Aksaray'da 3 Eylül'de meydana gelen sel felaketinde kaybolan üç aylık Asel Balcan için arama kurtarma çalışmaları beşinci gününde de sürüyor. AFAD, jandarma, polis, UMKE ve gönüllü ekipler, bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Arama çalışmalarına eğitimli köpekler de destek veriyor. Bölgedeki iki köprüde biriken ağaç kütleleri ve selin sürdüğü atıklar, iş makineleriyle kaldırıldı.
7 Eylül 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde, emniyet birimleri ve çeşitli ekiplerin kontrolünde yürütülen enkaz kaldırma çalışmaları sırasında, ses duyulması üzerine durdurulan çalışmalarda Terrier cinsi bir köpek canlı olarak kurtarıldı. Köpeğin, mahsur kaldığı yerde bulunan mama sayesinde hayatta kaldığı anlaşıldı ve veteriner kontrolü için seyyar kliniğe gönderildi. Aynı çalışmalar sırasında köpeğin sahibi olduğu düşünülen bir kişinin cansız bedenine de ulaşıldı.
3 Mart 2023

6 Şubat'ta meydana gelen depremde Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan bir binanın enkazından 22 gün sonra 'Aleks' isimli Sibirya kurdu cinsi köpek kurtarıldı. Köpeğin sahibi Murat Arıcı'nın sesini duyması üzerine kurtarma ekipleri harekete geçti ve yaklaşık iki saat süren çalışmalar sonucunda köpek enkazdan çıkarıldı. Bitkin durumda bulunan Aleks, tedavi için Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) sahra hastanesine götürüldü. HAYTAP gönüllüsü Osman Polat, köpeğin genel sağlık durumunun iyi olduğunu ve kilo kaybettiğini belirtti.
1 Mart 2023

Beşiktaş'ta restorasyon çalışması yürütülen bir yalının bir kısmı çöktü. Göçük altında kalan iki kişiden biri olan 22 yaşındaki stajyer mimar Atilla Aydın, ağır yaralı olarak kurtarıldı ancak hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği, olayla ilgili adli süreç başlattı.
12 Ağustos 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde enkaz altında kalan 13 yaşındaki Berat Sarı, 55 saat sonra kurtarıldı. Berat, enkazdan elinde muhabbet kuşuyla çıkarıldı. Kurtarıldıktan sonra hipotermi tehlikesine karşı özel örtülerle sarılan Berat, ambulansa bindirilirken muhabbet kuşunu teyzesi Döndü Öztürk'e emanet etti. Teyze Öztürk, kuşu bağrına basarak ona ekmek ve su verdi.
8 Şubat 2023

Toros Yayınları'nın sahibi, yazar, yayıncı ve mimar Raşit Gökçeli hayatını kaybetti. Yaşar Kemal ve Tilda Kemal’in manevi oğlu olan Gökçeli'nin cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’ndan kaldırılacak. Gökçeli, 1944 doğumlu olup, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde mimarlık okudu ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nde çalıştı. 1982-1998 yılları arasında Toros Yayınları Yöneticiliği yaptı ve 2000 yılında emekli oldu.
29 Ağustos 2023

İzmir'in Urla ilçesinde bir alışveriş merkezinde 'omuz atma' meselesi sebebiyle çıkan tartışma, bıçaklama olayıyla sonuçlandı. Tartışmanın büyümesi üzerine S.B. isimli kişi, Semih Köse'yi bıçakladı. Köse, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, olayla ilgili S.B. ve kardeşleri S.B. ve T.B.'yi gözaltına aldı ve üç zanlı daha sonra tutuklandı.
16 Ekim 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde Dulkadiroğlu ilçesindeki Boğaziçi Apartmanı'nın enkazında mahsur kalan Mehmet Çabuk, üç gün sonra arama kurtarma köpeği Çakıl'ın yardımıyla bulunarak kurtarıldı. 12 saat süren kurtarma çalışmalarının ardından hastanede tedavi gören Çabuk, köpek korkusunu yendiğini ve Çakıl'ı çok sevdiğini ifade etti. Çabuk, enkaz altında yaşadıklarını anlatarak, ilk başta hırsız sandığı seslerin aslında deprem olduğunu fark ettiğini ve üç gün boyunca yardım beklediğini anlattı.
2 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'ın Antakya ilçesinde yaralı olarak kurtarılan altı yaşındaki Neval Akgöl, ambulansa bindirildikten sonra kayboldu. Ailesi ve yakınları tarafından yapılan aramalarda Neval'e dair bir iz bulunamadı. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İçişleri Bakanı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'na deprem sonrası kayıp çocuklar hakkında soru önergeleri verdi. Sosyal medya üzerinden Neval'in bulunması için çağrılar yapılıyor.
22 Şubat 2023

