ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, Alaska Havayolları'na ait bir uçağın havadayken panelinin patlamasıyla ilgili soruşturmanın ön raporunu yayımladı. Raporda, paneli sabitleyen cıvataların yerine takılmadığı belirtildi. Soruşturma, Boeing'in Washington'daki fabrikasında panelin onarımı sırasında dört cıvatanın çıkarıldığını ve yerine takılmadığını ortaya koydu. Alaska Havayolları, yaşanan olay sonrası yolculara 1500'er dolar tazminat teklif etti.
7 Şubat 2024

Boeing 737 Max uçaklarının üretim sürecinde ciddi güvenlik ihlalleri olduğunu iddia eden eski kalite denetçisi Joshua Dean, nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. Dean, bu iddialarını Amerika Birleşik Devletleri Federal Havacılık İdaresi'ne (FAA) şikayet olarak sunmuştu. Boeing'in başka bir eski çalışanı John Barnett da benzer güvenlik ihlallerini dile getirdikten sonra ölü bulunmuştu. Barnett, üretim hattında standartların altında parçaların kullanıldığını ve acil durum oksijen sistemlerinde ciddi sorunlar olduğunu belirtmişti.
3 Mayıs 2024

Rusya'da muhalif Aleksey Navalyn'in ölümü henüz çözülemezken, Rus ordusunda görevli helikopter pilotu Yüzbaşı Maksim Kuzminov'un infazı da gizemini koruyor. Kuzminov, Ukrayna'ya iltica ettikten sonra İspanya'nın Benidorm kentinde ölü bulundu. Cesedi, sahte bir kimlikle birlikte Villajoyosa'da bir otoparkta keşfedildi. Pilotun İspanya'ya nasıl ve neden geldiği, kim veya kimler tarafından öldürüldüğü konusunda net bir bilgi yok.
24 Şubat 2024

Rusya'da eski savunma bakan yardımcısı Pavel Popov, Patriot Park'ın geliştirilmesi ve işletilmesi sırasında devleti dolandırdığı şüphesiyle gözaltına alındı. Popov'un yanı sıra, daha önce de çeşitli savunma bakanlığı yetkilileri dolandırıcılık ve rüşvet iddialarıyla tutuklanmıştı. Patriot Park, Rusya'nın Kubinka kentinde bulunan ve askeri teçhizatların sergilendiği bir askeri temalı parktır. Park, Rus gençlerine askerlik sevgisi ve vatanseverlik duygularını aşılamayı amaçlamaktadır.
29 Ağustos 2024

Boeing'in üretim standartları hakkında endişelerini dile getiren eski çalışan John Barnett, ifade vermesi gereken günün ertesinde ölü bulundu. Barnett, Boeing'de 32 yıl çalışmış ve emekliliğinden sonra şirkete karşı bir dava açmıştı. İddialarına göre, üretim hattında standartların altında parçalar kullanılmış ve acil durum oksijen sistemlerinde ciddi sorunlar tespit edilmişti. Barnett'in ölümü, Boeing ve ana tedarikçisi Spirit Aerosystems'in üretim standartlarının incelendiği bir dönemde gerçekleşti.
12 Mart 2024

ABD'nin Kansas City şehrinde, Amerikan futbolu şampiyonluk kutlaması olan Super Bowl sırasında silah sesleri duyuldu. Olay, kutlamaya katılan binlerce kişinin panikle dağılmasına neden oldu. Polis, olayla ilgili olduğu düşünülen iki kişiyi gözaltına alarak soruşturma başlattı. Kutlamaya katılan bazı kişilerin yaralandığı bildirildi.
15 Şubat 2024

Teksas valisi Greg Abbott, 2020'de Black Lives Matter gösterileri sırasında bir kişiyi öldürmekten hüküm giyen eski asker Daniel Perry'yi affetti. Perry, sosyal medya paylaşımlarında eylemcileri aşağılayıcı ifadeler kullanmış ve Dallas'a gidip eylemcileri vurabileceğini belirtmişti. Perry, Austin'de Uber sürücülüğü yaparken protestocuların olduğu sokağa dönmüş ve tüfekle yaklaşan Garret Forster'ı vurarak öldürmüştü. Jüri, Perry'nin savunmasına rağmen onu suçlu bulmuş ve 25 yıl hapis cezası vermişti. Vali Abbott, Teksas'ın güçlü nefsi müdafaa yasalarına sahip olduğunu ve bu yasaların bir jüri ya da savcı tarafından geçersiz kılınamayacağını belirtti.
17 Mayıs 2024

Friends dizisinde Chandler Bing karakteriyle tanınan Matthew Perry'nin ketaminle bağlantılı ölümü üzerine biri doktor iki kişi gözaltına alındı. Savcı Martin Estrada, Perry'nin ölümüne ilişkin toplam beş kişi hakkında iddianame hazırlandığını ve doktorların Perry'e yüksek dozlarda ketamin sağladığını belirtti. Perry'nin otopsi raporunda, oyuncunun ketamin kullanımı ardından boğularak öldüğü ve koroner atardamar hastalığı ile opioid bağımlılığı tedavisinde kullanılan Buprenorfin'in de ölümde rol oynadığı tespit edilmişti.
15 Ağustos 2024
İşaretlediklerim