İYİ Parti heyeti, 'altılı masa' olarak bilinen muhalefet partileri liderlerine sürpriz ziyaretler gerçekleştirdi. Bu ziyaretlerin amacı, 'güçlendirilmiş parlamenter sistem' konusunda liderler arasında yaşanan farklı görüşler nedeniyle seçmenler arasında oluşan kafa karışıklığını gidermek ve bir formülasyon netleştirmekti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurmayları, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve CHP liderleriyle görüştü ve Demokrat Parti ile DEVA Partisi liderleriyle de görüşmeleri planlanıyor. İYİ Parti'nin bu girişimi, Ahmet Davutoğlu'nun 'Cumhurbaşkanının imza yetkisini altılı masa liderleriyle paylaşacağı' yönündeki açıklamasının yarattığı tartışmaların ardından geldi.
18 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine ittifaktan ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ortaya koymasına karşın Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Akşener'in ayrılık kararının ardından, İmamoğlu ve Yavaş Twitter üzerinden Millet İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde devam edeceğine dair mesajlar paylaştı.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'nın Güdül ilçesinde yaptığı ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, helal oylarla başbakan olacağını ifade etti. Akşener, siyasetin seçmenin dertlerine derman olmak için rekabet etmesi gerektiğini ve enerjinin birbirini eleştirmek yerine bu yönde kullanılması gerektiğini belirtti.
20 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 26 Ağustos'ta bir açıklama yapacak. Parti üyeleri, Akşener'in Türk toplumuna alternatif sunacağını ve hem iktidar hem de muhalefet adına konuşacağını belirtiyor. Ayrıca, Akşener'in 'yeniden güçlü ve kapsayıcı parti' olma iddiasını ortaya koyması bekleniyor. Akşener'in açıklamasının ardından, partideki bazı önemli isimlerin de konuşacağı belirtiliyor.
24 Ağustos 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlere kısa bir süre kala altılı masanın henüz bir aday açıklamamasını eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etrafında birleşme çağrısında bulundu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise Bahçeli'nin bu çağrısına, onların defterlerinde yeni bir sayfa kalmadığını ve adalet ile güveni bitirdiklerini belirterek sert bir dille yanıt verdi. Erdem ayrıca, altılı masanın aday belirleme sürecine başladığını ve büyük bir organizasyonla açıklanacağını ifade etti.
21 Ocak 2023

İYİ Parti'nin altılı masadan ayrılma süreci ve Meral Akşener'in parti içindeki konumlandırma çabaları, Türk siyasetinde tartışma yaratmıştır. Parti içindeki bir grubun Akşener'i masadan kalkmaya ikna ettiği iddia edilmekte ve bu durumun arkasında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sert söylemlerine karşı 'yumuşak geçiş' sağlayacak bir aday arayışı olduğu öne sürülmektedir. İYİ Parti'nin kuruluşundan bu yana önemli bir rol oynayan Koray Aydın'ın etkisi ve parti içindeki güç dengeleri, Akşener'in politik manevralarıyla dengelenmeye çalışılmıştır. CHP'nin 'beşli çete' çıkışı ve bürokrasi ile sermaye gruplarına yönelik eleştirileri, İYİ Parti içinde farklı seslerin yükselmesine neden olmuş, bazı isimler bu radikal söylemlere karşı çıkarken, bazıları hukuk yoluyla düzenlemeleri savunmuştur. İYİ Parti'deki 'ilk ses' sahiplerinin baskısı sonucunda, partinin altılı masadan ayrılması ve 'yumuşak geçiş' arayışı, CHP tarafından da dikkate alınmış ve eleştirilmiştir.
5 Mart 2023

