Süper Lig'de 16'dan fazla kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifası için harekete geçti. Kulüpler, Türk futbolundaki krizler nedeniyle Büyükekşi'nin görevden alınmasını talep ediyor ve bu amaçla 8 Nisan'da Maslak'taki Kulüpler Birliği Vakfı Genel Merkezi'nde noter huzurunda imza atacaklar. Kulüpler, fikstür sorunları ve sürekli ortaya çıkan yeni problemler nedeniyle Büyükekşi'nin görevden ayrılmasını istiyor. Ayrıca, 1'inci Lig kulüpleri de en az 10 kulüple birlikte Büyükekşi'nin istifasını destekliyor.
6 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025 sezonunda Avrupa'ya toplam beş takımın gideceğini açıkladı. Bu takımların ikisi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, ikisi UEFA Avrupa Ligi'nde, biri ise UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele edecek. Bu bilgi, TFF'nin resmi sitesinde yer alan bir açıklamayla duyuruldu.
11 Ağustos 2023

Trendyol Süper Lig'de 24 Haziran'da başlayan ve 82 gün süren sezonun ilk transfer ve tescil döneminde 16 kulüp, toplamda 158 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Gaziantep FK, 17 futbolcuyla en fazla transfer yapan takım olurken, Adana Demirspor, Bellona Kayserispor ve Samsunspor transfer yapamayan kulüpler oldu. Trabzonspor, kadrosuna kattığı 13 oyuncuyu da yurtdışından getirirken, Eyüpspor ise yurt dışından en az transfer yapan ekip oldu. Transfer döneminde en fazla transfer yapan diğer takımlar arasında TÜMOSAN Konyaspor, Bodrum FK ve Göztepe yer aldı.
14 Eylül 2024

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Bitcoin ve Altcoin alım-satım platformu Bitexen, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin ana sponsorluğu için anlaşma imzaladı. TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Bitexen Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cenk Erdem, İstanbul'da düzenlenen imza törenine katıldı. Türkoğlu, sponsorluk anlaşmalarının kulüplerin finansal olarak desteklenmesini sağladığını ve basketbolun daha geniş kitlelere ulaşmasının önünü açtığını belirtti.
28 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, 2024-2025 futbol sezonunun başlangıç tarihlerini duyurdu. Buna göre, Süper Lig ve 1'inci Lig'in 9, 10, 11 ve 12 Ağustos tarihlerinde; 2'nci Lig'in ise 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde başlayacağı belirtildi. 3'üncü Lig'in başlangıç tarihi ve diğer sezon planlamaları ise henüz açıklanmadı.
22 Şubat 2024

Galatasaray, 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finalinin Türkiye'de gerçekleştirilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmi bir başvuruda bulundu. Kulüp, maçın İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanmasını talep etti. Daha önce Fenerbahçe ile birlikte maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrı yapmışlardı.
17 Kasım 2023

Galatasaray Spor Kulübü, yeni stadyum isim hakkı ve sponsorluk anlaşmasında hem Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) hem de Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) enflasyon verilerini dikkate alacak şekilde bir madde ekledi. Bu sezon için Rams Global İnşaat Sağlık Dış Ticaret Anonim Şirketi'nden 213 milyon 600 bin lira artı KDV alacak olan kulüp, takip eden sezonlarda bu tutarı her iki kurumun açıkladığı ÜFE ve TÜFE oranlarının ortalamasına göre artıracak. Bu durum, ENAG verilerinin ilk defa resmi bir sözleşmede hesaba katılması anlamına geliyor.
3 Temmuz 2023

Beşiktaş Kulübü'nün 2023 yılı 2. Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda, kulübün borcunun 6 milyar 696 milyon 974 bin 534 lira olduğu belirtildi. Denetim Kurulu Üyesi Özgür Şentürk, borç miktarını açıklarken, Denetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki de borcun kontrol edilebildiğini ifade etti. Tiryaki, kulübün finansal sürdürülebilirliği sağlamak için gelirlerini arttırması gerektiğini ve Beşiktaş'ın Avrupa'da da kupa hedeflemesi gerektiğini söyledi.
16 Eylül 2023

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'a, önceki dönemlerde alacaklarını talep eden futbolcuların açtığı davalar nedeniyle üç dönem transfer yasağı cezası verdi. Kulübün basın sözcüsü Yunus Derebağ, bu durumun abartılacak bir olay olmadığını ve en kısa sürede gerekli ödemeleri yaparak transfer yasağını kaldıracaklarını belirtti.
6 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in ilk haftasının ardından sekiz kulübe para cezası verdi. Galatasaray, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Konyaspor, Kayserispor, Samsunspor, Kasımpaşa ve MKE Ankaragücü, çeşitli nedenlerle ceza aldı. Ayrıca Konyaspor futbolcusu Adil Demirbağ ve İstanbulspor'un oyuncusu Okan Erdoğan, rakip takım sporcularına karşı şiddetli hareketleri nedeniyle maç men ve para cezası aldı.
18 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları nedeniyle Trabzonspor ve Adana Demirspor'a 100'er bin lira, Galatasaray ve Ankaragücü'ne ise 56'şar bin lira para cezası uyguladı. Ayrıca, Beşiktaş, Fenerbahçe, Sivasspor, Trabzonspor ve Adana Demirspor taraftarlarından bazılarının passolig kartları bloke edildi.
3 Ocak 2023

