiliyor.
18 Nisan 2023

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP'li belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceği yönündeki haberleri gerçeği yansıtmadığını belirtti. Daha önce CHP kaynaklarından gelen bilgilere göre, İmamoğlu ve Yavaş'ın Akşener ile 'genel merkez dışında' görüşme talebinde bulundukları ve bu talebe olumlu yaklaşıldığı ifade edilmişti. Ancak Zorlu, herhangi bir görüşme talebinin olmadığını ve kamuoyunda dolaşan haberlerin yanlış olduğunu açıkladı.
4 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda, anket sonuçlarına deprem nedeniyle güvenilmemesi gerektiğini ifade etti. Meydanlardan aldıkları tepkilerin olumlu olduğunu ve halkın kendilerine 'yürüyün' dediğini vurguladı. Ayrıca, muhalefetin siyasi ahlakını eleştirerek, seçim sürecinde mitingler ve açılışlar yapmaya devam edeceklerini belirtti. Erdoğan, terör örgütlerine ve Diyarbakır'da yaşanan olaylara da değinerek, muhalefetin ülkeyi terör örgütlerine teslim etmeye çalıştığını iddia etti.
13 Nisan 2023

Türkiye Raporu'nun anketine göre, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin çekilmesi sonrası güncellenen anket sonuçlarında yüzde 50,5 ile ilk turda seçimi kazanıyor. Rakibi Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan yüzde 45,6 oy alırken, Sinan Oğan ise yüzde 3,9 oy almış durumda. Ancak anketin güvenilirliği konusunda, örneklem belirleme yöntemi, anket sorularının ifadesi, hata payı ve kararsızların dağılımı gibi kritik bilgilerin eksik olduğu belirtiliyor. Diğer araştırma şirketlerinin anket sonuçları da Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu gösteriyor.
12 Mayıs 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, altılı masa toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu dışında başka bir cumhurbaşkanı adayı önerisi olup olmadığını sordu. Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazı ve altılı masayı terk etmesinin ardından İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Akşener'in Kılıçdaroğlu'na anket yoluyla aday belirleme teklifini medyaya aktardı. İmamoğlu, Yavaş ve CHP'li sekiz büyükşehir belediye başkanı ise Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıkladı.
4 Mart 2023

Anadolu Ajansı'nın veri akışı konusunda önceki seçimlerde olduğu gibi tartışmaların merkezinde olduğu belirtiliyor. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, AA'nın verileriyle ilgili manipülasyon yaptığını iddia etmişlerdi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da bu iddialara katılarak, Anadolu Ajansı'nın toplumu manipüle ederek suç işlediğini ve iktidarın sesi olduğunu söyledi.
14 Mayıs 2023

MetroPoll Araştırma'nın 15-19 Temmuz tarihleri arasında düzenlediği ankete göre, Türkiye'deki bazı parti seçmenlerinin bir kısmı oy verme konusunda pişmanlık duyuyor. Ankete katılan 1746 kişi arasında en çok pişmanlık duyan seçmenler sırasıyla Zafer Partisi, HDP, İYİ Parti ve AKP seçmenleri oldu. Pişmanlık oranları ise Zafer Partisi için %37.1, HDP/YSP için %26.2, İYİ Parti için %24.8 ve AKP için %22.5 olarak belirlendi.
9 Ağustos 2023

MetroPOLL Araştırma'nın sahibi Özer Sencar, şubat ayında gerçekleşen Kahramanmaraş depremleri sonrasında AKP'nin oylarında 4 puanlık bir düşüş yaşandığını belirtti. Aynı dönemde CHP ve HDP'nin 2'şer puan, İYİ Parti'nin ise yarım puan kaybettiğini ifade etti. MHP'nin oy oranında bir değişiklik olmazken, Memleket Partisi ve Türkiye İşçi Partisi'nin oylarını artırdığı gözlemlendi. Ayrıca, ORC Araştırma'nın yaptığı bir ankete göre, millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan'ı 13 puan farkla geçtiği belirtildi.
9 Mart 2023

KONDA, MetroPOLL ve Yöneylem anket şirketlerinin sonuçlarına göre, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ın önünde yer alıyor ve neredeyse ilk turda seçimi kazanacak oy oranına ulaşmış durumda. Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilme kararı bu anketlerin açıklanmasından kısa bir süre önce geldi. KONDA'nın anketine göre Kılıçdaroğlu %49,3, Erdoğan %43,7 oy alırken, Yöneylem ve MetroPOLL anketlerinde de Kılıçdaroğlu'nun %49 civarında bir oy oranıyla Erdoğan'ın önünde olduğu görülüyor.
11 Mayıs 2023

Aksoy Araştırma'nın yaptığı ankete göre, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı 11,2 puan önde görünüyor. Ankette, AKP %31 oy alırken, CHP %28,4 oy alıyor. Yüksek Seçim Kurulu, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını duyurdu. ORC Araştırma'nın anketine göre ise Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 13 puan önünde. Türkiye Raporu'nun anket sonuçları ise henüz açıklanmadı.
11 Mart 2023

