Francis Ford Coppola’nın merakla beklenen filmi Megalopolis’in fragmanı, uydurma eleştirmen alıntıları kullanılması nedeniyle geri çekildi. Lionsgate, fragmanda yer alan bazı alıntıların uydurma olduğunu ve bazılarının yanlış atıf yapıldığını belirterek özür diledi. Filmde Adam Driver gibi ünlü isimler başrol oynuyor ve 27 Eylül’de vizyona girecek.
22 Ağustos 2024

Apple Original Films, Brad Pitt'in başrol oynadığı ve 'F1' adını taşıyan yeni Formula 1 filminin ilk afişini yayınladı. Filmde Brad Pitt, Formula 1'e geri dönen eski bir pilotu canlandıracak. Filmin oyuncu kadrosunda Damson Idris, Kerry Condon, Javier Bardem gibi isimler yer alıyor. Filmin ilk tanıtım fragmanı bu pazar Formula 1 Britanya Grand Prix'i sırasında yayınlanacak.
6 Temmuz 2024

Joker: Folie À Deux filminin beklenen orijinal fragmanı Warner Bros. tarafından yayınlandı. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek ve dünya prömiyerini Eylül 2024'te Venedik Film Festivali'nde yapacak. Fragman, Frank Sinatra'nın 'When You're Smiling' şarkısıyla başlıyor ve Harley'nin Judy Garland'ın 'Pet Happy' şarkısını söylemesiyle son buluyor. Ayrıca, filmin 70 mm IMAX versiyonunun bazı bölgelerde gösterime gireceği açıklandı.
24 Temmuz 2024

Disney, 2006 yapımı 'Şeytan Marka Giyer' filminin devamını çekmeye hazırlanıyor. İlk filmde Meryl Streep, Anne Hathaway ve Emily Blunt gibi ünlü oyuncular yer almıştı. Devam filminde, geleneksel dergi yayıncılığının düşüşe geçtiği bir dönemde Miranda Priestly'nin kariyerine yeniden yön vermesi konu edilecek. Filmin senaristi Aline Brosh McKenna ile görüşmeler sürerken, oyuncu kadrosu henüz netleşmedi.
9 Temmuz 2024

HBO'nun popüler dizisi Game of Thrones'un öncesini anlatan House of the Dragon'un ikinci sezonu yarın tüm dünyayla birlikte Türkiye'de de yayına girecek. Dizi, ejderhaların hüküm sürdüğü ve siyasi entrikaların yoğun olduğu Westeros'un çalkantılı dünyasında Targaryen hanedanının yükseliş ve düşüşünü konu alıyor. George R.R. Martin'in Ateş ve Kan kitabından uyarlanan dizinin yaratıcısı Ryan Condal ve oyuncularıyla yapılan röportaj, Kelebek okurları için Barbaros Tapan tarafından kaleme alındı.
16 Haziran 2024

Efsane bilim kurgu serisinin yeni filmi Alien: Romulus, ilk haftasında gişede 1 numaraya yerleşti. The Hollywood Reporter'a göre, 20 milyon doların üstünde bir başlangıç beklenen filmin hafta sonu hasılatı 45,1 milyon dolarla serinin en iyi ikinci açılışını yaptı. Dünya çapında ise rakam 108,2 milyon doları buldu. Film, Rotten Tomatoes'da eleştirmenlerden yüzde 82 oranında olumlu eleştiri aldı.
19 Ağustos 2024

House of Dragon dizisinin ikinci sezonu 17 Haziran’da Blu Tv’de yayınlanacak. Dizi, Game of Thrones evreninin 200 yıl öncesine giderek Targaryen hanedanlığındaki iç savaşı konu alacak. Yeni sezon, Rhaenyra ve Alicent karakterlerine odaklanacak ve daha fazla ejderha sahnesi içerecek. Blu Tv, dizinin Amerika yayınından hemen sonra Türkiye'de de izlenebileceğini duyurdu.
13 Haziran 2024