Borsada işlem gören Beşiktaş, zarar ettiği gerekçesiyle temettü (kar payı) dağıtmayacağını duyurdu. Bu karar, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Finansal Raporlama Tebliği hükümleri çerçevesinde alındı. Beşiktaş'ın 01.06.2022-31.05.2023 özel hesap dönemi finansal tablolarında dönem zararı açıklanmış olması sebebiyle, kar dağıtımı yapılmamasına karar verildi.
6 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa finalinin 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'daki 11 Nisan Stadı'nda oynanacağını duyurdu. Bu nedenle, Süper Lig'in 5, 6, 7 ve 8 Nisan tarihlerinde oynanması planlanan maçlar, 32'nci haftadan itibaren birer hafta kaydırılarak 26 Mayıs 2024 tarihinde tamamlanacak. Süper Kupa finali, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Suudi Arabistan'da oynanması planlanan maç öncesinde yaşanan kriz nedeniyle iptal edilmiş ve Türkiye'de oynanması kararlaştırılmıştı.
22 Şubat 2024

Galatasaray Spor Kulübü, Rams Global İnşaat Sağlık Dış Ticaret Anonim Şirketi ile yeni bir stadyum isim hakkı ve sponsorluk sözleşmesi imzaladı. İlk açıklamada, sözleşme bedellerinin artış oranının TÜİK ve ENAG'ın enflasyon verileri kullanılarak hesaplanacağı belirtilmişti. Bu durum, kulübün TÜİK verilerine güvenmediği şeklinde yorumlandı ve sosyal medyada tartışma konusu oldu. Galatasaray yönetimi, gelen yorumlar üzerine KAP'a yaptığı düzeltme ile bu ifadeyi kaldırdı ve artış oranının nasıl hesaplanacağı belirsizliğini korudu.
3 Temmuz 2023

Beşiktaş, futbolcusu Tayfur Bingöl'ün 2024-2025 sezonu sonuna kadar Eyüpspor'a kiralandığını duyurdu. Geçen sezon Beşiktaş formasıyla 17 resmi maçta görev alan Bingöl, bir gol kaydetmişti. Beşiktaş, Bingöl'e yeni kulübünde başarılar diledi.
30 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle bu hafta oynanması planlanan tüm futbol ve basketbol ligi maçlarını erteledi. TFF, Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'deki maçların 17-20 Şubat tarihlerine, TBF ise basketbol ligi maçlarının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Erteleme maçları ve liglerin yeni düzenlemeleri hakkında bilgiler daha sonra açıklanacak.
7 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye ve Beşiktaş Kulübü'ne sportmenliğe aykırı hareket ve hakem hakkındaki açıklamalar nedeniyle 400 bin lira para cezası verdi. Ayrıca Galatasaray'a 329 bin lira, Başakşehir'e 112 bin lira, Ankaragücü'ne 172 bin lira, Gaziantep FK'ye 300 bin lira, Çaykur Rizespor'a 112 bin lira ve Hatayspor'a 139 bin lira para cezası verildi. Adana Demirspor, Trabzonspor, Başakşehir, Ankaragücü, Fenerbahçe, Galatasaray ve Çaykur Rizespor'da bazı taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi.
7 Eylül 2023

Bursaspor, eski başkanlarından Ali Ay'ın hatalarından dolayı lisans alamadıklarını ve bu sorun çözülmezse gelecek sezon lige katılamama tehlikesinin ortaya çıktığını duyurdu. Kulüp, 57 milyon TL'lik borç nedeniyle lisans alamadığını açıkladı. Kulübün başkanı Recep Günay, bu sezon için lige katılmama gibi bir durumlarının olmadığını ama futbolcu lisansı çıkarma yasağı aldıkları için gelecek sezon TFF'ye bildirebilecekleri lisanslı futbolcuları olamayacağını, bu nedenle lige katılamayacaklarını söyledi.
20 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Gaziantep FK ve Mondihome Kayserispor'u PFDK'ye sevk etti. Galatasaray ve Trabzonspor'un saha olayları, Fenerbahçe'nin talimatlara aykırı hareketi, Gaziantep FK'nin çirkin ve kötü tezahüratla saha olayları ve Mondihome Kayserispor'un talimatlara aykırı hareketi nedeniyle bu karar alındı.
20 Eylül 2023

Süper Lig'in 9. haftasında 21 Ekim Cumartesi günü oynanacak olan Galatasaray - Beşiktaş derbisinin biletleri satışa çıktı. Biletler, GS Bonus kart sahiplerine öncelikli olarak passo.com.tr adresinden satışa sunuldu. Derbide en ucuz bilet 700 lira olurken, en pahalı biletin fiyatı 17 bin 500 lira olarak belirlendi. Beşiktaş, deplasmanda oynanacak derbi karşılaşmasında taraftarlarının tribünde yer alabileceğini duyurdu.
18 Ekim 2023
İşaretlediklerim