Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu, Fenerbahçe-Karagümrük maçında yaşanan bir penaltı pozisyonuyla ilgili olarak VAR kayıtlarının gerçek dışı olduğunu belirtti. Bir televizyon programında VAR hakemi Hüseyin Göçek'in hakem Arda Kardeşler'i VAR'a çağırdığı ve Kardeşler'in bunu reddettiği iddia edilmişti. İbanoğlu, bu iddiaların asılsız olduğunu ve medyaya servis edilen diyalogların hayal ürünü olduğunu ifade etti. Ayrıca, bazı hakemlerin ilk yarı sonuna kadar dinlendirileceğini duyurdu.
27 Kasım 2023

Ahmet Hakan, AK Parti yanlısı bazı isimlerin, CHP'nin DEM ile yaptığı sınırlı işbirliğini vurgulamak adına Meral Danış Beştaş'ın adaylığını önemsizleştirdiğini veya görmezden geldiğini belirtiyor. Bu durumun, Meral Danış Beştaş olgusunun göz ardı edilmesine ve DEM seçmeninin CHP'ye yönlendirilmesine neden olduğunu ifade ediyor. Hakan, doğru propagandanın, CHP'nin DEM ile işbirliğine dikkat çekmek kadar, DEM'in İstanbul'da aday çıkardığının da vurgulanması gerektiğini savunuyor.
27 Şubat 2024

AKP eski milletvekili ve yöneticisi Metin Külünk, sosyal medya üzerinden YÖK üyesi Hasan Çarıkçı'yı 'FETÖ'cü' olarak nitelendirdi. Külünk, Çarıkçı'nın FETÖ ile iltisaklı derneklerde eğitim verdiğini ve FETÖ mücadelesini sulandırmaya yol açtığını iddia etti. Çarıkçı ise Külünk'ün iddialarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zan altında bıraktığını belirtti. Ayrıca, Külünk'ün iddialarına Süleyman Demirel Üniversitesi rektörü Mehmet Saltan da yanıt verdi ve Külünk'ün iddialarını mahkeme huzurunda ispat etmekle yükümlü olduğunu ifade etti.
25 Ağustos 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaptığı açıklamada Fenerbahçe'nin gerçek şampiyon olduğunu belirtti. Koç, 'Şerefsiz, ahlaksız, hırsızlara gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdik' ifadelerini kullandı. Ayrıca, 'Herkesi yendik ama sistemi yenemedik. Ama sistemi yerle bir etmemize de az kaldı' dedi. Ayrıntılar henüz açıklanmadı.
20 Mayıs 2024

HDP'li eski Mardin Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, iktidarın Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddialarına değinerek, iktidarın oy kazanmak için farklı bir tutum sergilediğini belirtti. İddialar, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve gazeteci Murat Ağırel tarafından da dile getirilmişti. AKP'nin Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu da devletin Öcalan ile görüştüğünü ifade etmiş, ancak Adalet Bakanı Bozdağ bu iddiaları yalanlamıştı.
10 Mayıs 2023

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Adnan Oktar suç örgütü üyeleri için sahte işkence raporu hazırladığı iddialarına Diken'e konuşarak yanıt verdi. Fincancı, işkenceyi meşrulaştırmak için belgeselin araç olarak kullanıldığını belirtti ve hekimlik yemini gereği kimseye adres sormadan, taraf gözetmeksizin işkenceyi belgelediğini vurguladı. Ayrıca, işkence raporlarının mahkemede etkili olmadığını, yargının işkenceyi örtbas ettiğini ifade etti. Fincancı, işkenceye karşı mücadele edenlerin kriminalize edilip düşmanlaştırılmaya çalışıldığını da ekledi.
12 Şubat 2024

HDP, tutuklu eski eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş üzerinde kirli propaganda yapıldığını duyurdu. Selahattin Demirtaş, hapislik durumunun siyasi şantaj aracı olarak kullanılmasına karşı çıktı ve halkın özgürlüğü olmadan kendi özgürlüğünün önemli olmadığını belirtti. HDP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Cumhur İttifakı'nın tutsaklar üzerinden yürüttüğü propagandanın hesabını vereceği ve tutuklu üyelerinin haksız yere tutulmalarına rağmen direndikleri ifade edildi.
21 Mayıs 2023

HDP YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, Anadolu Ajansı'nın (AA) seçim sonuçlarını manipüle ettiğini ve AKP ile MHP'nin oy oranlarını gerçekte olduğundan yüksek gösterdiğini öne sürdü. Sandıkların kapanmasının ardından muhalefet, bazı sandıklarda AKP'lilerin itirazları nedeniyle verilerin sisteme girilemediğini belirtti. Tiryaki, AA'nın verilerinin başlangıçta yüksek gösterilip sonra düştüğünü ve gerçek oy oranlarının AKP için yaklaşık %10, MHP için ise %5 fazla gösterildiğini iddia etti. Ayrıca, muhalefetin yüksek oy aldığı yerlerde itirazlarla yeniden sayım yapıldığını ve bu durumun iktidar lehine sonuçlar doğurduğunu söyledi.
14 Mayıs 2023

HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yükseköğrenim diplomasının tartışmalı olması konusunu gündeme getirerek, sosyal medyada alaycı bir 'diploma' paylaştı. YSK'nın Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan diploma talep etmesi sonrası Erdoğan'ın diploması yeniden tartışılmaya başlandı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan'ın mezuniyet belgelerini Hürriyet gazetesi aracılığıyla paylaştı. Demirtaş ise bu duruma peçete üzerine yazılmış sahte bir diploma ile espri yaparak yanıt verdi.
25 Mart 2023