Robert Downey Jr., Marvel'ın yeni filmi 'Avengers: Doomsday'de kötü karakter Doctor Doom'u canlandıracak. Bu duyuru, ABD'nin San Diego eyaletindeki Comic-Con fuarında yapıldı. Downey Jr., sahnede maskesini çıkararak hayranlarını şaşırttı ve karmaşık karakterleri oynamayı sevdiğini belirtti. Film, 1 Mayıs 2026'da vizyona girecek.
28 Temmuz 2024

Peter Jackson'ın yeni Yüzüklerin Efendisi serisinden ilk film 2026'da izleyiciyle buluşacak. Gollum karakterine odaklanacak olan bu ilk filmin başrolünü ve yönetmenliğini Andy Serkis üstlenecek. New Line Cinema ve Warner Bros. Pictures tarafından yapılan filmin adı 'Yüzüklerin Efendisi: Gollum'un Avı' olacak. Peter Jackson ve senaryo ortakları Fran Walsh ve Philippa Boyens'in projede aktif olarak yer alması bekleniyor.
21 Mayıs 2024

Collin Farrel'ın başrolünde oynadığı HBO yapımı The Penguin dizisinin ilk bölümü, dört gün içinde ortalama 5,3 milyon kişi tarafından izlendi. Bu izlenme oranı, Succession ve The White Lotus dizilerinin galalarını geride bıraktı. Dizi, Matt Reeves'in The Batman filmindeki kötü karakterin hikayesini sürdürüyor ve Gotham City'nin suç dünyasındaki yükselişini inceliyor. Dizinin kalan bölümlerinde de aynı başarıyı sürdürüp sürdüremeyeceği merak edilirken, ikinci sezon söylentileri de yayılmaya başladı.
24 Eylül 2024

Shining filmiyle tanınan aktris Shelley Duvall, 75 yaşında Teksas'taki evinde diyabetin yol açtığı komplikasyonlar nedeniyle uykusunda hayatını kaybetti. Uzun zamandır birlikte olduğu Dan Gilroy, Duvall'ın ölüm haberini duyurdu. Duvall, kariyerine yönetmen Robert Altman'ın filmleriyle başlamış ve en bilinen rolünü Stanley Kubrick'in Shining filminde Wendy Torrance karakteriyle canlandırmıştı. 2002'de oyunculuğu bırakan Duvall, 2023 yapımı bağımsız korku filmi The Forest Hills ile beyazperdeye dönmüştü.
12 Temmuz 2024

Chanel, ikonik parfümü Chanel No.5'in yeni yüzü olarak Margot Robbie'yi seçtiğini duyurdu. Robbie, bu rolü Marion Cotillard'dan devraldı ve ilk kampanya görselleri yayınlandı. Robbie, Chanel No.5'in bir parçası olmaktan büyük onur duyduğunu belirtti. Kampanyanın tam anlamıyla ekimde açıklanması planlanıyor.
13 Eylül 2024

Robert Downey Jr.'nin Marvel'ın yeni filmi 'Avengers: Doomsday'de kötü karakter Dr. Doom'u canlandıracağı açıklandı. Aktörün bu rol için en az 80 milyon dolar alması bekleniyor. Downey Jr., Marvel evreninde en çok kazanan oyuncu olarak biliniyor ve daha önceki on filmden 500-600 milyon dolar civarında gelir elde etti. Film, 1 Mayıs 2026'da vizyona girecek.
1 Ağustos 2024

DreamWorks Animation, Shrek serisinin beşinci filminin 1 Temmuz 2026'da vizyona gireceğini açıkladı. Yeni filmde Mike Myers, Eddie Murphy ve Cameron Diaz yine seslendirme kadrosunda yer alacak. Beşinci film, Eddie Murphy'nin seslendirdiği Eşek karakterine odaklanan bir spin-off olacak. Shrek serisinin ilk filmi 2001'de vizyona girmiş ve dünya çapında büyük bir gişe başarısı elde etmişti.
10 Temmuz 2024
İşaretlediklerim