İstanbul'da meydana gelen yoğun sis, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuş trafiğini olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin azalması sebebiyle 5:45'te inişler, 6:20'de ise kalkışlar için pist trafiği durduruldu. Kalkışlar 7:20'de kontrollü olarak yeniden başladı, ancak inişler yedek meydanlara yönlendirilmeye devam etti. Operasyonların saat 10:00'da normalleşmesi bekleniyor.
2 Ocak 2023

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Boğazı 04:35 itibarıyla yoğun sis sebebiyle çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldı. Sis yoğunluğunun Boğaz'ın bazı bölgelerinde etkili olduğu belirtildi.
8 Ocak 2023

Borsa İstanbul, yaşanan deprem felaketinin ardından artan volatilite ve olağandışı fiyat hareketleri sebebiyle güvenilir ve istikrarlı piyasa işleyişini sağlamak amacıyla, 8 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen tüm işlemleri iptal etti ve Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bünyesindeki işlemleri beş iş günü süreyle durdurma kararı aldı. BIST 100 endeksi, dünya genelinde yılbaşından bu yana en olumsuz performans gösteren endeksler arasında yer alıyor. Sermaye Piyasası Kurulu, borsada açığa satış işlemlerini yasaklamış ve depo şartı uygulaması getirmişti.
8 Şubat 2023

Çanakkale'de, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada feribot hatlarında beklenen fırtına nedeniyle yarın sadece belirli saatlerde tek sefer yapılacağı duyuruldu. Gökçeada'dan Kabatepe'ye 20:00'de, Kabatepe'den Gökçeada'ya 22:00'de; Bozcaada'dan Geyikli'ye 18:00'de, Geyikli'den Bozcaada'ya 19:00'da seferler gerçekleştirilecek. Gün içinde planlanan diğer tüm seferler olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.
11 Şubat 2024

Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattında seferler normale döndü. Metro İstanbul, İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda bu istasyonların 23 Haziran'da kapatılacağını duyurmuştu. Kapatma kararının, Taksim'de düzenlenmesi planlanan 10'uncu Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle alındığı düşünülüyordu. Seferler, bir günlük aranın ardından yeniden başladı.
23 Haziran 2024

İstanbul'da etkili olan fırtına ve kuvvetli yağış sonucunda meydana gelen olaylarda bir kişi hayatını kaybetti. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar normal sürerken, İDO ve BUDO'nun toplam 17 seferi iptal edildi ve boğaz trafiği kapatıldı. Ekipler, su baskını, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi 148 olaya müdahale etti. Yakıt yüklü bir gemi karaya oturdu, mürettebatı tahliye edildi. Ayrıca, toprak kayması nedeniyle üç gecekondu boşaltıldı ve sakinleri güvenli yerlere yerleştirildi.
29 Kasım 2023

Türk Hava Yolları (THY), 28 Kasım tarihinde İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yapacak ve oraya varacak toplam 56 seferi, Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin (Madkom) kararı doğrultusunda hava muhalefeti sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, iptallerle ilgili bilgiyi Twitter hesabı üzerinden paylaştı. İptal edilen seferlerin yolcularının durumları ve alternatif çözümler hakkında bilgi verilmedi.
28 Kasım 2023

Metro İstanbul, Taksim ve Şişhane istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattının yarın saat 10.00’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar kapatılacağını açıkladı. Bu kararın İstanbul Valiliği tarafından alındığı belirtildi. Kararın gerekçesi resmi olarak açıklanmasa da, yarın Taksim’de düzenlenmesi planlanan 10’uncu Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle alındığı iddia ediliyor. Bu nedenle bölgede sıkı güvenlik önlemleri alındı.
22 Haziran 2024

Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı'nda meydana gelen teknik bir arıza sebebiyle metro seferleri geçici olarak durduruldu. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Seferlerin durdurulması sonucu, özellikle Üsküdar ve Altunizade istasyonlarında yoğunluk yaşandı ve yolcular alternatif ulaşım yöntemleri olan otobüslere yönlendirildi. Bu durum, otobüs duraklarında da kalabalıklara neden oldu.
7 Mart 2024

