İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin deprem sonrası organizasyon ve koordinasyon zaafı gösterdiğini ve hiçbir yetkilinin istifa etmediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helallik istemesini eleştiren Akşener, bunun ahlaki olmadığını ve Allah'ın 'Adil olun' emrine isyan olduğunu ifade etti. Ayrıca Kızılay'ın yönetimini eleştirerek, kurumun daha fazla lekelenmemesi gerektiğini vurguladı.
1 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, muhalefetin oluşturduğu altılı masa toplantısında, cumhurbaşkanı adayının halkın tercihlerini yansıtacak şekilde anketlerle belirlenmesini önerdi. Bu öneri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiği iddialarına karşı bir duruş olarak yorumlandı. İYİ Parti içinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan sesler olduğu ve bu bağlamda İYİ Partili Cihan Paçacı'nın partideki görevinden istifa ettiği belirtildi.
27 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 27 Nisan'da gerçekleşecek olan olağanüstü kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarına ilişkin ödediği bedele razı olduğunu ve İYİ Parti'nin kirli pazarlıklarla anılmadığı, iktidarın veya ana muhalefetin arka bahçesi olmaya direndiği için bu bedeli ödemeye değer bulduğunu ifade etti. Ayrıca, İYİ Parti'nin Türkiye'nin geleceği için gerekli tutumu sergileyebileceğine inandığını belirterek, genel başkanlık görevine aday olmayacağını ilan etti.
8 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin yerel seçimler için iş birliği teklifini reddettiklerini belirtti ve partisinin bağımsız olarak seçime katılma kararını duyurdu. Akşener, Trabzon'da düzenlenen 'Teşkilat Buluşması' programında yaptığı konuşmada, partisinin yeterince fedakarlık yaptığını ve şimdi bağımsız bir şekilde seçimlere katılmak istediklerini ifade etti. Ayrıca, kararın millet tarafından verileceğini ve diğer partilerin projeler üretmesi gerektiğini vurguladı.
8 Aralık 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisini 27 Nisan'da olağanüstü kongreye götürme kararı aldı ve kendisi aday olmayacağını açıkladı. Parti içinde yaşanan görüş ayrılıkları ve istifalar devam ederken, bazı milletvekilleri partinin merkez sağda konumlanamadığı gerekçesiyle rahatsızlık duyduklarını ifade ediyor. Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer'in istifası ve İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu'nun açıklamaları, parti içindeki bu rahatsızlığın boyutlarını gözler önüne seriyor.
19 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmiş ve CHP'li belediye başkanlarını adaylığa çağırmıştı. Bu durum, Akşener'in köprüleri attığı yorumlarına neden olmuştu. Ancak sonrasında İYİ Partili yetkililerden masaya dönüşe dair olumlu sinyaller gelmeye başladı. Aytun Çıray'ın Twitter üzerinden yaptığı 'Siyaset dinamiktir.. Diplomasidir ve her sabah yeni şartlarıyla yeniden doğar.' şeklindeki paylaşımı, bu olumlu sinyalleri güçlendiren bir gelişme olarak değerlendirildi.
6 Mart 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenememesi sonucu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener toplantıdan ayrıldı ve partisinin genel idare kurulu ile olağanüstü bir toplantı yaptı. Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini belirterek İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını aday olmaya çağırdı. Bu gelişmelerin ardından CHP Merkez Yürütme Kurulu, partinin genel merkezinde olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun diğer parti liderleriyle telefon görüşmeleri yaptığı ve ortak bir açıklama beklendiği bildirildi.
3 Mart 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine CHP'den bir üst düzey isim, İYİ Parti'nin 'Saray'ın tuzağına düştüğünü' ifade etti. CHP içinde morallerin yüksek olduğu ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiği belirtiliyor. DEVA Partisi kaynakları da Akşener'in açıklamalarına eleştirel yaklaştı. CHP'li 11 belediye başkanının Kılıçdaroğlu lehine bir bildiri yayınlaması bekleniyor.
3 Mart 2023

İYİ Parti'nin altılı masadan ayrılma süreci ve Meral Akşener'in parti içindeki konumlandırma çabaları, Türk siyasetinde tartışma yaratmıştır. Parti içindeki bir grubun Akşener'i masadan kalkmaya ikna ettiği iddia edilmekte ve bu durumun arkasında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sert söylemlerine karşı 'yumuşak geçiş' sağlayacak bir aday arayışı olduğu öne sürülmektedir. İYİ Parti'nin kuruluşundan bu yana önemli bir rol oynayan Koray Aydın'ın etkisi ve parti içindeki güç dengeleri, Akşener'in politik manevralarıyla dengelenmeye çalışılmıştır. CHP'nin 'beşli çete' çıkışı ve bürokrasi ile sermaye gruplarına yönelik eleştirileri, İYİ Parti içinde farklı seslerin yükselmesine neden olmuş, bazı isimler bu radikal söylemlere karşı çıkarken, bazıları hukuk yoluyla düzenlemeleri savunmuştur. İYİ Parti'deki 'ilk ses' sahiplerinin baskısı sonucunda, partinin altılı masadan ayrılması ve 'yumuşak geçiş' arayışı, CHP tarafından da dikkate alınmış ve eleştirilmiştir.
5 Mart 2023

