Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 14 Mayıs'taki seçimler öncesinde muhalefetin oylarını böleceği eleştirilerine karşı çıkarak, ikinci tura kalacağını ve seçimi kazanacağını iddia etti. TV100'de katıldığı bir programda kendisine yöneltilen eleştirilere ve iddialara yanıt veren İnce, aday olmaması durumunda Erdoğan'ın kazanma şansının artacağını belirtti. Ayrıca, gazeteci Sevilay Yılman'ın parti giderlerini karşılamak için kullandığı iki banka hesabı ve şahsi hesabının incelenmesine izin vermediği iddiasına da tepki gösterdi.
12 Nisan 2023

Türkiye'de 64 milyonu aşkın seçmenin katılımıyla gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu'nun kararlarına göre, saat 18:00'e kadar seçim sonuçlarına ilişkin basında tahmin ve yorum yapılması yasaklandı. 18:00 ile 21:00 arasında sadece YSK'nın verdiği haber ve tebliğler yayınlanabilecek, 21:00'den sonra ise tüm yayınlar serbest bırakılacak. İlk turda Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan %49,52, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu %44,88, Ata İttifakı adayı Sinan Oğan ise %5,17 oy almıştı.
28 Mayıs 2023

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Twitter hesabı üzerinden 'Payız is coming...' mesajını paylaşarak, muhalefetin 'Baharlar gelecek' kampanyasına atıfta bulundu. 'Payız', Azerbaycan Türkçesinde 'sonbahar' anlamına gelmekte ve Oğan bu mesajla 'Sonbahar geliyor' demek istemiş. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Oğan'ın oy oranı %5,3 civarında. Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi sonrası ikinci tura kalabilecek tek aday olan Oğan, seçim öncesi pazarlık yapma hedefinden bahsetmiş ve bu ifadeleri eleştiri almıştı.
14 Mayıs 2023

Ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli olan 100 bin imza sayısına ulaştıklarını duyurdu. Oğan, hedeflerinin 120 bin imza olduğunu belirterek, imza toplama sürecinin devam edeceğini ifade etti. Bu başarıyla Oğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan ve Muharrem İnce'den sonra cumhurbaşkanı adayı olmaya resmen hak kazanan dördüncü isim oldu. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise 23 bin 60 imzada kaldı.
26 Mart 2023

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim gecesi Sinan Oğan'a özel olarak teşekkür ettiğini yazdı. İlk turda yüzde 5,17 oy alan ve daha sonra Erdoğan'a destek veren Oğan, Erdoğan tarafından 'cumhur ittifakının elemanı' olarak nitelendirilmişti. Seçim zaferinin ardından Erdoğan ve ittifak liderleriyle birlikte Beştepe'de poz veren Oğan'a Erdoğan'ın 'Duruşundan dolayı ayrıca teşekkür ederim' dediği aktarıldı. Ayrıca, Sözcü gazetesinde Sinan Oğan'ın bakanlık için adının geçtiği iddia edildi.
30 Mayıs 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'na geçişini ve Kemal Kılıçdaroğlu ile olan görüşmelerini eleştirdi. Oğan'ın ilk turda aldığı yüzde 5,17 oy ile ikinci turda Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi beklenirken, Erdoğan'a destek verme kararı aldı. Yavaş, Oğan'ın Kılıçdaroğlu'ndan makam talebinde bulunduğunu ve bu durumu kamuoyuna açıkladığını belirtti. Ayrıca, Oğan'ın TBMM ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin aynı ittifakta olmamasının ülkeyi kilitleneceği yönündeki görüşlerine karşı çıkarak, eğer Oğan baştan bu kanaatte olsaydı Kılıçdaroğlu ile görüşmemesi gerektiğini ifade etti.
26 Mayıs 2023

