Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların etkili olacağı 18 kent arasında İstanbul, İzmir, Antalya ve Trabzon gibi büyük şehirler de bulunuyor. Ayrıca, sıcaklıkların iç ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Ege'de ise 3 ila 5 derece azalacağı belirtildi.
10 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Van çevrelerini kapsayan 26 il için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. İç Ege, Akdeniz'in iç ve batı kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, iç kesimlerde hava sıcaklığının yağışla birlikte iki ila dört derece azalacağı öngörülüyor.
12 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul da dahil olmak üzere 15 ilde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların yurdun iç kesimlerinde, Karadeniz’de, Marmara’nın doğusu ile Orta ve Doğu Akdeniz’de etkili olacağı belirtildi. Ayrıca, iç ve doğu kesimlerde sıcaklıkların 2-4 derece azalacağı ancak genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ifade edildi.
24 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Tokat, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Erzurum, Van, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Ülkenin diğer kesimlerinin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, Marmara’nın güneyi ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Vatandaşların olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
11 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Sinop, Amasya, Samsun, Trabzon, Artvin, Ağrı, Erzurum, Kars, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Van, Balıkesir, Muğla ve Antalya'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.
9 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz ile Batı Karadeniz bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Sıcaklıkların batı ve iç kesimlerde 2-5 derece azalacağı, doğu kesimlerde ise 3-5 derece artacağı belirtildi. Özellikle Eskişehir, Çankırı, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ankara illerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların kuvvetli yağış ve rüzgara karşı dikkatli olmaları istendi.
4 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Yağış beklenen iller arasında Ankara, Eskişehir, Çankırı, Bilecik, Kütahya, Sinop, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Edirne bulunuyor. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.
21 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı belirtildi. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklenirken, hava sıcaklıklarının Ege ve Batı Akdeniz'de artacağı, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise bazı bölgelerde kuvvetli esmesi bekleniyor.
6 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın güneydoğusu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Afyonkarahisar çevrelerinde de yağışların etkili olacağı belirtildi. Mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyreden sıcaklıkların daha da artacağı tahmin ediliyor. Yağış beklenen iller arasında Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Bolu, Çankırı ve Ankara bulunuyor.
17 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde akşam saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Gaziantep başta olmak üzere, yurdun iç ve doğu kesimleri çok bulutlu, bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde artacağı, ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege'de kuvvetli rüzgar bekleniyor.
12 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu ve Güney Anadolu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yağış bekleniyor. İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Akdeniz'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kuvvetli kar yağışı öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında olması ve rüzgarın genellikle kuzey ve batılı, doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden esmesi bekleniyor.
16 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Burdur, Antalya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Tokat, Ordu ve Malatya çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu uyarı, yer yer kuvvetli yağışların olabileceğine işaret ediyor. Ayrıca, Ege ve Akdeniz bölgelerinde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir sıcaklık değişikliği öngörülmüyor.
28 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay, Rize ve Van illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun doğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar esmesi bekleniyor. İç kesimlerde sıcaklıkların 3 ila 5 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
16 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul, İzmir, Antalya ve Ankara gibi büyük şehirlerin de aralarında bulunduğu 23 kentte gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, yedi il için 'sarı' kodlu sağanak uyarısı yapıldı. Vatandaşların tedbirli olmaları istendi.
11 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin bazı illerinde yarın kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul Anadolu Yakası, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
17 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli, Edremit Körfezi çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış bekleniyor. Ayrıca Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve birçok ilde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde sis ve pus, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Marmara ve güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında olması tahmin ediliyor.
8 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın kuzey ve doğu kesimleri, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'deki Toroslar'da sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Yağış beklenen iller arasında Balıkesir, Çanakkale, Ordu, Artvin, Tokat ve Samsun bulunuyor. Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların 3-5 derece azalacağı belirtilirken, diğer bölgelerde sıcaklık değişikliği beklenmiyor.
30 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Kahramanmaraş'ın batısı, Adana'nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Ayrıca, sıcaklıkların kuzey, iç ve doğu kesimlerde iki ile dört derece arasında artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
16 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye önümüzdeki hafta yağışlı havanın etkisine girecek ve sıcaklıklar mevsim normallerine düşecek. Gök gürültülü sağanaklar, Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde etkili olacak. Çankırı ve Kastamonu çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Marmara'nın güneybatısı ile Ege'nin kuzeyinde kuvvetli rüzgarlar esmesi öngörülüyor.
27 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 20 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu uyarı yapılan iller arasında Aksaray, Giresun ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli'nin doğusu, Adana ve Gümüşhane çevreleri yer alıyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
14 Haziran 2023
İşaretlediklerim