Eski İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener, gazeteci İsmail Saymaz'ın kendisi hakkındaki iddialarını yalanladı. Saymaz, Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir işadamının Yargıtay'daki davasını çözmek için görüştüğünü öne sürmüştü. Akşener, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek, yargıya intikal etmiş konularda hiçbir talebinin olmadığını vurguladı. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da Akşener'e destek vererek, partilerine yönelik düşmanlığın kendilerini güçlendirdiğini ifade etti.
11 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eleştirilerine sert bir dille karşılık verdi. Erdoğan, Akşener'i yalan söylemekle suçlayarak kendisiyle uğraşmaması konusunda uyardı. Akşener ise bu eleştirilere Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla yanıt verdi ve Erdoğan'a gerginliğini azaltması için akşamları papatya çayı içmesini önerdi.
30 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara ve İstanbul dahil prensipte uzlaşılmayan her yerde aday çıkaracaklarını belirtti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun daha önce yaptığı 'Kendi adaylarımızı seçimlere dahil edeceğiz' açıklamasının ardından Akşener, ortak adaylara kapalı olmadıklarını, ancak her durumda destekleyecekleri anlamına gelmediğini ifade etti.
30 Ağustos 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, altılı masayı terk ederek CHP'li belediye başkanlarını adaylığa çağırmasının ardından tartışmalar devam ediyor. Saadet Partisi'nde düzenlenecek olan millet ittifakı toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının duyurulması beklenirken, Akşener'in toplantıya katılmayacağı açıklandı. İsmi açıklanmayan bir genel başkan, Akşener'in anket talebini eleştirerek siyasetin pop star yarışması olmadığını ve toplumun ortak kararının belirleyici olacağını ifade etti. Ayrıca, toplantıda herhangi bir gerginlik yaşanmadığı ve yemekte sohbet edildiği belirtildi.
6 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener arasında gerçekleşen görüşme sonrası çıkan haberler İYİ Parti'de rahatsızlık yarattı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, adaylık konusunda kesin bir anlaşma olmadığını ve 'pazarlık' gibi ifadelerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. İki liderin aday ismi üzerinde değil, adayın ortak olması konusunda uzlaştığı, isim konusunun altılı masa toplantısında ele alınacağı ifade edildi. İYİ Parti, görüşme sonrası çıkan haberlerin doğru olmadığını ve adaylıkla ilgili 'koalisyon pazarlığı' iddialarını yalanladı.
28 Şubat 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamamasının ardından İYİ Parti'de hareketlilik yaşanıyor. Meral Akşener'in masadan kalkma noktasına geldiği belirtiliyor. İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı ve tüm vekil ve il başkanlarının katılacağı bir buluşma planlanıyor. Parti içinde farklı eğilimleri temsil eden GİK üyeleri, aday belirleme sürecinde önemli rol oynuyor. İYİ Parti'nin nihai kararı, yapılacak toplantılar sonrasında verilecek ve 6 Mart'taki altılı masa toplantısında adayın belirlenmesi bekleniyor.
3 Mart 2023

CHP, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşme talebine olumlu yanıt verildiğini duyurdu. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bu açıklamanın gerçeği yansıtmadığını ifade etti. İmamoğlu ve Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini bildirmiş ve ittifakın devamını talep edeceklerini belirtmişlerdir. CHP'nin açıklamasına göre, iki belediye başkanı Akşener ile genel merkez dışında bir görüşme yapacak ve Kılıçdaroğlu'nu aday olarak görmek istediklerini iletecekler.
4 Mart 2023

İYİ Parti Milletvekili Burak Akburak, Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı sürpriz görüşmenin ardından devlette görev almaya hazır olduğunu belirtti. Akburak, görüşmenin Erdoğan'ın isteği üzerine gerçekleştiğini ve Akşener'in Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifini değerlendirebileceğini söyledi. Ayrıca, Akşener'in yeni bir parti kurmayacağını ve ihraç edilmesi durumunda İYİ Parti'nin varlığını sürdüremeyeceğini ifade etti.
7 Haziran 2024

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün iddiasına göre, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmek istemiş, ancak CHP Genel Merkezi bu görüşmeye onay vermemiştir. Bu iddia, CHP'nin daha önceki açıklamasıyla çelişiyor; çünkü CHP, belediye başkanlarının Akşener ile görüşme talebine olumlu yaklaştığını belirtmişti. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Öztürk'ün yazısını destekleyici bir tweet atmıştır.
5 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa olarak bilinen muhalefet ittifakından ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine AKP'li vekiller, sosyal medya üzerinden çeşitli yorumlar yaparak, muhalefetin dağıldığını ve seçmenin kaosa oy vermeyeceğini belirttiler. AKP'li vekiller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önceden bu ittifaktan bir sonuç çıkmayacağını söylediğini hatırlatarak, kendi ittifaklarının güçlü olduğunu ve yollarına devam edeceklerini ifade ettiler.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun CHP ve HDP'ye yönelik eleştirilerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in haberi olmadığını ifade etti. Erdem, partide demokrasinin işlediğini ve kendi görüşlerini özgürce ifade edebildiğini vurguladı. Ayrıca, Ağıralioğlu'nun aksine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacağına inandığını belirtti.
25 Mart 2023
İşaretlediklerim