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Merkez Karar Kurulu Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini duyurdu. Perinçek, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu teröristlerle işbirliği yapmakla suçladı ve partisinin siyasetini 'emperyalizme karşı bağımsızlık ve üretim devrimi' olarak tanımladı. Daha önce cumhurbaşkanlığı adaylığı için yeterli imzayı toplayamadıklarını ve Cumhur İttifakı'na katılma taleplerinin Erdoğan tarafından reddedildiğini belirtmişti.
17 Mayıs 2023

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Bahçelievler'de yaptığı bir toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Oğan, YouTube'da katıldığı bir program sonrasında her kesimden destek gördüğünü ve ilerleyen günlerde 'bazı sürprizler' olacağını belirtti. Bu sürprizlerden birinin, kendisinin bir dünya şampiyonuyla YouTube kanalında ringe çıkması olduğunu duyurdu. Ayrıca, oluşturdukları 'sessiz dip dalganın' seçim sonuçlarını etkileyeceğini iddia etti.
29 Nisan 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, anketlerde ikinci tura kalma ihtimalinin düşük gösterilmesine rağmen, diğer adaylardan birinin çekilmesi durumunda bu ihtimalin mümkün olabileceğini belirtti. İnce, YSK'ya adaylık dilekçesini verdi ve resmi aday olabilmek için 100 bin imza toplaması gerektiğini ifade etti. Muhalifler, oyların bölünmemesi için İnce'den adaylıktan çekilmesini talep ediyor. İnce, CHP'nin görevini yapmadığını ve kendisini 'satmış' olarak nitelendirerek, iktidarı ve mevcut muhalefeti eleştirdi. Ayrıca, siyasette uzlaşmanın önemine değinerek, diğer parti liderleriyle görüşmeler yaptığını ve trollerin saldırılarına maruz kaldığını söyledi.
22 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda iş birliği yapacaklarını duyurdu. İmzalanan protokolde, Anayasa'nın ilk dört maddesi ve 66. maddesinin değiştirilemeyeceği, mültecilerin bir yıl içinde geri gönderileceği ve terörle mücadelenin sürdürülmesi gibi konularda anlaşmaya varıldı. Özdağ, seçmenlere Kılıçdaroğlu'na destek verme çağrısında bulundu ve sığınmacı politikalarına vurgu yaptı.
24 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin ilkelerini ve politikalarını benimseyen bir ittifakla ortaklaşabileceklerini belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda alınan oy oranlarına göre, ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak. Özdağ, ittifaklarla anlaşma sağlanamazsa hiçbir tarafı desteklemeyeceklerini ifade etti. Bu arada, Sinan Oğan'ın talepleri ve ittifak arayışları da gündemde yer alıyor.
19 Mayıs 2023

İYİ Parti'nin baş danışmanı Turhan Çömez, partinin ve Meral Akşener'in ortak kanaati olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında olan herhangi bir adayı destekleyeceklerini belirtti. Bu açıklama, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta'nın ikinci turda Kılıçdaroğlu'nu destekleme konusunda net bir pozisyon almadığı bir dönemde geldi. Ayrıca, hukukçu Ersan Şen'in İYİ Parti'den aday olup olmayacağına dair spekülasyonlar da gündemdeydi, ancak Çömez, Şen'in adaylığının olası olmadığını ifade etti.
5 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilme talebini kabul etmedi. YSK, çekilmenin ancak ikinci turda mümkün olduğunu ve İnce'ye ilk turda verilen oyların geçerli sayılacağını açıkladı. YSK Başkanı Ahmet Yener, kararın oy birliğiyle alındığını belirtti.
13 Mayıs 2023

