Fortnite, 2017'de piyasaya sürüldüğünden beri oyun dünyasında büyük bir etki yarattı. Oyunun yeni modlarından biri olan Fortnite Festival'de, oyuncular kendi müzik gruplarını kurup performans sergileyebiliyor. Bu festivalin bir parçası olarak dünyaca ünlü şarkıcı Lady Gaga, bir konser vereceğini Twitter hesabından duyurdu. Lady Gaga'nın festivalde ne zaman sahne alacağı henüz netleşmemiş olsa da, eğlence sitesi Polygon, onun 22 Şubat'ta, festivalin ikinci sezonunun başlangıcında sahne alacağını öne sürdü.
21 Şubat 2024

Ateş Alpar, Bengü Karaduman, Kerem Ozan Bayraktar ve Yaşam Şaşmazer, İstanbul Bienali'ne katılmama kararı aldıklarını duyurdu. Bu karar, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın (İKSV) bienal küratörlüğüne Defne Ayas'ı getirme kararını değiştirerek Iwona Blazwick'i ataması sonrası başlayan tartışmaların bir sonucu. Sanatçılar, bienal ve çevresindeki kutuplaşmaların sanat üretimi ve paylaşımı için elverişli bir zemin sunmadığını belirtti.
23 Ekim 2023

Melek Mosso, PowerTürk Müzik Ödülleri'nde 'Bergen’e Saygı Albümü'ndeki 'Yıllar Affetmez' şarkısıyla 'en güçlü cover şarkı' ödülünü kazandı. Ödülünü, toplumda ötekileştirilen ve şiddete uğrayan kadınlara armağan ettiğini belirterek, kadınların sesinin kısılamayacağını ve her zaman kadınların arkasında olacağını ifade etti. Tören sırasında salondan uzun süre alkış aldı.
6 Haziran 2023

Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Robbie Williams, Türkiye'deki ilk konserini Bodrum'da verdi. Konser repertuvarında sevilen şarkılarının yanı sıra efsanevi parçası 'Feel' i de seslendiren Williams, zaman zaman hayranlarıyla da sohbet etti. Otelde konaklayanların ücretsiz katılabildiği konsere dışarıdan gelen dinleyicilerin 20 bin liraya yakın bilet ücreti ödediği belirtildi.
18 Ağustos 2023

Türkiye ve ABD arasında, caz müziğinin dilini kullanarak köprüler kurmayı hedefleyen 'Caz ile Köprü Kur' projesi, 18 Ekim'de Müze Gazhane'de başlıyor. Proje, Bozcaada Caz Festivali'nin kurucu ekipleri 3dots ve Fermente tarafından hayata geçiriliyor. Proje kapsamında, Türkiye ile ABD arasındaki kültürel diplomasi tarihini caz müziği bağlamında inceleyecek bir arşiv sergisi düzenlenecek. Ayrıca, genç sanatçıların ve öğrencilerin bir araya geldiği bir caz topluluğu oluşturmayı ve iki ülke arasındaki tarihsel ilişkiye farklı bir gözle bakmayı amaçlıyor.
11 Ekim 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ekibi, 52’nci İstanbul Müzik Festivali'nde öne çıkan beş konseri Diken okurları için seçti. Festival, 21 Mayıs'ta başlayıp 12 Haziran'a kadar sürecek ve İstanbul'un çeşitli mekanlarında 25 konser sunacak. Önerilen konserler arasında Maria João Pires, Khatia Buniatişivili, Borusan Filarmoni Orkestrası, Budapeşte Festival Orkestrası ve Tekfen Filarmoni Orkestrası yer alıyor. Festivalin bu yılki teması 'Kökler' olarak belirlendi.
25 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Yenikapı'da düzenleyeceği etkinliklerde şarkıcı Gülşen de sahne alacak. Gülşen, geçen sene bir konserinde orkestra arkadaşına yönelik sözleri nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçlamasıyla tutuklanmış ve dört gün hapis yatmıştı. Daha sonra ev hapsine çevrilen cezası, itiraz üzerine kaldırılmıştı. İstanbul başsavcılığı, Gülşen hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlamasıyla üç yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlamıştı.
23 Ağustos 2023

