Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla Milas ilçesindeki Akbelen Ormanları çevresinde yer alan tarım arazilerinin kamulaştırılmasına dair verdiği kararı iki gün sonra iptal etti. İlk kararda 'acil kamulaştırma' ifadesi kullanılırken, iptal kararıyla birlikte bu aciliyetin Muğla belediye seçimleriyle ilişkili olduğu ima edildi. Taha Akyol, bu durumun cumhurbaşkanlığı sistemine dair genel bir değerlendirme yaparak, seçim kazanma hırsının kamu yararı kavramını nasıl etkileyebileceğini ele alıyor.
15 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi yönündeki teklifi oy çokluğuyla kabul etti. Bu kararla, İBB Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nün görev alanına cami, mescit, kilise ve havranın yanı sıra cemevleri de dahil edildi. CHP Grup Başkan Vekili Ülkü Sakalar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Danıştay'daki cemevleri kararlarına atıfta bulunarak, bu adımın eşit hizmet sağlama amacı taşıdığını belirtti.
13 Eylül 2024

Hatay merkezli 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Bu depremler Mersin'de de hissedildi ve sonucunda Mersin'de eğitime bir gün süreyle ara verildi. Mersin Valiliği, hamile ve engelli kamu çalışanlarının yanı sıra 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın personelin de idari izinli sayılacağını duyurdu. Depremler sonucunda en az üç kişi hayatını kaybetti, 213 kişi yaralandı.
21 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem meydana geldi. Depremler, çevre illeri de etkiledi ve can kaybı 20 bin 318'e yükseldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da yuhalandı. Türk Tabipleri Birliği, deprem bölgesindeki kötü koşullar nedeniyle sağlık sorunları beklediğini açıkladı. Selahattin Demirtaş, resmi deprem rakamlarını sorguladı. Yağma olayları ve yağmacıların dövüldüğü görüntüler sosyal medyada dolaşıma girdi. Hatay'da barınma sorunu yaşanıyor ve Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun gözaltına alındı. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul depremi için uyarıda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesindeki durumu değerlendirdi ve yardımlar hakkında bilgi verdi.
11 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrası Gaziantep'te yıkılan Ayşe-Mehmet Polat sitesinin müteahhidi Mehmet Ertan Akay, 'taksirle ölüme sebebiyet verme' ve 'imar kanununa muhalefet' suçlarından dolayı İstanbul'da gözaltına alındı. Gaziantep Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkarılan Akay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ataşehir'de yakalandı ve Gaziantep'e gönderilecek. Benzer bir durum Hatay'da yaşanan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi için de yaşanmıştı.
11 Şubat 2023

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Hatay'da yıkılmak üzere olan ve işyeri ile konutların laboratuvar test sonuçlarını içeren evrakların bulunduğu binadaki belgelerin savcılık kararıyla olay yeri inceleme ekipleri tarafından tutanakla alındığını duyurdu. Avukat Bedia Büyükgebiz, yıkım girişimini engellemek için alana giden ÇHD'li avukatların, yıkılan binalardan birinin depremle diğerinin ise kepçeyle yıkıldığını ve yerdeki belgelerin her iki enkaza da ait olabileceğini belirtti. ÇHD, evrakların teslim alınmasını başarı olarak duyurdu.
13 Şubat 2023

Türkiye, 6 Şubat sabahı Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Aynı gün içinde bir başka deprem daha meydana geldi. Bu doğal afet, Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis illerinde büyük yıkıma yol açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan bu felaketin ardından söz konusu illerde üç aylık olağanüstü hal uygulaması başlatıldığını duyurdu.
7 Şubat 2023

Antalya Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP milletvekili adayı Murat Köse'nin seçim görsellerinde Türk bayrağının Seçim Kanunu'na aykırı bir şekilde kullanılması nedeniyle bu görsellerin kaldırılmasına karar verdi. CHP'nin itirazı sonucu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antalya mitingi öncesinde Kepez Turgut Özal Spor Salonu'na açılan yollardaki AKP bayraklarının da kaldırılmasına hükmedildi. AKP ve MHP'li seçim kurulu üyeleri her iki karara karşı çıktı.
4 Mayıs 2023

Hatay'da deprem sonrası haberleşme çalışmaları için gelen Yunan gazetecilerin ekipmanları, Diyanet İşleri Başkanlığı personeli tarafından parçalandı. Gazeteciler, toplu gömü alanları yakınında çekim yaparken uyarıldı ve ekipmanlarına el konuldu. Beş saat bekledikten sonra ekipmanları parçalanmış olarak geri verildi. Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'nden bir iletişim ateşesi, Anadolu Ajansı'nın yeni ekipman 'hediye' edeceğini söyledi, ancak gazeteciler bu sözün tutulmadığını belirtti. Gazeteciler, yaşananlar nedeniyle hukuki yollara başvuracaklarını ifade etti.
20 Mart 2023