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine neden olduğu iddia edilen sahte görüntülere ilişkin iddianameyi iade etti. İddianamede, 'Ankara Kuşu' adlı Twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar ve Cevheri Güven de suçlanıyordu. Mahkeme, iddianamenin iadesinde, Yaşar ve Güven'in birlikte hareket ettiklerine dair iddia ve delil bulunmadığını belirtti. Ayrıca, iddianamede hangi eylemin ne şekilde hangi suçu oluşturduğuna ilişkin bir anlatımın yer almadığı savunuldu.
26 Temmuz 2023

Organize suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 'kahraman' olarak nitelendirilmişti. Yılmaz, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş hakkında, FETÖ ile bağlantılı olduğu imasında bulundu. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin bu konudaki sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep etti. Yılmaz, Mersin'de öldürülen Emrullah Kaplan olayını hatırlatarak, ülkücü kimliği altında FETÖ ajanlarının olduğunu iddia etti.
4 Ocak 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir yargı mensubunun PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddiasını reddetti. Akşener, yargıdan bir kişinin ismini değiştirerek Öcalan ile görüşmeye gittiğini ve basına yansıyan bilgilerin doğru olabileceğini belirtmişti. Ancak Bozdağ, böyle bir görüşmenin olmadığını ve iddiaların yalan olduğunu ifade etti. Daha önce de benzer iddialar Yeni Yaşam gazetesi, Selahattin Demirtaş ve gazeteci Murat Ağırel tarafından dile getirilmişti.
3 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla birlikte Anadolu Ajansı'nın (AA) verilerine güvenilmemesi gerektiğini belirtti. Demirtaş, 2019 seçimlerini hatırlatarak, AA'nın verilerinin yanıltıcı olabileceğine işaret etti ve bu konuda bir uyarı mesajı yayınladı.
14 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kampanyası sırasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK ile ilişkisi olduğunu öne sürerek montajlanmış videolar gösterdi. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, böyle bir görüşmenin olmadığını belirterek Erdoğan'ı yalancılık ve iftira atmakla suçladı ve samimi bir Müslüman olarak yemin ederek iddiaların asılsız olduğunu ifade etti. Ayrıca Erdoğan'a gerçek olmayan montajlar yerine kendisiyle yüzleşme çağrısında bulundu.
26 Mayıs 2023

Eski CHP lideri Deniz Baykal'ın oğlu Ataç Baykal, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin babası ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında çekilen fotoğrafın Kılıçdaroğlu'nun ısrarıyla çekildiği iddiasını yalanladı. Ataç Baykal, fotoğraf çekilmesini kendisinin talep ettiğini ve babasının onayını aldığını belirtti. Bu açıklama üzerine Sabah gazetesi, CHP'den ayrılan ve yeni yönetimi eleştiren Aslı Baykal ile görüşerek, Ataç Baykal'ın açıklamalarına tepki gösterdiğini duyurdu.
10 Ocak 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun taraftarları tehdit etmesi gündemdeyken, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı bu sloganları 'ihanet' olarak nitelendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çakıcı'ya üstü kapalı bir mesaj vererek, illegal oluşumların tehditlerine izin vermeyeceklerini ve herkesin olması gereken yere gideceğini belirtti.
27 Şubat 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili olmaması nedeniyle dokunulmazlığının sona erdiğini belirterek, Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanmış 28 fezlekenin iddianameye dönüştürülmesi için cumhuriyet başsavcılıklarına seslendi. Yıldız, bu fezlekelerin hakaret, tehdit, iftira, suç ve suçluyu övmek, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs gibi çeşitli suçlamalar içerdiğini ifade etti. Ayrıca, daha önce dokunulmazlık nedeniyle durdurulan davaların da devam edeceğini belirtti.
31 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesinin ardından, Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın da adaylıktan çekileceği iddia edildi. Oğan, bu iddiaları Twitter üzerinden yaptığı bir açıklama ile yalanladı ve seçim çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Ayrıca, bu tür söylentileri dile getiren gazeteci İsmail Saymaz'a tepki göstererek, kendisi hakkında çıkan haberlere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.
11 Mayıs 2023

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklu mali müşaviri ve aynı zamanda avukat olan Ahmet Gün, 'kara para aklama' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 'etkin pişmanlık' hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek itirafçı oldu. İstanbul Anadolu Adliyesi'nde ifade veren Gün, Polat çiftine ait şirketlerin sahte fatura düzenlemek için kurulduğunu ve bu firmaların diğer şirketlere de sahte fatura düzenlediğini itiraf etti. Savcılık, Gün'ün ifadesini yetersiz buldu ve 'etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırmayacağı' belirtildi. Polat çifti ve diğer şüpheliler hakkında daha önce de mali suçlarla ilgili soruşturma yürütülmekteydi.
16 Kasım 2023

AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş, gazeteci Abdulkadir Selvi'nin Osman Kavala ve diğer Gezi tutuklularının tahliye edilebileceğini yazmasının ardından gelen tepkilere karşı çıktı. Türkeş, bu tepkilerin Osman Kavala'nın tahliye ihtimali ve Türkiye'nin uluslararası imajı ile ilgili olabileceğini öne sürdü. Ayrıca, Türkeş, konunun iç hukukla çözülmesinin bazı çevreleri rahatsız edip etmediğini sorguladı. Osman Kavala, AİHM'nin hak ihlali kararına rağmen 2 bin 376 gündür hapiste.
3 Mayıs 2024
İşaretlediklerim