Rize'de düzenlenmesi planlanan 'Gençlik Baharı Karşılıyor' temalı ücretsiz halk konseri, Rize Valiliği tarafından iptal edildi. Konserin iptal edildiğini Marsis grubunun solisti Korhan Özyıldız Twitter üzerinden duyurdu ve iptal kararına tepki gösterdi. Fındıklı Belediyesi, iptal edilen konseri kendi bölgelerinde düzenleyeceğini ve konserin 9 Mayıs Salı günü Hayati Aykut Parkı'nda gerçekleşeceğini açıkladı.
8 Mayıs 2023

Taylor Swift'in 11'inci albümü 'The Tortured Poets Department', yayınlandığı günden itibaren önemli başarılara imza atıyor. Albüm, Spotify'da bir günde 300 milyon dinlenme ile en çok dinlenen albüm rekorunu kırdı ve aynı zamanda Apple Music ve Amazon Music'te de ilk gün rekorlarına ulaştı. Albümün çıkış single'ı 'Fortnight (feat. Post Malone)', Spotify'da bir günde en çok dinlenen şarkı oldu. Ayrıca, albümün fiziksel satışları da ABD'de 1,4 milyon kopya ile büyük bir başarı gösterdi.
23 Nisan 2024

Lewis Carroll'ın 'Alice Harikalar Diyarında' eserinden uyarlanan ve Serdar Biliş yönetmenliğinde sahnelenen 'Alice Müzikali', başladığı günden bu yana kapalı gişe oynuyor. Müzikal, BKM, Zorlu PSM ve id ortak yapımcılığında Disney+ üzerinden izleyiciyle buluşacak. Oyuncu kadrosunda Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola ve diğer tanınmış isimler bulunuyor. Disney+, müzikalin 10 Şubat'ta yayımlanacağını duyurdu ve resmi tanıtımını paylaştı.
2 Şubat 2023

İstanbul Modern Sinema, 'Boşluğa Dikkat' adlı yeni projesiyle sinema sektöründe faaliyet gösteren kadınlara daha fazla alan açmayı hedefliyor. 18-25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek açık hava film gösterimleri, kadın yönetmenlerin filmlerinden oluşan bir programla başlayacak. Gösterimler, İdil Akkuş ve Ekin İlkbağ'ın yönettiği 'Düet' filmiyle başlayacak ve 'Bir Ailenin Röntgeni', '1976', 'Sıradaki Kız' ve 'Hırçın' filmleri de izleyiciyle buluşacak.
14 Ağustos 2023

Berlin'de yaşayan Türk sanatçı Esra Gülmen, Avusturya'nın OK Offenes Kulturhaus Çağdaş Sanat Merkezi'nde 'I WAS I AM' adlı ilk müze sergisini açtı. Sergide, modern dünyanın karmaşaları, bireysel ve toplumsal uyumsuzluklar ile sansür temaları üzerine eserler yer alıyor. Gülmen, interaktif tahterevalli enstalasyonları ve mozaik panolar aracılığıyla, bireylerin günlük paradokslarını ve sansürle olan mücadelelerini görselleştiriyor. Sanatçı, serginin hazırlık sürecinin iki yıl sürdüğünü ve aldığı tepkilerden memnun olduğunu belirtiyor.
25 Şubat 2024

AKP'li Denizli Büyükşehir Belediyesi, LGBTİ+ haklarına destek verdikleri ödül konuşmaları nedeniyle sanatçılar Melike Şahin ve Mabel Matiz'in konserlerini iptal etti. Mabel Matiz, ödülünü Türkiyeli LGBTİ+ bireylere ithaf etmiş, Melike Şahin ise toplumsal özgürlüklerle ilgili umut dolu bir konuşma yapmıştı. Şahin'in bu konuşmasının ardından AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi de sanatçının konserini iptal etmişti. Ayrıca, benzer bir durum Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşanmış ve Melek Mosso konserini iptal etmeyen AKP'li belediye başkanı Cüneyt Yüksel, sosyal medya baskıları sonucu istifa etmişti.
18 Haziran 2023