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde tamamlanan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne, Kahramanmaraş merkezli depremde arama kurtarma çalışmaları sırasında hayatını kaybeden Meksika arama kurtarma köpeği Proteo'nun ismi verildi. Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Proteo'nun isminin merkezde yıllarca yaşatılacağını belirtti.
22 Şubat 2023

Hürriyet gazetesinin, Kahramanmaraş depreminde kaybolan altı yaşındaki Neval Akgöl'ün öldüğü ve Antakya'daki bir kimsesizler mezarlığına gömüldüğü yönündeki haberi aile tarafından yalanlandı. Aile, DNA test sonuçlarının henüz çıkmadığını ve kendilerine ulaşan fotoğrafın Neval'e ait olabileceğini belirtti. Aile, çocuklarının 50 numaralı mezarlıkta olmadığını ve doğru bilginin kendilerine ulaşmadan basına yansımayacağını ifade etti. Neval Akgöl, deprem sonrası ambulansa bindirildikten sonra kaybolmuş ve ailesi tarafından aranmaya devam ediliyor.
25 Şubat 2023

Ordu'nun Korgan ilçesine bağlı Absut Yaylası'nda hayvan otlatırken kaybolan 13 yaşındaki Emirhan D'nin cesedi bir gölette bulundu. Olay yerine gelen ekipler, sudan çıkardıkları cesedin Emirhan D'ye ait olduğunu belirledi. Çocuğun cenazesi, olay yerindeki incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Ordu Valiliği, Emirhan D'nin gölete düşmüş olabileceği ihtimali üzerine çalışmaların bu bölgede yoğunlaştırıldığını belirtti.
9 Eylül 2023

İstanbul Bakırköy'de birlikte yaşayan Cavide Sevgi Arapoğlu ve Mustafa Kolay, başlarından silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Çiftin işe gitmemesi üzerine endişelenen arkadaşları, çilingir yardımıyla eve girdi ve çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı. Polis ekipleri, olay yerinde yaptığı incelemede kapının zorlama izi olmadan içeriden kilitlendiğini belirledi. Çiftin cesetleri, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
20 Temmuz 2023

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşayan Nurgül Demir, erkek arkadaşı Tuncay Şener tarafından öldürüldü. Şener, Demir'i öldürdükten sonra aynı tabancayla intihar etti. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, her iki kişinin de hayatını kaybettiğini belirledi. Demir ve Şener'in cenazeleri otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
16 Eylül 2023

Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Alaşar Mahallesi Yeni Yalova Bulvarı kenarında hareketsiz yatan bir erkek cesedi bulundu. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. Yapılan ilk incelemede, yerde yatan kişinin öldüğü anlaşıldı ve yol kenarında araç parçaları bulunması, kişinin bir araç çarpması sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği ihtimalini güçlendirdi. Ceset, adli tıp morguna kaldırıldı ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
16 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Malatya'da yıkılan Sevgi Apartmanı'nın enkazında arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, 5 yaşındaki Furkan Özbay ve 11 yaşındaki ağabeyi Doğukan Özbay 82 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Kurtarılan çocuklar hemen hastaneye kaldırılırken, onlarla birlikte kurtarılan kedileri 'Asit' ise enkazdan kaçtı.
9 Şubat 2023

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, Fenerbahçe Mahallesi'nde sokakta beslenen yaklaşık 34 kedinin ölü bulunması ve bazı ev kedilerinin kaybolması sonucu polis tarafından soruşturma başlatıldı. İlçe tarım müdürlüğü ekipleri ölen kedilerden numune alarak laboratuvara gönderdi. Yaralı bir kedi tedavi altına alındı. Mahalle sakinlerinden Çağla Göksu, evindeki kedisi de dahil olmak üzere birçok kedinin kaybolduğunu ve ölü kediler bulduğunu belirtti.
18 Mart 2023

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde sabaha karşı başlayan sağanak, İğneada beldesinde su baskınları ve dere taşkınlarına yol açtı. İğneada'da bulunan turizm tesisindeki birçok bungalov ev taşkın dolayısıyla sürüklendi. Bölgede ormanda mahsur kalan iki kişi, ekiplerce kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Kırklareli Valisi Birol Ekici, sel nedeniyle kaybolan iki kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, dört kişiyi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
5 Eylül 2023

Tokat'ta yaşayan 51 yaşındaki Nadir Yeşilkaya, vücuduna yapışan keneyi çıkardıktan 15 gün sonra rahatsızlandı. Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yeşilkaya, daha sonra Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak Yeşilkaya, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
14 Ağustos 2023

Suriye'nin Tel Abyad kentinden kuduz şüphesiyle Şanlıurfa'ya sevk edilen Suriyeli Hasan Halil hayatını kaybetti. Halil, bir süre önce sahipsiz bir köpeğin ısırması sonucu kuduz şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneden kaçan Halil, ekipler tarafından yakalanarak yeniden hastaneye götürülmüştü. Ancak Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Halil, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
23 Ağustos 2023
İşaretlediklerim