Türkiye'de Süper Lig kulüpleri için önemli olan ara transfer dönemi, 11 Ocak'ta başladı ve 29 gün sürdü. Bu dönemde 20 Süper Lig kulübünden 19'u kadrosuna en az bir yeni oyuncu katarken, toplamda 87 futbolcuyla sözleşme imzalandı. Transfer edilen oyuncular arasında yerli ve yabancı birçok önemli isim bulunuyor. Bu hareketlilik, takımların ligdeki performanslarını artırmayı hedeflediklerini gösteriyor.
10 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Beşiktaş'a 250 bin, Kayserispor'a 84 bin, Giresunspor'a ise 56 bin lira para cezası kesti. Ayrıca Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Kayserispor'un bazı tribünlerindeki taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi. Sakaryaspor Teknik Direktörü Turgay Sütcüoğlu'na ise bir maç men cezası verildi.
27 Nisan 2023

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, Yılport Samsunspor'u 4-2 mağlup etti. Galatasaray, bu sonuçla ligdeki dördüncü maçında üçüncü galibiyetini aldı ve puanını 10'a çıkardı. Yeni çıktığı Süper Lig'de henüz galibiyetle tanışamayan Samsunspor ise dördüncü müsabakasında üçüncü yenilgisini yaşadı ve 1 puanda kaldı.
17 Eylül 2023

Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. eleme turu kura çekimi İstanbul'da gerçekleştirildi. Trendyol Süper Lig, Trendyol 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig ve 2. eleme turu müsabakalarında tur atlayan takımlar olmak üzere toplam 68 ekip mücadele edecek. Karşılaşmalar 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında oynanacak. Eşleşmeler arasında MKE Ankaragücü-Malatya Arguvanspor, Boluspor-Karaman FK, Gaziantep FK-Efeler 09 Spor ve İstanbulspor-Kepezspor gibi maçlar bulunuyor.
17 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 14. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri sebebiyle Fenerbahçe, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor, Trabzonspor, Kasımpaşa, Yukatel Adana Demirspor ve Çaykur Rizespor'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. İhlaller arasında çirkin ve kötü tezahürat, sportmenliğe aykırı hareketler ve hakemlere yönelik açıklamalar bulunuyor. Ayrıca Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Sivasspor Basın Sözcüsü de disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
6 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Sivasspor-Galatasaray maçının VAR hakemine ve iki maçın orta hakemlerine önemli hatalar yaptıkları için uzun süre görev verilmeyeceğini duyurdu. Sivasspor'un iptal edilen golü ve Gaziantep-Beşiktaş maçında yaşanan tartışmalı pozisyonlar sonucunda TFF, VAR kayıtlarını açıklamış ve hakem hatalarını kabul etmişti. Sivasspor, maçın tekrarlanması için başvuruda bulunmuş, Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticileri de VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etmişlerdi.
3 Ocak 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nda yer alan Galatasaray, ilk maçını 20 Eylül'de Danimarka'nın Kopenhag takımına karşı oynayacak. UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe, ilk maçını 21 Eylül'de Danimarka'nın Nordsjaelland takımına karşı, Beşiktaş ise aynı tarihte Belçika'nın Club Brugge takımına karşı oynayacak. Maçların tarihleri ve rakipleri belirlendi.
2 Eylül 2023

TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 18. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'u PFDK'ya sevk etti. Galatasaray'ın yedi futbolcusunun sarı kart görmesi, Fenerbahçe'nin çirkin ve kötü tezahüratı, saha olayları ve talimatlara aykırı hareketleri; Trabzonspor ve Alanyaspor'un çirkin ve kötü tezahüratları ve saha olayları sevk nedenleri arasında yer aldı. Ayrıca, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci ve Ümraniyesporlu Anıl Demir de çeşitli disiplin ihlalleri sebebiyle disipline gönderildi.
10 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, 2022-2023 sezonu için Süper Lig takımlarının ikinci transfer ve tescil dönemi harcama limitlerini belirledi. Fenerbahçe için belirlenen limit 1 milyar 587 milyon lira, Galatasaray için 1 milyar 545 milyon lira, Trabzonspor için 1 milyar 42 milyon lira ve Beşiktaş için 981 milyon lira olarak açıklandı. Diğer Süper Lig kulüplerinin de harcama limitleri detaylı bir şekilde listelendi.
11 Ocak 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ikinci maçında Slovakya'nın Spartak Trnava takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Sezona etkili bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Süper Lig ve Avrupa'da oynadığı 7'şer maçı kazanarak 14 resmi müsabakadan galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe, Spartak Trnava karşısına sakatlığı bulunan Cengiz Ünder dışında eksiksiz çıkacak. Serdar Aziz ve Miha Zajc, hafif sakatlıklarının ardından Slovakya kafilesinde yer alacak.
4 Ekim 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci eleme turunda Beşiktaş, Arnavutluk'un Tiran takımıyla; Fenerbahçe ise Moldova'nın Zimbru takımıyla eşleşti. Ayrıca, bu sezon turnuvaya katılan Adana Demirspor, Romanya'nın Cluj takımıyla eşleşti. İlk karşılaşmalar 25-27 Temmuz, rövanşlar ise 1-3 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Adana Demirspor ilk maçını deplasmanda, Beşiktaş ve Fenerbahçe ise sahasında oynayacak.
21 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle bu hafta oynanması planlanan tüm futbol ve basketbol ligi maçlarını erteledi. TFF, Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'deki maçların 17-20 Şubat tarihlerine, TBF ise basketbol ligi maçlarının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Erteleme maçları ve liglerin yeni düzenlemeleri hakkında bilgiler daha sonra açıklanacak.
7 Şubat 2023

