TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, bir programda yaptığı açıklamalar nedeniyle 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'suçu ve suçluyu övme' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Savcılık, Yanardağ'ın Abdullah Öcalan hakkındaki sözlerini içeren bir videoyu ve PKK yöneticisi Duran Kalkan'ın röportajını delil olarak göstererek 10 yıl altı aya kadar hapis cezası talep etti. İddianame mahkeme tarafından kabul edilirse yargılama süreci başlayacak.
11 Temmuz 2023

Diken yazarı Levent Gültekin hakkında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle dört yıl sekiz aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame, Gültekin'in 27 Eylül 2022'de Halk TV'de yaptığı bir konuşmaya dayandırıldı. Gültekin, savunmasında söz konusu sözleri yorumcu olarak sarf ettiğini ve ülke gündemine ilişkin siyasi eleştiride bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Erdoğan'a hakaret etmediğini ve üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini ifade etti.
26 Eylül 2023

Türkiye Raporu ve MEDIAQX işbirliğiyle yapılan bir araştırmaya göre, 1 - 7 Nisan tarihleri arasında Türkiye genelinde akıllı televizyonlardan elde edilen verilere göre iktidara yakın haber kanalları, toplam izlenme süresinin yüzde 53,7'sini oluşturdu. Eleştirel haber kanalları ise yüzde 17,6 ile sınırlı kaldı. En çok izlenen haber kanalları TRT Haber, Habertürk ve CNN Türk olurken, en az izlenenler Akit TV, Bloomberg HT ve NET TV olarak sıralandı.
12 Nisan 2023

Ebru Baki, Habertürk ekonomi müdürlüğü görevinden ayrılarak ve 'Para Gündem' adlı programın sunuculuğunu bırakarak Sözcü TV'ye katıldı. Sözcü TV Genel Müdürü Alişer Delek, Baki'nin katılımıyla ilgili olarak Sözcü TV'nin daha da güçlendiğini ve güzelleştiğini belirten bir tweet attı. Bu geçiş, gazeteci İsmail Saymaz'ın Halk TV'den Sözcü TV'ye geçişinin ardından gerçekleşti.
14 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı teröristlerle işbirliği yapmakla suçlayarak canlı yayında tartışmaya çağırdı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun TRT'deki konuşmasında kendisine yönelik suçlamalarını reddetti ve canlı yayın teklifini geri çevirdi. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden Erdoğan'a meydan okuyarak, TRT'de canlı yayında bu suçlamaları ispatlayacağını iddia etti.
25 Mayıs 2023

TGRT Haber'in eski sunucusu Ekrem Açıkel, işten çıkarılmasının ardından yeni bir iş bulduğunu ve Halk TV'ye geçtiğini duyurdu. Açıkel, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Halk TV'deki ilk bültenini sunacağı saati ve tarihi belirtti. Aynı zamanda, Halk TV'de programı olan sunucu Can Coşkun da ayrıldığını ve yeni adresini resmi ayrılık sonrası açıklayacağını bildirdi.
19 Mart 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir krem reklamında yer alan 'Kız kıza yakın olmak kadar doğal' ifadesini eleştirerek, reklamın kaldırılacağını belirtti. Soylu, bu tür reklamları kabul etmeyeceklerini ifade ederek, Ticaret Bakanı ile konuştuğunu ve reklamların kaldırılacağını söyledi. Daha önce de LGBTİ+ topluluğuna yönelik olumsuz ifadeler kullanan Soylu, bu kez de reklam üzerinden benzer bir tutum sergiledi.
2 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın iddialarını yalanladı. Okuyan, Kılıçdaroğlu'na bir yıl önce Meral Akşener hakkında bir dosya verdiğini ve bu bilgiler yüzünden Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olamayacağını iddia etmişti. Kılıçdaroğlu, böyle bir dosyanın kendisine sunulmadığını ve aralarında bir sorun olmadığını, Millet İttifakı liderleri arasındaki ilişkilerin sağlam olduğunu belirtti.
5 Şubat 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Halk TV ile ilişkilerin sonlandırılmasının çalışanları hedef almadığını ifade etti. Erdem, Halk TV'nin 'sansür' suçlamalarını reddetti ve feshedilen sözleşmeyi hatırlattı. Halk TV'nin imtiyaz sahibi Cafer Mahiroğlu, bir programın iptal edildiğini açıklamıştı. Erdem, bu kararın sonlandırılan kurumsal ilişkiden kaynaklandığını belirtti.
23 Temmuz 2023

Jeremy Clarkson'ın Amazon Prime'da yayınlanan 'Clarkson's Farm' ve 'The Grand Tour' programları, The Sun gazetesinde Meghan Markle hakkında yazdığı tartışmalı köşe yazısı nedeniyle iptal ediliyor. Clarkson'ın yazısında Markle'a yönelik ağır ifadeler kullanması ve sonrasında özür dilemesine rağmen, 'Clarkson's Farm' programının basın toplantısı iptal edildi ve bu durum programların iptaline dair güçlü bir işaret olarak görülüyor. Prens Harry ve Meghan Markle'dan özel bir mektupla özür dilemesine rağmen, çiftin basın ofisi Clarkson'ın yazılarını nefret söylemi ve kadın düşmanlığı olarak nitelendirdi.
17 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de katıldığı programda iktidarın devlet gücünü tehdit unsuru olarak kullandığını söyledi. 2019 yerel seçimlerinde bazı büyükşehirlerin seçmen iradesiyle el değiştirmesinin insanlarda 'olabilirmiş' hissi uyandırdığını belirtti. Togg örneğini vererek, devletin harcamalarının milletin parası olduğunu ve denetleme hakkının bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, önemli açılışlara davet edilmediğini ve emekli, memur ve kamu işçilerine temmuzda en az yüzde 50 zam yapılacağını dile getirdi.
5 Mayıs 2023

