CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Meclis'te yaptığı ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanması olayına değinen konuşmasını Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu, Akşener'in 'tarihi' olarak nitelendirdiği konuşmasına selam gönderirken, İmamoğlu ise 'Milletin sesini hiç kimse susturamaz' ifadesini kullandı. Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada Emniyet ve iktidarın açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililerden direnme sözü aldı.
5 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı toplantı öncesinde, vatandaşlar Saadet Partisi genel merkezi önünde bir araya geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması ittifak içinde krize yol açmış, ancak Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle bu kriz aşılmıştı. Toplantı öncesinde CHP ve İYİ Partililer partilerinin genel başkanları lehine sloganlar atarken, 'Birleşe birleşe kazanacağız' ve 'Hak, hukuk, adalet' sloganları yükseldi.
6 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen özel oturumda konuştu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin zorluklarla dolu bir dönemden geçtiğini ancak umutsuz olmak için bir neden olmadığını belirtti. 14 Mayıs genel seçimlerine yaklaşırken, ülkenin demokrasi ile taçlandırılacak bir heyecanla sarıldığını ve yeni bir döneme yaklaşıldığını ifade etti. Bu yeni dönemde yoksulluğun ve yolsuzluğun sona ereceğini, liyakatin hâkim olacağını ve Türkiye'nin yaşama sevincini geri alacağını söyledi.
23 Nisan 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi ilk turda kazanabileceğini belirtirken, dört adayın seçim sonuçları üzerinde olumsuz etki yapabileceğini ifade etti. Cumhur İttifakı'nın Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR ile ittifakını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paniklemesine bağladı. Aile içi şiddetle mücadelede caydırıcılığın artırılması gerektiğini ve idam cezasının gerekli durumlarda uygulanabileceğini savundu. Ayrıca, Millet İttifakı içinde Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi arasında 'ittifak içinde ittifak' kurulması yönünde görüşmelerin devam ettiğini ve henüz sonuçlanmadığını açıkladı.
30 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıkladı ve seçmenleri sandığa gitmeye çağırdı. Demirtaş, değişimin olmaması durumunda ekonomik ve demokratik bir felaket yaşanacağını belirterek, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı yapılması gerektiğini ifade etti ve '1 nefes için 1 oy' sloganıyla seçmenlere seslendi.
26 Mayıs 2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ' ve PKK destekli olduğunu ima ederek, milletin ona ülkeyi teslim etmeyeceğini belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de muhalefeti sert bir dille eleştirdi. AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ise bu tür tehlikeli açıklamalardan kaçınılması gerektiğini ve seçim sonuçlarının demokratik bir sonuç olduğunu vurguladı.
11 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki bir mitingde, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK tarafından desteklendiğini iddia eden ve montajlanmış sahte bir video gösterdi. Kılıçdaroğlu daha önce seçimlere kısa bir süre kala 'pis işler' yapılacağını öne sürerek sağduyu çağrısında bulunmuş ve İletişim Başkanlığı'nı Cambridge Analytica benzeri faaliyetlerden kaçınmaları konusunda uyarmıştı. Erdoğan, mitingdeki konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun PKK'lılarla omuz omuza yürüdüğünü iddia ederek halka bu durumu sorgulamalarını söyledi.
7 Mayıs 2023

Türkiye'nin 14 Mayıs'taki seçimlerine doğru giderken, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı muhalefetin oylarını böleceği iddiasıyla eleştiriliyor. Anketlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalmayı hedefliyor ve resmi adaylık için gerekli 100 bin imzayı dördüncü günde topladı. Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede İnce, oyları bölmeyeceğini savunarak adaylıktan çekilmeyeceğini ifade etti. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu'nun İnce'yi uğurlarken kullandığı ifadeler yeni bir tartışma başlattı.
29 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da İmamoğlu'nun mitingine yapılan taşlı saldırı sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçimi kaybetme korkusuyla her tarafa saldırmakla suçladı ve benzer saldırıların olabileceğini ifade etti. Ayrıca, saldırının asıl faillerinin bulunmasını talep etti.
10 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk tur sonuçlarına göre ikinci tura kalan adaylar belli olduktan sonra, Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından umut dolu bir mesaj yayınladı. Mesajında, ülke ve halk için umudu diri tutacaklarını, kadınlar ve çocuklar için başarıya ulaşmaları gerektiğini belirtti.
15 Mayıs 2023

