Gaziantep'te sabah saat 4:17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kilis'te sekiz kişinin öldüğünü, 200 kişinin yaralandığını ve 50 binanın yıkıldığını açıkladı. AFAD ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybı sayısının 76 olduğunu duyurdu.
6 Şubat 2023

6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen iki büyük deprem sonucunda 10 şehirde 5 bin 177 bina yıkıldı ve 8 bin 574 kişi hayatını kaybetti. Arama-kurtarma çalışmalarının yavaş ilerlemesi ve ülkenin depreme yeterince hazırlıklı olmaması eleştirilere neden oldu. Bir hükümet yetkilisi, daha iyi hazırlık yapılması gerektiğini kabul ederken, AFAD ve Kızılay'ın görevlendirildiğini, ancak kötü hava koşulları ve altyapı hasarının çalışmaları zorlaştırdığını belirtti. 1999 depreminde askerin daha hızlı ve etkili müdahale ettiğini, dış yardımların kabul edildiğini ve destek sağlandığını ifade etti.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 5 büyüklüğünde bir artçı deprem daha yaşandı. AFAD, depremin 27 Şubat 2023 tarihinde saat 05:51'de gerçekleştiğini ve depremin derinliğinin 8,5 kilometre olduğunu açıkladı. Bölgede artçı sarsıntılar devam etmektedir.
27 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta sırasıyla 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana geldi. Bu depremler Türkiye'nin birçok yerinde hissedildi ve en az 285 artçı sarsıntı kaydedildi. 7 Şubat itibarıyla ölü sayısı 3 bin 381, yaralı sayısı 20 bin 426 ve yıkılan bina sayısı 5 bin 775 olarak açıklandı. Anadolu Ajansı tarafından paylaşılan haritada, 5 ve üstü büyüklükteki 30 deprem gösteriliyor; bunların 28'i artçı sarsıntılardır.
7 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7,4 büyüklüğündeki depremde 70 kişinin öldüğünü ve 200 kişinin yaralandığını açıkladı. Ayrıca, 200 bina yıkıldı. AFAD, depremin büyüklüğünü ve merkez üssünü doğruladı.
6 Şubat 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Konya'nın Selçuklu ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, saat 18.06'da ve 7,24 kilometre derinlikte kaydedildi.
1 Ağustos 2023

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, 6 Şubat'ta Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen depremler sonucunda ölenlerin sayısı 45 bin 89'a çıktı. Yaralı sayısı hakkında yeni bir bilgi verilmezken, son bilgilerde 108 bin 68 yaralı olduğu belirtilmişti. Depremlerden bu yana 11 bin 20 artçı sarsıntı kaydedildi ve bölgeden 1 milyon 971 bin 589 kişi tahliye edildi.
1 Mart 2023

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından Marmara Denizi ve çevresine 20 'Çok Disiplinli Tsunami Gözlem ve Erken Uyarı İstasyonu' kurulacağı açıklandı. İstasyonlar sayesinde Türkiye ve çevre denizlerdeki 15 farklı ülkeden 21 kuruma erken uyarı mesajı gönderilebilecek. 2012'den bu yana 45 tsunami uyarı mesajı gönderen Ulusal Tsunami Uyarı Merkezi, yeni istasyonlarla Marmara Bölgesi'nde deniz seviyesi değişikliklerini daha yakından izleyecek ve olası can kayıplarını önlemek için erken uyarılar yapacak.
26 Ocak 2024

Gaziantep'te 7,5 ve Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gaziantep'te 20 kişinin öldüğünü, 200 kişinin yaralandığını ve 83 binanın yıkıldığını açıkladı. Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ise Osmaniye'de 34 binanın yıkıldığını ve 5 kişinin öldüğünü belirtti. AFAD, can kaybı sayısının 76 olduğunu duyurdu.
6 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde gerçekleşen depremde 80 kişinin öldüğünü, 600 kişinin yaralandığını ve 581 binanın yıkıldığını açıkladı. AFAD, depremin merkez üssünün Kahramanmaraş olduğunu ve 7,4 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Gaziantep valiliği, deprem sonrası 657 ihbar aldıklarını ve 531 göçük olduğunu bildirdi.
6 Şubat 2023

