Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fransız takımı Lille'e deplasmanda 2-1 yenildi. Maçta Lille, Jayden Oosterwolde'nin kendi kalesine attığı golle öne geçti. Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci'nin 79. dakikadaki golüyle eşitliği sağladı, ancak Edon Zhegrova'nın 90+1. dakikada attığı golle Lille galibiyeti elde etti. Maç, Rumen hakem Istvan Kovacs tarafından yönetildi.
6 Ağustos 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F grubu ilk maçında Türkiye, Gürcistan'ı 3-1 yendi. Mert Müldür'ün 25. dakikada attığı golle öne geçen Türkiye, Gürcistan'ın 32. dakikada eşitliği sağlamasına rağmen, Arda Güler'in 65. dakikadaki ve Kerem Aktürkoğlu'nun 90+7. dakikadaki golleriyle galibiyete ulaştı. Türkiye, gruptaki ikinci maçında 22 Haziran'da Portekiz ile karşılaşacak.
18 Haziran 2024

UEFA Avrupa Ligi sezonunun ilk haftasında Galatasaray, PAOK ile karşılaşacak. Bu sezon formatı değişen organizasyonda 36 takım mücadele edecek ve sekiz maç sonunda ilk sekize giren ekipler, son 16 turuna yükselecek. Türkiye'yi bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray temsil edecek. İlk hafta maçları 19.45 ve 22.00'de oynanacak.
25 Eylül 2024

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turu rövanş maçında Lugano'yu 2-1 yenerek bir üst tura yükseldi. İlk maçı 4-3 kazanan sarı lacivertliler, rövanş maçında Dzeko ve Szymanski'nin golleriyle galibiyete ulaştı. Lugano'nun tek golü Mahmoud'dan geldi. Fenerbahçe, üçüncü eleme turunda Fransa temsilcisi Lille ile karşılaşacak.
30 Temmuz 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile karşılaşacak. Ülker Stadyumu'nda gerçekleşecek olan maçta, sakatlıkları sebebiyle Çağlar Söyüncü ve Joshua King ile sarı kart cezalısı Rade Krunic forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan Becao'nun kadroya girmesi beklenirken, İsmail Kartal ayrıca UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun'dan da faydalanamayacak.
13 Mart 2024

Beşiktaş, Galatasaray'ı 5-0 yenerek Turkcell Süper Kupa'nın sahibi oldu. Maç Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynandı ve hakemliğini Atilla Karaoğlan yaptı. Beşiktaş'ın gollerini Ciro Immobile, Jonas Svensson, Rafa Silva ve Mustafa Erhan Hekimoğlu attı. Maç nedeniyle İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı.
3 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçlarını yönetecek hakemleri duyurdu. 7 Mayıs'ta Beşiktaş ile Ankaragücü arasındaki maçı Zorbay Küçük, 8 Mayıs'ta ise Fatih Karagümrük ile Trabzonspor arasındaki maçı Cihan Aydın yönetecek. Her iki maç da saat 20.30'da başlayacak. İlk maçlarda Beşiktaş ve Ankaragücü 0-0 berabere kalmış, Trabzonspor ise sahasında Fatih Karagümrük'ü 3-2 yenmişti.
6 Mayıs 2024

Fenerbahçe, dinlenmiş oyuncularıyla sahaya çıktığı maçta Gaziantep'i mağlup etti. Batshuayi, penaltıdan attığı golle takımını öne geçirdi ve maç boyunca kontrolü elden bırakmadı. Gaziantep, VAR ile kazanılan penaltı fırsatını değerlendiremedi ve İrfan Can'ın penaltı kurtarışı sonrası moral olarak çöktü. Batshuayi, maçın ilerleyen dakikalarında bir gol daha atarak fırsatçılığını gösterdi ve takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.
8 Şubat 2024

Bu sezon yeni formatta oynanacak UEFA Konferans Ligi’nde Başakşehir’in lig aşamasındaki rakipleri belli oldu. Kura çekimi Fransa’nın Monaco kentindeki Grimaldi Forum’da yapıldı ve Başakşehir ikinci torbadan katıldı. Başakşehir’in rakipleri Kopenhag, Heidenheim, Rapid Wien, Cercle Brugge, Petrocub ve Celje olarak belirlendi. UEFA Konferans Ligi mücadelesi 3 Ekim’deki maçlarla başlayacak.
30 Ağustos 2024

