Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yapılan eleştirilere sert ifadelerle karşılık verdiler. Erdoğan, eleştirileri dile getirenleri 'terbiyesiz, ahlaksız, namussuz, adi' olarak nitelendirirken, Bahçeli de 'sahtekarlar, haşeratlar, tabansızlar, sefiller, aymazlar' ifadelerini kullandı. İktidarın depreme hazırlık ve sonrasındaki organizasyon eksiklikleri eleştirilirken, iktidar ortakları eleştirilere 'Not alıyoruz' mesajlarıyla yanıt veriyor.
21 Şubat 2023

Menzil Cemaati'nin lideri Abdulbaki Erol'un vefatı üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş başsağlığı mesajları yayınladı. Erdoğan, Erol için 'ülkemizin manevi rehberlerinden' ifadesini kullanırken, Erbaş ise Erol'un iyiliğin yaygınlaşması ve inançlı bir neslin yetişmesi için çaba gösterdiğini belirtti. Her iki lider de Erol için Allah'tan rahmet diledi ve ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı temennisinde bulundu.
13 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda, altılı masanın bir parçası olarak Türkiye'nin geleceği için çalışacağını ifade etti. Kendi çocuklarını ve Türkiye'nin çocuklarını özgür bir düşünce yapısına emanet etmek istediğini belirten İmamoğlu, adaletin önemine ve hukuksuzluklara karşı durmanın gerekliliğine vurgu yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ise, karşılarındaki akıl hakkında eleştirilerde bulunarak, yargı üzerinden oyunlar oynandığını ve İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin ardındaki korkulara değindi.
28 Ocak 2023

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda eylül ayında açılacak dört yeni Kuran eğitim merkezini tanıttı. Bu merkezlerde hafızlığını tamamlamış ve LGS'ye girmiş öğrenciler, günün yarısında okula diğer yarısında ise Kuran eğitim merkezlerine gidecekler. Eğitim merkezlerinin müfredatı Diyanet tarafından hazırlanacak ve öğrenciler burslu olarak eğitim alacaklar. Ankara, İstanbul, Rize ve Bursa'da açılacak merkezler, cinsiyete göre ayrılmış olacak.
23 Ağustos 2024

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a verdiği yanıtta 'çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi' ifadesini kullanmış ve bu ifade sosyal medyada tepki çekmişti. Uysal, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada bu ifadesi için kamuoyundan özür dilediğini belirtti. Uysal'ın bu ifadesi, Özdağ'ın Altılı Masa ve bazı siyasi figürlerle ilgili eleştirilerine yanıt olarak kullanılmıştı.
1 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, daha önce desteklediği Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a, Kahramanmaraş depremi sonrasında çadır satışı yapması nedeniyle eleştiride bulundu. Kızılay, depremin ilk günlerinde bölgeye çadır göndermemesi eleştirilerine maruz kalmış ve depremin üçüncü günü Ahbap Derneği'ne 46 milyon liraya çadır sattığı ortaya çıkmıştı. Erdoğan, daha önce Kınık'a destek vermiş olmasına rağmen, gençlerle yaptığı bir buluşmada Kızılay'ın bu davranışını eleştirerek, durumun düzeltilmesi gerektiğini belirtti.
11 Mayıs 2023

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son dönemde artan öğretmenlere yönelik şiddet vakaları hakkında açıklamalarda bulundu. Tekin, öğretmenlerin maruz kaldığı şiddet olaylarından dolayı teessür içinde olduklarını ve bu konuda gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti. Ayrıca, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında yürürlüğe girecek yeni müfredat hakkında öğretmenlere seslenerek, programların felsefesini ve hedeflerini içselleştirmelerini istedi.
24 Haziran 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile anne-babalara hitap ederek, kız çocuklarına kötü gözle bakan zihniyetlerin iktidara gelmemesi için sandığa gitmeleri gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, seçmenlere oylarını sadece kendisi için değil, evlatları ve vatan sevgisi için kullanmaları gerektiğini ifade etti ve bu seçimin bir referandum niteliği taşıdığını vurguladı.
22 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremleri sonrası eleştirilere maruz kalan iktidarın bir parçası olarak Adıyaman'a ziyarette bulundu. Deprem bölgesindeki ilk günlerde istenilen çalışmaların yapılamadığını kabul ederek halktan 'helallik' istedi. Ayrıca, Gölbaşı ilçesindeki konteyner bölgesinde çocuklara para dağıttı ve Türkiye'nin yaşanan büyük felaketten hızla toparlanan bir ülke olduğunu belirtti.
27 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Millet İttifakı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatma iddiasına karşılık vererek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı CHP'nin kurduğunu ve kapatılmasının mümkün olmadığını belirtti. Erdoğan, Sultanahmet Camii'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada muhalefetin Diyanet'i kaldırma planları olduğunu iddia etmiş ve bu iddia üzerine yuhalamalar olmuştu. Kılıçdaroğlu'nun yanıtı, Erdoğan'ın iddialarını reddetme ve CHP'nin pozisyonunu netleştirme amacı taşıyor.
21 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'daki bir toplu açılış töreninde muhalefete yönelik 'emri Allah'tan alıyoruz' ifadesini kullanmasının ardından, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Erdoğan'ın kendini peygamber sandığını ve dini siyasete alet ettiğini söyledi. Buldan, dini istismar edenlerin 14 Mayıs'ta halktan cevap alacaklarını belirtti. Ayrıca, Buldan son günlerde Mersin'de kendi partilerine ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yapılan saldırıları hatırlatarak, bu tür eylemlerden meydanlarda konuşanların sorumlu olduğunu ifade etti.
8 Mayıs 2023