Afet modelleme şirketi Temblor, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin diğer fay hatları üzerindeki stres seviyelerini artırdığını ve yakın gelecekte yeni depremleri tetikleyebileceğini belirtti. Alman Yerbilimleri Araştırma Merkezi ve Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür de İç Anadolu ve Erzincan-Bingöl fayı için benzer uyarılarda bulundu. Temblor'un haritası, özellikle doğu-batı yönünde uzanan ve stres seviyesi artan bir bölgeye dikkat çekiyor, ancak bu hesaplamaların kesin sonuçlar yerine olasılıkları gösterdiğini vurguluyor.
9 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4,6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremin 8,48 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, deprem sonrası olumsuz bir durumun bulunmadığı ve saha tarama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
23 Eylül 2023

Adıyaman'da yaşayan bir depremzede, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında yetkililerin yetersiz müdahalesine ve ilgisizliğine isyan etti. Enkaz altında üç çocuğu ve eşi bulunan vatandaş, yetkililerin gerekli yönlendirmeyi yapmadığını ve seslerinin duyulmadığını ifade etti. Depremler, Kahramanmaraş merkezli olup çevre illeri de etkiledi ve son bilgilere göre ölü sayısı 16,546'ya yükseldi.
9 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında Alman Yerbilimleri Araştırma Merkezi (GFZ) ve Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, İç Anadolu bölgesinde yakın gelecekte benzer büyüklükte depremler olabileceği konusunda uyarılarda bulundu. GFZ yetkilisi Prof. Marco Bohnhoff, afet bölgelerindeki 'platolardaki stresin yeniden dağılımı' nedeniyle yeni depremlerin olabileceğini belirtti. Bohnhoff, İstanbul'daki bir depremi etkileme ihtimalinin zayıf olduğunu ve mevcut erken uyarı sistemlerinin bu tür büyük depremlerde yeterince etkili olamayacağını ifade etti.
8 Şubat 2023

Kandilli Rasathanesi, Yunanistan'ın Akdeniz açıklarında 5,5 büyüklüğünde bir deprem kaydettiğini bildirdi. Depremin 14 Mart 2023 tarihinde saat 19.36'da ve 20,1 km derinlikte meydana geldiği belirtildi. Öte yandan, AFAD depremin büyüklüğünü 5,3 ve derinliğini 4,22 km olarak açıkladı.
14 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük deprem, çevre illeri de etkileyerek büyük bir yıkıma yol açtı. AFAD'ın 12'nci gün yaptığı açıklamaya göre, depremler sonucunda can kaybı 38 bin 44'e ulaştı. Yaralı sayısı ise 108 bin 68 olarak güncellendi.
17 Şubat 2023

Hatayspor'un Teknik Direktörü Volkan Demirel, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde hissedilen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Instagram hesabı üzerinden Hatay için yardım çağrısında bulundu. Deprem sonrası duygusal bir video paylaşan Demirel, insanların perişan olduğunu ve çevre illerin de zarar gördüğünü belirterek acil yardım talebinde bulundu. Kandilli Rasathanesi ve AFAD'ın verilerine göre deprem Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta farklı büyüklüklerde hissedildi ve toplamda 284 can kaybı, 2 bin 323 yaralı olduğu açıklandı.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Şekeroba köyünde yaşayan bin depremzede, çadır ve temel ihtiyaç eksikliğinden şikayetçi. AFAD ve kaymakamlığa yapılan başvurular sonuçsuz kalmış, depremzedeler yeterli desteği alamadıklarını belirtiyor. Depremde altı yakınını kaybeden bir vatandaş, yaşadıkları zorlukları ve kayıplarını anlatırken, başka bir depremzede hasta çocuğunun durumuna dikkat çekiyor. İktidarın deprem sonrası organizasyon ve koordinasyon eksikliği eleştirileri devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu eleştirilere sert bir dille yanıt vermişti.
22 Şubat 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), 6 Şubat'ta meydana gelen ve 35 bin 418 kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremleri 'asrın felaketi' olarak tanımlayan iktidar ve iktidara yakın medyaya tepki gösterdi. TİP, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AFAD merkezindeki konuşmasından bir kesiti içeren bir görseli sosyal medya hesaplarından paylaştı. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da Hollandalı karikatüristin Erdoğan karikatürünü Instagram'da paylaşarak iktidarın depremle ilgili tutumunu eleştirdi.
16 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremler ve Hatay'daki 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, Adana için deprem uyarısında bulundu. Ancak İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Cenk Yaltırak, bu tür tahminlerin bilimsel olmadığını, Adana'da aktif faylar üzerinde anlamlı bir çalışma bulunmadığını ve bu tür iddiaların sadece halkı korkuttuğunu belirtti. Yaltırak, deprem tahminlerinin hangi fay hattı üzerinde olacağı gibi somut bilgilerle desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
20 Şubat 2023
İşaretlediklerim