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin 27 ilde 2.400 kişiyle yaptığı ankete göre, katılımcıların %49'u siyasi partilerin kapatılmasına karşı çıkıyor. AKP seçmeninin %74,2'si, MHP seçmeninin %81,3'ü kapatmaya karşı değilken, CHP seçmeninin %76,3'ü ve HDP seçmeninin %95,9'u kapatmaya karşı. HDP'nin kapatılması istemiyle açılan dava ise devam ediyor ve HDP, altılı masanın müzakere çağrılarına yanıt vermemesi ve hakkındaki uygulamalara yeterli tepki verilmemesini eleştirerek, kendi adayını çıkaracağını duyurdu.
12 Ocak 2023

TEAM Araştırma'nın 23-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre, CHP, İYİ Parti, HDP/Yeşil Sol ve MHP'nin oy oranlarında artış gözlemlendi. Millet ittifakında yer almayan partilerin oyları ittifak içinde kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun birinci turda Recep Tayyip Erdoğan'ı geçtiği ve Muharrem İnce'nin oylarında düşüş yaşandığı belirtildi. İkinci turda ise Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan karşısında 5 puan önde olduğu ifade edildi. Ancak seçmenler arasında 'Erdoğan kazanır' algısının güçlü olduğu ve muhalefetin psikolojik üstünlüğü henüz sağlayamadığı vurgulandı.
30 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmek üzere Ankara'ya hareket etti. Gazeteci Barış Pehlivan, İmamoğlu'nun yarın da CHP Genel Merkezi'nde olacağını ve yapıcı bir tutum sergilemesinin beklendiğini ifade etti. Bu ziyaret, altılı masa toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak cumhurbaşkanı adayı olarak önerilmesi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu adaylığa karşı çıkarak altılı masadan ayrılmasının ardından gerçekleşiyor.
3 Mart 2023

MetroPOLL Araştırma'nın yaptığı ankete göre, Türkiye'deki vatandaşların %74,1'i 2018'de çıkarılan imar affını yanlış buluyor. Ankete katılanların sadece %15'lik bir kısmı bu affı doğru bulurken, 2018'de AKP ve MHP'ye oy verenlerin yarısı bu düzenlemeyi destekliyor. Ancak, iktidar ittifakı içinde bile AKP'de %58,9 ve MHP'de %67,1 oranında imar affını yanlış bulanlar çoğunlukta. Bu sonuçlar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası imar barışı düzenlemelerinin yeniden tartışılmaya başlamasıyla paralellik gösteriyor.
22 Mart 2023

Türkiye'de gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, seçmenler 191 binden fazla sandıkta oy kullanacak. YSK Başkanı Ahmet Yener, seçimde yalnızca iki adayın olması ve tek pusula kullanılacak olmasının sonuçların daha hızlı açıklanmasını sağlayabileceğini ifade etti. İkinci turda Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan ve Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.
28 Mayıs 2023

Yeşil Sol Parti ve HDP eş genel başkanları, seçim sonuçları üzerine bir basın toplantısı düzenleyerek, hedeflerine tam olarak ulaşamadıklarını ve seçim sürecinde yaşanan baskılar, gözaltılar ve tutuklamaların sonuçları etkilediğini belirttiler. Ayrıca, Yeşil Sol Parti'nin kısa sürede seçime hazırlanmasının zorluklarından ve medya tarafından uygulanan sansürden bahsettiler. HDP eş genel başkanı Mithat Sancar, seçim sonuçlarındaki düşüşü kabul ederek, özellikle batı illerindeki azalmanın sebeplerini araştıracaklarını ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için bir çalışma programı hazırlayacaklarını ifade etti.
15 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, iktidarın 'sipariş anketler' aracılığıyla kazanıyor izlenimi yaratmaya çalıştığını ancak aslında kaybettiklerini belirtti. Demirtaş, takipçilerine moral, coşku ve inançla mücadeleye devam etmeleri çağrısında bulundu. Yapılan anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AKP'nin oy oranlarına dair farklı sonuçlar bulunuyor; bazı anketlerde Erdoğan ilk turda yüzde 52 ile seçilirken, diğer anketlerde cumhur ittifakı ve millet ittifakı arasında oy oranları yakın görünüyor.
28 Ocak 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda bir isimde uzlaşılamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört liderin desteğiyle adaylığını ortaya koyarken, Meral Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önerdi. Beş parti, durum değerlendirmesi için Saadet Partisi genel merkezinde toplandı. Bu sırada bir yurttaş, masadan ayrılan Akşener'e 'Yazıklar olsun' diyerek tepki gösterdi.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısından 'kıskaca alındık, dayatma var' diyerek ayrıldı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İmamoğlu ve Yavaş'ı aday olmaya çağırdı. Bu durum, Akşener'in eski partisi MHP'de bazı milletvekilleri ve üyeler tarafından sevinçle karşılandı ve sosyal medyada Akşener'e yönelik eleştirel paylaşımlar yapıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçmişteki sözleri hatırlatılarak Akşener'in güvenilmezliği ve ihaneti ima eden ifadeler kullanıldı.
3 Mart 2023

YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,40, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 44,96 oy oranına sahip olduğunu duyurdu. Ayrıca yurt içindeki sandıkların yüzde 99'u, yurt dışındakilerin ise yüzde 84'ü açılmış durumda. Diğer adaylar Sinan Oğan yüzde 5,2 ve Muharrem İnce yüzde 0,44 oy almış durumdadır.
15 Mayıs 2023
İşaretlediklerim