Görsel iletişimci Mahir Akkoyun, sosyal medyada ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görseller paylaştıktan sonra İzmir'de gözaltına alındı ve adliyeye götürüldü. 'Erdoğan sayesinde' etiketli çıkartmalar tasarladığı için 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen Akkoyun, adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akkoyun'u serbest bırakılmasının ardından arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Akkoyun'a ayrıca HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den de destek mesajları gelmişti.
8 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Yargıtay'ın Gezi davasında beş sanığın cezasını onamasına tepki olarak Hatay'dan Ankara'ya yürüyeceklerini duyurdu. Yargıtay, Osman Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet, TİP'ten milletvekili seçilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'nun 18'er yıllık hapis cezasını onadı. Baş, 1 Ekim günü Hatay'dan Ankara'ya doğru ilk adımını atacağını belirtti.
28 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın toplantısında AFAD'dan randevu talep ettiğini ancak dönüş alamadığını belirttikten sonra AFAD genel merkezine davet edildi. Kılıçdaroğlu'na ziyaretinde parti yardımcıları eşlik etti ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Başkanı Yunus Sezer ve ilgili genel müdür ile görüştü. AFAD Başkanı Sezer, Kılıçdaroğlu'na bilgi sundu ve Kılıçdaroğlu herhangi bir açıklama yapmadan kurumdan ayrıldı.
6 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya geldi. CHP'nin resmi fotoğraf servisi bu görüşmeden fotoğrafları paylaştı. Kılıçdaroğlu, bir gün önce de 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etmişti. Bu ziyaretler, Kılıçdaroğlu'nun eski cumhurbaşkanları ile görüşmeler serisine dahil.
31 Mart 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun taraftarları tehdit etmesi gündemdeyken, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı bu sloganları 'ihanet' olarak nitelendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çakıcı'ya üstü kapalı bir mesaj vererek, illegal oluşumların tehditlerine izin vermeyeceklerini ve herkesin olması gereken yere gideceğini belirtti.
27 Şubat 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Gezi Parkı davasında hüküm giymiş avukat Can Atalay ve vergi uzmanı Ozan Bingöl'ü milletvekili adayı olarak duyurdu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, adaylıkları sosyal medya üzerinden ilan etti. TİP, seçimlere yaklaşırken tanınmış isimleri aday göstermeye devam ediyor. Daha önce de çeşitli meslek gruplarından tanınmış kişiler TİP tarafından aday gösterilmişti.
9 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, 'Özgürlük Yürüyüşü' sonrasında yaptığı konuşmada, sosyalist bir cumhuriyet kuracaklarını belirtti. Baş, bu yürüyüşün cezaevindeki Hatay milletvekili Can Atalay'ın özgürlüğü için düzenlendiğini ve haksızlığa, adaletsizliğe, baskıya ve zulme karşı olduklarını ifade etti. Ayrıca, Atalay'ın 'Saray'ın tutsağı' olduğunu ve adaletin Kaçak Saray'ın şubesine dönüştürüldüğünü iddia etti.
28 Ekim 2023

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Davası'nda aldığı hapis cezası onanan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın 'hak ihlali' başvurusunu Genel Kurul'a sevk etti. Can Atalay'ın avukatı Deniz Özen, AYM 2'nci bölümünün yerleşik içtihatlar gereği doğrudan ihlal kararı verebileceğini belirtti. AYM'nin bir takvim açıklayacağı ve bu takvim kapsamında genel kurulun bir karar vereceği belirtildi.
5 Ekim 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere bir gün kala yaptığı açıklamada, sandık güvenliğinin önemine dikkat çekti. Twitter üzerinden paylaştığı videoda, iktidarın tehditlerinin ve baskılarının amacının insanları sandıklardan uzak tutmak olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, gönüllü sandık görevlilerine teşekkür ederek, resmi görevlilere 'hükümetler geçicidir, devlet bakidir' hatırlatmasında bulundu ve hukuktan yana olmaları gerektiğini söyledi.
13 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, cumartesi günü saat 13:00'te HDP'yi ziyaret edecek. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündemi konusunda anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini ifade etti. Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ise Akşener'e açık mektup yayınladı.
15 Mart 2023

İstanbul Başsavcılığı, gazeteci Can Ataklı hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla resen soruşturma başlattı. Soruşturma, Ataklı'nın, şehit Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan'ın babası Mehmet Aslan'ın CHP'ye yönelik eleştirilerine verdiği tepki üzerine başlatıldı. Ataklı, Mehmet Aslan'ın açıklamalarına karşı sert bir dil kullanarak, cenaze töreninde mikrofonla konuşan şehit babasına 'Kimsin lan?' şeklinde tepki göstermiş ve bu sözleri nedeniyle sosyal medyada eleştirilmişti.
25 Aralık 2023

