İYİ Parti, Genel Başkanları Meral Akşener hakkında 'FETÖ' üyeliği iddiasında bulunan kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 'suç uydurma' maddesi kapsamında şikayetçi olduğunu duyurdu. Akşener hakkında 2016'da başlatılan ve son dört yıl gizli yürütülen 'FETÖ üyeliği' soruşturması, yedi yıl sonra verilen takipsizlik kararıyla erişime açıldı. İYİ Parti, bu soruşturmayı başlatan unsurun, kimliğini gizleyen bir kişinin 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden iki gün sonra suç uydurarak yaptığı isimsiz bir BİMER ihbarı olduğunu belirtti.
10 Eylül 2023

Gazeteci Sevilay Yılman, Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'nin finansmanı hakkında şeffaf olmadığını iddia ederek, İnce'nin kişisel banka hesabını açıklamasını talep etti. İnce, bu iddialara Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Hasar'ın bir tweet'ini retweet'leyerek yanıt verdi. Hasar tweet'inde, partinin az bütçe ile hareket ettiğini ve haram para kullanmadıklarını savundu.
27 Mart 2023

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş, eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in cinayeti hakkında konuştu. Türkeş, MHP'nin karanlık güçler tarafından yönetildiğini ve partinin tarihi misyonuna uygun bir iradeyi temsil edemediğini belirtti. Ayrıca, Ülkü Ocakları'nın ve MHP'nin iç içe geçmiş mafyatik bir yapılanmaya sahip olduğunu ve bu durumun toplumda korku yarattığını ifade etti. Türkeş, Türkiye'nin dikta rejimine doğru gittiğini ve MHP'nin bu süreçte kötü bir pozisyonda kullanıldığını söyledi.
25 Ocak 2023

Eski Zambiya Cumhurbaşkanı Edgar Lungu'nun eşi Eshter Lungu, hırsızlık iddiasıyla gözaltına alındı. Polis, eski First Lady Lungu'nun, yakınındaki dört kişi ile üç motorlu aracı ve bir mülk tapusunu çalma suçlamasıyla ifade vermek üzere gözaltına alındığını bildirdi. Lungu ve diğer dört kişi, suçlamaları reddettikten sonra gözaltına alındılar. Eski first lady'nin tutuklanması, eşinin Zimbabve'deki bir yemin törenine katıldığı sırada gerçekleşti.
7 Eylül 2023

Muharrem İnce'nin sosyal medya hesabındaki iddialar üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde, 'Ankara Kuşu' adlı Twitter hesabının kullanıcısı O.Y. gözaltına alındı. Bu hesap, İnce'yi hedef alan paylaşımlar yapmış ve ona ait olduğu iddia edilen görüntüleri paylaşmıştı. İnce'nin çağrısı üzerine daha önce 13 kişi gözaltına alınmış, biri tutuklanmış ve 12'si serbest bırakılmıştı.
17 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın eşi Zeynep Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın eşi Hatice Uysal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın eşi Nursen Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yayınladıkları videolu mesajla kadınlara 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu için oy kullanma ve sandığa sahip çıkma çağrısında bulundu. Mesajlarında, çocukların ve kadınların özgürce yaşayabileceği bir ülke için bu eylemin önemine vurgu yaptılar.
26 Mayıs 2023

ABD'nin eski Başkanı Barack Obama döneminde Dışişleri Bakanlığı görevlisi olan Stuart Seldowitz, New York'ta bir Mısırlı satıcıya 'terörist' diyerek hakaret ettiği ve nefret söyleminde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Seldowitz'in bu söylemleri sosyal medyada yayıldıktan sonra New York Polis Departmanı tarafından 'nefret suçu' ve 'ağırlaştırılmış taciz ve takip ederek tacizde bulunma' suçlamalarıyla gözaltına alınmasına yol açtı. New York Belediye Başkanı Eric Adams, olaya ilişkin yaptığı açıklamada İslamofobiye karşı olduklarını ve bu tür saygısız söylemlerin şehirde yeri olmadığını belirtti.
23 Kasım 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile parti genel merkezinde bir araya geldi. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. Akşener, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Sinan Ateş'in kanını yerde bırakmayacaklarını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
5 Nisan 2023

Dünyaca ünlü medya patronu Rupert Murdoch, 66 yaşındaki eski model ve radyo talk-show sunucusu Anne Lesley Smith ile nişanlandığını açıkladı. Murdoch, geçen yıl dördüncü eşi Jerry Hall'dan ayrılmıştı. Murdoch ve Smith, evlilik teklifinin St Patrick Günü'nde yapıldığını ve düğün törenlerinin yaz sonunda gerçekleşeceğini belirtti. Murdoch'ın altı çocuğu bulunmakta ve medya imparatorluğunun geleceği merak konusu.
21 Mart 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında daha önce 15 kişi tutuklanmışken, dün sabah gözaltına alınan üç kişiden biri olan ve daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş ile Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı olduğu belirtilen Emre Yüksel tutuklandı. MHP'li avukat Serdar Öktem de gözaltına alınanlar arasında.
26 Ocak 2023