Eryaman Stadı'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Ankaragücü, Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldıktan sonra maçı penaltı atışlarına taşıdı. Penaltı atışları sonucunda Ankaragücü, Beşiktaş'ı 4-3 mağlup ederek 22 yıl sonra kupada çeyrek finale yükseldi. Beşiktaş ise turnuvaya son 16 turunda veda etti.
18 Ocak 2023

Süper Lig'in 20 kulübü, yaz transfer döneminde toplamda 276 futbolcuyu kadrosuna dahil etti. Bu futbolcuların 191'i yurt dışından, 85'i ise Türkiye içinden transfer edildi. Yurt dışından en fazla oyuncuyu Atakaş Hatayspor transfer etti. Süper Lig takımları, transferde en çok İngiltere'de top koşturan futbolcuları tercih etti.
16 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 14 ve 23'üncü haftalarında gerçekleşen disiplin ihlalleri sebebiyle Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Giresunspor, Kayserispor, Ankaragücü ve Konyaspor kulüplerini Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Beşiktaş ve Galatasaray 'çirkin ve kötü tezahürat' ile 'saha olayları', Giresunspor ve Konyaspor 'hakemlere toplu müdahale', Kayserispor 'hakemlere toplu müdahale' ve 'takım halinde sportmenliğe aykırı hareket', Trabzonspor ve Ankaragücü ise 'saha olayları' gerekçesiyle disipline gönderildi.
28 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'de yer alan 10 farklı kulübe çeşitli nedenlerden dolayı para ve kısmi tribün kapatma cezaları uyguladı. En yüksek para cezası Pendikspor'a verilirken, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi büyük kulüpler de ceza alanlar arasında yer aldı. Cezaların miktarı ve nedenleri hakkında detaylı bilgi verilmedi.
22 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maçı için hakem Atilla Karaoğlan'ı görevlendirdi. Karaoğlan, daha önce 25 Aralık 2022'de Gaziantep FK ile Beşiktaş arasındaki maçta verdiği kararlar nedeniyle eleştirilmiş ve 'önemli hakem hatası' yapmakla suçlanarak bir süre maçlara atanmamıştı. Karaoğlan, bu atamayla yaklaşık iki ay sonra tekrar bir maç yönetmiş oldu.
7 Aralık 2023

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Galatasaray maçın ilk yarısında 1-0 öne geçti ve ikinci yarıda iki gol daha bularak farkı 3'e çıkardı. Fenerbahçe bu maçta kırmızı kart gören İrfan Can Kahveci ile 10 kişi kaldı ve kendi sahasında bu sezon ilk kez gol atamadı. A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz da maçı tribünden izledi.
8 Ocak 2023

Metro İstanbul, 15 Şubat 2024 tarihinde oynanacak Galatasaray-Sparta Prag maçına özel olarak M2 hattında sefer düzenlemeleri gerçekleştirdi. Açıklamaya göre, maç günü 18:45-20:30 saatleri arasında Yenikapı-Hacıosman seferlerine ek olarak, 7,5 dakika aralıklarla Yenikapı-Seyrantepe arası aktarmasız seferler yapılacak. Maçın bitiminden sonra ise taraftar yoğunluğuna bağlı olarak 5 dakikada bir Seyrantepe-Yenikapı arası aktarmasız seferler düzenlenecek.
15 Şubat 2024

Süper Lig ekibi Ankaragücü, 18 Şubat 2024 tarihinde oynanan ve Galatasaray'ın 3-0 galip geldiği maçta, Galatasaray'ın Arjantinli oyuncusu Mauro Icardi'nin tribünlere sportmenlik dışı bir hareket yapması nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) disiplin soruşturması başlatılması için başvuruda bulunacağını açıkladı. Olay, sosyal medyada büyük yankı buldu ve Icardi'ye ceza verilmesi çağrıları yapıldı. Galatasaray taraftarları ise görüntünün montaj olduğunu iddia ediyor.
20 Şubat 2024
İşaretlediklerim