Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için yas ilan edilmesini eleştirenlere yönelik 'cibiliyeti bozuk' ve 'ev zencileri' ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Erdoğan, AKP İnsan Hakları Eğitimi Programı'nda yaptığı konuşmada bu ifadeleri kullanmış ve muhalefeti eleştirmişti. HKP, Erdoğan'ın bu sözlerinin hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve Türk milletini aşağılama suçlarını oluşturduğunu iddia etti. HKP MYK üyesi Adnan Okur, suç duyurusunun tarihe not düşmek amacıyla yapıldığını belirtti.
11 Ağustos 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amasya'da yaptığı konuşmada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Diyarbakır'da verdiği 'silahlara veda' mesajını eleştirerek, Akşener'in teröristlerle müzakereye tamam dediğini iddia etti. Bahçeli ayrıca, MHP'nin cumhurbaşkanı adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ve bu adayın arkasında duracaklarını belirtti.
29 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'daki bir toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, muhalefetin emirlerini Kandil'den aldığını öne sürdü ve kendi emirlerini Allah'tan aldıklarını belirtti. Ayrıca, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde muhalefeti 'mezara gömeceklerini' ifade etti ve Konya'nın bu konuda gereken dersi vereceğinden şüphe duymadığını dile getirdi.
2 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Meclis Genel Kurulu'na katılmayan AKP'li milletvekillerine yönelik eleştirilerde bulundu ve maaşlarının haram olduğunu ifade etti. Ayrıca, seçimlerin ardından yönetim sisteminde restorasyon yapılacağını ve tecrübeler ışığında sistemi ileriye taşıyacaklarını söyledi. Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliği konusunda Kuran'ın yakılmasına izin verdiği sürece olumlu bakmadıklarını, ancak Finlandiya için bakış açısının olumlu olduğunu belirtti.
1 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'deki lider değişikliği hakkında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğunu Özgür Özel'e kaptırmasına ilişkin, 'Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı var mı?' ifadelerini kullandı. Erdoğan, yeni lider Özel'in de terör örgütleriyle birlikte hareket ettiğini iddia etti.
5 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Amerika ve Batılı aktörlerin İsrail ve bir avuç fanatik Siyonistin esiri olduğunu belirtti. Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin suikastı ve Gazze krizine değinerek, Netanyahu yönetiminin saldırgan tavrının bölgeyi kötü senaryolarla karşı karşıya bıraktığını ifade etti. Türkiye'nin, İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı'nda açılan soykırım davasına müdahil olma kararını açıkladığını ve Filistin halkına destek vermeye devam edeceğini vurguladı.
5 Ağustos 2024

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake'e Türkiye'ye müdahale etmekle suçlayarak, 'pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek' ifadesini kullandı. ABD büyükelçiliği, Türkiye'de terör saldırısı olabileceği konusunda uyarıda bulunmuş ve bazı Batılı ülkeler bu uyarıya dayanarak temsilciliklerini geçici olarak kapatmıştı. Soylu, Amerikan büyükelçilerinin Türkiye'de darbe yapma çabası içinde olduğunu iddia etti ve ABD büyükelçisinin Türkiye'yi karıştırmak istediğini öne sürdü.
3 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79’uncu Genel Kurulu için bulunduğu New York’ta, ABD ile ilişkilerin başkan kim olursa olsun değişmeyeceğini belirtti. Erdoğan, Türkevi’nde düzenlenen yuvarlak masa toplantısında, küresel ve bölgesel gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. BM'nin reform ihtiyacına dikkat çeken Erdoğan, Türkiye'nin NATO müttefikliği ve Avrupa Birliği üyelik perspektifine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin Şangay İşbirliği Teşkilatı, BRICS ve ASEAN ile ilişkilerini güçlendirme kararlılığını ifade etti.
23 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın'da yaptığı bir konuşmada kullandığı '14 Mayıs’ta bunlara öyle çakalım ki bir daha bellerini doğrultamasınlar' ifadesine siyasi tepkiler geldi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erdoğan'ın ifadelerine karşı çocukları ve televizyon izleyicilerini koruma çağrısında bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Erdoğan'ı edebe davet ederek tepki gösterdi.
4 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi sırasında düzenlediği basın toplantısında, ABD'den F-16 savaş uçakları temini konusunda iyimser olduğunu ifade etti. ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı ikili görüşmede, Biden'ın Kongre'nin kararının bağlayıcı olduğunu ve sürecin takipçisi olacağını söylediğini aktardı. Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliği süreci hakkında da bilgi vererek, İsveç makamlarının yol haritasını sunacaklarını ve sürecin Meclis onayından sonra kendisine geleceğini belirtti.
12 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışı konusunun bir sonraki kabine toplantısında ele alınacağını belirtti. Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de üretim yapan firmaların bu kapsama dahil edileceğini ve cari açığı düşünerek hareket edeceklerini ifade etti. Erdoğan, ayrıca Aile ve Gençlik Bankası ile evlenecek gençlere uygun şartlarda kredi meselesinin de yakın takiplerinde olduğunu bildirdi.
