6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremlerinden sonra Hatay'da bazı hastaneler hasar gördü ve hizmet veremez hale geldi. Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, şehir hastaneleri yerine mevcut hastanelerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti ve mevcut sağlık sisteminin afet durumunda yetersiz kaldığını ifade etti. Hatay'da sadece iki hastane kullanılabilir durumda kaldı. Ökten, afet bölgesindeki sağlık çalışanlarının zor şartlar altında çalıştırıldığını ve yeterli organizasyonun olmadığını dile getirdi.
22 Şubat 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Burdur Devlet Hastanesi'nde 25 Mayıs'ta diyaliz tedavisi alan 33 hastanın rahatsızlanması ve üç hastanın yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan olayın nedenini açıkladı. TTB, hastanede yapılan klima sistemleri çalışması sırasında antifriz maddesinin su sistemine karıştığını ve bu durumun diyaliz merkezinde kullanılan distile suyu etkilediğini belirtti. Sağlık Bakanlığı'nın henüz yeterli bir açıklama yapmadığını vurgulayan TTB, hangi kimyasal bileşimin antifriz olarak kullanıldığının henüz öğrenilemediğini ifade etti.
29 Mayıs 2024

Gaziantep'te polisler, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Küllü Mahallesi yakınlarında bir dinlenme tesisinde durdurdukları yakıt tankerinde Afgan uyruklu 52 sığınmacı buldu. Sığınmacılardan ikisinin öldüğü, yedisinin ise yarı baygın halde olduğu ve hayati tehlikeleri bulunduğu için hastaneye kaldırıldığı belirlendi. Diğer sığınmacılar Yeşilvadi Şehit Ersan Gürpınar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Olayla ilgili aracın sürücüsü gözaltına alındı.
30 Mart 2024

6 Şubat'ta Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen deprem sonucunda birçok hastane yıkıldı veya hasar gördü. Bu durum, tıp fakültesi ve uzmanlık öğrencilerinin eğitimlerini aksattı. Öğrenciler ve asistan hekimler, eğitimlerinin devamı için anlayış ve destek bekliyorlar. Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu'nu toplantıya çağırdı ancak henüz bir yanıt alamadı. Öğrenciler, barınma ve internet gibi temel ihtiyaçlarının yanı sıra eğitim alacak hastane bulma konusunda zorluklar yaşıyorlar. Asistan hekimler ise geçici görevlendirme yapılmasını ve eğitimlerinin başka illerde devam etmesini talep ediyorlar.
5 Mart 2023

İsrail askerlerinin Gazze'nin kuzeyinde bulunan Şifa Hastanesi'ne tanklar eşliğinde girdiği ve hastanenin yöneticisi Muhamed Ebu Salmiya'nın yoğun bakımdaki hastaların tamamının öldüğünü açıkladığı bildirildi. Hastanede yaralılar ve bombardımandan kaçan binlerce sivilin de bulunduğu, toplamda 7 bin kişinin mahsur kaldığı ifade edildi. Ebu Salmiya, İsrail ordusunun hastaneye küvez sağladığı iddialarını yalanlayarak, hastanenin küvezlere sahip olduğunu ancak yakıt eksikliği nedeniyle jeneratörleri çalıştıramadıklarını belirtti.
17 Kasım 2023

Nijer'de yaşanan askeri darbenin ardından hava sahasının kapanması nedeniyle ülkede mahsur kalan Türk vatandaşları, Türk Hava Yolları'nın (THY) özel seferleriyle İstanbul'a getirildi. İstisnai uçuş izniyle Niamey'deki Uluslararası Diori Hamani Havalimanı'ndan havalanan uçak, İstanbul Havalimanı'na ulaştı.
9 Ağustos 2023

Hatay'ın Antakya ilçesindeki bir özel hastanenin enkazında yürütülen arama kurtarma çalışmaları sonucunda, 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ve 34 yaşındaki Mustafa Avcı depremin 261'inci saatinde sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan kişiler, ilk müdahalelerinin ardından hastaneye sevk edildi. Mustafa Avcı, hastanede bir görevlinin yardımıyla kardeşiyle telefonla görüşme fırsatı buldu.
17 Şubat 2023

BBC muhabiri Tom Bateman, Kahramanmaraş merkezli depremden kurtarılan ve Adana Şehir Hastanesi'ne getirilen çocukların durumunu aktardı. Yoğun bakımda anne ve babası bulunamayan altı aylık bir kız bebek gibi kimliği belirsiz yüzlerce çocuk tedavi altında. Hastane, deprem bölgesindeki diğer hastanelerin hasar görmesi veya yıkılması nedeniyle bir merkez haline gelmiş. Dr. Nurşah Keskin ve Dr. İlknur Banlı Cesur, çocukların şok nedeniyle konuşamadıklarını ve en az 100 isimsiz çocuğun tedavi altına alındığını belirtiyor. Dr. Keskin de depremde akrabalarını kaybetmiş ve çocuklarıyla hastaneye sığınmış.
11 Şubat 2023

İran'ın güneybatısında yer alan Huzistan eyaletindeki sekiz kentte hava sıcaklığı 50 derecenin üstüne çıktı. Huzistan Meteoroloji Genel Müdürü Muhammed Sebzehzari, yüksek sıcaklıkların önümüzdeki iki hafta boyunca devam etmeyeceğini belirtti. Ayrıca, Şuş Sağlık ve Tedavi Ağı Müdürü Yahya Meysem, son 24 saatte 16 kişinin güneş çarpması nedeniyle hastaneye başvurduğunu ve bunlardan ikisinin tedavi altına alındığını aktardı.
3 Ağustos 2023

Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) yurt dışı için iyi hal belgesi başvuru sayısı, ağustos ayında 315 ile bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaştı. Son 10 yılda iyi hal belgesi almak için başvuranların sayısındaki artış, giderek daha fazla hekimin yurt dışına göç ettiğini gösteriyor. 2012'de sadece 59 hekim iyi hal belgesi için başvurmuşken, bu sayı 2021'de 1405'e yükseldi. Başvuranlar arasında sadece kamu ya da üniversitede çalışanlar değil, serbest çalışan hekimler de bulunuyor.
1 Eylül 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, 2023’ün ilk dokuz ayında 'iyi hal belgesi' başvuru sayısının 2 bin 295’e ulaştığını belirtti ve hekim göçüne karşı hızla önlem alınması gerektiğini ifade etti. Fincancı, hekimlerin demokratik ülkelerde kendilerini rahatça ifade edebildiğini, Türkiye'de ise liyakatsiz yöneticiler tarafından yönetilen bir düzende bunun mümkün olmadığını belirtti. Ayrıca, sağlıkta şiddetin ve hekimlerin teknikere dönüştürülmesinin de hekim göçünün sebepleri arasında olduğunu vurguladı.
6 Ekim 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hafta sonu Türkiye'de meydana gelen fırtına ve aşırı yağışlar sonucunda Zonguldak açıklarında bir Türk bayraklı kuru yük gemisinin battığını ve bu olayda dokuz kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Batan gemideki 13 Türk mürettebattan birinin cansız bedenine ulaşıldı ve kayıp 11 mürettebat için arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Zonguldak, Batman ve Diyarbakır'da sel nedeniyle ölümler gerçekleşmiştir.
20 Kasım 2023

İstanbul'da etkili olan fırtına ve kuvvetli yağış sonucunda meydana gelen olaylarda bir kişi hayatını kaybetti. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar normal sürerken, İDO ve BUDO'nun toplam 17 seferi iptal edildi ve boğaz trafiği kapatıldı. Ekipler, su baskını, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi 148 olaya müdahale etti. Yakıt yüklü bir gemi karaya oturdu, mürettebatı tahliye edildi. Ayrıca, toprak kayması nedeniyle üç gecekondu boşaltıldı ve sakinleri güvenli yerlere yerleştirildi.
29 Kasım 2023

Osmaniye-Kadirli Karayolu'nda bir otomobil, vakaya giden bir ambulansla çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan üç kişi hayatını kaybetti, ambulanstaki üç sağlık görevlisi ise yaralandı. Yaralı sağlık görevlileri Osmaniye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
24 Ağustos 2023

Türkiye'de meydana gelen çifte depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılan yabancı ekiplerin bir kısmı görevlerini tamamlayarak ülkelerine dönmeye başladı. Dışişleri Bakanlığı, şu ana kadar 82 ülkeden 9 bin 46 yabancı personelin arama kurtarma faaliyetlerinde yer aldığını açıkladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ekip gönderen tüm ülkelere teşekkür ederken, Ermenistan'a özel bir teşekkürde bulundu. Yabancı ekipler, Türkiye'den ayrılırken havalimanlarında alkışlarla uğurlandı ve bazıları kendi ülkelerinde çiçeklerle karşılandı.
15 Şubat 2023

Antalya'da gezi için Gündoğmuş'a giden 30 kişilik yabancı turist kafilesi, Eğrigöl yaylası bölgesindeki Geyikdağ'ına çıktı. Gidiş rotalarını kaybeden turistlerden beşi bölgedeki kuyuya düştü. Arkadaşlarının 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi vermesi üzerine bölgeye AFAD, Jandarma ve Orman işçileri sevk edildi. Kuyuya düşen turistlerden biri hayatını kaybetti, diğer dört turistin sağlık durumları iyi.
29 Ekim 2023

Eylül ayında yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda çocuk sağlığı ve hastalıkları branşı en az tercih edilen branş olarak kaydedildi. Açılan 1265 kadronun sadece 761'i dolduruldu. Yan dal uzmanlık kadrolarının yalnızca yüzde 54'ü dolu durumda. Yoğun iş yükü, sağlıkta şiddet, uzun çalışma saatleri, düşük ekonomik getiri ve malpraktis davalarının fazlalığı gibi sebeplerle bazı branşlar tercih edilmiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yan dallar için cazip şartlar oluşturulması gerektiğini ve bu konuda düzenlemeler yapıldığını belirtti.
20 Kasım 2023

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'nin giriş kısmını vurduğu ve bu saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırının, Mısır'da tedavi görmek üzere yaralıları taşıyan bir ambulans konvoyunun yola çıkacağı sırada gerçekleştiği belirtildi. Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in sağlık çalışanlarını ve ambulansları hedef aldığını ifade etti.
3 Kasım 2023

Bolu'nun Gerede ilçesinde bulunan Esentepe Huzurevi'nde kalan 33 yaşlı, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Yaşlılarda mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetleri görüldü. İlk etapta 23 kişi hastaneye kaldırılırken, gün içinde 10 kişi daha hastaneye götürüldü. İl Sağlık Müdürlüğü, zehirlenme ihtimaline karşı huzurevindeki gıdalardan ve içme suyundan numune aldı.
21 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu hasar gören Hatay Havalimanı, yapılan onarım çalışmaları sonrasında uçuşlara hazır hale getirildi. İstanbul Havalimanı'ndan kalkan ve yardım malzemelerini taşıyan Türk Hava Yolları'na ait bir uçak havalimanına iniş yaptı. Aynı uçak, bölgeden tahliye edilen afetzedeleri İstanbul'a taşıyacak. Airporthaber.com'un haberine göre, havalimanının pisti 918 metre kısaltıldı.
13 Şubat 2023
İşaretlediklerim