Türkiye'de yapılan seçimlerde, beş şehirde Millet İttifakı'nın (CHP ve İYİ Parti) oy oranı, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranının altında kaldı. Kılıçdaroğlu, bu şehirlerde Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı geçmiş durumda. Söz konusu iller Balıkesir, Hatay, Adana, Ardahan ve İstanbul olarak belirtiliyor. Ankara'da ise Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın önünde yer almasına rağmen, Millet İttifakı'nın oy oranı, 2'nci ve 3'üncü bölgede Cumhur İttifakı'nın gerisinde.
15 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası ve siyasi işler için Mehmet Ali Yüksel'i başdanışman olarak göreve getirdi. Yüksel, CHP'de daha önce ilçe başkanlığı yapmış ve bu seçimde milletvekili adayı olmuştu. Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklamasına göre, seçim ikinci tura kalmış ve Kılıçdaroğlu'nun oy oranı beklentilerin altında kalmıştır. CHP, yeni bir kampanya stratejisi oluşturarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu kampanya sorumlusu olarak belirlemiştir.
16 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketinin ardından bölgeyi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, iktidarlarında protestonun suç olmayacağını belirtti ve yönetimin eksikliklerine dikkat çekerek, ölümlere yol açan yöneticilerin görevden ayrılması gerektiğini vurguladı. Bir vatandaşın protestosu üzerine Kılıçdaroğlu, protestonun doğal bir hak olduğunu ve Millet İttifakı iktidarında bu hakkın suç sayılmayacağını ifade etti.
15 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya geldi. Görüşmede bir mutabakat metni üzerinde çalışıldı ve detayların yarın saat 11:00'de yapılacak ortak basın toplantısında açıklanacağı belirtildi. Bu görüşme, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararının ardından ve Adalet Partisi'nin Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamasının sonrasında gerçekleşti.
23 Mayıs 2023

Avrasya Araştırma tarafından yapılan bir ankete göre, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi ilk turda yüzde 53,5 oy oranıyla kazanıyor. İkinci turda ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı yüzde 57'lik bir oy oranıyla önde. Anket, 12-17 Mart tarihleri arasında 2 bin 560 kişiyle CATI yöntemiyle gerçekleştirilmiş. Ancak anketin güvenilirliği konusunda, örneklem belirleme yöntemi, hata payı ve kararsızların dağılımı gibi bilgilerin eksikliği eleştirilere neden olmuş.
22 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da düzenlenen mitingde Ekrem İmamoğlu'na yapılan taşlı saldırı sonrası Twitter üzerinden bir açıklama yayınladı. Kılıçdaroğlu, saldırının amacının insanları korkutmak ve sandıktan uzak tutmak olduğunu belirtti ve vatandaşlara 14 Mayıs'a odaklanmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, saldırıyı gerçekleştirenlerin mafyalar, militanlar ve çeşitli olumsuz gruplardan oluşan bir koalisyon olduğunu ifade etti.
7 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanı adaylarının radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın sıralarını kura ile belirledi. Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan'ın konuşması 24 Mayıs'ta, millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması ise aynı günün devamında gerçekleşecek. İkinci gün konuşmaları 27 Mayıs'ta Kılıçdaroğlu ile başlayıp Erdoğan ile sona erecek. Propaganda konuşmalarında sadece Türk bayrağı ve konuşmacı görüntülenecek, konuşmacılar ceket ve kravat giymek zorunda olacak.
22 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek olan İzmir mitingi öncesinde, miting alanı ve çevresindeki sokaklar yoğun kalabalık tarafından doldurulmuş durumda. Sosyal medyada paylaşılan görseller ve yorumlar, mitinge olan ilginin ve katılımın yüksek olduğunu gösteriyor. Katılımcılar, Kılıçdaroğlu'nu destekleyen mesajlar paylaşarak mitingin coşkusunu ifade ediyorlar.
30 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı henüz belirlenmemişken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı güçlü bir ihtimal olarak görülüyor. Kılıçdaroğlu'nun kampanya ekibi, CHP'nin önceki seçim kampanyalarından farklı bir yaklaşım benimseyerek, sürekli ve agresif bir kampanya stratejisi geliştirdi. 2020'nin sonlarında başlayan kampanya süreci, çeşitli ziyaretler ve açıklamalarla devam etti. Kılıçdaroğlu'nun ekibi, bağış kampanyası için metinler, görseller ve bir internet sitesi hazırladı. 'Geliyoruz' sloganı ve seçim bölgesinin sosyolojisine göre belirlenecek vaatlerle kampanya yürütülecek.
2 Şubat 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçime kısa bir süre kala Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çekilip kendisini desteklemesi halinde seçimin garanti olacağını belirtti. Bazı anketlerin Kılıçdaroğlu'nun az farkla kazanacağını ya da ikinci tura kalacağını göstermesi üzerine, muhalif seçmenler İnce'den çekilmesini talep ediyor. İnce ise Antalya'daki bir mitingde yaptığı konuşmada, Millet İttifakı'nın çekilmesi gerektiğini ve kendisinin cumhur ittifakının oyunu böldüğünü iddia etti.
9 Mayıs 2023
İşaretlediklerim