Araştırmacı Bekir Ağırdır, Türkiye'de yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda genç seçmenlerin tepkisinin belirleyici olabileceğini ve Kemal Kılıçdaroğlu lehine bir oy patlaması yaşanabileceğini belirtti. Ağırdır, seçmenlerin ikinci turu 'son şans' olarak görebileceğini ve yüzde 20'lik kararsız kesimin tercihlerinin sonucu etkileyebileceğini ifade etti. Ayrıca, iktidarın güvenlik güçleri ve yargı üzerinden yapabileceklerinin sonucu etkileme potansiyeline sahip olduğunu, ancak gençlerin ideolojik olmayan bir yaklaşımla oy kullanabileceklerini söyledi.
5 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda yüzde 60 oy alacağını ve seçimi kazanacağını belirtti. Anketlerin ikinci tur ihtimalini göstermesine rağmen Kılıçdaroğlu, genç seçmenlere güvendiğini ve parlamentoda çoğunluğu alacaklarını ifade etti. Ayrıca, 15 Mayıs'ta ülkenin karşılaşacağı ekonomik ve demokratik sorunların farkında olduklarını ve bu sorunları çözmek için demokratik yollarla iktidara gelmeyi hedeflediklerini söyledi.
2 Mayıs 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını belirterek, kararsız genç seçmenlere ilk turda seçimi sonuçlandırma çağrısında bulundu. Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve ata ittifakı adayı Sinan Oğan'a oy vermeyi düşünen seçmenlere 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra yaşanan olayları hatırlatarak, seçimin ikinci tura kalma riskine dikkat çekti. Anketlere göre, millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan'ın önünde olduğu ancak seçimin ikinci tura kalma olasılığının yüksek olduğu belirtildi.
19 Nisan 2023

Yöneylem Araştırma'nın 27-29 Mart tarihleri arasında yaptığı ankete göre, cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalıyor. İlk turda Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye oy verecek olanların bir kısmı ikinci turda oy kullanmayacaklarını veya Tayyip Erdoğan'a oy vereceklerini belirtiyor. Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtıldığında, Kemal Kılıçdaroğlu ilk turda yüzde 46,4, Erdoğan yüzde 41,6 oy alıyor. İkinci turda ise Kılıçdaroğlu yüzde 55,1 ile önde görünüyor. Anketin kim veya hangi parti tarafından finanse edildiği bilgisi paylaşılmamış.
6 Nisan 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, yüzde 5 oy alan Sinan Oğan'ın desteğinin kritik hale gelmesi üzerine, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile bir araya geldi. Görüşmede Türkiye'nin sorunları ve demokrasi ihtiyacı konuşuldu. Özdağ, partisinin ve Ata İttifakı'nın görüşlerini kısa sürede paylaşacağını belirtti. Adalet Partisi, Kılıçdaroğlu'nu desteklemek için 12 şart öne sürmüş, bu şartlar arasında Sinan Oğan için etkin cumhurbaşkanı yardımcılığı ve partilere bakanlık verilmesi talepleri bulunuyor.
19 Mayıs 2023

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda 'Oy ver Sinan Oğan’a, muhtaç olma kuru soğana' ifadesini kullanarak seçim sloganını duyurdu. Soğan fiyatlarının 30 TL'yi geçmesi ve siyasi liderlerin yoksulluk ve hayat pahalılığı üzerine yaptıkları konuşmaların gündemde olduğu bir dönemde bu slogan dikkat çekti. Görselin tasarımcısı Mahir Akkoyun ise Oğan'ın tweet'ini alıntılayarak kendisinin Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini ve muhalefetin bu tür görselleri kullanmasının olumlu olduğunu belirtti.
17 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur seçim kampanyasında milliyetçi seçmenlere hitap eden açıklamalarda bulundu. İlk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerisinde kalan Kılıçdaroğlu, sığınmacılar ve Hizbullah konuları üzerinden iktidarı eleştirdi ve seçmenin değişim talebini vurguladı. Seçim sürecinin Erdoğan'ın yalan ve iftira kampanyalarıyla gölgelendiğini belirten Kılıçdaroğlu, seçmenin mesajını aldıklarını ve daha fazla vatandaşa ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, iktidara gelmesi durumunda mültecileri ülkelerine göndereceğini ve terör örgütleriyle masaya oturmayacağını söyledi.
18 Mayıs 2023
İşaretlediklerim