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda İYİ Parti'den hoşnutsuzluk mesajları gelmekte. Reuters'a konuşan bir İYİ Parti yetkilisi, anketlerde öne çıkan diğer adayların da değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önemli açıklamalar yapması bekleniyor. Daha önce yapılan ittifak toplantısında altı liderin ortak aday konusunda 'ortak bir anlayışa ulaşıldığı' belirtilmiş, nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti. İYİ Parti'nin olağanüstü toplantı çağrısı ve parti içi istişarelerin devam ettiği bildirildi.
3 Mart 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın bir mutabakat metni üzerinde anlaşacaklarına inandığını ifade etti. Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının ardından, Adalet Partisi Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini duyurdu. Özdağ, Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşme sonrasında ikinci turda vereceği desteği açıklayacak.
23 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan yedi maddelik mutabakat metninde kendilerini rahatsız edecek bir durum olmadığını belirtti. Akşener, bu metnin Millet İttifakı'nın daha önce ortaya koyduğu mutabakat metinleriyle çelişmediğini ve Kılıçdaroğlu'nun bu tür bir anlaşma yapma yetkisine sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın Özdağ'a verileceği iddiaları hakkında konuşarak, bakanlıkların dağılımının henüz ittifak bileşenleri arasında konuşulmadığını ve seçim sonrası CHP ve İYİ Parti'nin alınan oy ve milletvekili sayısına göre görevlendirmeler yapacağını söyledi.
24 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı ve altılı masa ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Özlale, CHP'nin masayı sadece Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylatmak için kurduğu iddialarına karşı çıkarak, İYİ Parti'nin onay makamı olmadığını belirtti. Ayrıca, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde halkın iradesinin nasıl rol alacağını kestiremediklerini ifade etti ve itirazının şahıslara değil, yaklaşıma olduğunu vurguladı.
4 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara ve İstanbul dahil prensipte uzlaşılmayan her yerde aday çıkaracaklarını belirtti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun daha önce yaptığı 'Kendi adaylarımızı seçimlere dahil edeceğiz' açıklamasının ardından Akşener, ortak adaylara kapalı olmadıklarını, ancak her durumda destekleyecekleri anlamına gelmediğini ifade etti.
30 Ağustos 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul il kongresinde yaptığı konuşmada, partisinin 2023 seçimlerinde birinci parti olacağını ve kendisinin başbakan olacağını söyledi. Akşener, partisinin iktidara sırtını dayamadan, güçlü olanın yanında yer almadan politika yürüttüğünü belirtti. Ayrıca, başbakanlığın pazarlıklarla değil, helal oylarla kazanılacağını vurguladı.
8 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da düzenlenen seçim beyannamesi ve milletvekili adayları tanıtım toplantısında konuştu. Adaletin toplumsal sözleşmenin ilk unsuru olduğunu belirten Akşener, mevcut hükümetin adalet anlayışını eleştirdi ve iktidarın sadece kendine hizmet eden bir adalet anlayışına sahip olduğunu ifade etti. Akşener, İYİ Parti'nin iktidara gelmesi durumunda Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına adil davranacaklarına söz verdiğini açıkladı.
17 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önümüzdeki yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı adayı olarak Ümit Özlale'yi göstereceklerini ifade eden Akşener, ittifak siyasetine karşı olduğunu ve bu durumun insanları kutuplaştırdığını söyledi. Akşener, İstanbul ve Ankara'nın eski ortağının partisi tarafından kaybedileceğini göze aldıklarını ve İYİ Parti'nin kuruluş ayarlarına döndüğünü belirtti.
6 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, partiden istifa eden Yavuz Ağıralioğlu'nun ardından bir açıklama yaptı. Erdem, seçimlerde isimlerin önemli olmadığını ve tek adam rejiminin değişmesi için çalışmayanların tarih önünde hesap vereceğini belirtti. Ağıralioğlu, istifasından önce Millet İttifakı ve özellikle CHP ile HDP'yi sert sözlerle eleştirmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ağıralioğlu'nun istifa kararını kendisiyle görüşmeden duyurmasının ardından onunla olan randevusunu iptal etti.
29 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek ittifak masasını terk etmişti. Ancak İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde karar alınmasıyla yaşanan kriz çözüldü. CHP'li vekiller, bu gelişme üzerine Kılıçdaroğlu'nun daha önceki 'Bütün taşlar yerine oturacak' ifadesini sosyal medyada tekrar gündeme getirdi.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa toplantısını terk etmesi ve CHP'li belediye başkanlarını adaylığa çağırmasının ardından yaşanan tartışmalar devam ederken, CHP üyelerini genel merkez önünde toplanmaya davet etti. Saadet Partisi'nde yapılacak millet ittifakı toplantısından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanması bekleniyor. Akşener'in toplantıya katılmayacağı önceden bildirilmişti. CHP, üyelerine akşam saatlerinde toplanma çağrısında bulunurken, genel merkez önünde platform kurulumuna başlandı.
6 Mart 2023

Millet İttifakı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarının ardından Saadet Partisi Genel Merkezi'nde olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Beş partinin katıldığı toplantıda, ittifakın cumhurbaşkanı adayının pazartesi günü belirlenmesi kararında bir değişiklik olmadığı ifade edildi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, ittifakın genişlemeyeceğini ve İYİ Parti'nin de imza attığı ilkeler çerçevesinde hareket edileceğini belirtti. Toplantının ana gündemi Akşener'in açıklamaları ve ittifakın birlikte yoluna devam etmesinin sağlanması olarak aktarıldı.
4 Mart 2023

İYİ Parti, altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemek için kamuoyu anketleri düzenlenmesini talep ediyor. Parti, kazanma ihtimali yüksek bir adayın seçilmesini önemsiyor ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda, diğer adaylarla arasındaki oy farkının az olması durumunda desteklenebileceğini belirtiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da İYİ Parti'nin değerlendirdiği adaylar arasında yer alıyor.
17 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın ortak aday konusunda anlaşma sağlayamamasının ardından İYİ Parti, olağanüstü bir toplantı düzenledi. Toplantı sonrasında İYİ Parti yetkilileri ve milletvekilleri, Türkiye'nin iyi olacağına dair mesajlar verdi. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, altılı masa toplantısında bir aday üzerinde mutabakat sağlanmadığını belirtti. İYİ Parti'nin 81 il başkanı ve tüm milletvekilleri ile yapılacak toplantılar sonrasında parti adına bir açıklama yapılması bekleniyor.
3 Mart 2023
İşaretlediklerim