Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Akdeniz'in iç kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düşeceği öngörülüyor. Ülke genelinde çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun çoğu, Güneydoğu Anadolu ve bazı batı illerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağışların kuvvetli olması bekleniyor.
31 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 ili sarı kodla, İzmir'i ise turuncu kodla uyardı. Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Kütahya'nın güneyi, Isparta, Burdur ve Antalya'nın iç kesimlerinde kuvvetli yağış, Mersin'in kuzeyi ve Adana'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İzmir'de ise çok kuvvetli yağış öngörülüyor. Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
26 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde az bulutlu ve açık bir hava beklenirken, Edirne, Kırklareli, Kars, Ardahan, Erzurum ve Van illerinde gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtildi. Vatandaşların bu illerde dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları istendi.
22 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Ardahan ve Kars için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Öğle saatlerinden sonra bu bölgelerde yerel kuvvetli yağış beklendiği ve ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
24 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 18 ilinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Sarı kod uyarısı, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu gösteriyor ve ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. Uyarı yapılan iller arasında Adana, Diyarbakır, Trabzon ve Osmaniye gibi şehirler bulunuyor.
5 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da yarın ve çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde sıcaklıkların çarşambadan itibaren azalacağı ve özellikle iç kesimlerde mevsim normallerine gerileyeceği belirtildi. İç Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıkların 35-36 dereceden 28-29 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Sahil bölgelerinde ise sıcaklıklar sadece 1-2 derece azalacak.
22 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 20 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarılan bölgeler arasında Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop, Bilecik ve Kastamonu'nun kıyı kesimleri yer alıyor. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Ayrıca, sıcaklıkların güneydoğuda mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
30 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere toplam 23 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, İzmir ve Manisa'da rüzgarın yanı sıra gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer illerde ise rüzgar etkili olacak. MGM, olası ulaşım aksamaları, çatı uçmaları, zehirlenmeler, sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve dolu gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinlerini uyardı.
25 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz’de gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını bildirdi. İç Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde sıcaklıkların 3 ila 5 derece düşmesi beklenirken, Trakya’da ise 4 ila 6 derece artış öngörülüyor. Yağış beklenen iller arasında Ankara, Eskişehir, Sakarya, Bolu, Kastamonu, Zonguldak, Samsun, Sinop, Trabzon, Artvin, Afyonkarahisar, Isparta, Muğla, Hatay, Osmaniye, Ordu, Kars ve Ardahan bulunuyor.
22 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz ile Batı Karadeniz bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Sıcaklıkların batı ve iç kesimlerde 2-5 derece azalacağı, doğu kesimlerde ise 3-5 derece artacağı belirtildi. Özellikle Eskişehir, Çankırı, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ankara illerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların kuvvetli yağış ve rüzgara karşı dikkatli olmaları istendi.
4 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yedi ilde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Bu iller Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Rize ve Artvin olarak sıralandı. Yurdun diğer kesimlerinde açık ve az bulutlu bir hava beklenirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi için toz taşınımı uyarısı yapıldı.
20 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Samsun ve Sinop'ta gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Batı ve kıyı kesimlerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği, diğer bölgelerde ise normal değerlerde olacağı belirtildi. Vatandaşların yağışlara karşı tedbirli olmaları istendi.
14 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Giresun, Trabzon, Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı öngörülüyor.
28 Nisan 2023

Yeni haftada Ankara, İstanbul ve İzmir dahil ülkenin büyük bölümünde sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların hayatı olumsuz etkileme ihtimali olduğu uyarısında bulundu. Hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerine düşerken, Doğu Anadolu’nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu bölgesi hariç ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağışlı bir hafta öngörülüyor.
26 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Erzurum, Bingöl, Muş, Ağrı ve Van illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı beklenirken, iç kesimlerde sıcaklıkların 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Akdeniz ve Ege kıyılarında sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.
18 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu yedi il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıda sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. İstanbul Valiliği de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Pazartesi günü sabah saatlerinden öğle saatlerine kadar kuzey ilçeleri ve boğaz çevresinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu.
1 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bu akşamdan itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Gece ve perşembe sabahı yağışın daha da şiddetleneceği öngörülüyor. Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulunuldu. İstanbul Valiliği de vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
15 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz, Sinop, Kastamonu kıyıları, Kayseri, Niğde, Erzincan, Ardahan ve çevreleri ile Yozgat'ın doğusu, Sivas'ın kuzey ve batısı, Erzurum'un kuzey ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Ordu, Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Ayrıca Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına esmesi öngörülüyor.
10 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Kuvvetli yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz'in batısı ile bazı illerde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi ve İç ve Batı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyretmesi öngörülüyor.
27 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trabzon, Rize ve Artvin için 'sarı kod' yayınlayarak gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yağışların, Rize çevreleri ile Artvin’in kuzey, Trabzon’un doğu kesimlerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının İç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölge genelinde 8 ila 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi. Rüzgarın; Kıyı Ege ve Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatıdan yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
28 Temmuz 2023
İşaretlediklerim