Bir ilkokul öğrencisi, Sokak Kedisi adlı Youtube kanalında yaptığı konuşmada hayat pahalılığını eleştirdi ve çocukların bile Türkiye'nin kaderini değiştirmek istediğini belirtti. Öğrenci, okulda sürekli siyaset konuşulduğunu ve her şeyin çok pahalı olduğunu ifade etti. Kantin ve yemekhane fiyatlarından yakınan öğrenci, artık harçlık almadığını ve beslenmesini evden getirdiğini söyledi.
26 Eylül 2023

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde depremzede çocuklar için kurulan bir çadırda düzenlenen etkinlikler ve çocukların mutluluğu A Haber tarafından haberleştirildi. Muhabir Murat Sekban, çadırın imkanlarından ve çocukların burada mutlu olduklarından bahsetti. Ancak, Kahramanmaraş merkezli depremler ve Hatay depremi sonrasında birçok kişinin hala çadır bulamadığı ve hasarlı evlerine girmek zorunda kaldığı belirtiliyor. A Haber daha önce de Malatya'da depremzedeler için kurulan çadırları övmüştü.
22 Şubat 2023

KYK Sinop Seyyid İbrahim Bilal Öğrenci Yurdu'nun müdürü, arızalı asansörün düşmesiyle hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Zeren Ertaş için toplanan öğrencilere 'Korkuyorsan, çakılacağını düşünüyorsan binme o zaman asansöre' şeklinde tavsiyede bulundu. Bu ifade, öğrenciler ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından tepkiyle karşılandı. Öğrenciler, asansörün arızalı olduğunu ve bunu uzun süredir yurt yetkililerine bildirdiklerini ancak asansörün tamir edilmediğini belirtti.
27 Ekim 2023

Hakkari'de intihar eden gençlerin aileleri, çocuklarının cep telefonlarından sürekli dini videolar izlediğini belirtiyor. Aileler, çocuklarının ölümünü dini açıdan normalleştirirken, devletin ilgili kurumlarından destek alamadıklarını ifade ediyor. Ayrıca, genç kız intiharlarının çoğunun cinsel istismar olaylarıyla bağlantılı olduğu ve bu olayların yeterince araştırılmadığı iddia ediliyor.
23 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da bir cami açılışına katılmak üzere kente gitti. Ziyareti sırasında kentte asılan afişlerde, yazar Şeyhmus Diken'in kitabından alınan 'sırlarını surlarına fısıldayan' ifadesi kullanıldı. Diken, sosyal medya üzerinden bu duruma tepki göstererek, kitabının adının izinsiz kullanıldığını belirtti.
14 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne cezaevinden genç seçmenlere yönelik bir dizi paylaşımda bulundu. Demirtaş, gençlere umutlu olmalarını, sandığa gitmelerini ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, seçilemeyecek adaylara ve barajı geçemeyecek partilere oy vermemeleri konusunda uyarıda bulundu ve 'Taliban İttifakı' ifadesiyle eleştirel bir yaklaşım sergiledi.
1 Mayıs 2023

Halk TV sunucusu Serhan Asker, Adıyaman'da depremzedelerin sorunlarını aktarırken Selahattin Demirtaş'ın 'Dad' isimli kitabından bahsetti ve kitabı keyifle okuduğunu ifade etti. Bu durum sosyal medyada ve iktidar yanlısı medyada tepki çekti. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Asker'in bu davranışını 'fırsatçılık' ve 'terör propagandası' olarak nitelendirerek kınadı ve çocukların bu tür anlayışlardan uzak tutulması gerektiğini belirtti.
18 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'taki depremzedeyle yaptığı konuşmada depremleri 'kader planının içerisinde olan şeyler' olarak tanımladı. Ancak ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, ATV Ana Haber'e yaptığı açıklamada, bilim insanlarının sözlerinin dini bir emir gibi olduğunu ve yaşananların kader olarak adlandırılamayacağını ifade etti. Hatipoğlu, yapıların iznini veren ve yanlış malzeme kullanan kişilerin İslam dininde katil ve zalim sayılacağını belirtti ve kaderin akıllı düşünmek ve tedbir almak olduğunu vurguladı.
9 Şubat 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin altı yaşındayken Kadir İstekli ile imam nikahıyla 'evlendirildiği' ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığı iddiası üzerine Gümüşel ve İstekli tutuklandı. AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı, konu hakkında yaptığı açıklamada, normal koşullarda hiçbir anne-babanın altı yaşındaki çocuğunu evlendirmeyeceğini ve çocuğu kimseye emanet etmeyeceğini belirtti. Atçı'nın bu yorumu tepki çekti.
1 Ocak 2023
İşaretlediklerim