Meteoroloji 1'inci Bölge Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara Bölgesi için yarın gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.
3 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 11 ilde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağış beklenen iller arasında Kocaeli, Afyonkarahisar, Kars, Ardahan, İstanbul (Anadolu Yakası), Denizli, Ankara, Bolu, Kastamonu, Karabük ve Çankırı yer alıyor. Ülke genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
9 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Uyarı yapılan iller arasında Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır bulunuyor. Vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
12 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz ve Kıyı Ege bölgelerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışın etkili olacağı 17 kent arasında İzmir, Sakarya, Tekirdağ, Çanakkale ve Antalya gibi şehirler bulunuyor. Ayrıca, hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği belirtildi.
12 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Giresun, Trabzon, Rize, Sakarya, Osmaniye ve bazı diğer bölgeler için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunarak sarı kod yayınladı. Yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde rüzgârın kuvvetli esmesi öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege ve Trakya'da artacağı, İç Anadolu ve doğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Adana, Mersin, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu ve Tunceli çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli rüzgarların esmesi bekleniyor.
22 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı belirtildi. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklenirken, hava sıcaklıklarının Ege ve Batı Akdeniz'de artacağı, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise bazı bölgelerde kuvvetli esmesi bekleniyor.
6 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya, İç Ege, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların etkili olacağı iller arasında Çanakkale, Bilecik, Bolu, Ordu, Edirne, Kırklareli, Karaman, Hatay ve Van bulunuyor. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
25 Temmuz 2024

İstanbul'da gün boyu aralıklarla sürecek sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Anadolu Yakası'nda etkili olacak yağışların saat 18:00'den itibaren şiddetleneceği tahmin ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, Beykoz ve Şile'de görülecek gök gürültülü ve kuvvetli sağanağın Anadolu Yakası'nın doğu ve kuzeyinde kalan ilçelerde de etkili olacağını belirtti. Vatandaşlar, şiddetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı uyarıldı.
4 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege ve İç Anadolu'nun kuzeybatısı başta olmak üzere 12 il için gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini ve sarı kodlu uyarı yayınladı. Yerel olarak kuvvetli yağışların (21-50 kg/m2) olması öngörülüyor. Ayrıca, doğu bölgelerde hava sıcaklığının 4 ila 6 derece artacağı ve ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
2 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 20 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu uyarı yapılan iller arasında Aksaray, Giresun ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli'nin doğusu, Adana ve Gümüşhane çevreleri yer alıyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
14 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu illeri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptı. Batı Karadeniz kıyıları, Sakarya, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
11 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve İzmir de dahil olmak üzere 29 kente sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıda, kuvvetli rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Özellikle Van ve Hakkari gibi yüksek kesimlerde kar erimesi nedeniyle sel ve heyelan riski bulunmaktadır. Vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları istendi.
11 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı kesimleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı, Ege'nin güney ve doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Samsun çevreleri, Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinin iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
28 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Kahramanmaraş'ın batısı, Adana'nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Ayrıca, sıcaklıkların kuzey, iç ve doğu kesimlerde iki ile dört derece arasında artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
16 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Tokat, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Erzurum, Van, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Ülkenin diğer kesimlerinin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, Marmara’nın güneyi ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Vatandaşların olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
11 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Yalova, Bursa ve Bilecik için sarı kod, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu için turuncu kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, ani su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Ege'nin güneyi ve Karadeniz'in orta kesimleri için de şiddetli rüzgar beklentisi olduğu ifade edildi.
8 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Yağış beklenen iller arasında Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye, Kastamonu, Sinop, Ordu, Giresun, Samsun, Amasya, Tokat, Trabzon, Rize, Artvin, Antalya, Isparta, Konya, Karaman, Sivas, Erzurum, Kars ve Ardahan bulunuyor. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.
5 Eylül 2024

İstanbul Valiliği, İstanbul başta olmak üzere Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine dayanarak yapılan açıklamada, yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı öngörüldü.
12 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesiminde beklenen kuvvetli sağanak yağışa karşı uyarıda bulundu. Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin'de sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Yer yer çok kuvvetli yağışlar beklendiği belirtilen açıklamada sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.
19 Ekim 2023
İşaretlediklerim