Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Denizbank İstanbul Levent Büyükdere Şubesi eski müdürü Seçil Erzan'ın liderliğinde gerçekleştirilen ve tanınmış isimleri de mağdur eden yüksek karlı gizli fon dolandırıcılığı davası hakkında konuştu. Bakan, yargısal sürecin devam ettiğini ve ikinci duruşmanın 12 Ocak 2024'te yapılacağını belirtti. Erzan ve altı işbirlikçisinin tutuklu olarak yargılandığı davada 7 sanık ve 18 müşteki bulunuyor.
29 Kasım 2023

Kara para aklama iddiasıyla yargılanan Engin Polat, tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı. İstanbul Anadolu başsavcılığı, dört sanık hakkında verilen tahliye kararına itiraz etti ancak itiraz reddedildi. Engin Polat, 10 aydır cezaevindeydi ve tahliye sonrası eşi Dilan Polat ile birlikte cezaevinden ayrıldı. Soruşturma kapsamında, Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmış ve 27 şirkete kayyum atanmıştı.
6 Eylül 2024

Dilan ve Engin Polat çifti, daha önce 'kara para aklama' ve diğer suçlamalarla gündeme gelmişti. Şimdi ise Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması olayına ilişkin 'silahlı saldırıya azmettirme' suçlamasıyla tutuklandılar. Küçükçekmece Adalet Sarayı'nda ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine sevk edilen çift, hakimlik kararıyla tutuklanma talebiyle gözaltına alındı. Daha önce mal varlıklarına el konulmuş ve 24 kişiyle birlikte gözaltına alınmışlardı.
14 Kasım 2023

Engin ve Dilan Polat çiftinin komşularıyla yaşadıkları park yeri tartışması nedeniyle yargılandıkları davada savcı, Engin Polat için hapis cezası talep etti. Savcı, Dilan Polat'ın bazı suçlardan beraat etmesini, ancak Engin Polat'ın 'gece vakti birden fazla kişi ile konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, sanık avukatlarına savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.
11 Eylül 2024

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 18 şüpheli, para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında adliyeye sevk edildi. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımları ve ardından gelen para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. MASAK raporunda, aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilerek 200 milyon lira aktarıldığı belirlendi. Soruşturma kapsamında, Polat çifti dahil 24 kişi gözaltına alınmıştı.
4 Kasım 2023

İstanbul Başsavcılığı, sosyal medya fenomenleri Selin Ciğerci ve eski eşi Gökhan Çıra hakkında 'kara para aklama' suçlamasıyla soruşturma başlattı. Bu soruşturma, Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin tutuklanması ve 'Şampiyonlar Ligi' olarak adlandırılan 14 sosyal medya fenomeninin mal varlıklarına el konulmasının ardından gelişti. Soruşturmanın, diğer fenomenlerle ilgili başlatılan soruşturma ile birleştirilip birleştirilmeyeceği henüz netleşmedi. Ciğerci ve Çıra'nın mal varlıklarıyla ilgili şu an için bir işlem yapılmadı.
2 Aralık 2023

ABD'nin Connecticut eyaletinde, 57 yaşındaki Robert Withington, bir bankanın otoparkında bulduğu ve içinde 5 bin dolar olan çantayı almakla suçlandı. Withington, çantayı almasının yanlış olmadığını savunurken, çantanın bankaya ait olduğunu ve içindeki paranın kasabanın vergisi olduğunu bilmediğini belirtti. Eğer suçlu bulunursa, Withington beş yıla kadar hapis ve 5 bin dolar para cezası alabilir.
31 Ağustos 2023

1970'lerin popüler glam rock yıldızı Gary Glitter, 1999 yılında çocuk pornosu indirmekten mahkum edildikten sonra kariyeri çöküşe geçmişti. 2015 yılında üç kız öğrenciye cinsel saldırıda bulunmaktan 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Glitter, cezasının yarısını tamamladıktan sonra serbest bırakıldı. Glitter, suçlamaları reddetmiş ve üç hafta süren duruşmanın ardından suçlu bulunarak hapis cezasına çarptırılmıştı.
3 Şubat 2023

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Dilan Polat, avukatının sağlık sorunları gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi üzerine Adli Tıp Kurumuna sevk edildi. Dilan Polat ve eşi Engin Polat, geniş çaplı bir mali suç soruşturması kapsamında tutuklanmış ve çeşitli suçlamalarla yargılanmaktadır. Soruşturma, Polat çiftinin şirketler arası sahte fatura kesme ve para transferi yöntemleriyle 200 milyon lira para akladıkları iddiasını içermektedir. Dilan Polat'ın sağlık durumunun cezaevinde kalmasına uygun olup olmadığının değerlendirilmesi için adli tıp incelemesi yapılacak.
6 Mayıs 2024

İstanbul’un Bağcılar ilçesinde dört çocuğa ses yalıtımlı odada yıllarca cinsel istismarda bulunan su satıcısı Metin Şenay’a 293 yıl hapis cezası verildi. Şenay, mahalledeki çocuklara iş yerindeki süngerli odada cinsel istismarda bulunmuştu. 24 Mayıs 2023'te istismarın ortaya çıkmasıyla tutuklanan Şenay, dört çocuğun mağdur olarak yer aldığı iddianamede her bir çocuk için 63 yıldan az olmamak üzere 331 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Mahkeme, Şenay’a toplamda 293 yıl altı ay hapis cezası verdi.
4 Haziran 2024

