Yalova Milletvekili Meliha Akyol'un aracını yanlış yere park ettiğini sosyal medyada ifşa eden Berkant Fitoz ve Recep Adıgüzel isimli vatandaşlar, 'kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirmek ve yaymak' suçundan hapis ve para cezasına çarptırıldı. İki vatandaş, Akyol'un aracının park yasağını ihlal ettiğini belirterek polisi aramış ve bu süreçte polis memurlarıyla olan konuşmalarını canlı yayınlamıştı. Mahkeme, her birine ayrı ayrı iki yıl bir ay hapis ve 17 bin 900 lira vekalet ücreti ödeme cezası verdi.
18 Nisan 2024

Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak, 'FETÖ'nün medya yapılanması'na ilişkin davada hapis cezalarına çarptırıldı. Yargıtay, daha önce bu suçlamalar nedeniyle verilen hapis cezalarını iki defa bozmuştu. İstanbul 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanan davanın karar duruşmasında, Nazlı Ilıcak'a beş yıl üç ay, Ahmet Altan'a altı yıl üç ay 18 gün hapis cezası verildi. Fevzi Yazıcı'ya bir yıl 13 ay hapis cezası verilirken, Yakup Şimşek beraat etti.
14 Şubat 2024

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, deprem bölgesindeki adli soruşturmalarda delil tespitlerinin büyük ölçüde tamamlandığını ve enkazların delil tespiti yapılmadan kaldırılmadığını belirtti. Şu ana kadar 612 şüpheli hakkında işlem yapıldığını, bunlardan 184'ünün tutuklandığını, 214'üne adli kontrol, 71'ine yakalama kararı verildiğini açıkladı. Ayrıca deprem döneminde yaşanan zorluklardan haksız kazanç elde edenlerle ilgili ağır cezalar öngören yeni düzenlemeler yapacaklarını duyurdu.
25 Şubat 2023

Haziran 2010'da gözaltına alınan ve çıplak arama, işkence ve tehdit sonucu intihar eden Onur Yaser Can olayıyla ilgili yargılanan polislere, resmi belgede sahtecilik suçundan altı yıl beş ay hapis cezası verildi. Mahkeme, işkence suçlamasını dikkate almadı ve polislerin birden fazla belgede sahtecilik yapmalarına rağmen cezada artırım uygulamadı. İstanbul valisinin polislerin soruşturulmasına izin vermemesi ve mahkemenin işkenceyle ilgili suç duyurusunda bulunmaması eleştirildi. Can ailesinin avukatları ve duruşma savcısı karara itiraz etti.
5 Temmuz 2023

İstanbul Küçükçekmece'de, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından ortaokul öğrencilerine şiddet uyguladığı tespit edilen servis şoförü A.H., 'çocuğa karşı kasten yaralama' suçlamasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen A.H., savcılık işlemleri sonrasında tutuklama talebiyle hakimliğe gönderildi ve nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmasına karar verildi.
28 Mart 2023

İstanbul'da, bazı haberlere erişim engeli getirmek için sahte mahkeme kararları satan bir şebeke ortaya çıkarıldı. İstanbul başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, optik cihazlarla hazırlanan sahte belgelerin satıldığı ve 27 şüphelinin tespit edildiği belirlendi. Şebeke lideri Uğur Yılmaz tutuklanırken, İlknur Özkan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin sahte kararları ünlüler de dahil olmak üzere 12 kişiye sattığı ve bu sabah yapılan operasyonla yedi kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.
31 Mayıs 2023

Kobani davasında 18'i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı davada karar çıktı. Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a 30 yıl üç ay ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi. Bu kararların ardından protesto eylemlerinin olabileceği gerekçesiyle Diyarbakır, Van, Şırnak, Hakkari, Batman, Mardin ve Kars gibi birçok kentte eylem yasağı kararı alındı. Diyarbakır Valiliği ayrıca şehri dört günlüğüne giriş-çıkışlara kapattığını duyurdu.
16 Mayıs 2024

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı ve kızı Cansu Yapıcı'nın Gezi eylemleri sırasında gözaltında çıplak aramaya maruz kalmaları nedeniyle üç polisin 'işkence' suçundan yargılandığı davanın altıncı duruşması gerçekleşti. Mahkeme, emniyetten nezarethanenin şartları ve çıplak arama hakkında bilgi talep etti ancak iki duruşmadır cevap alamadı. Mücella Yapıcı ve Cansu Yapıcı'nın avukatı Meriç Eyüboğlu, yeni tanık listesi sundu ve kendisinin de tanık olarak ifade vermek istediğini belirtti. Sanık polislerin avukatı ise sunulan tanık listesine itiraz etti. Bir sonraki duruşma 5 Ekim'de yapılacak.
25 Nisan 2023

İzmir'in Konak ilçesinde, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan Konak yönüne giden bir hafif ticari araç, tramvay hattına girerek bir aydınlatma direğine çarptı ve takla attı. Kazanın ardından ters dönen aracın sürücüsü, kendi imkanlarıyla araçtan çıkarak olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri, ihbar üzerine bölgeye sevk edildi ve kaçan sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı.
5 Ocak 2023

İstanbul Kadıköy'de, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaşanan ihmaller ve koordinasyonsuzluk nedeniyle hükümete karşı tepkilerini dile getirmek isteyen İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin toplandığı Khalkedon Meydanı'nda polis, uyarısız müdahalede bulundu. Birçok kişi gözaltına alındı ve polis gazetecilerin olay yerinden görüntü almasını engelledi. Gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
26 Şubat 2023