TV100 kanalı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu program sırasında art arda yayınlanan SADAT reklamları nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. Kanal yönetimi, yaşananların reklam departmanının siyaset bilgisizliğinden kaynaklandığını belirterek durumu bir hata olarak nitelendirdi ve özür diledi. Ayrıca, kanalın sahibi Necat Gülseven'in organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile dost olduğu bilgisi de gündeme geldi.
15 Ocak 2023

Yeni bir televizyon kanalı olan Sözcü TV, 'Sabah Şerifleri' adlı programla yayın hayatına başladı. Kanalın yayın yönetmeni Yılmaz Özdil, kanalın açılış anlarını sosyal medya üzerinden paylaşarak, zorluklara rağmen pes etmediklerini ve kanalın hayata geçirildiğini ifade etti. Özdil, Sözcü TV'nin vatana ve millete hayırlı olmasını diledi.
1 Mart 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ticari kayıtlarla oynamak dahil olmak üzere 34 farklı suçlamadan dolayı hakim karşısına çıkacak. Trump, 2016 başkanlık kampanyası sırasında Stormy Daniels'a ödenen 'sus payı' ile ilgili soruşturma kapsamında suçlanıyor. Suçlamaların detayları henüz gizli tutulduğu için bilinmiyor. Trump, suçlamaları reddederek 2024 başkanlık yarışından çekilmeyeceğini ve suçlamaların siyasi bir zulüm olduğunu iddia ediyor.
31 Mart 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk yayınında depremle ilgili yaptığı açıklamalarda duygusal anlar yaşayarak yaşananları 'kader' olarak nitelendirdi. Soylu, Türkiye'nin deprem hazırlıklarını sürdürdüğünü ve İstanbul depremine hazırlandıklarını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Soylu'nun bu açıklamalarına Twitter üzerinden tepki göstererek, depremin bilimsel bir olgu olduğunu ve yöneticilerin 'kader' savunması yaparak sorumluluktan kaçtığını ifade etti.
18 Şubat 2023

YouTuber Oğuzhan Uğur, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi programına konuk etti. Programın tanıtımında İnce'nin seyircilerle gergin anları dikkat çekti. Uğur, İnce'nin çok sinirli olduğunu ve program sırasında izleyicilere de bu gerginliğin geçtiğini belirtti. Ara verildiğinde İnce'yi kibarca uyarıda bulunduğunu ifade etti. Uğur, bu durumun ardından diğer partilerden de programlarına katılım teklifleri aldıklarını söyledi.
16 Nisan 2023

Haber sunucusu Fatih Portakal, Sözcü TV'de yaptığı sunum sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için 'pişkin' ifadesini kullanarak eleştirdi ve Kılıçdaroğlu'nun görevine devam etmemesi için mücadele vereceğini belirtti. Bu sözler sosyal medyada geniş tepki çekti. Cumhuriyet yazarı Zülal Kalkandelen ve Tele1 programcısı Zeynel Lüle, Portakal'ın üslubunu eleştirdi. Gazeteci Sedat Bozkurt, gazetecilik kurumlarının siyasi mücadele için uygun olmadığını ifade etti. Diğer kullanıcılar da Portakal'ın bu tavrını eleştiren yorumlar yaptı.
13 Haziran 2023

Habertürk'te yayınlanan ve bir çocuğun annesinin karne hediyesi olarak et aldığını söylediği haber, sosyal medyada ekonomik krize dikkat çekerek iktidarı eleştiren binlerce kişi tarafından paylaşıldı. İktidar medyası ve troller, haberin yoksulluk kara propagandası olduğunu iddia ederek Habertürk'ü ve muhabiri hedef aldı. İktidar medyası ayrıca ailenin zengin olduğunu ve çocuğun aslında tablet istediğini öne sürdü. Habertürk, haberdeki iddialar ve gazetecilik etik ilkeleri açısından inceleme ve soruşturma başlattığını duyurdu.
23 Ocak 2023

Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu, medya sektöründe kadın gazetecilerin yönetici pozisyonlarda yeterince temsil edilmediğine dikkat çekti. Araştırma, yazılı basın, televizyon ve internet medyasında kadın gazetecilerin genel yayın yönetmeni, yazı işleri müdürü gibi üst düzey pozisyonlarda az sayıda olduğunu ortaya koydu. Haber ajansları ve internet sitelerinde durumun biraz daha iyi olduğu belirtilirken, özellikle bazı gazete ve televizyonlarda kadın gazetecilerin üst düzey pozisyonlarda hiç bulunmadığı vurgulandı.
10 Ocak 2024

Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de katıldığı programda iktidarın 'Biz gitmeyeceğiz' şeklindeki mesajlarını eleştirdi ve vatandaşları sandığa gitmeye çağırdı. Seçim güvenliği konusunda her oy kullanma yerinde avukat bulunduracaklarını ve özel güvenlik önlemleri alındığını belirtti. Ayrıca, Rusya'nın Türkiye seçimlerine müdahale etmeyeceğini açıklamasını olumlu karşıladığını ve Türkiye'nin uyuşturucu sorunu ile mücadele edeceğini ifade etti. Ekonomik vaatler arasında asgari ücretin vergi dışı bırakılması ve ücretliler için ayrı bir vergi tarifesi oluşturulması yer aldı.
12 Mayıs 2023
İşaretlediklerim