Trabzonspor, Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde Başakşehir'i 1-0 yenerek yarı finale yükseldi. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona ererken, Trabzonspor ikinci yarıda Edin Visca'nın 57. dakikada attığı golle galibiyeti elde etti. Bordo mavililer, yarı finalde Galatasaray-Fatih Karagümrük eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek. Ayrıca, Fenerbahçe'nin Ankaragücü'ne 3-0 yenilerek kupadan elendiği bilgisi de verildi.
28 Şubat 2024

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final müsabakaları sonucunda MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Beşiktaş ve VavaCars Fatih Karagümrük yarı finale yükseldi. Yarı finalde Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile; Trabzonspor ise Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Çeyrek finalde elenen takımlar arasında Fenerbahçe, RAMS Başakşehir, TÜMOSAN Konyaspor ve Galatasaray bulunuyor. Yarı final maçları çift maç eleme usulüne göre oynanacak.
1 Mart 2024

Euroleague play-off çeyrek final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Monaco'yu 95-91 mağlup etti. Normal süre 81-81 berabere biten maç, uzatma dakikalarına taşındı. Uzatmalarda Fenerbahçe Beko, ev sahibi Monaco'yu dört puan farkla yenerek seride 1-0 öne geçti. Takımın skor dağılımı Hayes-Davis 19, Calathes 17 ve Sestina 16 puan ile öne çıktı.
24 Nisan 2024

Beşiktaş, Trabzonspor'u 2-1 yenerek kupa finalini kazandı. Beşiktaş'ın orta sahası, Al-Musrati, Gedson ve Salih'in üstün performansıyla Trabzonspor'a karşı üstünlük kurdu. Gedson'un asistinde Muleka'nın pasını Salih kafayla gole çevirdi. Trabzonspor, maçın son anlarında beraberliği yakalasa da, Beşiktaş Al-Musrati'nin golüyle galibiyeti elde etti.
24 Mayıs 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu'nda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile karşılaştı. Deplasmanda oynanan ilk maçı 3-0 kazanan Fenerbahçe, evindeki rövanş maçında 1-0 mağlup oldu. Ancak bu sonuçlar, Fenerbahçe'nin toplamda üstün gelerek çeyrek finale yükselmesini sağladı.
14 Mart 2024

Galatasaray, Süper Lig'in önemli maçlarından birinde Beşiktaş'ı deplasmanda 1-0 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte puanını 75'e yükselten Galatasaray, liderlik koltuğunu Fenerbahçe'den geri aldı. Maçın tek golü, Beşiktaş oyuncusu Muhammed el Musrati'nin kendi kalesine attığı golle geldi. Maçın son dakikalarında Galatasaray oyuncusu Omar Colley, VAR incelemesi sonucu kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
3 Mart 2024

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'teki ilk maçını Gürcistan ile oynayacak. İki takım, tarihlerinde altıncı kez karşı karşıya gelecek. Türkiye, geçmiş beş maçta üç galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgi aldı. Ayrıca, Türkiye'nin kadrosunda 12 futbolcu ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda oynama fırsatı bulacak.
17 Haziran 2024

Fenerbahçe, kendi evinde Beşiktaş ile oynadığı derbi maçını 2-1 kazanarak önemli 3 puanı elde etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, ligdeki konumunu güçlendirmiş oldu. Maç, her iki takım için de büyük önem taşıyordu, ancak Fenerbahçe sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.
27 Nisan 2024

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Lille ile karşılaştı ve uzatmalarda elendi. İlk maçta deplasmanda 2-1 kaybeden Fenerbahçe, rövanş maçında 90+1. dakikada 1-0 öne geçti ancak uzatmalarda Lille'den Jonathan David'in penaltı golüyle 3-2'lik toplam skorla elendi. Fenerbahçe, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.
13 Ağustos 2024

Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında bir sıra gerileyerek 10’uncu sıraya düştü. Ülke puanı hesaplamasında takımların topladığı puanlar ülke adına turnuvalara katılan takım sayısına bölünüyor ve son beş sezonluk performans baz alınıyor. Yeni sezonda Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir’in Avrupa performansı ülke puanını belirleyecek. Fenerbahçe'nin Lille'e deplasmanda 2-1 mağlup olması ve diğer sonuçlar Türkiye'nin sıralamada gerilemesine neden oldu.
7 Ağustos 2024

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükseldi. İlk 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımıyla oynadığı rövanş maçını 1-0 kaybetmesine rağmen, ilk maçtaki 3-0'lık galibiyetle tur atladı. Çeyrek finaldeki rakibi, bugün çekilecek kura ile belirlenecek. Muhtemel rakipler arasında Aston Villa, Fiorentina, PAOK, Viktoria Plzen, Lille, Club Brugge ve Maccabi Tel Aviv bulunuyor.
15 Mart 2024
İşaretlediklerim