Mersin'in Erdemli ve Mezitli ilçelerinde kaçak kazı yapan altı kişi jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, Erdemli'de iki ve Mezitli'de dört kişiyi kazı yaparken tespit etti. Olay yerinde jeneratör, kazma, kürek ve çekiç gibi kazı malzemeleri ele geçirildi. Şüpheliler yasal işlemler için jandarmaya götürüldü.
1 Temmuz 2024

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin korumaları, gazeteci Sinan Aygül'e saldırı suçundan tutuklanmıştı. Aygül, Geylani'nin koruma polisi Engin Kaplan ve belediye çalışanı Yücel Baysali'nin saldırısına uğramıştı. Davanın ilk duruşması bugün görüldü ve sanıklar tahliye edildi. Mahkeme, tutuklulukta geçirdikleri süre ve delillerin toplanmış olması sebebiyle sanıkların tahliyesine karar vererek, davayı 14 Aralık 2023'e erteledi.
14 Eylül 2023

İstanbul Kağıthane'de, internet üzerindeki bir arkadaşlık uygulamasında başlayan tartışma sonucu motosikletli iki kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olmadığı belirtildi. Polis, saldırıyı düzenleyen ve kimliği belirlenen şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
10 Ocak 2023

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Meydanı ve çevresine yürümek isteyen işçi ve sendika üyelerine polis müdahale etti. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi başta olmak üzere şehrin birçok noktası abluka altına alındı. Çeşitli gruplardan toplamda 53 kişi gözaltına alındı. Polis, müdahalelerde plastik mermi ve biber gazı kullanımı da dahil olmak üzere sert önlemler aldı.
1 Mayıs 2024

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde park halinde bulunan bir otomobilde bir kadın ve bir erkek cesedi bulundu. Cesetlerin Ö.G. (34) ve S.K'ye (24) ait olduğu belirlendi. Olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yıldızeli Kaymakamı ve Belediye Başkanı da olay yerine gelerek bilgi aldı.
4 Ağustos 2023

Batman merkezli üç ilde gerçekleştirilen operasyonda, kamuda iş bulma vaadiyle dolandırıcılık yapan yedi kişi tutuklandı. Polis, şüphelilerin mağdurları inandırmak için sahte belgeler düzenlediğini ve Ankara'ya götürdüğünü belirledi. Operasyon sonucunda Batman, Muğla ve Ankara'da gözaltına alınan 11 şüpheliden yedisi tutuklandı. İki şüphelinin başka bir suçtan tutuklu olduğu, birinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.
8 Ağustos 2024

Anayasa Mahkemesi, Gezi Parkı eylemleri sırasında Aydın Aydoğan'a kötü muamelede bulunan polislerden biri olan Kenan Şaban Süzgün'ün 1'inci sınıf emniyet müdürü yapıldığını tespit etti. Aydoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suç duyurusunda bulunduktan sonra polisler tarafından gözaltına alınmış ve kötü muameleye maruz kalmıştı. AYM, polislerin kötü muamele yasağını ihlal ettiğine hükmetmiş ve Aydoğan'a 45 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar vermişti. Dosya, AYM kararı gereği yeniden açıldı ve soruşturmayı 17 Aralık soruşturmasını kapatan savcı Ekrem Aydıner yürütüyor. İfade veren polisler olayı hatırlamadıklarını veya Aydoğan'a müdahale etmediklerini iddia ediyorlar.
8 Ocak 2023

34 ilde düzenlenen operasyonlarda yasa dışı bahis ve nitelikli dolandırıcılık suçlarını işledikleri tespit edilen 181 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların çeşitli suçlar kapsamında yürütüldüğünü ve yaklaşık 65 milyon lira değerindeki malvarlığına el konulduğunu belirtti. Şüphelilerin yüksek kazanç vaadiyle mağdurları dolandırarak 17 milyar lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Operasyon sonucu çok sayıda ruhsatsız tabanca ve kripto varlık cüzdanına da el konuldu.
22 Mayıs 2024

Şanlıurfa'da Akçakale kara yolundaki Eyyübiye Millet Bahçesi yakınlarında gece saatlerinde kontrolden çıkan bir otomobil kaldırımdaki yayalara çarptı. Kazada beş çocuk hayatını kaybetti, biri ağır üç kişi yaralandı. Ehliyetsiz olduğu belirtilen sürücü Mustafa K. ve yanındaki Ş.İ. kazadan bir süre sonra polise teslim oldu. Hayatını kaybeden çocukların cenazeleri ailelerine teslim edilerek Siverek ilçesine gönderildi.
2 Ağustos 2024

İzmir'in Menderes ilçesinde, Gaziemir'den Torbalı yönüne giden bir otomobil, makas atan başka bir aracın çarpması sonucu kontrolden çıkarak karşı şeride geçti ve bir minibüsle çarpıştı. Kazada otomobildeki üç kişi ve minibüsteki bir kişi hayatını kaybetti, beşi ağır olmak üzere toplam 21 kişi yaralandı. Kaza anı bir araç kamerası tarafından kaydedildi. Makas atan aracın sürücüsü Y.K., Menderes İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı.
1 Temmuz 2023
İşaretlediklerim