AKP Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanarak TBMM'deki yeni grup yönetimini belirledi. Toplantı sonucunda Abdullah Güler Grup Başkanı, Muhammet Emin Akbaşoğlu, Özlem Zengin, Abdulhamit Gül, Bahadır Yenişehirlioğlu ve Leyla Şahin Usta ise Grup Başkanvekilleri olarak seçildi. Ancak bu isimlerin resmi olarak göreve başlamaları için Meclis'te milletvekillerinin oylarıyla seçilmeleri gerekiyor ve bu seçimin cumartesi günü yapılması bekleniyor.
30 Mayıs 2023

Gazeteci Özlem Akarsu Çelik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İzmir'deki mitingindeki kalabalığın büyük bir kısmının çevre illerden taşındığını ve Suriyeli mültecilerin de bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, genç katılımcı sayısının az olduğunu ve Erdoğan'ın konuşması bitmeden kalabalığın dağılmaya başladığını belirtti. Mitingin başlama saati planlanandan yaklaşık iki buçuk saat sonra gerçekleşti.
29 Nisan 2023

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına gerekçe gösterilen iddianameyi hazırlayan savcı D.Y.'nin, İçişleri Bakanlığı'nın terörden arananlar listesinde FETÖ firarisi olduğu ortaya çıktı. Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış, Hakkari başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik kayyım olarak atanmıştı. Bu durum, muhalefet partileri ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından eleştirildi.
3 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararlarını eleştirerek, AYM'nin TİP Hatay milletvekili Can Atalay ile ilgili 'hak ihlali' kararını tanımayan ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmeden Yargıtay'a destek çıktı. Erdoğan, Yargıtay'ın da yüksek bir mahkeme olduğunu ve AYM'nin yanlışlar yaptığını belirtti. Ayrıca, teröristlerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının gecikmesi nedeniyle yurt dışına kaçtıklarını ve Türkiye'yi tehdit ettiklerini ifade etti.
10 Kasım 2023

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde üç üst düzey emniyetçinin görevden alınmasını, AK Parti'ye yönelik bir kumpas olarak değerlendirdi. İddialara göre, dört polis memuru organize suç örgütü liderinin avukatıyla görüşüp İzmir'de yemek yedi. İçişleri Bakanlığı, bu iddialar üzerine üç üst düzey emniyetçiyi görevden uzaklaştırdı. Şimşek, bu durumu AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir operasyon olarak nitelendirdi.
9 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni feshederek 14 Mayıs'ta yapılacak erken seçim tarihini açıkladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim hazırlıkları kapsamında 40'tan fazla genelgeyi hazırda bekletiyor ve deprem bölgesindeki teknik altyapıyı incelemek için bir heyet gönderdi. Seçimlerde sandık kurulacak okulların durumu ilgili bakanlıklar tarafından belirlenecek. Ayrıca, seçime girebilecek partilerin listesi kısa sürede açıklanacak ve bu listeye Yeşil Sol Parti ile Yeniden Refah Partisi'nin dahil olabileceği belirtiliyor.
10 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın SGK borçlarıyla ilgili açıklamasının ardından CHP yönetimindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hesaplarına haciz kondu. Erdoğan, emekli maaşlarına zam yapılmasını isteyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e belediyelerin prim borçlarını hatırlatmış ve bu borçların tahsil edilmesi için bakanlıkların harekete geçeceğini belirtmişti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu adımın muhalif partilerin belediyelerini zor durumda bırakmak için yapıldığını ifade etti.
30 Temmuz 2024

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan ve 94 kişinin ölümüne neden olan Buket Apartmanı’nın zemin etüt raporunda belediye onayının bulunmadığı tespit edildi. Hatay savcılığının yürüttüğü soruşturma sonucunda, apartmanın yıkılmasına ilişkin iddianame Hatay 5’inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, apartmanın taşıyıcı sistem elemanlarının yetersiz olduğu ve kullanılan malzeme kalitesinin düşük olduğu belirtildi. Sorumluların 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 22 yıl altışar aya kadar hapsi isteniyor.
20 Mayıs 2024

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen iki büyük deprem sonrasında yedi gün süreyle milli yas ilan edildiğini duyurdu. İlk deprem 7,7, ikinci deprem ise 7,6 büyüklüğünde kaydedildi ve en az 100 artçı sarsıntı gerçekleşti. Bu depremler sonucunda 1651 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Milli yas süresince Türkiye genelinde ve dış temsilciliklerde bayraklar yarıya indirilecek.
6 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararnamesiyle Merkez Bankası'nda üç başkan yardımcısı görevden alındı ve yerlerine yeni isimler atandı. Görevden alınan isimler Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman iken, yerlerine Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı. Bu değişiklikler, Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'ın kendi ekibini kurduğuna işaret ediyor.
28 Temmuz 2023

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul'daki Kariye Camisi'nin yoğun ziyaretçi nedeniyle cuma günleri ziyarete kapalı olacağını duyurdu. 2020 yılında cami statüsüne çevrilen ve 2024 yılında ibadete açılan Kariye Camisi, mozaik ve freskleriyle ünlüdür. Müdürlük, caminin cuma günleri sadece ibadete açık olacağını ve diğer günlerde vakit namazlarından 15 dakika önce turistik ziyaretlerin durdurulacağını belirtti.
18 Ağustos 2024
İşaretlediklerim