Londra'da Royal Albert Hall'de Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler yararına düzenlenen yardım konserinde Britanyalı oyuncu Olivia Colman, Nazım Hikmet'in 'Yaşamaya Dair' şiirini İngilizce olarak okudu. Colman, 'The Crown', 'The Lobster', 'Fleabag' ve 'The Iron Lady' gibi yapımlarla tanınmaktadır. Şiirin okunduğu anlar, Gerçek Gündem yazarı Bahar Akpınar tarafından Twitter üzerinden paylaşıldı. Nazım Hikmet'in şiiri, yaşamın kıymeti ve ciddiyeti üzerine odaklanıyor ve insanın yaşama tutunmasını vurguluyor.
17 Nisan 2023

14-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nde gösterilecek ilk filmler açıklandı. Festival, Cannes'da prömiyerini yapan 'May December' filmi ile açılacak. Festivalin uluslararası programında Cannes, Berlin, Karlovy Vary, Selanik gibi dünya festivallerinde prömiyerini yapan ve önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Toronto Film Festivali'nin ardından ülkemizde ilk kez Ayvalık'ta gösterilecek yılın merakla beklenen filmleri yer alıyor. Festivalde ayrıca, 'Sararmış Yapraklar', 'Canavar', 'Öğretmenler Odası', 'Kabahatliler', 'Umudunu Kaybetme', 'İnşallah Erkek Olur', 'Dört Kız Kardeş', 'Nasıl Seks Yapacağız?', 'Vurgun Yemek', 'Güzel Günler', 'Çözümler Kitabı' ve 'Yeniden Başla' gibi filmler de izleyiciyle buluşacak.
24 Ağustos 2023

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 15-21 Mart tarihleri arasında düzenlediği 'İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi' kapsamında sanatçı Karsu, depremzedeler yararına bir konser verdi. Karsu, konuşmakta zorlandığını belirterek yanında '25 yıllık arkadaşı' olan piyanosunu getirdiğini ifade etti. Repertuvarında 'Gesi Bağları', 'Uzun İnce Bir Yoldayım' ve 'Neredesin Sen' gibi eserleri seslendiren Karsu, Neşet Ertaş'ın ailesinin kendisine destek verdiğini de sözlerine ekledi. Konserin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karsu'ya bir hediye takdim etti.
15 Mart 2023

Ata Demirer’in yazıp oynadığı ve Hakan Algül’ün yönettiği Bursa Bülbülü filmi, 30 Haziran’da Netflix’te izleyiciyle buluşacak. Film, kendi kasedini çıkarmak isteyen şarkıcı Cengiz’in hikayesini anlatıyor. Başrollerde Ata Demirer, Özge Özacar, Cem Gelinoğlu, Neslihan Arslan ve Seda Türkmen yer alıyor. Demirer, haberi X hesabından duyurdu.
28 Haziran 2024

Instagram, kullanıcıların profillerine şarkı eklemelerine olanak tanıyan yeni bir özellik tanıttı. Bu özellik, kullanıcıların profillerine ekledikleri şarkının biyografi alanında gösterilmesini sağlayacak. Eklenen şarkı otomatik olarak çalmayacak, profili görüntüleyen kişiler parçayı çalabilecek ya da duraklatabilecek. Özellik, pop şarkıcısı Sabrina Carpenter işbirliğiyle tanıtıldı.
24 Ağustos 2024

Sosyal medya fenomeni ve şarkıcı Banu Parlak, 'kooperatif dolandırıcılığı' iddiasıyla İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. Trabzon'a gitmek için havalimanına gelen Parlak, polis kontrolünde yapılan GBT kayıtlarında hakkında bir kooperatif dolandırıcılığı iddiasıyla arama kararı olduğu ortaya çıktı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Parlak, işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.
3 Kasım 2023

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, yeni albüm hazırlıkları devam ederken 'ara sıcak' dediği yeni şarkısı 'Kıra Döke'yi yayınladı. Söz ve müziği Aksu'ya ait olan şarkının düzenlemesi Mustafa Ceceli tarafından yapıldı. Aksu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla yeni şarkısını duyurdu ve 'Kıra Döke'nin insanı yormayan, hafif bir şarkı olduğunu belirtti.
23 Temmuz 2023
İşaretlediklerim