İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapılan mutabakattan haberi olmadığını ifade etti. Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmaları halinde üç bakanlık ve MİT müsteşarlığı taahhüt ettiği protokolü doğrulamıştı. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun mutabakat yapma yetkisi olduğunu, ancak bakanlıkların dağıtımının henüz konuşulmadığını belirtti.
23 Temmuz 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 14 Mayıs'ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda alınan sonuçların ardından, ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini belirtti. Özdağ, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'a verilen oyların büyük bir kısmının ve hatta bazı Erdoğan seçmenlerinin de Kılıçdaroğlu'na kayacağını öngördü. Ayrıca, seçmenin moralinin yüksek olduğunu ve sandığa katılımın çok olacağını ifade etti. Özdağ, Türkiye'nin güvenliği için yürütmede yer alacaklarını ve Kılıçdaroğlu kazanırsa Anadolu Kalesi Projesi'ni uygulayacaklarını söyledi.
27 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partinin eski üyesi Sinan Oğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının kişisel bir tercih olduğunu ve partiyi bağlamadığını belirtti. Özdağ, Zafer Partisi'nin resmi tutumunu kendisinin açıklayacağını duyurdu. Ata İttifakı'nın diğer bileşeni Adalet Partisi ise Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamıştı. Özdağ'ın kimi destekleyeceği konusunda bir açıklama yapması bekleniyor.
22 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin ilkelerini ve politikalarını benimseyen bir ittifakla ortaklaşabileceklerini belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda alınan oy oranlarına göre, ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak. Özdağ, ittifaklarla anlaşma sağlanamazsa hiçbir tarafı desteklemeyeceklerini ifade etti. Bu arada, Sinan Oğan'ın talepleri ve ittifak arayışları da gündemde yer alıyor.
19 Mayıs 2023

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ilk kez doğrudan eleştirerek 'ajan' olarak anıldığını iddia etti. Bahçeli'nin Sinan Ateş cinayetiyle ilgili Zafer Partisi'ne yönelik eleştirilerine yanıt veren Özdağ, Bahçeli'nin MHP'li üç milletvekilini savcılığa göndermesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in Bahçeli'yi ajan olarak nitelendirdiğini belirten mektuplara atıfta bulundu.
10 Ocak 2023

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' ve 'devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçlarından dolayı fezleke hazırlandı. Adalet Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesinin ardından fezleke, TBMM'ye iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi. Tanrıkulu'nun, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik eleştirileri nedeniyle hakkında soruşturma açılmıştı. Bu durum, partisi CHP içerisinde de tepkilere neden olmuştu.
18 Eylül 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Nisan 2022'den bu yana Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a cumhurbaşkanlığı adaylığı için çağrıda bulunuyordu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de adaylık konusunda benzer bir çağrı yapmasının ardından, Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında yer aldılar. Bu gelişmeler üzerine Özdağ, Yavaş'a yaptığı adaylık çağrısını geri çektiğini duyurdu.
4 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldığı için, yüzde 5 oy alan Sinan Oğan'ın desteğinin kime gideceği önem kazandı. Bu bağlamda, hem muhalefet hem de iktidar partileri, Oğan ve diğer ittifak bileşenleriyle görüşmeler yapıyor. İki gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Oğan'dan sonra, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile partisinin genel merkezinde bir araya gelecek.
21 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) eleştiren sözlerine tepki gösterdi. Tanrıkulu'nun TSK'nın geçmişteki hak ihlallerini hatırlatan sözlerine karşı Erdoğan, Tanrıkulu'nun cezasız kalmaması gerektiğini ifade etti. Tanrıkulu'nun sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılmış ve partisinden de tepki gelmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konunun TBMM'ye gelmesi halinde takdirin Meclis'te olduğunu belirtmişti.
11 Eylül 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir video mesaj yayınlayarak Türk milliyetçilerine, Atatürkçülere ve ülkücülere, cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'a imza vermeleri için çağrıda bulundu. Özdağ, Türkiye'deki sığınmacı sorununa ve Türk milliyetçilerinin siyasi istismara uğramasına dikkat çekti. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) verilerine göre, Sinan Oğan'ın şu ana kadar topladığı imza sayısı 25 bin 925 olarak açıklandı ve imza verme işlemi 27 Mart'ta sona erecek.
24 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, yüzde 5 oy alan Sinan Oğan'ın desteğinin kritik hale gelmesi üzerine, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile bir araya geldi. Görüşmede Türkiye'nin sorunları ve demokrasi ihtiyacı konuşuldu. Özdağ, partisinin ve Ata İttifakı'nın görüşlerini kısa sürede paylaşacağını belirtti. Adalet Partisi, Kılıçdaroğlu'nu desteklemek için 12 şart öne sürmüş, bu şartlar arasında Sinan Oğan için etkin cumhurbaşkanı yardımcılığı ve partilere bakanlık verilmesi talepleri bulunuyor.
19 Mayıs 2023

