Ankara'da gerçekleşen ABD ile Rusya arasındaki tutuklu takasında, yedi farklı ülkede tutulan 26 tutuklu değiştirildi. Bu takas kapsamında 10 tutuklu Rusya'ya, 13 tutuklu Almanya'ya ve üç tutuklu ABD'ye nakledildi. Takas edilenler arasında casusluk suçlamasıyla tutuklanan Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich ve eski asker Paul Whelan gibi isimler bulunuyor. Takas, aylardır gizli müzakereler sonucunda gerçekleştirildi.
2 Ağustos 2024

İstanbul'da camilerden ses sistemi ve kablo çaldığı iddia edilen 23 yaşındaki şüpheli K.A.A, Ümraniye Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüphelinin daha önce beş suç kaydı olduğu belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Olay, 1 ve 6 Temmuz tarihlerinde iki camiden yapılan hırsızlıklarla ilgili olarak soruşturuluyordu.
14 Temmuz 2024

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı, 'canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan haksız tahrik hükümleri uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kardeşi Mertcan Avcı ise 'suç delillerini gizleme, değiştirme ve yok etme' suçundan dört yıl hapis cezası aldı. Daha önce Cemal Metin Avcı'ya haksız tahrik indirimi uygulanarak cezası 23 yıla indirilmiş, kardeşi Mertcan Avcı beraat etmişti. Ancak Gültekin ailesinin itirazı üzerine İzmir Bölge Adliye Mahkemesi davanın yeniden görülmesine karar verdi.
10 Mart 2023

ABD'nin Virginia eyaletinde, gözaltında bulunan 28 yaşındaki siyah Irvo Otieno'nun hastanede ölümüne sebep oldukları iddia edilen yedi polis ve üç sağlık görevlisi hakkında ikinci derece cinayet suçlamasıyla dava açıldı. Olay, 6 Mart'ta meydana geldi ve güvenlik kamerası görüntülerinde Otieno'nun kelepçeli bir şekilde yere yatırıldığı ve 10 kişinin üzerine çıktığı görüldü. Otieno'nun adli tip incelemesinde 'havasızlıktan boğulma' sonucu öldüğü belirlendi. Ailesinin avukatı, Otieno'nun hücresinde de dövüldüğünü belirtti.
22 Mart 2023

İstanbul'un Avcılar ilçesinde bir sürücü, pikabıyla D-100 kara yolunda rastgele araçlara çarparak kaçtı. Olayda üç kişi yaralandı ve yedi araç ile bir motosiklet hasar gördü. Polis ekipleri, kaçan sürücüyü Yenibosna'da yakaladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
4 Ekim 2024

İstanbul'da Şehir Hatları'na ait bir vapurda, 52 yaşındaki N.Ç. isimli kişi, yanında taşıdığı çakmakla 14 yaşındaki M.E.A.'nın saçını yaktı. Olay sonrası polis merkezine götürülen N.Ç., ifadesinde psikolojik sorunları olduğunu ve ilaçlarını almadığını belirtti. Emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen N.Ç., hakimlikçe serbest bırakıldı. Olay anı vapurun güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
17 Eylül 2023

Adana'nın Seyhan ilçesinde bisikletiyle uyuşturucu satarken yakalanan D.A, 16,5 yıl hapis ve 33 bin lira para cezasına çarptırıldı. Savcı, sanığın bisikletinin gövde kısmına gizlediği sentetik uyuşturucuyu iki kişiye satarken yakalandığını belirtti. Sanığın ikametinde yapılan aramada uyuşturucu paketleme malzemeleri ve hassas terazinin de ele geçirilmesi dikkate alınarak, 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan cezalandırılması istendi. Mahkeme, sanığın savunmasına rağmen cezayı onayladı.
23 Temmuz 2024

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde cipiyle çarptığı kadını ağır yaralayıp kaçan Furkan Dağlı tutuklandı. Olay, Abbasağa Mahallesi Fulya Deresi Sokağı’nda 12 Ağustos’ta meydana geldi. Dağlı, Çerkezköy’de yakalanmış ve ilk ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan Dağlı, adliyeye sevk edilerek tutuklandı.
16 Ağustos 2024

Hrant Dink cinayeti davasının ikinci duruşması görüldü. Duruşmada, 'anayasayı ihlal' ve 'örgüt adına suç işleme' suçlarından yargılanan 11 azmettirici ve emniyet görevlisi yer aldı. 2015'ten bu yana tutuklu olan emniyet müdürü Ramazan Akyürek savunma yaptı. Davanın tek tutuklu sanığı olan dönemin Trabzon TEM şube müdürlüğü görevlisi Adem Sağlam ise adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Akyürek, savunmasında İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü, kendisinden sonra görev alan Trabzon emniyet görevlilerini ve Trabzon jandarmasını suçladı.
20 Eylül 2023