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles, İspanya Ulusal İstihbarat Merkezi'nden (CNI) iki çalışanın ABD'ye gizli belge kaçırdığı iddialarını doğruladı. İspanyol basınında çıkan haberlere göre, bu iki çalışan hakkında yasal soruşturma açıldı ve suçlamalar CNI tarafından yapıldı. Adalet Bakanı Felix Bolanos, İspanya hükümetinin soruşturmada tam işbirliği yapacağını belirtti. İki çalışandan biri geçici tutuklama kararıyla cezaevine gönderilirken, diğeri şartlı serbest bırakıldı.
5 Aralık 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Şişli'deki bir ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, iktidarı ve özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun son dönemdeki tartışmalı açıklamalarını eleştirdi. Akşener, yöneticilerin akıl sağlığını sorgulayarak, bu durumun ülkeyi yönetenlerin emekli edilmesini gerektirdiğini ifade etti. Ayrıca, AK Parti gençlik kolları başkanının bir polis müdürünü tokatlaması ve il emniyet müdürünün bu duruma tepkisiz kalmasını eleştirerek, devletin çürütüldüğünü ve ciddiyetsizliğin arttığını belirtti. Akşener, psikiyatristlere, iktidar mensuplarının akıl sağlığını değerlendirmeleri için çağrıda bulundu.
5 Mayıs 2023

Stockholm'de YPG destekçisi bir grup tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzetilen bir maket asıldı. Bu olay üzerine İsveç büyükelçisi Türkiye Dışişleri Bakanlığına çağrıldı ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsveç Parlamentosu Başkanının Türkiye ziyaretini iptal etti. İsveç Başbakanı Ulf Kristerrson, bu eylemin İsveç'in NATO üyeliği için yapılan başvuruyu sabote etmeye çalıştığını ve ülkesinin güvenliği için de tehlike oluşturduğunu belirtti. İsveç ve Finlandiya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından NATO'ya katılmak için başvuruda bulunmuş, Türkiye'nin endişeleri sonrasında Madrid'deki NATO zirvesinde iki ülke, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki taleplerini karşılayacak adımlar atacaklarını taahhüt etmişti.
13 Ocak 2023

İYİ Parti tarafından, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlarının engellenmesi amacıyla verilen araştırma önergesi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla mecliste reddedildi. Önerge, Engin ve Dilan Polat çiftinin tutuklanması olayının ardından gündeme gelmişti. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, önerge gerekçesinde devlet kurumlarının bu tür suçlar karşısında yetersiz kaldığını ve bu durumun Türkiye'nin uluslararası itibarına zarar verdiğini belirtti. Muhalefetin desteklediği önergeye rağmen, iktidar partisi ve ortağı tarafından ret oyu kullanıldı.
7 Kasım 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin'de düzenlenen bir mitingde konuşma yaptı. Konuşmasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu, asayişten sorumlu olmasına rağmen erkek erkeğe evlilikler gibi konulara odaklanmakla eleştirdi ve Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in katillerinin ve azmettiricilerinin nerede olduğunu sordu. Ayrıca, iktidara gelmeleri durumunda emekli ve emekçilere yüzde 50 zam yapacaklarını belirtti ve 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde destek istedi.
1 Mayıs 2023

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'nun oğlu Nicolas Petro, para aklama ve haksız kazanç sağlama suçlamalarıyla tutuklandı. Nicolas Petro'nun eski eşi Carmen Varsquez, Petro'nun babasının seçim kampanyasını finanse etmek üzere uyuşturucu kaçakçılarından 150 bin dolardan fazla para aldığını iddia etmişti. Petro, iddiaları reddetti ve hakkında açılan kara para aklama suçundan soruşturmayı memnuniyetle karşıladığını belirtti. Gustavo Petro, oğlunun tutuklanmasının kendisi için acı verici olduğunu ancak başsavcı Margarita Cabello Blanco'nun soruşturmasına müdahale etmeyeceğini söyledi.
30 Temmuz 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in sosyal medya üzerinden trollük faaliyetleri yürüttüğü ve bakanlıktan ihale aldığı iddialarını gündeme getirdi. Emin Şen ve İçişleri Bakanlığı, Şen'in memur olmadığını ve resmi hesaplara erişiminin olmadığını savunarak iddiaları reddetti. Özel, bakanlığın ve Şen'in açıklamalarını panik içinde yapıldığını belirterek, Şen'in AKP döneminde İstanbul ve Antalya Büyükşehir Belediyelerinden ihale aldığını ve troll ordularını yönettiğini iddia etti.
12 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, iki kırmızı bültenle ve bir difüzyon mesajıyla aranan üç suç örgütü lideri Türkiye'de gözaltına alındı. Marihuana ticaretinden aranan Thomas Josef Konrad Antalya'da, dolandırıcılıktan aranan Jinking Peng ve kokain ticaretinden aranan Daniel Alexander Muller ise İstanbul'da yakalandı. Bu operasyonlar KAFES-21 adı altında gerçekleştirildi.
19 Aralık 2023

Pakistan'da eski Başbakan İmran Han ve eşi, başbakanlık döneminde aldıkları hediyeleri açıklamadıkları ve sattıkları gerekçesiyle yolsuzluk davasında suçlu bulunarak 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca Han, 10 yıl siyasetten men edildi. Han ve eski dışişleri bakanı Şah Mahmud Kureyşi, daha önce 'devlet sırlarını ifşa etmek' suçlamasıyla da 10'ar yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. İmran Han, 5 Ağustos 2023'te tutuklanmış ve bir süre sonra kefaletle serbest bırakılmıştı, ancak tutukluluk süresi daha sonra uzatılmıştı.
31 Ocak 2024

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, partiden ihraç edildiği iddialarına rağmen kendisine herhangi bir resmi tebligatın ulaşmadığını belirtti. Dikbayır, daha önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurmayları arasında yer alıyordu ve Akşener ailesi ile özel kalem müdürünün banka hesaplarını yasadışı yollardan incelediği iddiasıyla disipline sevk edilmişti. İhraç iddiaları ortaya atılsa da İYİ Parti tarafından konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.
5 Aralık 2023
İşaretlediklerim