İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı. Bir şüphelinin yurtdışında olduğu bildirildi. Soruşturma kapsamında 16'sı kamu görevlisi olmak üzere toplam 78 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon sırasında şüphelilerin adreslerinde ve Aliağa Gümrük Müdürlüğü binasında aramalar yapıldı ve bazı dijital materyallere el konuldu.
9 Temmuz 2024

İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda, 20 kişi araç kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı. Operasyonda, sahte evraklarla Türkiye plakası çıkarılmış 17 araç ele geçirildi. Bu araçların bazılarının Almanya, İsveç ve Polonya'dan getirildiği ve Interpol çalıntı kayıtlarında yer aldığı tespit edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
24 Nisan 2024

İstanbul'da Şehir Hatları'na ait bir vapurda, 52 yaşındaki N.Ç. isimli kişi, yanında taşıdığı çakmakla 14 yaşındaki M.E.A.'nın saçını yaktı. Olay sonrası polis merkezine götürülen N.Ç., ifadesinde psikolojik sorunları olduğunu ve ilaçlarını almadığını belirtti. Emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen N.Ç., hakimlikçe serbest bırakıldı. Olay anı vapurun güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
17 Eylül 2023

İzmir'de düzenlenen 'Mahzen-48' operasyonunda, 'Kertenkele' kod adlı Batuhan Tok'un yönettiği suç örgütü çökertildi ve dokuz şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'kasten yaralama', '6136 Sayılı Kanuna muhalefet' ve 'silahla tehdit' suçlarını işlediğini belirtti. Operasyonlarda beş ruhsatsız tabanca, altı ruhsatsız tüfek ve çeşitli miktarda uyuşturucuya el konuldu.
23 Mayıs 2024

Siirt'te jandarma ekipleri, Siirt-İzmir seferini yapan bir yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüsün emanet bölümünde bulunan bir bavula narkotik dedektör köpeği tepki verdi. Yapılan aramada bavulda 40 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Bavulu otobüse teslim eden B.T. aranıyor.
24 Ağustos 2024

IŞİD lideri Ebu Bekir El-Bağdadi’nin akrabası Kırşehir'de yakalandı. Şüphelinin yakalanmamak için sürekli adres değiştirdiği ve şapka, bere ve maske takarak gizlendiği belirtildi. Ayrıca illegal yollardan yurt dışına kaçmaya çalıştığı tespit edildi. Evinde çok sayıda dijital materyale el konulan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
14 Haziran 2024

Konya'nın Emirgazi ilçesinde Belçika ve Fransa uyruklu iki kişi, bisiklet turu sırasında dinlenmek için çadır kurdukları alanda alkollü olduğu iddia edilen iki kişi tarafından dövüldü. Saldırganların ayrıca kamp malzemelerini gasp ettiği belirtildi. Olayın ardından şikayet üzerine gözaltına alınan iki zanlı, adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
19 Ağustos 2023

Batman'da yapılan bir sokak röportajında muhalefet liderlerini 'kafa kesmekle' tehdit eden ve kendini Hizbullahçı olarak tanımlayan İ.C.K., gözaltına alındı. İ.C.K., cemaat ve tarikatların kapatılmasını isteyen muhalefet liderlerine yönelik ölüm tehdidinde bulunmuştu. Batman başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
31 Mart 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin 81 ilinde jandarma, emniyet ve sahil güvenlik ekipleri tarafından düzenlenen 'Çember-18' operasyonlarında 4 bin 995 firarinin yakalandığını açıkladı. Yakalananlar arasında hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, cinsel suçlar, adam öldürme, narkotik, terör, kaçakçılık ve organize suçlar gibi çeşitli suçlardan aranan kişiler bulunmaktadır. Bakan Yerlikaya, firari suçluların sokaklarda dolaşmasına izin verilmeyeceğini ve ailelerin huzurunun korunacağını belirtti.
13 Mayıs 2024

Bursa merkezli 13 ilde düzenlenen 'Mahzen-46' operasyonlarında, ülke genelinde faaliyet gösteren üç ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda, örgüt liderleri Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut'un da aralarında bulunduğu 112 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak', 'uyuşturucu madde ticareti', 'cebir, şiddet ve tehdit yoluyla suçluyu kayırma', 'suçtan elde edilen gelirlerin aklanması' ve 'göçmen kaçakçılığı' gibi suçlamalarla karşı karşıya. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu sosyal medya hesabından duyurdu.
15 Mayıs 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen siyanürlü toprak kayması sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında saha sorumlusunun da bulunduğu dört kişi gözaltına alındı. Bu olay, çevresel ve güvenlik protokollerinin madencilik faaliyetlerinde ne derece önemli olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Gözaltına alınanlar hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.
14 Şubat 2024