Beyoğlu'nda 'Dur' ihtarına uymayan şüphelilere ateş açılması sonucu Zuhal Ebrar Yıldız'ın vurularak ölümüne neden olan polis memuru Alper Demirsoy, 'bilinçli taksirle öldürme' suçundan yargılandığı dava kapsamında tahliye edildi. İstanbul 45'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada, olay yerine ait görüntülerin bilirkişi raporu okundu ve Yıldız'ın ölümüne neden olan gasp suçundan tutuklanan sanıklar tanık olarak dinlendi. Yıldız'ın ailesi sanığa ağır ceza verilmesini talep etti. Mahkeme, sanık polisin tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.
6 Haziran 2023

Gaziantep'te, Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay, 'taksirle ölüme sebebiyet verme' ve 'imar kanununa muhalefet' suçlamalarıyla tutuklandı. Akay, İstanbul Ataşehir'de yakalandıktan sonra Gaziantep'e götürüldü ve emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklama kararı verildi.
12 Şubat 2023

İstanbul Büyükçekmece'de bir ihbarı değerlendiren polis memuru Cihat Ermiş, 32 suç kaydı bulunan Muhammet Emre Çorak tarafından öldürüldü. Çorak, ifadesinde evine kurşun isabet ettiğini düşünerek kapıyı açan kişilere ateş ettiğini belirtti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren Çorak'ın silahıyla birlikte yakalandığı ve gözaltına alındığı belirtildi.
9 Ekim 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı dışında, cinayeti azmettirdiği iddia edilen Doğukan Çep gözaltına alındı ve ifadesinde öldürme niyeti olmadığını, sadece korkutmak ve gözdağı vermek amacıyla plan yaptıklarını söyledi.
7 Ocak 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, B.Y. isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir sebeple ailesinden dört kişiyi silahla yaraladı ve ağabeyini öldürdü. Saldırgan daha sonra aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve saldırganın ağabeyi müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırgan ve diğer dört kişinin hayati tehlikesi olduğu belirtildi.
29 Ağustos 2023

Batman merkezli üç ilde gerçekleştirilen operasyonda, kamuda iş bulma vaadiyle dolandırıcılık yapan yedi kişi tutuklandı. Polis, şüphelilerin mağdurları inandırmak için sahte belgeler düzenlediğini ve Ankara'ya götürdüğünü belirledi. Operasyon sonucunda Batman, Muğla ve Ankara'da gözaltına alınan 11 şüpheliden yedisi tutuklandı. İki şüphelinin başka bir suçtan tutuklu olduğu, birinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.
8 Ağustos 2024

HÜDA-PAR Adana İl Başkanı Salih Demir ve İl Sekreteri Sacit Pişgin, parti binasında bıçaklı saldırıya uğradı. Sacit Pişgin, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti, Salih Demir'in tedavisi ise devam ediyor. Saldırıyı gerçekleştiren 72 yaşındaki A.S. polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili adli tahkikat devam ediyor.
22 Temmuz 2023

Tokat'ın Erbaa ilçesinde 36 yaşındaki S.G. adlı kadın, evine giderken bir saldırgan tarafından bıçaklandı. İlk olarak M.K. adlı bir şahıs gözaltına alındı ancak saldırıyla ilgisi olmadığı tespit edilince serbest bırakıldı. Güvenlik kameralarını inceleyen polis, asıl şüpheli İ.B.'yi yakalayarak tutukladı. Her iki şahsın da zihinsel engelli olduğu belirtildi.
26 Eylül 2024

İzmir’in Torbalı ilçesinde taksi şoförü Arif Karabacak’ı ve Karabağlar ilçesinde kendisini uyaran Engin K.’yi öldüren, ayrıca bir market çalışanını ağır yaralayan Bülent Ş. yakalandı. Saldırgan, cinayetleri uyuşturucu almak için işlediğini itiraf etti. Polis, Bülent Ş.'yi havaalanı yolu üzerinde gasbettiği araç ve suç aletiyle yakaladı. Bülent Ş.'nin çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu belirlendi.
2 Eylül 2024

İzmir'de, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 10 kişi, ABD'nin en büyük taarruz gemisi USS Wasp'ta görevli bir Amerikan askerinin başına çuval geçirdikleri gerekçesiyle tutuklandı. İzmir Valiliği, olayla ilgili 15 TGB üyesinin gözaltına alındığını duyurmuştu. ABD Ankara Büyükelçiliği, askerlerin güvende olduğunu ve soruşturma başlatılmasından dolayı Türk makamlarına teşekkür etti. Tutuklama gerekçesi olarak 'kişiyi hürriyetinden alıkoyma' suçu gösterildi.
3 Eylül 2024

31 Mart yerel seçimlerde Aydın'ın Kuşadası ilçesinden İYİ Parti adına belediye meclis üyesi seçilen Y.D., basit adam yaralama suçlaması nedeniyle 2,5 aylık hapis cezasının infazının kesinleşmesi üzerine tutuklandı. Y.D., mazbatasını almadan Söke cezaevine teslim oldu. Bu olay, yerel siyaset ve hukukun kesişim noktasında önemli bir gelişme olarak kaydedildi.
6 Nisan 2024
İşaretlediklerim