CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2 bin 269, milletvekili seçimlerinde ise 4 bin 825 sandıkta uyuşmazlık tespit edildiğini belirtti. Bu uyuşmazlıkların tüm adaylar lehine olabileceğini, ancak özellikle Kılıçdaroğlu aleyhine olanları da ayrıca belirlediklerini ifade etti. İtiraz süreçlerinin tamamlandığını ve sonuçların takip edildiğini söyledi. Ayrıca, genel sonuçları değiştirmeyecek olsa da her oyun takip edildiğini ve maddi hataların düzeltildiğini aktardı. Erkek, seçmenlere yeni seçim turu için sandığa gitme çağrısında bulundu.
17 Mayıs 2023

Türkiye'de 64 milyon seçmenin oy kullandığı seçimlerin ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partinin seçim sonuçlarını takip ettiğini ve ıslak imzalı tutanakların korunmasına özen göstereceklerini belirtti. Öztrak, seçim görevlileri ve müşahitlere sayım sırasında olası usulsüzlükleri önleme ve tutanakların güvenli bir şekilde seçim kurullarına ulaştırılması konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, resmi sonuçlar kesinleşene kadar herhangi bir oldubittiye izin verilmemesi gerektiğini ve CHP'nin saat 19:00'da bir açıklama yapacağını ifade etti.
28 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Kütahya'da yerel seçimlerde geçersiz sayılan oyların yeniden sayılması yönünde karar aldı. Kesinleşmeyen sonuçlara göre, CHP'nin adayı 40 bin 712 oy ile birinci sırada yer alırken, MHP'nin adayı 40 bin 110 oy aldı ve AKP'nin adayı 37 bin 992 oyda kaldı. MHP'nin geçersiz oyların yeniden sayılması talebi İl Seçim Kurulu tarafından kabul edildi, ancak CHP'nin bu karara itirazı YSK tarafından reddedildi.
6 Nisan 2024

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin konuştu. Kendi adaylarını çıkarmakta kararlı olduklarını belirtti ve iktidarın seçimlere savaş gibi hazırlandığını, vergi affı gibi politikalarla yandaşlarını kurtarmaya çalıştığını ifade etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP hakkındaki kapatma davası ve Anayasa Mahkemesi'ne yönelik tehditlerine değindi. Muhalefete, anayasa ihlalleri ve tehdit politikaları karşısında sessiz kalmamaları çağrısında bulundu ve Türkiye halklarının iki bloğa mahkum olmadığını, üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.
24 Ocak 2023

CHP Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı'nın seçim günü Türk Silahlı Kuvvetleri'nden zırhlı araçların hazır bulundurulmasını talep ettiğini öne sürdü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, bakanlığın Yüksek Seçim Kurulu'ndan bağımsız olarak seçim sonuçlarını toplayıp işleyecek bir sistem kurduğunu iddia etmişti. YSK, İçişleri Bakanlığı'nın veri toplama ve işleme talebini reddetti. Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında beş ayrı suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
12 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs'ta işçilerin polis barikatlarıyla karşılaşmasına ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Özel, olası provokasyonları önlemek amacıyla yürüyüşten vazgeçtiklerini belirtti. Ayrıca, CHP'nin gelecekte Türkiye'yi yönetecek parti olarak sorumluluklarının arttığını ve bu nedenle çatışma yerine seçim yoluyla sorunları çözme niyetinde olduklarını ifade etti. Özel, seçimleri kazanmaları halinde polis barikatlarını kaldıracağını söyledi.
2 Mayıs 2024

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Van büyükşehir belediye başkanlığı için yapılan seçimlerde en çok oyu alan DEM Partili Abdullah Zeydan'a mazbatanın verilmesi kararının gerekçesinin bugün yazılacağını açıkladı. Van İl Seçim Kurulu Başkanlığı, Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığı gerekçesiyle mazbatanın AKP'li aday Abdulahat Arvas'a verilmesine karar vermiş, ancak DEM Parti'nin itirazı üzerine YSK bu kararı bozmuş ve mazbatanın Zeydan'a verilmesine karar vermiştir.
4 Nisan 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında HDP'nin kapatılması gerektiğini ifade etti ve Anayasa Mahkemesi'ne bu yönde mesajlar gönderdi. Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin'in 7 Haziran 2021'de HDP'nin kapatılması talebiyle AYM'ye başvurduğunu ve AYM Genel Kurulu'nun 21 Haziran 2021'de iddianameyi kabul ettiğini hatırlattı. Bahçeli, HDP'nin kapatılma davasının seçim sonrasına bırakılmasını eleştirdi ve AYM'nin bu konuda hızlı hareket etmesi gerektiğini vurguladı. HDP ise daha önce AYM'den kararın seçim sonrasına bırakılmasını talep etmişti.
24 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı sandıklarda AKP tarafından yapılan çok sayıda itiraz nedeniyle seçim sonuçlarının sisteme girilemediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranının %50'nin altına düşmesi durumunda 28 Mayıs'ta ikinci tura gidileceği ifade edildi. CHP, ıslak imzalı tutanaklara dayanarak Kılıçdaroğlu'nun oy oranının %49 olduğunu iddia ediyor. Kılıçdaroğlu, YSK'yı sorumluluk almaya çağırarak, seçim sonuçlarının kesinleşene kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
15 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Hatay belediye başkanlığı adaylığı ile ilgili olarak partinin henüz daha iyi bir alternatif geliştiremediğini ifade etti. Özel, Hatay'da beşinci anketin yapıldığını ve belediye başkanının eleştirilere açık olduğunu belirtti. Son kararın yarın verileceğini duyurdu.
16 Şubat 2024