Modacı Barbaros Şansal, Türkiye'ye giriş yaptığı sırada İstanbul Havalimanı'nda arama kararı olduğu tespit edilerek gözaltına alındı. Şansal hakkında, devlet organlarını aşağılamak suçundan arama kararı bulunuyordu. Kendisine ait olmayan bir Facebook hesabından yapılan paylaşım nedeniyle CİMER'e şikayet edildiğini ve bu yüzden gözaltına alındığını belirtti. İfade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
2 Şubat 2023

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın seçim konvoyu sırasında yolu kapatan ve hasta taşıyan araca geçiş izni isteyen Cem Canbulat, 'siyasi parti faaliyetini zorla engellemek' suçlamasıyla tutuklanmıştı. Hakimlik, adli kontrolün yeterli olacağına karar vererek Canbulat'ı serbest bıraktı ve haftada bir gün imza atma şartı getirip yurtdışına çıkışını yasakladı. Canbulat, Metris Cezaevi'nde zor şartlarda kaldığını ve psikolojisinin bozulduğunu ifade etti.
20 Haziran 2023

Kırşehir’de polis ekipleri, Kırşehir-Kırıkkale kara yolundaki uygulama noktasında şüpheli bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada sigara paketine gizlenmiş Roma, Bizans ve Helenistik dönemlere ait olduğu değerlendirilen 34 tarihi obje ele geçirildi. Ayrıca, iki ruhsatsız tabanca, 152 fişek ve iki kesici alet bulundu. Gözaltına alınan şüpheli F.Y’nin emniyet müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.
18 Eylül 2024

Samsun'da polis ekipleri, otogarda şüpheli davranışlar sergileyen A.A. ve H.T.'yi takibe aldı. Yapılan aramalarda uyuşturucu bulunamasa da, zanlıların mide ve bağırsaklarında uyuşturucu taşıdıkları tespit edildi. Hastanede yapılan tıbbi müdahale sonucunda 500 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Zanlılara yardım eden bir kişi de gözaltına alındı ve haklarında uyuşturucu ticareti yapmak suçundan adli işlem başlatıldı.
8 Temmuz 2024

Halk TV programcısı Serhan Asker, İzmir'de uçaktan indikten sonra polisler tarafından gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurdu. Asker, İzmir'e 'Görkemli Hatıralar' adlı programının çekimi için geldiğini belirtti. Yakalama emrinin neden verildiği henüz bilinmiyor.
6 Ekim 2023

İtalya ve Avrupa'daki organize suç örgütüne yönelik operasyonda, aralarında suç örgütü elebaşı Barış Boyun'un da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Operasyon, İtalya, Türkiye ve Interpol işbirliğinde İtalya, İsviçre, Almanya ve Türkiye'de gerçekleştirildi. Gözaltına alınanlara terör amaçlı suç örgütü kurmak, cinayet amaçlı silahlı çete kurmak, yaralama, yasa dışı silah ve patlayıcı bulundurmak, silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve yasa dışı göçe yardımcı olmak suçlamaları yöneltildi. Barış Boyun'un Türkiye'de en çok arananlar listesinde olduğu ve daha önce Türk makamlarının iade talebinde bulunduğu belirtildi.
22 Mayıs 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023

Rusya merkezli 'Thieves in Law' adlı suç örgütünün yöneticilerinden biri olan Shamil Amirov, İstanbul Sarıyer'de düzenlenen Kafes-15 operasyonuyla yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, Amirov organize suç örgütü üyesi olmak ve dolandırıcılık suçlarından dolayı Interpol tarafından mavi bültenle aranıyordu.
3 Aralık 2023

HDP İzmir Gençlik Meclisi üyeleri Uğur Yıldız, Mustafa Yalçın, Emre Yalçın, Harun Yakaç, Abdurrahim Kaymaz ve Özkan Çakal, 31 Mayıs'ta İzmir'de gözaltına alındı. Savcılık ifadelerinin ardından 'örgüt üyesi oldukları' iddiasıyla mahkemeye sevk edilen altı kişi tutuklandı ve Buca Kırıklar F tipi Cezaevi'ne gönderildi.
2 Haziran 2023
İşaretlediklerim