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, programındaki açıklamaları nedeniyle tutuklandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yanardağ için bir heyet oluşturdu. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, bu heyetin bir üyesi olarak Yanardağ'ı ziyaret edeceklerini belirtti.
28 Haziran 2023

Anayasa Mahkemesi, tutuklu Türkiye İşçi Partisi milletvekili Can Atalay'ın 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma' ve 'kişi hürriyeti ve güvenliği' haklarının ihlal edildiğine ikinci kez karar verdi. Yargıtay'ın AYM'nin ilk kararına uymaması üzerine, Atalay'ın avukatları dosyayı AYM'ye taşımıştı. AYM, Atalay'a 100 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi ve ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için kararın ilgili mahkemeye gönderilmesini hükmetti. Atalay, Gezi Parkı davasından hüküm giymiş ve milletvekili seçilmişti.
21 Aralık 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ilişkin eleştirilerine yanıt verdi. Tanrıkulu'nun TSK'nın geçmişteki eylemlerini eleştiren sözleri üzerine soruşturma açılmıştı. Kılıçdaroğlu, Tanrıkulu'nun açıklamalarıyla ilgili bir soruya 'TSK bizim göz bebeğimizdir' şeklinde yanıt verdi.
10 Eylül 2023

Anayasa Mahkemesi, TİP milletvekili Can Atalay hakkında hak ihlali kararı verdi, ancak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay bu karara uymadı. İstanbul Barosu, yerel mahkemenin ve Yargıtay'ın anayasayı göz ardı ettiğini belirterek, mahkeme başkanı ve üyeleri hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu'na suç duyurusunda bulundu. İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, Atalay'ın tahliye edilmemesinin yeni bir suç teşkil ettiğini ifade etti.
28 Aralık 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan ve milletvekili adayı olmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı, yeni Meclis göreve başladığında sona erecek. Kılıçdaroğlu, 2002'den beri milletvekili olarak dokunulmazlık hakkına sahipti. 2016'da yapılan Anayasa değişikliği sonrası dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekillerinin eski dosyaları arasında Kılıçdaroğlu'nun da yaklaşık 60 fezlekesi bulunuyordu. DW Türkçe'nin haberine göre, Kılıçdaroğlu hakkında 'cumhurbaşkanına hakaret, tehdit ve iftira' iddiasıyla hazırlanan 16 fezleke bulunmakta ve bu fezlekeler dava haline getirilirse Kılıçdaroğlu mahkemeye çıkabilir.
30 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, BirGün gazetesine yazdığı makalede, iktidarın uygulamalarından olumsuz etkilenen ve kendini yalnız hisseden vatandaşların yanında olacaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, çocukların ve gençlerin yanı sıra kadınlar, çalışanlar, çiftçiler, sanayiciler, şehit yakınları ve gaziler gibi toplumun farklı kesimlerine yönelik destek vaatlerinde bulundu. Ayrıca, uyuşturucu baronları ve yeraltı suç örgütleriyle mücadele edeceklerini ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldıracaklarını belirtti.
23 Nisan 2023

Gezi davasından tahliye edilen Merdan Yanardağ, tahliye olduğu Silivri Cezaevi'nden çıktıktan sonra yaptığı açıklamada, hala tutuklu olanları hatırladı. Yanardağ, 'Sevdiklerime kavuştum. Mutluyum, ama derin bir yara var. Can var içeride, Tayfun var içeride, Osman var içeride, rehin alınmış gibi imha edilmeye çalışılıyorlar.' dedi. Yanardağ, 100 gün önce AKP'li Galip Ensarioğlu'nun avukatlarıyla görüştürülmeyen PKK lideri Öcalan'la ilgili 'Devlet sürekli görüşüyor' sözlerini eleştirdiği için tutuklanmıştı.
4 Ekim 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'diktatör' dediği için yargılandığı davada beraat etti. Kaftancıoğlu, geçen yıl bir toplantıda 'Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz' demişti. Savcı, bir önceki duruşmada Kaftancıoğlu'nun beraati yönünde mütalaa vermişti. Hakim, sözlerin hakaret olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek beraat kararı verdi.
26 Nisan 2023

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın seçim konvoyu sırasında yolu kapatan ve hasta taşıyan araca geçiş izni isteyen Cem Canbulat, 'siyasi parti faaliyetini zorla engellemek' suçlamasıyla tutuklanmıştı. Hakimlik, adli kontrolün yeterli olacağına karar vererek Canbulat'ı serbest bıraktı ve haftada bir gün imza atma şartı getirip yurtdışına çıkışını yasakladı. Canbulat, Metris Cezaevi'nde zor şartlarda kaldığını ve psikolojisinin bozulduğunu ifade etti.
20 Haziran 2023
İşaretlediklerim