Twitter, kullanıcıların gönderilere kimlerin yorum yapabileceğini kısıtlamasına olanak sağlayan yeni bir ayar ekledi. Bu ayar, yorumları sadece mavi tikli hesapların yapabilmesini sağlıyor. Daha önce, yorumları herkesin yapabilmesi, sadece tweet'in sahibini takip edenlerin yapabilmesi ya da sadece tweet'te etiketlenen kişilerin yapabilmesi gibi seçenekler mevcuttu. Bu değişiklik, Elon Musk'ın sürekli ertelediği paralı mavi tik uygulamasının Aralık 2022'de hayata geçmesinin ardından geldi.
10 Ekim 2023

Google, e-posta uygulaması Gmail'e 'emojilerle reaksiyon verme' özelliğini getiriyor. Bu özellik önce Android kullanıcılarına, daha sonra da web ve iOS kullanıcılarına sunulacak. Ancak, bu özellik okul veya iş hesaplarında, grup e-posta listelerine gönderilen mesajlarda ve bcc'ye eklenen durumlarda kullanılamayacak.
4 Ekim 2023

Apple, popüler sanal asistanı Siri'yi geliştirme kararı aldı. Yeni Siri, üretken yapay zeka teknolojileri kullanılarak geliştirilecek ve sohbet edebilme yeteneği ile donatılacak. Bu gelişme, Apple'ın ChatGPT gibi rakiplerine doğrudan bir alternatif sunmak yerine mevcut teknolojisini iyileştirmeyi tercih ettiğini gösteriyor. Yeni Siri'nin ve diğer yapay zeka ürünlerinin tanıtımı 10 Haziran'da yapılması bekleniyor.
11 Mayıs 2024

Instagram, kullanıcı deneyimini geliştirmek için yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Bunlardan biri olan 'Benim Haftam' özelliği, hikayelerin süresini 24 saatten yedi güne çıkaracak. Bu özellik henüz test aşamasında olup genel kullanıma açık değil ve ne zaman kullanıma sunulacağı belirsiz. Özellik, kullanıcıların bir hafta boyunca sürecek etkinlikleri veya anıları paylaşmalarına olanak tanıyacak ve sık seyahat edenler için de faydalı olacak.
20 Kasım 2023

Instagram'ın Twitter'a benzer yeni bir metin tabanlı uygulama üzerinde çalıştığı ve bu uygulamanın sunum slaytlarının internete sızdırıldığı belirtiliyor. Sızan bilgilere göre, kullanıcılar Instagram bilgileriyle giriş yapabilecek ve 500 karaktere kadar metin gönderileri oluşturabilecekler. Uygulamanın ayarları, kullanıcıların kimlerin yanıt verebileceğini ve hesaplarından bahsedebileceğini kontrol etmelerine olanak tanıyacak. Ayrıca, uygulamanın Mastodon gibi diğer platformlarla uyumlu hale geleceği ifade ediliyor.
20 Mayıs 2023

Tinder, kullanıcı deneyimini daha güvenli hale getirmek amacıyla video ile profil doğrulama özelliği ekledi. Bu yeni sistemde, kullanıcıların kendilerini video aracılığıyla doğrulamaları gerekiyor. Doğrulama testinden geçemeyen kullanıcılar, uygulamanın onaylı hesaplar için sunacağı mavi tik işaretini alamayacaklar. Video ile doğrulama yöntemi, Apple ve Google'ın resmi işlemlerinde ve başka bir flört uygulaması olan Hinge'de de kullanılıyor.
26 Nisan 2023

