Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki bir iş yerinde çalışan 40 yaşındaki Yusuf Günbay, pres makinesine başının sıkışması sonucu hayatını kaybetti. Mesai arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ve polis ekipleri, Günbay'ın öldüğünü tespit etti. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
5 Ocak 2023

Siirt'in Şirvan ilçesindeki bir bakır madeninde gece saatlerinde göçük meydana geldi. Göçük sonucunda beş işçiden üçü hayatını kaybetti, iki işçi yaralandı. Yaralı işçiler, sağlık ve itfaiye ekiplerince kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı ve Siirt başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
23 Kasım 2023

Beşiktaş'ta restorasyon çalışması yürütülen bir yalının bir kısmı çöktü. Göçük altında kalan iki kişiden biri olan 22 yaşındaki stajyer mimar Atilla Aydın, ağır yaralı olarak kurtarıldı ancak hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği, olayla ilgili adli süreç başlattı.
12 Ağustos 2023

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bir maden ocağında göçük yaşandı. İHA'nın haberine göre, olay sonucunda üç kişi toprak altında kaldı. Olay yerine AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri hızla sevk edildi. Durumla ilgili daha fazla bilgi bekleniyor.
26 Şubat 2024

Manisa'nın Soma ilçesinde özel bir şirket tarafından işletilen bir maden ocağında kontrollü patlama sonrası oluşan karbonmonoksit gazından zehirlenen altı işçiden biri olay yerinde yaşamını yitirdi. Diğer beş işçi ise Soma Devlet Hastanesine kaldırıldı ve ardından Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesine sevk edildi. Tedavi altına alınan işçilerin hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
11 Nisan 2023

Zonguldak Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'da fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle batan kuru yük gemisinin kaybolan mürettebatından bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Daha önce bir kişinin cansız bedeni bulunmuştu ve şu anda kayıp 10 mürettebatın arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. AFAD, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve gelişmeleri takip ettiklerini bildirdi.
23 Kasım 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralanan 20 yaşındaki Ekrem Kalkan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan beş kişinin tedavisi devam ederken, üçü ağır 12 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan altısı ise taburcu edildi.
9 Ağustos 2023

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 43 yaşındaki Evren Adıgüzel, başına yorgun mermi isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olay, Adıgüzel'in Panayır Mahallesi'ndeki bir kahvehanede arkadaşlarıyla otururken meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri, Adıgüzel'i Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırdı ancak kurtarılamadı. Adıgüzel'in ailesi, mutluluğa kurşun sıkılmaması çağrısında bulundu.
19 Ağustos 2024

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, kiracı ile ev sahibi arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucunda kiracı Fatih T, ev sahibi Orhan Mercan'ı pompalı tüfekle vurdu. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, ağır yaralanan Mercan'ı hastaneye kaldırdı, ancak yapılan müdahalelere rağmen Mercan hayatını kaybetti. Zanlı Fatih T, kısa sürede Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
17 Haziran 2023

43 işçinin hayatını kaybettiği Amasya maden faciasında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) yüzde 100 kusurlu bulundu. Bilirkişi heyeti, TTK'nın özellikle havalandırmadaki kusura dikkat çekti. Faciada yaşamını yitiren işçilerden Aziz Köse'nin ailesinin TTK aleyhine açtığı davada verilen bilirkişi raporu, Bartın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın dosyasına girdi.
28 Eylül 2023

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen heyelanda toprak altında kalan dokuz işçiden üçünün daha cansız bedenine ulaşıldı. Şimdiye kadar sekiz işçinin cenazesine ulaşılırken, bir işçinin bedeni henüz bulunamadı. Cenazelerin kimlikleri yapılacak DNA testlerinden sonra belirlenecek. Olayla ilgili olarak maden sahası müdürü asli kusurlu bulunarak tutuklandı.
6 Haziran 2024