6 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bitlis'te düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Meclis'te AKP'li Alpay Özalan'ın saldırısına uğrayan TİP Milletvekili Ahmet Şık'a verilen destek üzerinden muhalefeti hedef aldı. Erdoğan, muhalefetin Ahmet Şık'a destek vermesini 'teslimiyet işareti' olarak nitelendirdi ve muhalefetin halktan kopuk olduğunu iddia etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni Üsküdar'daki bir inşaat projesi üzerinden eleştirerek, belediyelerin elitist bir yaklaşımla yönetildiğini savundu.
25 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Barosu Başkanı Muhammed Burak Gül'ü AKP Kahramanmaraş il başkanı olarak atadı. Bu atama, yargının siyasallaşması ve tarafsızlığının zedelenmesi endişelerini artırdı. Eski İstanbul Barosu başkanı Turgut Kazan ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, atamaya tepki göstererek, bu durumun kamu vicdanını yaralayacağını ve yargının bağımsızlığını tehlikeye atacağını belirtti.
26 Ağustos 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman'da bir iftar programında yaptığı konuşmada, Hazine'den çalındığını öne sürdüğü 418 milyar doları Türkiye'ye geri getireceğini ve çalanların yanına kar bırakmayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, ayrımcılığa karşı olduklarını, hakkın ve adaletin yanında olduklarını ifade etti ve vatandaşlara 14 Mayıs'ta adaletten yana oy kullanmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, eleştirilere açık olduklarını ve hatalarını kabul edebileceklerini dile getirdi.
12 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında iktidarın yetersiz müdahalesini eleştirerek, vatandaşların kanının iktidarın elinde olduğunu söyledi. 'Asrın felaketi Erdoğan'dır' ifadesini kullanarak, hiçbir sorumlunun istifa etmediğini belirtti ve seçimlerin ertelenmesi talebinin demokrasiye darbe olacağını ifade etti. Ayrıca, tek adam rejiminin sorumlu olduğunu ve İletişim Başkanlığı'nın propaganda çalışmalarını eleştirdi. Üniversitelerin açılması gerektiğini ve seçimlerin zamanında yapılacağını vurguladı.
15 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında ve mitinglerinde, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK ile video çektiğini ima eden montajlanmış bir görüntüyü gerçekmiş gibi izletti ve anlattı. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden 'Montajcı sahtekar' ifadesiyle Erdoğan'a tepki gösterdi ve iftira atıldığını belirtti. TRT yayınında ayrıca muhalefet aleyhine bir video daha gösterildi.
22 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yalova'da yaptığı ve Millet İttifakı'nı tehdit olarak nitelendiren açıklamalarının çarpıtıldığını belirtti. Giresun'da yaptığı konuşmada, Afrin'i geri almak isteyenlerin PKK ve HDP olduğunu, İYİ Parti liderinin de bu konuda yanıt verdiğini ifade etti. Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'nu PKK'nın adayı olarak nitelendirerek, Topal Osman'ı övdü ve gerekirse herkesin Topal Osman gibi vatanı için mücadele edeceğini söyledi. Ayrıca, Topal Osman'ın tarihteki rolüne ve suçlamalara dair bilgiler verildi.
10 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yapılan eleştirilere sert ifadelerle karşılık verdiler. Erdoğan, eleştirileri dile getirenleri 'terbiyesiz, ahlaksız, namussuz, adi' olarak nitelendirirken, Bahçeli de 'sahtekarlar, haşeratlar, tabansızlar, sefiller, aymazlar' ifadelerini kullandı. İktidarın depreme hazırlık ve sonrasındaki organizasyon eksiklikleri eleştirilirken, iktidar ortakları eleştirilere 'Not alıyoruz' mesajlarıyla yanıt veriyor.
21 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da düzenlenen mitingde Ekrem İmamoğlu'na yapılan taşlı saldırı sonrası Twitter üzerinden bir açıklama yayınladı. Kılıçdaroğlu, saldırının amacının insanları korkutmak ve sandıktan uzak tutmak olduğunu belirtti ve vatandaşlara 14 Mayıs'a odaklanmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, saldırıyı gerçekleştirenlerin mafyalar, militanlar ve çeşitli olumsuz gruplardan oluşan bir koalisyon olduğunu ifade etti.
7 Mayıs 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki göçmen sorunu ve Hizbullahçılar üzerinden iktidarı eleştiren bir video yayınladı. Videoda, sınırların korunamaması, kadınlara yönelik şiddet, deprem yönetimi, etnik ve dini gruplara yönelik ayrımcılık, FETÖ ile eski ilişkiler ve ordunun durumu gibi konulara değinerek hükümetin politikalarını sert bir dille eleştirdi. Ayrıca seçmenleri sandığa gitmeye çağırdı.
17 Mayıs 2023
İşaretlediklerim