1 Temmuz Kabotaj Bayramı kutlamaları ve Moda Deniz Kulübü (MDK) Kabotaj Kupası Yat Yarışları dolayısıyla İstanbul Boğazı, gemi trafiğine çift yönlü olarak kapatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, kapatma işlemi saat 07:10 itibarıyla başladı.
1 Temmuz 2023

T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda, Galata Köprüsü üzerindeki katener (enerji) teline bir afiş dolanması sonucu tramvay seferleri yaklaşık 20 dakika süreyle durduruldu. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, seferler Kabataş-Karaköy ve Eminönü-Bağcılar istasyonları arasında kısıtlı olarak gerçekleştirildi. Sorunun giderilmesinin ardından seferler normale döndü.
13 Mart 2024

İstanbul'un bazı bölgelerinde sabah saatlerinden itibaren yoğun sis etkili olmaya başladı. İstanbul Boğazı'nın kuzey bölgeleri ile Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri çevresinde sisin yoğun olduğu gözlemlendi. Sis, Esenyurt, Büyükçekmece, Sultangazi ve Ümraniye gibi yerlerde de görüş mesafesini düşürdü. Sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkış yapacak bazı uçuşlarda gecikmeler yaşanırken, Şehir Hatları seferlerinde iptal olmadı ve sabah trafik yoğunluğu yüzde 63 olarak ölçüldü.
28 Şubat 2024

İstanbul Boğazı'nın çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldığı bildirildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, sis yoğunluğu nedeniyle bu önlemin alındığı belirtildi.
1 Ocak 2023

Çanakkale'de Kuzey Ege Denizi'nde beklenen fırtına sebebiyle, GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Gökçeada ve Bozcaada'ya yapılacak olan tüm feribot seferleri iptal edilmiştir. Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada güzergahlarında seferler yapılamayacakken, diğer hatlardaki seferler planlandığı saatlere göre gerçekleştirilecektir.
24 Kasım 2023

Üsküdar'daki Altunizade durağında bir metrobüsün arızalanması nedeniyle seferlerde aksamalar yaşandı ve yolcular durakta beklemek zorunda kaldı. Arıza, metrobüs güzergahındaki araç yoğunluğunun Acıbadem durağına kadar uzanmasına sebep oldu. Bakım ekipleri arızalı metrobüsü yoldan çekerek sorunu giderdi ve İETT Genel Müdürlüğü seferlerin normale döndüğünü duyurdu.
25 Mart 2024

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı'ndan yapılması planlanan 40 tarifeli seferi, beklenen fırtına sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, yolcuların uçuş durumlarını THY'nin internet sitesinden kontrol etmeleri gerektiği belirtildi.
17 Kasım 2023

Taksim-Kabataş füniküler hattında bir teknik arıza meydana geldiği için seferler geçici olarak durduruldu. Metro İstanbul, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla durumu kamuoyuna duyurdu. Arızanın giderilmesi sürecinde, hattaki yolcu taşımacılığı İETT otobüsleri ile sağlanıyor. Metro İstanbul, yolcuların mağduriyetini en aza indirmek için alternatif ulaşım seçenekleri sunduğunu belirtti.
2 Mayıs 2024

Türk Hava Yolları (THY), Brüksel'deki havalimanı çalışanlarının grevi nedeniyle 30 Eylül ve 1 Ekim tarihlerinde yapılacak bazı seferlerini iptal etti. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, iptal edilen seferlerin detayları paylaşıldı. Bu iptaller, İstanbul ve Brüksel arasındaki uçuşları etkiliyor.
29 Eylül 2024

İstanbul'da bulunan Maçka-Taşkışla Teleferik Hattı'nda, olumsuz hava koşulları nedeniyle seferler geçici olarak durduruldu. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, hava muhalefeti sebebiyle TF1 hattında seferlerin yapılamadığı bilgisi paylaşıldı.
3 Aralık 2023

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), İzmir Seferihisar ve Aydın Kuşadası'ndan Yunanistan'ın Samos adasına seferler düzenleyecek. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Atina'da gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında, Yunan adaları için vize kolaylığı anlaşmasının ardından geldi. Seferihisar-Samos ve Kuşadası-Samos seferleri, belirli günlerde sabah gidiş akşam dönüş şeklinde planlanmıştır. Seferlerin fiyatları, gidiş-dönüş ve kalış süresine göre değişiklik göstermektedir.
8 Şubat 2024
İşaretlediklerim