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin zamanında, 18 Haziran'da yapılması gerektiğini ifade etti ve YSK'nın seçimleri ertelemesi durumunda bunun demokrasiye darbe olacağını söyledi. Ayrıca, deprem öncesinde AFAD'ın elindeki raporlara rağmen hükümetin gerekli adımları atmadığını ve ordunun kullanılmamasını eleştirdi. Toplanan yardım paralarının denetlenmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, iktidarın belli çevrelere hizmet ettiğini ve CHP'nin yardımların afetzede vatandaşlara ulaşıp ulaşmadığını denetleyeceğini söyledi. Altılı masa toplantısının deprem nedeniyle ertelendiğini ve sorunların çözüleceğini ifade etti.
17 Şubat 2023

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, seçimlerin ertelenmesi ihtimaline karşı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine anayasal uyarılarda bulundu. Kahramanmaraş depremleri sonrası seçimlerin ertelenmesi tartışmaları sürerken, İnce YSK'nın böyle bir karar alamayacağını ve anayasayı ihlal etmekten yargılanabileceklerini ifade etti. Anayasanın 78. maddesine göre, seçimlerin sadece savaş durumunda ve TBMM kararıyla ertelenebileceğini belirtti. AKP'nin önde gelen isimlerinden Bülent Arınç ise seçimlerin ertelenmesini önermişti.
15 Şubat 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partinin Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) kapatma davasının seçimler sonrasına ertelenmesi ve tüm yargı işlemlerinin seçimlere kadar durdurulması talebiyle yeni bir başvuru yaptığını duyurdu. AYM daha önce Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin'in talebi üzerine HDP'nin Hazine yardımının kesilmesi ve hesaplara bloke konulması kararını oy çokluğuyla almıştı. HDP, bu kararın hukuka aykırı olduğunu ve AYM'nin varlık nedenine aykırı olduğunu savunarak itiraz hakkını kullanacağını belirtti.
16 Ocak 2023

CHP'de genel başkanlık yarışında adı geçen grup başkanı Özgür Özel, eylülde genel başkanlık için yola çıkacak. Özel'in adaylık açıklaması için bir metin üzerinde çalıştığı ve bu metnin bir 'tutum belgesi' işlevi göreceği belirtiliyor. Özel'in adaylık açıklaması sonrası grup başkanlığı görevinden istifa edip etmeyeceği net değil. CHP Genel Merkezi, kurultayda partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösterecek.
18 Ağustos 2023

Sosyal medyada, özellikle CHP yönetimine, seçim sonuçlarındaki tutarsızlıklar nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itiraz etme çağrıları yoğunlaştı. Islak imzalı tutanaklar ile YSK'ya bildirilen sayılar arasındaki uyumsuzluklar dikkat çekti. Yeşil Sol Parti ve Türkiye İşçi Partisi gibi bazı partiler usulsüzlük tespit ettiklerini ve itiraz süreçlerini başlattıklarını duyurdu. Twitter üzerinden muhalefet partilerine oylara sahip çıkma ve şeffaflık talepleri yükseldi.
16 Mayıs 2023

Ardahan merkezde yapılan yerel seçimlerde, CHP adayı Faruk Demir'in AKP adayı Yunus Baydar'a 174 oy farkla üstünlük sağladığı seçimlerin yenilenmesi kararı, İl Seçim Kurulu tarafından iptal edildi. AKP'nin oy sayımının tamamlanmasının ardından İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz sonucu seçimin 2 Haziran'da tekrarlanmasına karar verilmişti. Ancak CHP'nin üst merci olan İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz kabul edilerek, mazbatanın CHP'li Demir'e verilmesine karar verildi. AKP'nin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itiraz hakkı bulunuyor.
5 Nisan 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisi ve tabanı arasında oluşan duygusal kopuşa çare aradıklarını ve yaklaşan yerel seçimlerden güçlü çıkmayı hedeflediklerini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği çevrimiçi toplantının bir kısmının Youtube'a sızdırılmasına ilişkin konuşan Özel, toplantının 'ihanet' başlığı altında yansıtılmasının partileri içinde ya da dışında kötücül bir aklın devrede olduğunu gösterdiğini ifade etti. Özel, görevinden istifa etmeyeceğini ve usulüne uygun yarışma taleplerinden kaçmayacağını belirtti.
19 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı değiştirmek istemesine rağmen başarılı olamadı. Savaş, bağımsız belediye başkan adayı olabileceğini belirterek Özel'e meydan okudu ve sonunda Özel geri adım atmak zorunda kaldı. Bu durum, Özel'in parti içindeki etkisini zayıflattı ve onu 'topal ördek' konumuna düşürdü. Ayrıca, İstanbul'da ilçe belediye başkan adaylarını belirleyememesi de Özel'in siyasi gücünün sınırlarını gösterdi.
21 Şubat 2024

Beykoz İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP'nin ilçedeki tüm oyların ve geçersiz oyların yeniden sayılması talebini değerlendirdi ve reddetti. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, karar sonrası yaptığı açıklamada, benzer bir durumun Gaziosmanpaşa'da yaşandığını ve her iki süreci de dikkatle takip ettiklerini belirtti. Çelik, partilileri evlerine dönmeye ve süreci sakin bir şekilde yönetmeye davet etti.
3 Nisan 2024

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayının yarınki toplantıda açıklanmayacağını ifade etti. Adayın açıklanması için Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimini açıklamasının bekleneceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, YSK'nın seçimi ertelemek gibi bir şansının olmadığını ve YSK'nın güven vermeyen bir kurum olduğunu dile getirdi. Ayrıca, YSK'nın geçmişte deprem nedeniyle seçim ertelemesi taleplerini reddettiğini hatırlattı.
1 Mart 2023
İşaretlediklerim