Niğde'nin merkezine bağlı Çarıklı köyünde, doğal patates deposu yapımı sırasında yer altında kazı yapıldığı esnada göçük meydana geldi. Göçük sonucu iki işçi yaşamını yitirdi, dört işçi ise yaralandı. Olay yerine jandarma, itfaiye, sağlık, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
8 Nisan 2024

Antalya'da gezi için Gündoğmuş'a giden 30 kişilik yabancı turist kafilesi, Eğrigöl yaylası bölgesindeki Geyikdağ'ına çıktı. Gidiş rotalarını kaybeden turistlerden beşi bölgedeki kuyuya düştü. Arkadaşlarının 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi vermesi üzerine bölgeye AFAD, Jandarma ve Orman işçileri sevk edildi. Kuyuya düşen turistlerden biri hayatını kaybetti, diğer dört turistin sağlık durumları iyi.
29 Ekim 2023

Mersin’in Erdemli ilçesinde, 50 yaşındaki çelik kapı ustası Muhyettin Aka, sekiz katlı bir inşaatın 6’ncı katında çalışırken dengesini kaybederek asansör boşluğuna düştü ve hayatını kaybetti. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri, Aka’nın yaşamını yitirdiğini tespit etti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
26 Ağustos 2024

Konya’nın Meram ilçesinde, Kovanağzı Mahallesi’nde altı katlı bir apartmanın inşaatında çalışan 43 yaşındaki Mustafa Bitmiş, dengesini kaybederek 5’inci kattan düştü ve hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bitmiş’in cenazesi, kesin ölüm nedeninin araştırılması için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
30 Ağustos 2024

Samsun'un Bafra ilçesinde su kuyusu açma çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu iki işçi hayatını kaybetti. Olay, Evrenuşağı Mahallesi Çınarlık mevkiinde bir fındık tarlasında gerçekleşti. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, toprak altında kalan işçiler Sabri Bayraktar ve Mustafa Aydın'ın cenazelerine ulaştı.
10 Eylül 2024

14 Ekim 2022'de Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi'nde meydana gelen patlamada 41 işçinin hayatını kaybetmesinin ardından hazırlanan fezlekede, madenin yöneticileri hakkında 'olası kastla öldürme' suçundan 1080'er yıl hapis cezası talep edildi. Fezlekede, yöneticilerin maden ocağında gerekli teknik altyapı ve iş güvenliği önlemleri alınmadan üretime izin verdikleri ve bu kusurların bilinçli taksir düzeyini aştığı belirtildi. Diğer 20 şüpheli hakkında ise 'taksirle ölüme sebep olma' suçundan 15'er yıl hapis cezası istendi.
15 Ocak 2023

İstanbul’un Tuzla ilçesindeki Tepeören Mahallesi'nde bir şantiyede göçük meydana geldi ve iki işçi hayatını kaybetti. Göçük, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (İSKİ) bağlı taşeron bir firmanın kanal çalışması sırasında oluştu. Olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi ancak işçiler kurtarılamadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, göçüğün sivil vatandaşa ait bir inşaat sahasında meydana geldiğini ve müstakil evin altyapı inşaatı sırasında heyelan oluştuğunu belirtti.
11 Ağustos 2024

Erzincan Valiliği, İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kaymasında kaybolan son beş işçinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Daha önceki aylarda da diğer dört işçinin cenazelerine ulaşılmıştı. Valilik, sosyal medya hesabından hayatını kaybeden işçiler için başsağlığı mesajı yayımladı. Olay, maden sahasındaki güvenlik önlemlerinin yetersizliği ve ihmaller zinciri ile ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi.
10 Haziran 2024

Hatay'ın Antakya ilçesinde, depremler sonucu ağır hasar gören bir binanın yıkım çalışması sırasında çökme meydana geldi. İş makinesiyle birlikte çöken binanın altında kalan operatör, AFAD ve Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Ağır yaralanan operatör, hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından inceleme ve soruşturma başlatıldı.
28 Temmuz 2023
İşaretlediklerim