Twitter, kullanıcıların hesaplarının ne zaman mavi tik onayı aldığını gösteren bir özellik getirdi. Bu özellik sayesinde, mavi tikin paralı hale gelmeden önce onaylanan hesaplar kolayca ayırt edilebiliyor. Elon Musk'ın CEO'su olduğu şirket, Aralık 2022'de mavi tiki aylık 8 dolar karşılığında satmaya başlamış ve 20 Nisan'da ücretsiz mavi tikleri kaldırmıştı. Mavi tik önceden özellikle ünlüler ve gazeteciler için dezenformasyonla mücadele amacı taşırken, şimdi bir statü sembolü olarak görülüyor.
5 Haziran 2023

iPhone'un bazı özellikleri, kullanıcıların gizli bilgilerini açığa çıkarabilir. Silinen metinlerin kurtarılması, otomatik doldurma, gizli uygulamalar, iCloud senkronizasyonu, konum hizmetleri ve ekran süresi gibi özellikler, sadakatsizliği örtbas etmeye çalışan kişilerin yakalanmasına neden olabilir. Bu özellikler, partnerlerin Apple cihazlarındaki bilgileri kullanarak gizli ilişkileri ortaya çıkarmasına olanak tanır.
21 Haziran 2024

Elon Musk, Twitter'ın ücretli olabileceğini açıkladı. Musk, platformun kullanımı için küçük bir aylık ödeme almayı planladığını belirtti. Ayrıca, platformda doğrulama için kullanılan 'mavi tik' özelliğini de ücretli hale getirdi ve bunu avantaj sağlayan bir ücretli abonelik sistemine dönüştürdü. Musk, bu değişikliğin botlarla mücadeleyi amaçladığını ifade etti.
19 Eylül 2023

Twitter, bot hesaplarla mücadele etmek amacıyla uygulamayı herkese ücretli yapmayı test ediyor. Bu kapsamda 'Bot Değil' isimli bir program başlatıldı. Şu an için sadece Yeni Zelanda ve Filipinler'de test edilen program kapsamında kullanıcılara mavi tik aboneliği haricinde 'temel özellikleri' barındıran 1 dolarlık yeni bir abonelik sunuluyor. 1 dolarlık aboneliğe üye olmayan kullanıcılar Twitter'da sadece gönderi okuyabilecek, video izleyebilecek ve diğer hesapları takip edebilecek ancak diğer hesap ve gönderilerle etkileşime giremeyecek.
18 Ekim 2023

Sosyal medya platformu Twitter, gizlilik politikasını güncelleyerek kullanıcıların çalışma geçmişi ve biyometrik verilerini toplama kararı aldı. Şirket, bu bilgilerin güvenlik, emniyet ve kimlik saptama amacıyla toplanıp kullanılabileceğini belirtti. Ayrıca, kullanıcıların meslekleri ve eğitim geçmişine ilişkin daha fazla bilgi toplamayı amaçladığı bildirildi. Bu bilgilerin, kullanıcılara potansiyel işler önermek, bir işe başvurulduğunda potansiyel işverenlerle paylaşmak, işverenlerin potansiyel adayları bulmasını sağlamak ve kullanıcılara daha alakalı reklamlar göstermek için toplanıp kullanılabileceği belirtildi.
1 Eylül 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, iki yeni abonelik türünün satışa sunulacağını duyurdu. Yeni abonelik türlerinden biri daha ucuz olacak ve tüm özellikler kullanıcılara sunulacak ancak reklamlar sitede çıkmaya devam edecek. Daha pahalı olan ikinci abonelikte ise reklamlar bulunmayacak. Ayrıca, Twitter'ın 'herkese ücretli' yapmayı test ettiği ve botlarla mücadele kapsamında temel özelliklere erişmek için tüm kullanıcıların yıllık bir dolar ödemek zorunda kalacağı belirtildi.
20 Ekim 2023

Klick Labs'tan araştırmacılar, akıllı telefonlardaki ses teknolojisini yapay zekayla birleştiren yeni bir yöntemle, 10 saniyede diyabet tanısı konulabileceğini belirtti. Bu yöntemle, 6 ila 10 saniyelik ses kaydıyla diyabet tanısı konulabildiği tespit edildi. Araştırmada, 267 kişiden iki hafta boyunca günde altı kez 6 ila 10 saniyelik sesli mesaj kaydetmeleri istendi ve bu verilerle tip 2 diyabet olup olmadığını tespit edebilen bir yapay zeka modeli geliştirildi. Bu modelin doğru teşhis oranı kadınlarda yüzde 89, erkeklerde yüzde 86 olarak ölçüldü.
19 Ekim 2023