Hrant Dink'in katili Ogün Samast hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçlamasıyla açılan yeni dava, İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 'FETÖ amaçları doğrultusunda' cinayetle ilgili yargılanan 11 sanıklı dava ile birleştirildi. Samast, 16 yıl hapis cezasının ardından 15 Kasım'da tahliye edilmişti. Yeni iddianameye göre Samast'a yedi yıl altı aydan 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor ve 6 Aralık'ta hakim karşısına çıkacak.
27 Kasım 2023

İflas eden kripto para platformu FTX'in reklamında yer aldığı için dava edilen eski basketbolcu Shaquille O’Neal, dava tebligatını 18 Nisan 2023 tarihinde kabul etti. FTX'in iflası sonucu zarar gören yatırımcıların avukatları, O’Neal'a tebligatı uzun süredir ulaştırmaya çalışıyordu. FTX kurucusu Sam Bankman-Fried ve diğer ünlülerle birlikte O’Neal da yatırımcıları aldatmakla suçlanıyor. Avukat Adam Moskowitz, FTX'i 'devasa bir ponzi' olarak tanımlıyor ve ünlülerin kullanılmasının yatırımcıları yanılttığını iddia ediyor.
19 Nisan 2023

Üst düzey polis memuru David Carrick, 24'ü tecavüz olmak üzere toplam 49 suçlamayı kabul ederek müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 2003 ve 2020 yılları arasında işlediği suçlar, çoğunlukla Hertfordshire bölgesinde gerçekleşti. Carrick, kurbanlarını korkutmak için polis görevini kötüye kullandığını itiraf etti ve bazı kurbanlarla çevrimiçi çöpçatanlık uygulamaları üzerinden tanıştı.
7 Şubat 2023

Eski Denizbank şube müdürü Seçil Erzan, 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarından yargılanmaktadır. İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanıklardan Atilla Yörük ve Nazlı Can tahliye edilirken, Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Müştekiler arasında ünlü isimler ve banka müşterileri yer almakta, dolandırıcılık iddialarıyla ilgili çeşitli ifadeler mahkemede dile getirilmiştir. Mahkeme, Denizbank'ın davaya katılma talebini reddetti ve duruşmayı 12 Ocak 2024'e erteledi.
21 Kasım 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump ve 18 sanık, Georgia'da 2020 başkanlık seçimlerine müdahale ettikleri iddiasıyla suçlanıyorlar. Fulton Temyiz Mahkemesi Yargıcı Scott McAfee, davanın canlı yayınlanacağını belirtti. Bu, Trump'a yönelik davaların arasında kamuya açık yürütülen ilk yargılama olacak. Trump, 2020 seçim sonuçlarına müdahalede bulunduğu suçlamasıyla Atlanta büyük jürisi tarafından suçlanmış ve 24 Ağustos'ta teslim olmuştu.
1 Eylül 2023

ABD'nin eski başkan yardımcısı Mike Pence, 2020 başkanlık seçim sürecini etkilemeye yönelik girişimleri inceleyen bir soruşturma kapsamında Washington D.C. Federal Mahkemesi'nde ifade verdi. Pence, beş saatten fazla mahkemede kaldı, ancak ifadesine dair detaylar paylaşılmadı. Bu olay, bir başkan yardımcısının görevdeki başkan hakkında soruşturma kapsamında ifade vermesi bakımından Amerikan tarihinde bir ilki temsil ediyor.
28 Nisan 2023

ABD'nin New York şehrinde Pawel Bielecki isimli bir rahip, Beyrut'ta hastaneler işlettiğini iddia ederek topladığı 650 bin doları kişisel zevklerine harcadığı gerekçesiyle yargılanıyor. Bielecki, estetik ameliyatlar, lüks restoranlar ve tatil gezileri için bağış paralarını kullanmış. Suçlu bulunması halinde 40 yıl hapis cezası alabilir.
27 Ağustos 2024

Kadir Şeker, sevgilisine şiddet uyguladığını düşündüğü Özgür Duran'ı öldürmek suçuyla yargılanmış ve 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İki buçuk yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilen Şeker'in dosyası, avukatlarının itirazı üzerine Yargıtay tarafından incelendi ve ceza onaylandı. Şeker, 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan cezalandırılmıştı.
18 Mayıs 2023

New York Belediye Başkanı Eric Adams, rüşvet, dolandırıcılık ve yasadışı kampanya bağışları dahil beş suçlamayla karşı karşıya. İddianamede, Adams'ın New York'taki Türkevi binasının yangın ruhsatı için rüşvet aldığı belirtiliyor. Adams'ın Türk yetkililerden ve iş insanlarından yasadışı bağışlar ve çeşitli hediyeler aldığı iddia ediliyor. Suçlu bulunması halinde Adams, 30 yıla kadar hapis cezası alabilir.
27 Eylül 2024

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Twitter'da paylaşılan bir gönderide kendisini 'Proud Boys' isimli aşırı sağcı gruptan biri gibi gösterdiği gerekçesiyle California'dan bir kişi tarafından karalama davasıyla suçlandı. Davayı açan 22 yaşındaki Ben Brody, yanlışlıkla Proud Boys grubu üyelerinden biri olarak tanımlandığı ve Musk'ın da yorum yaptığı bir paylaşımda kendisine yönelik asılsız söylentiler yayıldığını belirtti. Brody, Musk'tan en az 1 milyon dolar tazminat talep ediyor.
3 Ekim 2023
İşaretlediklerim