Ziya Demirel'in yönettiği ve başrollerini Ece Yüksel, Serkan Keskin ve Denizhan Akbaba'nın paylaştığı 'Ela ile Hilmi ve Ali' adlı film, 26 Eylül'de BluTV'de izleyiciyle buluşacak. Film, Adana Altın Koza Film Festivali'nden 'en iyi film' dahil yedi ödülle dönmüştü. Ayrıca, Ece Yüksel'e üç ayrı festivalden 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü kazandırmıştı. Film, aynı apartmanda yaşayan farklı yaşlara ve dünyalara sahip Ela, Hilmi ve Ali'nin hikayesini anlatıyor.
26 Eylül 2023

İstanbul Modern Sinema, 'Boşluğa Dikkat' adlı yeni projesiyle sinema sektöründe faaliyet gösteren kadınlara daha fazla alan açmayı hedefliyor. 18-25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek açık hava film gösterimleri, kadın yönetmenlerin filmlerinden oluşan bir programla başlayacak. Gösterimler, İdil Akkuş ve Ekin İlkbağ'ın yönettiği 'Düet' filmiyle başlayacak ve 'Bir Ailenin Röntgeni', '1976', 'Sıradaki Kız' ve 'Hırçın' filmleri de izleyiciyle buluşacak.
14 Ağustos 2023

1-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alacak 10 film belirlendi. Seçici kurulun değerlendirmesi sonucu belirlenen filmler Türkiye'de ilk kez Antalya'da sinemaseverlerle buluşacak. Ayrıca '8×8', 'Bildiğin Gibi Değil', 'Hayat', 'Kurban' ve 'Zamanımızın Bir Kahramanı' filmleri dünya ilk gösterimlerini festivalde yapacaklar. Festivalde ilk filmlerini gerçekleştiren yönetmenlerin aday olabildiği 'Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü' için ise 'Beraber', 'Yurt' ve 'Zamanımızın Bir Kahramanı' filmleri değerlendirilecek.
6 Eylül 2023

Disney, Türkiye'de Disney+ platformu ile 14 Haziran'da hizmete girdikten sonra, 2028 yılına kadar vizyona girecek 56 filmin listesini açıkladı. Listede Marvel Sinematik Evreni, Star Wars, Avatar ve birçok isimsiz Disney ve Pixar filmleri yer alıyor. Bazı filmlerin vizyon tarihleri de belirlenmiş durumda. İlk isimsiz Disney filmi 2023 yılı içinde izleyiciyle buluşacak.
22 Ocak 2023

Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'in başrollerini paylaştığı 'İstanbul İçin Son Çağrı' filminin yeni fragmanı yayınlandı. Film, izleyicilere New York'ta geçen ve ilişkiler üzerine farklı bir perspektif sunan bir hikaye vaat ediyor. Gönenç Uyanık'ın yönettiği ve Nuran Evren Şit'in senaryosunu yazdığı film, 24 Kasım'da Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Serin ve Mehmet isimli iki evli karakterin tesadüfen karşılaşmaları ve New York'ta geçirdikleri unutulmaz bir geceyi konu alıyor.
14 Kasım 2023

34. Ankara Film Festivali Ulusal Uzun Film Yarışması'nda yarışacak dokuz film belirlendi. Festival, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 2-10 Kasım arasında düzenlenecek. Yarışacak filmler arasında Kıvanç Sezer’in 8X8, Melis Önel’in Aniden, Umut Evirgen’in Annesinin Kuzusu, Fikret Reyhan’ın Cam Perde, Tunahan Kurt’un Karganın Uykusu, Ayşe Polat’ın Kör Noktada, Umut Subaşı’nın Sanki Her şey Biraz Felaket, Cemil Ağacıkoğlu’nun Son Hasat ve Nehir Tuna’nın Yurt filmleri bulunuyor. Festivalin 'En İyi' ödülleri 10 Kasım’da Festival Ödül Töreni’nde sunulacak.
5 Ekim 2023

