Televizyoncu Metin Uca, Ankara'ya gitmek üzere İstanbul Havalimanı'na geldiğinde kimlik kontrolü sırasında hakkında arama kararı olduğu anlaşıldı ve gözaltına alındı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakılan Uca'nın gözaltına alınma nedeni, oyununda okuduğu Fatih Sultan Mehmet'in bir sözü nedeniyle hakkında yapılan şikayet olduğu gazeteci Murat Ağırel tarafından Twitter üzerinden paylaşıldı.
2 Şubat 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Aralık ayında Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltılar devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bu konu hakkında soru soran gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, Bahçeli tarafından terslenmiş ve itilerek uzaklaştırılmıştı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, gazeteciyi hedef alarak, kalemini silah gibi kullanıp tetikçilik yapanların gerçek niyetlerinin ve millete olan düşmanlıklarının açık olduğunu ifade etti.
25 Ocak 2023

Bursa merkezli 13 ilde düzenlenen 'Mahzen-46' operasyonlarında, ülke genelinde faaliyet gösteren üç ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda, örgüt liderleri Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut'un da aralarında bulunduğu 112 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak', 'uyuşturucu madde ticareti', 'cebir, şiddet ve tehdit yoluyla suçluyu kayırma', 'suçtan elde edilen gelirlerin aklanması' ve 'göçmen kaçakçılığı' gibi suçlamalarla karşı karşıya. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu sosyal medya hesabından duyurdu.
15 Mayıs 2024

Mehmet Altan, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın devlet içindeki mafyatik yapıların geçmişine dair açıklamalarını ele alıyor. Tantan, 12 Eylül öncesi ve sonrası dönemde yeraltı dünyasının yabancı istihbarat örgütleriyle işbirliği yaparak parasal güç elde ettiğini ve siyasileri beslediğini belirtiyor. Uyuşturucu trafiğinin aile düzeyinden siyasilerle bağlantılı uluslararası bir düzeye geldiğini vurgulayan Tantan, Türkiye'nin eroin trafiğinde kullanılan bir ülke haline geldiğini ifade ediyor. Altan, bu durumun Türkiye'deki suç kaosunu ve büyük sefaleti artırdığını belirtiyor.
27 Mayıs 2024

Twitter'da 'Ankara Kuşu' adlı hesabı kullanan Oktay Yaşar, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi hedef alan paylaşımlar yapmak suçlamasıyla tutuklandı. Ankara başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Yaşar, Soner Hakkı Çoruh ve Yusuf Turan adliyeye sevk edildi ve Ankara 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verildi. Bu olay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski korumasının kardeşi Ali Yeşildağ adına açılan ve İnce'yi hedef alan bir hesapla ilgili iddiaların ortaya atılmasının ardından gerçekleşti.
21 Mayıs 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde uyuşturucu kullandığı iddia edilen K.A. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle iki kız kardeşiyle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu araya giren annesi S.Ü.'yü bıçaklayarak öldüren K.A., gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
2 Ocak 2023

Şanlıurfa Valiliği, sosyal medyada paylaşılan ve Atatürk heykeline saygısızlık içeren bir olayla ilgili olarak Suriye uyruklu 13 yaşındaki M.E'nin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını duyurdu. Valilik, olayın şüphelisinin Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildiğini ve ilde bu tür provokatif eylemlere izin verilmeyeceğini belirtti.
2 Temmuz 2023

Sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler, 'Sazan Sarmalı' yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla bir suç örgütüne üye olmak suçundan gözaltına alındı. İstanbul başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, ikilinin örgütün gizli kasası oldukları iddia edildi. Küçükçekmece başsavcılığının yürüttüğü soruşturma sonucunda, 'suç gelirlerinin aklanması' suçundan gözaltı kararı çıktı ve İstanbul ile Kars'ta düzenlenen operasyonlar sonucu üç şüpheli yakalandı.
14 Kasım 2023

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Atatürk Anıtı'na sprey boyayla hakaret içerikli yazı yazdığı iddia edilen 16 yaşındaki bir çocuk tutuklandı. Olay, 9 Eylül Cumartesi gecesi meydana geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, şüphelinin İ.Y. olduğunu belirledi. Şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.
11 Eylül 2023

İstanbul Kadıköy'de uzaktan eğitim kararını protesto eden öğrencilere polis müdahalesi sonucu 25 kişi gözaltına alındı. Çağdaş Hukukçular Derneği, serbest bırakılan 22 kişiden 3'ünün, daha önce şiddet ve tacizle suçlanan polis amiri Hanefi Zengin'in şikayeti üzerine gözaltında kaldığını ve gözaltı otobüsünde Zengin ve ekibi tarafından darp edildiklerini iddia etti. Zengin daha önce de çeşitli olaylarda adı geçen ve hakkında soruşturma açılan bir polis şefidir, ancak İstanbul Valiliği tarafından yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle soruşturma kapatılmıştır.
21 Şubat 2023

HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu HDP'liler hakkında Kobani davasında verilen tutukluluk kararlarında, eski HDP'liler Ayhan Bilgen ve Altan Tan'ın ifadeleri gerekçe olarak kullanılmış. Bilgen, ifadelerinin arkasında olduğunu belirtmiş ve avukatlara ulaştırabileceğini ifade etmiş. Bilgen'in adı, davanın hakimi Bahtiyar Çolak'ın görevden alınmasından sonra mahkeme tarafından kullanılmamaya başlanmış. Bilgen ve Tan'ın ifadeleri, HDP'nin PKK/KCK silahlı terör örgütünün güdümünde faaliyet gösterdiği iddialarına atıfta bulunuyor.
23 Mart 2023

Demans hastası ve Kürt siyasetçi olan Aysel Tuğluk, 2012 tarihli bir soruşturma nedeniyle evinde gözaltına alındı ve Çağlayan adliyesine götürüldü. Hakkında daha önce 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan ifadesinin alınmasına yönelik yakalama kararı bulunan Tuğluk, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Kobani davasından yargılanan ve 10 yıllık hapis cezasının infazı sağlık nedeniyle bir yıl süreyle ertelenen Tuğluk, 27 Ekim'de Kocaeli Kandıra 1 No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye edilmişti.
8 Kasım 2023

Ankara'da öldürülen Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın cinayetle ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi. Ayşe Ateş, eşinin ölümünün siyaset aracı olarak kullanıldığını ve çocuklar üzerinden duygu sömürüsü yapıldığını ifade etti. Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştı. Ayşe Ateş, gerçeklerin ortaya çıkmasını ve adaletin sağlanmasını beklediğini belirtti.
27 Ocak 2023

Daha önce haklarında soruşturma açılan ve şirketlerinde arama yapılan Dilan Polat ve Engin Polat, İstanbul'da gözaltına alındı. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla ve son günlerde para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından başlatılan araştırma sonucunda çiftin mal varlıklarına el konulmuştu. Ayrıca çifte ait şirketlerde polislerce arama yapılmıştı.
1 Kasım 2023

Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan’dan Türkiye’ye girmeye çalışan beş kişinin yakalandığını duyurdu. Edirne'de görev yapan Hudut Kartalları, bu kişileri yakaladı. Yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan dört tanesinin FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.
3 Ekim 2023

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde beş yaşındaki Erdem Aşkan'a çarpan ve ölümüne neden olan uzman çavuş A.K.P, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık, olay yerinde tutulan tutanağı dikkate alarak çocuğu asli kusurlu buldu. Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği, A.K.P'nin haftanın belirli günleri imza atması ve araç kullanmama şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Aşkan'ın avukatı, verilen karara tepki göstererek çocuğun kusurlu görülmesini eleştirdi.
8 Haziran 2023

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, asansör tamiri ve gürültü nedeniyle çıkan tartışma sonucu 59 yaşındaki Hüseyin A. isimli şahıs, komşusu 49 yaşındaki Uğur Şahan ve 15 yaşındaki oğlu Mehmet Ali Şahan'ı pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Saldırıda Uğur Şahan'ın eşi ve apartman yöneticisi de yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Hüseyin A. olay sonrasında polis tarafından yakalandı.
25 Kasım 2023

Kütahya Maltepe Mahallesi'nde bir vakaya müdahale etmek üzere giden 112 Acil Sağlık ekibi, adres sordukları sırada M.K. ve oğlu H.İ.K. tarafından demir sopalı saldırıya uğradı. Sağlık ekibinin 'Beyaz kod' ihbarı üzerine olay yerine polis sevk edildi ve saldırı sonrası kaçan baba ve oğlu gözaltına alındı. Yaralanan sağlık personeli, hastaneden aldıkları darp raporunun ardından polis merkezine giderek şikayetçi oldu.
28 Kasım 2023

Dilan ve Engin Polat çiftinin de içinde olduğu 14 şüphelinin tutuklu bulunduğu soruşturmada, bazı tutukluların cezaevi nakilleri yapıldı. Engin Polat ve babası Sezgin Polat başka bir yüksek güvenlikli cezaevine gönderilirken, diğer bazı şüpheliler farklı cezaevlerine nakledildi. Soruşturma, suç gelirlerinin aklanması ve vergi usul kanununa muhalefet gibi suçlamalarla devam ediyor. Ayrıca, Polat çifti ve Sezgin Polat silahlı saldırıya azmettirme suçundan da tutuklanmıştı.
16 Kasım 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaşanan polemikte, Özdağ'ın babası Muzaffer Özdağ'ı da eleştirerek, 12 Mart 1971 askeri muhtırasından bir gün önce Alparslan Türkeş'i yalnız bırakıp istifa etmekle suçladı. Yalçın, ayrıca Devlet Bahçeli'nin 'ajan' olarak anıldığı iddialarını yalanladı ve Ümit Özdağ'ı 'meşrebi bulanık bir istihbaratçı artığı' olarak nitelendirdi. Özdağ'ın geçmişte MHP'den ayrılmasını ve FETÖ ile ilişkilerini sorgulayan sorular yöneltti.
11 Ocak 2023
İşaretlediklerim