Meta, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın ardından Twitter'a rakip olacak yeni bir sosyal medya platformu olan Threads'i kullanıma sundu. Instagram ekibi tarafından geliştirilen Threads, metin içerikleri, bağlantılar, fotoğraflar ve videoları paylaşma imkanı sunuyor ve kullanıcılar Instagram hesaplarıyla giriş yapabiliyor. Uygulama, iOS ve Android için 100'den fazla ülkede erişime açıldı ve ilk iki saatte 2 milyon, ilk yedi saatte ise 10 milyon üye kazandı.
6 Temmuz 2023

Twitter'ın yeni adıyla X'in CEO'su Linda Yaccarino, platforma görüntülü arama özelliğinin geleceğini açıkladı. Bu özellik, telefon numarası verme zorunluluğu olmadan kullanılabilecek. Ayrıca, platforma mal ve hizmetler için ödeme seçeneği ekleme planları olduğunu hatırlattı. Elon Musk, Twitter'ı 2022'de satın aldıktan sonra 'X' olarak yeniden markalaştırdı ve uygulamayı daha kapsamlı hale getirmeye çalışıyor.
11 Ağustos 2023

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, artık gerçek zamanlı verilere erişim sağlayabilecek. Bu özellik, öncelikle 'premium' kullanıcılar için kullanıma açılacak ve bu kullanıcılar, sohbet robotuna güncel olayları da sorabilecek. OpenAI, bu özelliği yakın zamanda tüm kullanıcılara açmayı planlıyor.
28 Eylül 2023

Meta'nın yeni sosyal medya uygulaması Threads, kullanıcı şikayetleri üzerine güncelleniyor. Uygulama, Instagram ile bağlantılı olarak çalışıyor ve 100 milyon kullanıcı sayısını aşmış durumda. Yapılacak güncellemeler arasında, takip edilen kişilerin paylaşımlarının kronolojik sırayla görülebilmesi, paylaşımların düzenlenebilmesi, çeviri yapılabilmesi ve farklı Threads hesapları arasında geçişin kolaylaştırılması bulunuyor. Ayrıca, Threads hesabını Instagram hesabından bağımsız olarak silme üzerine de çalışmalar yapılıyor.
11 Temmuz 2023

Facebook, Instagram, Threads ve Whatsapp'ın çatı şirketi olan Meta, yapay zeka araçları tarafından oluşturulan görselleri tespit edip etiketleyebilen bir teknolojiyi devreye sokacağını duyurdu. Bu teknoloji, Meta'nın kendi sistemleri tarafından oluşturulan yapay zeka görsellerini zaten etiketliyor ve kötü amaçlı kullanımla mücadelede önemli bir adım olarak görülüyor. Meta, bu teknolojinin ses kayıtları ve videolar için çalışmayacağını belirtirken, kullanıcılarından bu tür içerikleri kendilerinin etiketlemelerini istedi. Ayrıca, ChatGPT gibi araçlarla oluşturulan metinleri test etmenin imkansız olduğunu kabul etti.
7 Şubat 2024

Twitter'ın sahibi Elon Musk, sosyal medya platformunun yakında sadece 'koyu' modda çalışacağını açıkladı. Şu anda Twitter, kullanıcıların seçimine bağlı olarak 'beyaz', 'loş' ve 'koyu' olmak üzere üç farklı arka plan rengiyle kullanılabiliyor. Musk, koyu modun 'her haliyle' daha iyi olduğunu belirtti. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Twitter logosunun siyah arka plana sahip bir 'X' harfiyle değiştirildiği görüldü.
27 Temmuz 2023

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Türkiye'deki kullanıcıların kişisel verilerini işleyen WhatsApp ve Meta'ya, Veri Sorumluları Sicili'ne kayıt yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle her birine 2 milyon 665 bin lira idari para cezası uyguladı. Ayrıca, her iki şirkete 30 gün içinde sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirme talimatı verildi.
22 Mart 2023
İşaretlediklerim