Mehmet Eroğlu'nun romanından uyarlanan 'İyi Adamın 10 Günü' filmi, özel dedektif Sadık'ın maceralarını anlatıyor. Film, mafya ve suç dünyasını konu almakta ve Nejat İşler başta olmak üzere birçok tanınmış oyuncuyu kadrosunda barındırıyor. Gerilim türünde olan yapım, 10 Şubat'ta Netflix platformunda izleyici ile buluşacak.
13 Ocak 2023

Yönetmen ve senarist Emin Alper tarafından çekilen 'Kurak Günler' filmi, Cannes Film Festivali ve diğer ulusal ve uluslararası festivallerde gösterildikten sonra ödüller kazanmıştır. Film, politik ve psikolojik gerilim unsurlarını içerir ve bir kasabada yaşanan çekişmeleri konu alır. Başrollerinde Selahattin Paşalı ve Ekin Koç'un olduğu film, 19 Mayıs'ta Netflix platformunda izleyicilerle buluşacak.
21 Nisan 2023

İstanbul Modern Sinema, en iyi yabancı film dalında Oscar adayı olan 10 filmi sinemaseverlerle buluşturuyor. Programda Bhutan'dan 'Rahip ve Silah', Almanya'dan 'Öğretmenler Odası', Fransa'dan 'Şeflerin Aşkı' gibi çeşitli ülkelerden seçilmiş filmler yer alıyor. Programın sponsorluğunu Türk Tuborg üstleniyor. Filmler arasında, gerçek bir hikayeden esinlenen 'Dört Kız Kardeş' ve sinemaya olan aşkı anlatan 'Hayalet Resimler' gibi dikkat çekici yapımlar da bulunuyor.
12 Şubat 2024

İstanbul Modern Sinema, Locarno Film Festivali'nden seçilmiş 10 filmi Türkiye'de ilk kez izleyiciyle buluşturacak. 23 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte, farklı coğrafyalardan genç sinemacıların ödüllü filmleri gösterilecek. Seçkide, Altın Leopar ödüllü 'Kritik Bölge', En İyi Avrupa Filmi seçilen 'Yannick' ve En İyi Yönetmen ödülü alan 'Bozkır' gibi filmler yer alıyor. Ayrıca, 'Formülün Bekçileri' filminin yönetmeni Dragan Bjelogrlić, etkinlik kapsamında İstanbul'daki sinemaseverlerle buluşacak.
10 Kasım 2023

Ali Atay'ın yönetmenliğini yaptığı ve büyük ilgi gören Ölümlü Dünya'nın devam filmi 1 Aralık'ta vizyona girecek. Filmin senaryosunu Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi birlikte kaleme aldı. Film, lokanta işleten sıradan bir aile görünümlü, aslında birkaç nesildir çok gizli dünya çapında bir örgüt için kiralık katil olarak çalışan bir ailenin başına gelenleri anlatıyor. Filmin ilk tanıtımı ve vizyon tarihi TAFF Pictures'ın Twitter hesabından duyuruldu.
19 Temmuz 2023

Disney Plus yapımı 'Atatürk' dizisi, yayınlanmayacağı iddialarının ardından FOX ve Lanistar Medya tarafından iki film olarak seyircilerle buluşacak. İlk film 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda FOX kanalında, ikinci film ise 22 Aralık'tan itibaren sinemalarda olacak. Her iki film 2024 yazında da FOX ekranlarında yayınlanacak. Yapımda, Mustafa Kemal Atatürk'ü Aras Bulut İynemli canlandırırken, yönetmenliği Mehmet Ada Öztekin, yapımcılığı ise Saner Ayar ve Hakan Karamahmutoğlu üstleniyor.
2 Ağustos 2023

İstanbul Modern Sinema, kadın sinemacılara daha fazla alan açmayı hedefleyen projesi kapsamında 'Düşten Maddeye' adlı yeni seçkisini duyurdu. Seçki, sinema endüstrisindeki kadınların eksikliğinin çokça hissedildiği yapım tasarımı ve sanat yönetimine odaklanıyor. 10 filmlik seçki, 26-29 Ekim tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema'da izleyiciyle buluşacak.
18 Ekim 2023