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Halk TV'de yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde bazı bölgelerde MHP ile işbirliği yapabileceklerini belirtti. Özdağ, anket şirketlerinin Zafer Partisi'ni bilerek düşük gösterdiğini iddia etti ve partisinin Türk milliyetçiliğini siyasete taşıdığını savundu. Ayrıca, Tuğrul Türkeş'in 'milliyetçi lig' fikrine değinerek, bu tür bir tartışmanın Zafer Partisi çevresinde gerçekleşebileceğini ifade etti. Sinan Oğan'ın kabineye girebileceği iddiaları hakkında ise yorum yapmaktan kaçındı.
30 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski partileri İYİ Parti ve CHP'nin milletvekili aday listelerini eleştirdi. İnce, CHP'nin Ankara ve İzmir'deki adaylarını kendi partisinin adaylarıyla karşılaştırarak eleştirdi ve CHP'nin adaylarını geçmişteki Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilişkilendirdi. Özdağ ise İYİ Parti'nin aday listesinde eski eşi olduğunu iddia ettiği bir ismin yer almasını eleştirerek siyasi dostluklar hakkında sert yorumlarda bulundu. Her iki lider de Cumhur İttifakı'nın aday listeleri hakkında yorum yapmadı.
10 Nisan 2023

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanmasının ardından seçim güvenliği tartışmaları sürerken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, paramiliter gruplarla ilgili endişeleri dile getirdi. Salıcı, toplumda 'oylar çalınacak' ve 'iktidar verilmeyecek' gibi kaygıların olduğunu belirtti ve bu kaygıların haksız veya anlamsız olmadığını ifade etti. Ayrıca, SADAT'ın seçim güvenliğini tehdit edebileceği yönündeki endişeleri ve CHP'nin bu konudaki tutumunu açıkladı.
3 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kuzey Irak'ta dokuz askerin hayatını kaybetmesinin ardından hükümeti eleştirdi. Özel, iktidarın uyarıları dinlemeyip alışılmış ezberleri tekrar ettiğini belirtti ve CHP olarak Meclis'in toplanmasını talep ettiklerini, ancak sorularına yanıt alamadıklarını ifade etti. Ayrıca, şehit ailelerinin yaşam koşullarına dikkat çekerek, hükümetin ve yandaşlarının tutumunu eleştirdi.
13 Ocak 2024

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya geldi. Görüşmede bir mutabakat metni üzerinde çalışıldı ve detayların yarın saat 11:00'de yapılacak ortak basın toplantısında açıklanacağı belirtildi. Bu görüşme, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararının ardından ve Adalet Partisi'nin Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamasının sonrasında gerçekleşti.
23 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ırkçı söylemleri ve hükümetin bu konudaki sessizliği üzerine Twitter üzerinden uyarılarda bulundu. Demirtaş, Özdağ'ın yabancı karşıtlığını kışkırtma çabalarının ve hükümetin bu duruma sessiz kalmasının, olağanüstü hal (OHAL) kararını haklı gösterme girişimi olduğunu iddia etti. Ayrıca, hükümetin halk arasında güvenlik kaygısı ve korkusu yaratmaya çalışarak kendi iktidarlarını tek kurtuluş adresi olarak göstermeye çalıştığını belirtti.
11 Şubat 2023

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, polis memurlarından aldığı bilgilere dayanarak, emniyet ve jandarma yetkililerinin yedi şehirde personelden seçim sonuçlarını yazılı olarak kendilerine göndermelerini istediklerini öne sürdü. Bakan, Iğdır'da bir polis memurunun kendisine bu yönde talimat verildiğini belirten bir mesaj gönderdiğini ve benzer durumların Bitlis, Mardin, Adana, Muş, Kastamonu ve Diyarbakır'da da yaşandığını iddia etti. Bakan, yetkilileri Anayasa'yı ihlal etmekle ve suç işlemekle suçladı ve polis memurlarına kanunsuz emirlere uymamaları çağrısında bulundu.
14 Mayıs 2023

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Azerbaycan'daki görev süresinin bir yıl uzatılmasına dair tezkere kabul edildi. Saadet Partisi, İYİ Parti, MHP ve CHP temsilcileri konu hakkında görüşlerini ifade ettiler ve tezkereye destek verdiklerini belirttiler. İYİ Parti ve CHP temsilcileri, Azerbaycan ile tarihi ve kardeşlik bağlarının altını çizerek, bölgede kalıcı barışın önemine vurgu yaptılar.
15 Kasım 2023

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik eleştirileri nedeniyle hakkında soruşturma açıldı. Tanrıkulu'nun sözleri sosyal medyada geniş yankı buldu. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Tanrıkulu'nun TSK'yi töhmet altında bırakan ifadelerini kabul edilemez olarak nitelendirdi ve konunun parti içinde görüşüleceğini belirtti.
9 Eylül 2023
İşaretlediklerim