Said Rüstayi'nin yönettiği ve İran'da yaşanan ekonomik bunalım ile toplumsal cinsiyet eşitsizliğini konu alan 'Leyla'nın Kardeşleri' filmi, MUBI'nin 'Kadın, Yaşam, Özgürlük: İran’dan Kadın Hikâyeleri' seçkisi kapsamında 25 Mart'ta izleyicilerle buluşacak. Film, 40 yaşındaki Leyla'nın ailesi ve çevresindeki yozlaşmış düzenle mücadelesini anlatıyor. Başrolde Terane Alidusti'nin yer aldığı ve İran'da yasaklanan bu film, kadınların statükoyla mücadelesini güçlü bir sinema diliyle aktarıyor.
24 Mart 2023

26'ncı Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 'Daha Fazlası, Daha Azı Değil' temasıyla Ankara'da başlıyor. Festival, dünyanın dört bir yanından kadın yönetmenlerin filmlerini izleyiciyle buluşturacak ve filmler sonrasında gerçekleşecek söyleşiler ve panellerle kadınların birbirine ilham ve güç vermesi amaçlanıyor. Açılış töreninde Tilbe Saran, Asiye Dinçsoy, Belmin Söylemez, Selda Taşkın ve Öyküsu Özyürek'e çeşitli ödüller takdim edilecek. Festival, 1 Haziran'dan itibaren Büyülü Fener Kızılay Sineması'nda film gösterimlerine devam edecek.
31 Mayıs 2023

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 18-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde yarışacak 11 film belirlendi. Festival komitesi, bu yıl 45 yapımın başvurduğu Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 11 filmin jüri karşısına çıkacağını açıkladı. Festivalde altı filmin dünya prömiyeri, iki filmin ise Türkiye prömiyeri gerçekleşecek. 'En İyi Film Ödülü'nün 500 bin lira olduğu yarışmada tüm kategorilerde toplam 1 milyon 60 bin lira tutarında ödül verilecek.
25 Ağustos 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 22. Filmekimi festivali, 13-22 Ekim tarihlerinde İstanbul'da, 20-22 Ekim tarihlerinde İzmir'de sinemaseverlerle buluşacak. Festival, Cannes, Venedik, Locarno ve Toronto gibi uluslararası festivallerde dünya prömiyerini yapan ödüllü filmleri sinemaseverlerle buluşturacak. Festivalin biletleri, 4 Ekim'de Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından 7 Ekim'de genel satışa açılacak. Festival, Sofia Coppola'nın 'Priscilla' filmiyle açılacak ve Altın Aslan'ı kazanan Yorgos Lanthimos'un 'Poor Things' filmiyle kapanacak.
28 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Beyoğlu Sineması işbirliğiyle düzenlenen 'Ayın Yönetmeni' programında Mayıs ayı konuğu olarak Zeki Demirkubuz seçildi. Demirkubuz'un 'Hayat', 'Yeraltı', 'Yazgı' ve 'Bulantı' filmleri Mayıs ayı boyunca ücretsiz olarak gösterilecek. 'Yazgı' filminin gösterimi sonrası Olkan Özyurt moderatörlüğünde bir söyleşi düzenlenecek ve 'Hayat' filminin gösterimi sonrasında ise Janet Barış ve Engin Ertan ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.
6 Mayıs 2024

Bu hafta dördü yerli olmak üzere yedi film vizyona girdi. Bunlardan biri, Martin Scorsese'nin son filmi 'Dolunay Katilleri'. Diğer filmler arasında 'Testere X', 'Çözümler Kitabı', 'Serçenin Gözyaşı', 'Öğretmen', 'Her Şey Aşk İçin' ve 'İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi' bulunuyor. Filmler, farklı türlerde ve konularda olup, hem yerli hem de yabancı yapımları içeriyor.
20 Ekim 2023

Ata Demirer’in yazıp oynadığı ve Hakan Algül’ün yönettiği Bursa Bülbülü filmi, 30 Haziran’da Netflix’te izleyiciyle buluşacak. Film, kendi kasedini çıkarmak isteyen şarkıcı Cengiz’in hikayesini anlatıyor. Başrollerde Ata Demirer, Özge Özacar, Cem Gelinoğlu, Neslihan Arslan ve Seda Türkmen yer alıyor. Demirer, haberi X hesabından duyurdu.
28 Haziran 2024
İşaretlediklerim